Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MedicineCrow

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Robi kipróbálta milyen embereket szállítani az egyik Volán-társaságnál, de nem jött be neki. Egy hónap után lett elege, amikor nem a jól bejáratott módon lopta meg a cégét, és emiatt a többi sofőr kiközösítette: Már lassan 15 éve dolgozom sofőrként, kezdetben taxiztam…..
MedicineCrow 2008.08.30 07:44:47
Csak megerositeni tudhatom, Hölgyeim és Uraim!
A határmenti buszjáraton (név és cím a szerkesztőségben) nekem a sofőr első alkalommal jegyet adott (idegen arc voltam, nyilván), de nem számolt azzal, hogy csak a háta mögötti ülés szabad. Ide ülvén tűnt fel, hogy az utánam felszálló 29 utas (számoltam) egyike sem vett jegyet, hanem az előre kikészített félárat a sofőr kezében csúsztatta, és jegy nélkül lépett beljebb. Legközlebb, amikor a sofőr már megismert, csak megkérdezte, kérek-e jegyet.
A tragédia valóban az, hogy 1. ezek szerint a bliccelés (lopás) széleskörű összjátékon alapul, azaz kulturálisan beágyazódik. 2. Mi lesz a helyi buszjáratokkal, ha azokon (jegyekben mérhetően) alig utazik valaki?
Magyarul nem gondolkodik előre senki még a közeljövőn sem, nemhogy a lopáskultúra (tisztességtelenség-kultúra) hosszútávó következményein.
Utóirat: EU előírás szerint a sofőröknek időnként meg kell állniuk pihenőre. Ez a megállóhely történetesen a szomszéd faluban a kocsma előtt van. Mire használja pihenőjét a magyar sofőr? Hogy a söröcskéjét (csak egy pohárkával iszik) egy vodkával (mert annak nincs szine és pálinkaszaga) felhigitsa. Szokása köztudott (kollégája mesélte), a múltkor már figyeltem, és tényleg. Nem viz volt abban a pohárkában. Ezek után értetlenül állunk a szükségképpen valamikor bekövetkező tragédiák előtt. Minek kellene történnie, h az emberek tömegével (!) végre felelősebben gondokodjanak, és komolyabban vegyek ebben az országban a szabályokat?