Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vlor

128 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jövőben Miamami néven keressetek engem a WordPress-en.  A Miamami a Csendjáték blog folytatása, mely szeretne kicsit a személyességtől a szakmaiság felé lavírozni, de fő hangsúlyait – úgy mint pszichológia és megfigyelések, társadalmi reflexiók -, megőrizni.…..
Csendjáték Mami és a munka 2013.03.02 09:15:48
Négy hónapos a baba és kb hat hónapja nem dolgozom hivatalosan. Ráadásul azok közé tartozom, akik nem hosszú éveket töltöttek egy munkahelyen, szépen lépegetve fel a ranglétrán vagy fásulva bele egy-két pozícióba, mikor jól esik egy-két-három év kihagyás a…..
Csendjáték A szoptatásról 2013.03.02 08:39:59
Most olvastam egy elég érdekes cikket a szoptatással kapcsolatban és megtetszett a párhuzam, melyet a séta a parkban és a maratonfutás, valamint a szoptatás elvárt kellemessége és a valódi erőfeszítések között vontak. Ez tetszett, mert a maraton jól jellemezi nálam is…..
A nyugati kultúrákban vitathatatlan a szingli jelensége az elmúlt 1-2 évtizedben. Ha ehhez hozzávesszük a kapcsolatról kapcsolatra ugrálókat, a válások számát és kötődési zavarokat (kapcsolatfüggőség, elidegenedés, egyszemélyes társadalmak, valós kapcsolatok virtuálissá…..
Csendjáték Szubsztitútumok 2013.02.11 08:48:26
Posztmodern világunk technológiája rengeteg lehetőséget tartogat az energiaspórolásra. És itt nem a zöld technológiákra gondolok. "zöldítjük", vagyis inkább talán szürkítjük a társas érintkezéseinket, egyre több munkát spórolunk meg egy-egy találkozón, konfliktuson,…..
Eszembe jutott még néhány dolog a pozitív kommunikáció fontosságával kapcsolatban. Szülőként biztonságos, elismerő környezetet kell teremtenünk a gyerkmekünkek, hogy olyan önértékelésre és önbizalomra tegyen szert, amivel boldogul a társadalomban - ami először az ovit,…..
Reggelente, az első és a második evés között van egy-két édes, szép óra, mikor az utód édesdeden visszalalszik, szigorúan cumival és a kezemet fogva. Ilyenkor anya csinál néhány napüdvözletet, és ez megemeli a tartásom és a lelkem, derű ébred a lelkemben és és kitalálok…..
Csendjáték A Séta 2013.02.04 11:26:38
Vagy a hó esik, vagy az eső, vagy óriási köd van, vagy minusztíz. jeges utak, hóakadályok a járdán. Nyilván egyikben sem tudunk sétálni menni. Ha meg mégis, akkor a szomszéd lánnyal (egy 9 hónapos kisfiú mamája) szervezkedünk, hogy eljutunk-e együtt. Többnyire mindig közbejön…..
Maya a múlthéten először fogta meg úgy igazán a felé akasztott csörgőt. Nem hadonászott és a véletlen elért hanghatáson fellelkesülve tanulta meg, hogy eléri a csörgőt és ő szólaltatja meg. Nem. Ő nyújtott kézzel, egyenesen közelített a játék felé, percekig…..
..
A személyiség, az önbizalom megalapozása egészen csecsemőkortól folyamatban van, ezért nem mindegy, hogyan viselkedünk már az egészen picurka, látszólag passzív és mit sem értő kisbabákkal. Az érintés szerepéről már írtam, most néhány szót a szóbeli kommunikáció…..
Csendjáték Nem csak a cici... 2013.01.10 07:31:38
Van egy közkeletű vélekedés, miszerint a gyerekek és az állatok ahhoz kötődnek a legjobban, aki enni ad nekik. Valahol ebből eredhet (vagy a be nem vallott féltékenységből), hogy férjem, anyósom, de még anyukám is csak úgy emlegetett az elején a kisbabám előtt, hogy „A…..
..
Csendjáték Leves, leves 2013.01.08 14:19:50
Életem első igazi marhahúslevese került a tűzhelyre. Minden megjegyzés nélkül (hogy miért nem főztem eddig... ) ez egy mérföldkő most. Megkívántam, volt itthon hozzávaló, és hát most fő. Majd meglátjuk. Családanyásodom. Sorozat helyett szakácskönyvet olvasok, piacolni kéne.…..
