Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jerome Mutombo

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képen látható piaclátogással kapcsolatos élménybeszámolóban Kámánné dr Bari Bernadett, a Fidesz- KDNP polgármesterjelöltje,   végrehajtotta azt a bravúrt, hogy ebben a néhány sorban alig- alig sikerült olyan állítást megfogalmaznia ,  amely köszönőviszonyban van a valósággal. Nézzük először azokat…..
  Úgy kezdődött, hogy Nyirati Klára, Baja polgármestere írt egy posztot, amelyben áttekintette a polgármestersége alatt végbe ment bajai változásokat, eredményeket. Ebben szerepelt egy olyan szófordulat, mely szerint "átadtuk" a teret. Mivel a meglepetés kizárt, papírforma szerint beindult a…..
       A 80-as években létezett egy ma már legendásnak számító és néha ma is aktív punkbanda, a CPG. A teljes neve Common Punk Group  volt, magyarra fordítva nagyjából annyit tesz, hogy Közönséges (vagy egyszerű, esetleg átlagos ) Punk Banda. Ritkán kapott fellépési engedélyt, lemeze…..
Az elmúlt napok, hetek sztárja kétségkívül Magyar Péter, a búlvárcelebje pedig Varga Judit. Magyar Péter továbbra is rejtély, ám egyre elszántabb, a lakájmédiában már lassan nem is emberi lény, Rogán Antalnak pedig hirtelen eszébe jutott, hogy Varga Judit egy kapcsolati erőszak áldozata volt- Judit…..
        Az elmúlt egy hónap kétségkívül legnagyobb politikai sztárja, vagy celebje Magya Péter. Vele foglalkozik a lakájmédia, a nem állampárti sajtó, róla szól a teljes belpolitika. Mindenki azt találgatja, hogy ki lehet ő, mit akar, milyen motivációi vannak. Összeírok néhány narratívát, tessék…..
  Egy felelős állampolgárnak illik tudni a legfőbb közjogi méltóságok nevét, akár szimpatikus az illető, akár nem. Így hát ismertük Göncz Árpádot, Mádl Ferencet, Sólyom Lászlót.... és most jöjjön több pontnyi szünet... a felsoroltak még valódi elnökök voltak,ami nem azt jelenti, hogy…..
killautocracy AMVE- A mi Vezérünk 2024.03.05 18:08:08
5 bizonyíték arra, hogy az AMVE nem szereti Baját.  Van Baján egy magát hírportálnak tartó oldal egy magát civilnek tartó szervezet gondozásában. A Facebook-on  bajai viszonylatban meglehetősen nagy olvasottsággal rendelkezik, többnyire helyi témákra fókuszál. Sajnos, azonban az oldal igen csak…..
killautocracy Bajai konzultáció 2024.02.20 20:09:34
  A jó kormányzás és városvezetés kizárólag a polgárok véleményén alapulhat. Ezért nagyon fontos, hogy a város lakói az őket érintő legfontosabb kérdésekről kifejthessék a véleményüket. Ezt célozza ez a konzultáció.  1. A városvezetés 2022 január 1- től ingyenessé tette a helyi tömegközlekedést.…..
Először is szögezzük le, az ég világon semmi jelentősége nincs annak, hogy ki a köztársasági elnök. Egyrészt, mert köztársaság sincs, másrészt kicsit több, mint tíz éve ezt a pozíciót kesztyűbábok töltik be mindenféle önálló gondolat és tett nélkül. Így annak sincs jelentősége, hogy Novák Kati…..
killautocracy Nora vagy Zakharova? 2024.02.03 19:47:13
A kérdés költői. Nekem egyértelműen  Nora, mivel ő egy nagyon cuki svéd énekesnő, impulzív személyiséggel, remek hanggal. Zakharova meg egy rusnya, orosz dög. Putyin szolgája, hazudik, mint a vízfolyás. De nem mindenki gondolja így. Mindenki a párját, rusnya a rusnyát, hazug a hazugot. Az Orbán…..
  Előkerült  Barnabás. És megszólalt. A megszólalásának apropos- ját az adta, hogy az utóbbi  években- és idén is így lesz- a hagyományos halászléfőző fesztivált egy külső rendezvényszervező cég bonyolítja. A szervezők közzé is tettek egy tervezetet, amiből hatalmas botrány keveredett, mindenki…..
  Igazán teoretikus kérdés, mármint hogy liberális vagy konzervatív vagyok-e? A másik komoly kérdés, hogy egyáltalán szükség van-e ilyen jellegű önmeghatározásra, kell-e az embernek önmagára címkét ragasztani, vagy egyszerűen csak élje az életét elvek mentén, lehetőleg becsülettel, tisztességgel.…..
  2017 Csodálatos érzés magyarnak és bajainak lenni. Itt születtem, ez a hazám, ez az én városom, néha magAMVEszem észre, milyen fantasztikusan érzem itt magam. Hihetetlenül virágzik a város, ebben óriási érdemei vannak a nemzeti, keresztény kormányzatnak. Városunk egyik csodálatos, unikális…..
  Anne Applebaum amerikai történész, Pulitzer-díjas. A jelenlegi lengyel külügyminiszter felesége. A fő kutatási területe a kelet-európai rendszerváltás, a kommunista rendszerek kegyetlenkedései, a vasfüggöny, a Gulag. Meggyőződéses demokrata és antikommunista atlantista, a kelet-európai államok…..
  Az új év első napján röppent fel a bombasztikus hír, miszerint Erdő Péter lehet a következő pápa. A hírt közölte az ATV, a magyarnarancs.hu meg az állampárti lapok. A cikkek forrása egy Vatikánhoz közel álló orgánum. Ebben egy igen hosszú elemzés található, melyben olyan súlyos kijelentések is…..
killautocracy Annalena 2023.12.30 11:54:56
  Nagyon sokáig csak igen felszínesen ismertem a hölgyet. Ő Annalena Baerbock, a német zöldpárti külügyminiszter. Emlékszem, pár éve volt valami plágium ügye, a választások előtt a pártja vezette a népszerűségi listát, majd az új, színes koalíció tagja lett. Tudok róla, hogy igen sok ellenkezést…..
killautocracy Bemondta a tévé 2023.12.29 10:59:12
A lipsik nekünk levegőt nem hagynak Nyugaton az emberek megfagynak. Várd csak ki a magyarság évét Sose kapcsold ki otthon a tévét. Szegény angol este már csak mókust eszik Tudtad-e, hogy Németország nem létezik? Vagy ha van is, azt se tudják, mi a WiFi Ennek hírét minálunk a tévé…..
killautocracy Ellenség a kapuknál 2023.12.29 10:21:09
Egy 2001- es nagyszerű háborús, akciófilm címét vettem kölcsön, hogy megírjam a röpke elemzést, vagy nevezzük inkább vészcsengőnek. Az ellenség nagyrészt tényleg a kapuknál van, ez nem jó, ám ennél nagyobb baj, hogy a mancsa viszont kapun belül található. Először is nézzük meg, mi van a kapun…..