Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rares Nistor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Traducere de: Sebők Tímea  (Versiunea engleză a textului se găsește aici, iar versiunea maghiară aici.) Cu 101 de ani în urmă, în 1 decembrie a avut loc Marea Adunare Națională de la Alba Iulia. Aici a fost proclamată, în Declarația de la Alba Iulia, „unirea acelor români și a tuturor teritoriilor…..
Rares Nistor 2024.01.10 14:05:06
@RRR777:

Hát nem vicces, hogy azt kérdezed, hol vannak az írásaink, amikor a 18-19. századig alig volt egy tucat iskolánk?
Vagy azt kérdezi, hol vannak a templomaink, amikor a legtöbb városban, sőt a közeli városokban sem építhettük őket egészen a 18. század végéig?

hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6r%C3%B6g_templom_(Kolozsv%C3%A1r)

Ön apartheid államot hozott létre Erdélyben, és 3 évszázadra kihagyta a románokat a kulturális és politikai életből; városokban élve szinte nem törődött azzal, hogy ki dolgozik a földeken, hogy ételt tegyen az asztalotokra.

hu.wikipedia.org/wiki/Unio_Trium_Nationum

És most úgy teszel, mintha fogalmad sincs honnan jöttek a románok. Azt hiszem, albánok vagyunk :)))

Fárasztó ez a magyar térképezés és revizionizmus. Nyitott határokkal békében élhet az EU-ban; ez már megvan; jöhet és Erdélyben, ahogy akar. Ide költözhetsz, tanulhatsz és tanulhatsz magyarul; magyar iskolába, egyetemre küldje gyermekeit. Mindezzel már megvan.
Egyébként tudja, mi az alternatíva, és a döntés Budapesten van és lesz. Ne feledje, ha provokálatlanul támad minket, hogy Trianonnál kértük a Tisza határát.