Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alitak

95 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tis Tollából Szerda 2013.06.26 07:43:28
Viszonylag nyugodtan telt az éjszaka, reggel korán ébredtem, bár nem akartam feleslegesen korán kikelni az ágyból. Nyilván reggel az első gondolatom már megint Ő volt, kár, hogy talán ezt nem fogja elhinni sose nekem.Még az indulásom előtt láttam, hogy gép előtt van, bár most…..
Tis Tollából Kedd 2013.06.25 06:43:17
Sokat agyaltam még este is, meg mikor éjjel megébredtem akkor is. Gyakorlatilag vele kelek, vele fekszem, bár úgy tűnik ez kevés. Az esti viselkedését nem tudom hova tenni, ráadásul válaszok sem jöttek. Biztos sok volt a dolga, de arra azért volt ideje, hogy kitörölje a saját…..
Tis Tollából Hétfő 2013.06.24 08:26:19
Nehezen indult az ébredés, éjjel a szél miatt felébredtem többször, meg a hétvégén sem pihentem ki magam azt hiszem. Kis kapkodással folytattam, reggeli, öltözés, készülődés. Ő vonattal jött ma, reggel nem is beszéltünk ez miatt. Kimentem a megbeszélt helyre, vártam rá…..
Tis Tollából Vasárnap 2013.06.23 11:14:11
Eljött a nagy nap, legalábbis elvileg ma megyek majd ki hozzájuk. Voltam már kint párszor, de ez ma ilyen hivatalosabb dolog elvileg. Korán ébredtem, reggeli rakodás. Tegnap apám kitalálta, hogy visszahoz ma autóval, hát mondom jó, legyen, akkor hozok visszafelé is több dolgot. Nem…..
Tis Tollából A szombati nap 2013.06.22 12:15:45
A vizsga megment, igazából csak formalitás volt, bár erre számítottam én is. Hívott utána, amit ígért is még reggel. Azt viszont, hogy ha már úgy is autózik, megáll-e pár percre, én vetettem fel ismét, neki mint ha meg sem fordult volna a fejében. Persze mivel időben végzett,…..
Tis Tollából Úgy általában 2013.06.22 09:00:28
Nagy szerencsém egyébként, hogy két ember is van a közelemben, akit már barátomnak mondhatok. Mindkettejük valamennyire szívén viseli a sorsom, legalábbis segítenek, ha máshogy nem is tudnak, legalább meghallgatnak. A legszebb az egészben, hogy ők ketten sokszor szöges ellentétei…..
A mai napra hazautazás volt tervben. Nem vártam különösebben, mert az otthoni helyzet nem vonzz túlzottan. Sok a gond, amit én már évek óta próbáltam megoldani. Sajnos sokszor a pofont is én kaptam miatta, nem mindig csak képletesen. Reggel az állomáson persze jött a meglepetés,…..
Talán a legnehezebb kérdés jelen pillanatban. Nem tudom. Nem tudom megítélni. Árnyalja a képet egy kicsit Méla Béla. Méla Béla egy ember, aki elvileg szerelmes belé, s ennek már többször hangot is adott. Ezt az állítását néha önsajnáltatással, néha kicsit agresszívebben…..
Tis Tollából A kezdetek 2013.06.21 21:34:12
Nehéz elkezdeni valahol. Annyi minden történik, annyi mindenre gondolok. Az én történetem pár hónapokkal ezelőtt kezdődött, ezen év elején. Akkor lezárul életem egy nagyon fontos és hosszú fejezete. Nem volt se egyszerű, se könnyű. Sőt, egyedül nem is ment volna. Voltak…..
Tis Tollából A miért 2013.06.21 20:46:00
Megvan az ok, amiért az emberek ilyenbe kezdenek. Hogy én miért is teszem? Talán mert nincs kinek ezeket a dolgokat elmondanom. Elmondom hát mindenkinek. Talán ha kiírom magamból ezeket a dolgokat, könnyebb lesz. Talán egy kis hely felszabadul. Talán megszabadulok a nyomástól. Talán…..
Még nem néztem át, csak munkatársam linkelte, de azt mondja jóféle. www.highcharts.com/..
Nem egyszer előfordult már velem, hogy egy olyan mezőben kellett keresni, ahol az id-k vesszővel voltak elválasztva. Körülményes lehet ilyen helyen adatot kinyerni, ugyanis nem lehet simán összehasonlítani. A like és társai szintúgy használhatatlanok, mivel pl. az egyjegyű számok…..
