Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herr Cegur

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lehet elmenni amellett, ahogyan erőfölényükkel visszaéltek Egyre nagyobb társadalmi feszültséget szül a hitel-adósok megsegítésére szánt mentőcsomagok kialakítása. A bankok rendkívül nehezen viselik érdekeik sérelmét, vannak azonban még olyanok is, akik a…..
Herr Cegur 2013.08.25 19:38:13
@high up!: Pl. engem semmivel nem vágott át, mert nem volt devizahitelem, viszont képes vagyok elvonatkoztatni, és nem csak fröcsögve kutyázni a hiteleseket.
Az egész magyar bankrendszer balkáni állapotokat tükröz, gyakorlatilag nem szól másról, mint minél jobban lenyúlni a magyar gazdaságot, és mindazokat, akik kapcsolatba kell, hogy kerüljenek velük.
Piaci viszonyokról beszélünk, hogy a piac dönt. Mégis, milyen érdekes, hogy betéti kamat és hitelkamat viszonylatában azért elég nagy egységfront mutatkozik a bankok között. Véletlenül nagyon csekély a szórás. Ha a gazdaság bármely területét nézzük, nagyon szigorúan büntetik a kartelezést. A bankok meg köszönik elvannak.

Konkrét kérdésedre válaszolva. Milyen terhet? A válasz egyszerű. Felteszem 2006.01.01.-én megvettem egy ingatlant 1000 Ft-ért Az egyszerűség kedvéért. ez legyen mondjuk 500 CHF. Ahhoz, hogy ezt az ingatlant akkor átírják a nevemre az egész összeget ki kellett fizetnem az eladónak. Tehát a felvett hitelt folyósította a bank, és átutalta a vevőnek, az akkori (mittomén mennyi volt pontosan) 150.-ft-os árfolyamon. Az egész összeg ki lett fizetve. Ott, és akkor. Az árfolyam ennyi volt. Hogy is van akkor az árfolyamváltozás az azt követő 20 éves futamidő alatt? Nem értem. Tudom, hülye vagyok.
Herr Cegur 2013.08.25 20:03:25
@high up!: Én vagyok a hülye, tényleg, de azért mert szóba állok olyannal, mint Te vagy. Koncepciózusan kutyázol mindenkit. Olvasni viszont nem tudsz. Vagy ha tudsz is, nem érted mit olvasol. Ezt hívják úgy, hogy funkcionális analfabéta. Odaírtam, hogy nekem nincs ilyen hitelem, nem is volt. Ha gondolod, nagybetűvel is leírom, hátha úgy jobban megy.

Egyébként meg tudom mi az a deviza alapú hitel, jó sokat kellett tanulnom róla egyébként, meg tanulnom kellett a bankrendszerről, a banküzemről. Viszont ettől még gondolkodhatom a saját fejemmel, Neked mondjuk ezt nem ajánlanám, mert lehetetlen dolgot senkitől nem szoktam kérni. Kettőnk között sok minden egyéb mellett az a qrva nagy különbség, hogy Te képtelen vagy túllépni egy bizonyos deviza szerződés fölött, míg én az egész rendszert igyekszem egyszerre látni és úgy kritizálni, tudva azt, hogy nem vagyok tévedhetetlen. Bonyolult dolgokról meg nekem ne nyilatkozzon olyan, aki képtelen értő módon olvasni.
Herr Cegur 2013.08.25 20:29:55
@Parmezanidész: Félreértettél, lehet én vagyok a hibás. Igen tartozom a frank tőkével, ám álláspontom szerint azzal a tőkével tartozom, amit a vétel megvalósulásakor a bank kifizetett az eladónak helyettem. És erre a tőkére fizetem a kamatot. Helyes, és korrekt. Lenne. De nem így van. Az, hogy volt e CHF mozgás valójában, vagy nem volt? Egyszerű eldönteni. Az eladó bankszámláján a vételár miben jelent meg. (forintban)
 foto: ustream A legviccesebb mindig az, amikor a hibát keressük. Sajnos kismagyar valóságunkban ez jellemzően mindig meg is van. Most éppen itt van: A'lmos. Tényleg egy percig sem tűnt fel senkinek, hogy az egésznek semmi értelme? Miért erőltetünk valamit, ha nem is figyelünk rá?…..
Aki hitelt vesz fel, ne csodálkozzon, ha visszakérik – kamatostul. Egyes devizahitel-adósok viszont, úgy tűnik, csodálkoznak, hiszen a Kúria csütörtöki döntése nyomán Orbán Viktor házához indultak tüntetni. Pedig ha van valami, amiről a miniszterelnök tényleg nem tehet, az az,…..
  Én is unom már ezt a devizahitel-dolgot, annyit írtam most róla, de a beérkezett kommentekből kirajzolódott előttem a tévhitek egy meglepően szövevényes hálózata, sőt, még egy olyan elképesztő múltbeli történés is, amitől ez az egész egy ilyen összetett ezoterikus…..
Herr Cegur 2013.06.30 20:40:49
@olcso: Bocs a névért. Természetesen értem én, amit írtál, csak tudod látni, hogy milyen hihetetlen extra profithoz jutnak hozzá, úgy, hogy a tisztességesen fizető embereket gyakorlatilag kizsigerelik.

Valaki itt nyugodtan megmondhatná, miért is normális az, hogy valakik (konkrét esetekről tudok ) 5 vagy 10 éve törlesztik tisztességesen, havonta, időre a felvett hitelt, és több a tőketartozásuk ennyi idő után, mint amit eredetileg felvettek? Ja igen, árfolyamváltozás, kamatváltozás, madárinfluenza, és egyebek miatt.