Csendjáték Mindenről egy kicsi 2013.01.06 11:56:39
Megkaptuk a könyvtár szobát. A sok klasszikus, művészeti album, új és régi irodalmi remek, történelmi és természettudományi érdekesség vádlón néznek rám, hogy nem olvasom el őket. lelkiismeret furdalást keltenek bennem, hogy annyit tévézek. Az én régi szobámat megkapta a…..
Csendjáték a szoptatásról 2012.11.22 13:18:08
Valahogy azt képzeltem, hogy a terhességgel és a szüléssel a gyermekvállalás FIZIKAILAG fájdalmas része lezárul.. hogy mekkorát tévedtem... Vajon a szoptatásról szóló amúgy kiváló oldalakon miért nem találok semmit arról, mit csináljak, ha vérzik a mellbimbó és kiköpi a…..
Csendjáték életképek 3 hetesen 2012.11.22 13:11:41
Spontán mosoly jóllakottság után. Aggodalom a mérleg felett, hogy miért csak 20-30g jön az egyik mellemből. A pelenkázó körüli (fehér) szőnyeg már böfi és kaki foltos. erre a teljesítményre eddig csak Leona kutyánk volt képes. Lobog a hajacskája a vízben a…..
Csendjáték Várakozás 2012.10.28 07:19:01
Hajnali öt és nem tudok tovább aludni. már egy órája nem tudok tovább aludni, lehet, mert annyit aludtam az elmúlt napokban, hogy kész, eddig ért az alvókám. Pedig milyen jó is lenne elspájzolni a pluszóra alvásokat és majd előhúzni őket frissességgel, feszes bőrrel együtt,…..
Kávézóban ülök, egy barátnőmmel ebédeltem, többnyire süt a nap, előttem laptop, csak a tejeskávé hiányzik. Színes papucs, ami nem hogy egyszerűen illik hozzám, hanem kifejezi személyiségemet. Bicikli.  Két évvel ezelőtt ez akármelyik átlagos nap lehetett volna az…..
Kell egy kis zene, kell egy kis bor, és akkor one, two, ready, go... 2011 egy olyan év volt, ami mint egy mese. Ugyanakkor egy olyan év volt, amikor megkérdezem magamtól, tényleg mesében akarok-e élni. Álmok váltak valóra, nem csak konkrét álmok, kívánságok, hanem érzések,…..
Csendjáték esti kör 2011.12.15 23:55:28
ő edz. félmeztelenül, a két bárszékre támaszkodva tricepszezik. úgy néz ki, mint egy nehézsúlyú bokszoló, vagy mint egy rugby-s. mert az is. tegnap lenyírtam a haját, ettől még erősebb az imidzs. én TED előadást nézek a költészetről, a spoken word poetry-ről egy lányról,…..
Csendjáték Őrület 2011.12.13 23:30:00
" Az egyik üsző odament Terezához, megállt, és nagy barna szemével hosszan nézte. Tereza ismerete ezt a borjút. Nevet is adott neki, Markétának hívta. Szerette volna az összes tehenet elnevezni, de túl sok volt belőlük. Hajdanán, bizonyára negyven évnél is régebben, ebben a…..
Csendjáték pszichológia 2011.12.04 18:20:23
igen, most végezek azon a szakon, ahová mindig is vágytam, amit végig élveztem és ha nem is használtam ki minden lehetőséget az egyetemen, azért nem is linkeskedtem el. és most vége. pszichológus vagyok, tavasztól már a diplomámra is rá lesz írva. a kollégák a multiban már így…..
Csendjáték bor dió eső 2011.12.04 18:08:00
Vasárnap délután, újabban vörösbor, szárazon, kis dióval, sajttal, barna kenyérhez almával. hmm...családi ebéd szokásosan, délig ágyban szokatlanul. sírás és nevetés szokásosan, lassan az extrém érzelmek is azzá változnak. Igen? nem? tűnj el? csinálj nekem…..
Rég éreztem azt, hogy az érzéseim, gondolataim ennyire megtalálják kifejeződésüket. Kundera olyan rendszereket, háttér-információkat, családtörténeteket képes egy-egy mondat esszenciájába sűríteni, amelyek számomra hosszú évek felismerései és hosszú oldalakon fejtegetném…..