Felmerült egy igény, mely szerint ha az admin kirak egy hírt egy weboldalra, akkor az a hír jelenjen meg a Facebook oldalukon is. Elég sok szívás volt vele, ezért most leírom hogyan kell, másnak hátha segítek vele. Szóval: ahhoz, hogy oldal nevében tudj oldalra postot kirakni,…..
Sikerült megegyezni. Nagy project lesz, ekkorát még sosem csináltam. Egyedül meg még annyira sem.Megcsináltam az alap portál részt. Nem univerzális portál, az majd egy későbbi project lesz. Folyamatosan készül a css, egész jól mennek a dolgok. Atis átláthatóan dolgozik, ő…..
Bejött egy új meló, ingatlanhirdető-oldal lesz.Sok vele a gond, meg havernak csinálom, de meglátjuk mi lesz. Nem egyedül csinálom, szóval jóság lesz remélem.Ma megcsináltam az adatbázist, 13 tábla, txt-ben 13 kilo, nem volt unatkozás. De eddig tetszik a dolog. Ami nehezíti, hogy…..
Akár ez is lehetne a cím, ha tényleg 100%-ra kész lenne. De mint tudjuk, ilyen állapot sohasem áll be, mindig van mit javítani. Ellenben a tényleges oldal készen van. Ami hátra van, az a kód átnézése, rendezése, hibaszűrés, ellenőrzés. Meg persze az admin felület. Ezzel lesz…..
Egy ideje már fut a project, készül az osztályoldal v2.0 :) Ez az első nagyobb project, ahol a Smarty motort használom. Tetszik a dolog, okos dolgok vannak benne. Ezúton is köszönet Atisnak, hogy rábeszélt.Jelenleg már csak az admin felület hiányzik, ami annyiból egyszerűbb lesz,…..
Már nem is tudom, hogy hányadik blogom ez. Remélem ez hosszabb életű lesz, mint az eddigiek.Ebben a blogban jegyzetelni fogom a fejlesztéseimmel kapcsolatos észrevételeimet, később még jól jöhetnek, meg az esetleg ötleteimet is ide fogom firkantani. ..
Szar viccek gyűjteménye #140 2010.04.08 18:16:25
Ki szívott először Kossuthot?Kossuthné!..
Esszencia 2010-es évad 2010.02.18 11:33:08
Szépjónapot mindenkinek! Elkezdődött az új év, ami nem maradhat Esszencia nélkül. Annyi a változás, hogy visszatértem a csütörtök esére, vagyis idén csütörtök este 20 órától hallható az Esszencia a Kollégiumi Stúdió hullámhosszán. Ma lesz az idei első…..
Szar viccek gyűjteménye #110 2009.12.15 21:29:22
Cigányt felveszik a tsz-be. Egy hétre rá eltűnik 2 zsák búza. Kérdi a vezető a cigányt:- Cigány, hova tűnt két zsák búza?- Há megették az egerek!- Na jól van, de máskor ne forduljon elő!Egy hétre rá eltűnik 2 zsák kukorica. Kérdi már megint a cigányt:- Te cigány, hol a…..
Esszencia Maraton 2009 2009.12.01 12:48:00
Elérkezett ez is: szerda este 20:31-kor kezdődik a 2009-es Stúdiós maraton. Ez annyit tesz, hogy 2009 perc élő adás lesz hallgatható.Esszencia lesz előtte kedden is (ma este), azonban csak 2 órás adás lesz. Ennek az az oka, hogy egybe hozom a maraton alatti Esszenciákkal, tehát…..
Az adással nem volt semmi gond1) Pokolgép – A jel (Totális metál)2) Pokolgép – Gépinduló (Totális metál)3) Pokolgép – A tűz (Totális metál)  Pokolgép A Pokolgép az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal együttes. Az 1980as évek eseményei:január…..
Az adás rendben lement, simán teljesitve volt a 3 óra. Adás lejjebb olvasható. Próbáltam felvenni, de sikeresen kifagyott a program, úgyhogy nem maradt meg az utókornak. A múltkori Apocalyptica adás sikeresen fel lett véve, ha van rá igény, vihető, csak rám kell…..
Az adás a héten, meg a következő héten is szerdán lesz, mert kedden nem érek rá. Most Hammerfall lesz, meg Sonata Arctica. Szerda 20:00-23:00..