Scorpion 82 volt szíves konkrét döntést bemutatni fentebb. Majd őt is leugatják a "hozzáértők"...
Herr Cegur 2013.06.30 21:10:41
@Parmezanidész: Persze-persze. Csak tudod, épp erről szól ez a disputa (többek között), hogy egy hitelfelvevő mennyiben képes értelmezni, egy banki terméket.
Úgy látom, Te nagyon leegyszerűsítve kétféle embertípust képzelsz el. Van a banküzemtani-és pü-i zseni, és van a gumicsizmás paraszt. ( HA csak ebből indulnék ki, azt gondolnám, hogy egy üvegpalotában dolgozol napi 12 órát, és más embertípussal nem találkozol).
Képzeld a vitatott devizahitelekkel érintettek a gumicsizmások, a lakkcipősök,a surranósok, és fehér klumpások, a fekete talárosok, és az egyenruhások, meg ilyenek.
Értelmezésed alapján egyaránt summázhatjuk, hogy mind hülye. Az ügyvédbojtártól, a taxisofőrön keresztül, az irodalomprofesszorig mind az.
Éppen e miatt lenne elvárható, hogy egy hitelintézet megbízható, átlátható termékekkel szolgáljon, a felügyeletek meg tegyék a dolgukat, hogy a felsoroltaknak ne kelljen Közgázt végezniük, egy szimpla hitelügylet megkötéséhez. Jelenleg ugyanis kell az a fránya diploma, és még az sem ment meg attól, hogy jól lenyúljanak.
Herr Cegur 2013.06.30 21:39:02
@Parmezanidész: Annuitásos hitel. Attól, hogy Te ismered, (talán elhiszed, hogy én is), az általam felsoroltak egyáltalán nem ismerik. Az, hogy ez kinek a hibája szintén megérne egy misét.

Ahol nagyon nem értünk egyet, az a pont, amikor kijelented, hogy "a banknak akkor is legyen haszna..." stb.

Aztán meg miért?
Miért csak, és kizárólag a bank nyerjen mindig és az ügyfél veszítsen mindig, bank és ügyfél kapcsolatában?
Csak azért mert történelmileg így alakult?
Miért tartja mindenki teljesen egyértelműnek, hogy csak az ügyfél veszíthet?
Miért vannak bankmentő csomagok, és miért nincsenek ügyfélmentők? (Az árfolyamrögzítés az parasztvakítás)
A válság kirobbanásakor a bankok nem olvasták el az apróbetűt, és lehet, hogy ők sem értettek hozzá? (Ők természetesnek vették, hogy az adófizetők pénzéből ki legyenek húzva a córeszből.)
Tényleg érdekel.
Konzervatórium Puskás közügy! 2009.04.02 18:36:00
Vendégszerzőnk, Borbás Barnabás írása Kétségtelen: nehéz a nagy sietségtől egyre szűkebb látószögön kívül eső lényegre, a bennünket megtartó értékekre figyelni. A hétköznapok beszédét más tölti ki, médiafelületeinket más foglalja le - például fajsúlyos közéleti…..
A bama.hu cikkének felolvasása nyomán a hüledezés hulláma futott végig itt a munkelyemen. Tessék, most Ti jöttök:  "A Citrom utcai rövidárukereskedésben egyik nap megjelent egy hölgy. Az eladó, Mármarosi József elmondása szerint egy gyerekkabátot tartott a kezében, s…..
Herr Cegur 2009.03.18 22:43:57
@guy: "a vállalkozó keres kétszázezret és bevall hatvanat és fizet harmincat"

Az igazságos szerintem az lenne, hogy meg tudjon élni, tisztességesen, egy teljesen normális életszínvonalon. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy a hó elején elkezd dolgozni, dolgozik egy hetet, amit bevételez, azt elveszi az állam, Adó járulék stb. formában. Dolgozik még egy hetet kifizeti az alkalmazottakat. Ja, az állam egyébként mindenkit megelőz, és ha ha nincs annyi bevétel, akkor az alkalmazott sem kaphat, míg az állam ki nincs elégítve. Még egy hét, és már a rezsi is ki van fizetve. Ami ezután jön az mind az övé.Kicsit ugyan torzak az arányok, de kb. erről van szó. Ha a másik oldalt nézzük, akkor ugye a hivatalnoknak akkor is a számláján van 5-én a pénz, ha azt sem tudja honnan került oda. A segélyesekről meg had ne nyilatkozzam.
Herr Cegur 2009.03.18 22:51:25
@kovi1970: Múltkor hallottam egy jó példát a közbeszerzésről.
1, 2, és 3-as ember elmegy a múzeumba, ahol látják, hogy dől ki a kerítés. Igazgatóhoz be megcsinálnák. Igazgató kérdi mennyiért.
1-es ember: 40 ezer anyag, 30 ezer nekem az hetvenezer.
2-es ember 40 ezer anyag 30 ezer melósok 30 ezer nekem az százezer.
3-as ember simán 270.000.
Igazgató: Meg van maga őrülve, a másik kettő sokkal kevesebbért megcsinálja.
3-as ember: Oké, figyeljen 100 ezer magának, 100 ezer nekem, 70 ezerért meg megcsináltatjuk az 1-eskével.
Oké magáé a munka.
Na valahogy így működnek a dolgok.
Aszongya az újság: Veszprémben nyár elején felszereltek egy kamerát egy kereszteződésbe, ami azt lesi, hogy ki hajt át a piroson jobbra kis ívben. Szeptember elejéig 1513 autósnak postázták a százezer forintos csekket a zéró tolerancia jegyében. A veszprémiek ezt nagyon…..