Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szasza76

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Visegrád a 14-15 században élte fénykorát. A település idővel a királyi rezidencia fontos színhelyévé vált. Hangulatát és környezetét a mai napig áthatják nagy magyar királyok szellemei.  A palota kezdetei az 1300-as évek elejére nyúlnak vissza, mikor I. Anjou Károly magyar király udvarát…..
Tamás édesanyja okostelefont vett, ami mellé rendszeres szervizlátogatással járó lehetőséget is kapott. Ezt 8 hónap alatt megunta az egész család, és odajutott, hogy valószínűleg szolgáltatót vált. Innen kívánunk nekik végtelen türelmet és buddhista hozzáállást a…..
Amint tudjuk, a magyar bírói kar — miként a magyar köztisztviselői kar bármely másik része is — három alaptípusból áll: a rezsim által zsebre vágott korrupt gazemberekből, a fogalmatlan idiótákból és a lelkiismeretes szakmai munkát végző, megvesztegethetetlen bolondokból.…..
Szasza76 2013.06.19 17:18:25
@AXERMIX Pertársaság:
"Ha egy devizahitel szerződésbe a kölcsön összege nem szerepel - mert "
most hitel, vagy kölcsönszerződésről beszélünk? A kettő nem ugyanaz...
Egyébként, ha elmész fodrászhoz, kötsz vele egy szerződést (nem írásban, de azért az szerződés), levágja a hajad, majd azt mondja 10E Ft, Te pedig erre a semmisségre hivatkozol, akkor az nem azt jelenti, hogy nem kell fizetned a fodrásznak... hiszen így jogalap nélkül gazdagodnál. Ilyenkor meg kellene állapítani, hogy mi történjen a szerződéssel...
Szasza76 2013.06.19 23:33:48
@AXERMIX Pertársaság: A szerződés ettől nem lesz semmis, ha egyébként másban is megállapodtok, csak akkor, ha mást nem tartalmaz. Csak akkor semmis az egész, ha e nélkül a felek a szerződést nem kötötték volna meg.
Azok után, hogy a Fidesz-frakció megdöbbent Szász Károly Kúriának írt levelén, szinte biztos, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jelenlegi elnökének befellegzett. Bár már korábban is leírhattuk volna ezt, például amikor kiderült, hogy a Nemzeti Bank és a…..
Szasza76 2013.06.19 15:59:04
@nemzetikonyves: @Axermix:
1. Az Axa Bank fióktelep, nem tartozik a PSZÁF felügyelete alá. Tessék a belga felügyeletnél panaszkodni.
2. Azok a csaló bankok legnagyobb többsége hatalmas eredményt ért el a devizahitelen, általában sok tíz, sok száz milliárd veszteség lett az egyenleg. Már csak azért is, mert a bankok is refinanszírozták a hitelt, tehát az árfolyamváltozásból nem lett túl magas nyereségük-> az a refinanszírozóé lenne, ha érdekelné a forint, így ő is csak pénzénél van.
3. A bankok szabályozói környezete nem éppen ideális, sok a nyúlsapkás és a teljesen értelmes jogszabály, legfőképpen fogyasztóvédelmi szempontból. Ilyen például, hogy a bankokat magánszemélyeket kötelező tájékoztatni arról, hogyha hitelintézetként, vagy biztosító társaságként, vagy költségvetési szervként ébrednének reggel, akkor már a betétbiztosítás hatálya nem terjed ki rájuk, vagy a pénzforgalomról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 49. §, stb.
4. Szász Károly nem tegnap lett banki szakember, azok között a legjobbak egyike, ha nem a legjobb, a biztosítási, tőkepiaci és pénztári területhez is ért; az pedig sajnálatos módon egyszerűen nem igaz, hogy banki vezetőként devizahitelt osztogatott volna a népnek.
Szasza76 2013.06.19 16:06:17
@Kara kán: Tegyük fel, hogy megtiltjuk a kilakoltatásokat, hogy megmentsük az emberi életeket. Amennyiben ez bekövetkezik, kinek kell majd visszafizetni a hiteleket? Senkinek, hiszen ha nem fizeti vissza, sem történik semmi. Innentől kezdve az értelmes bankok nem adnak ki hitelt és meg is szűnik legfőbb funkciójuk, megszűnik a pénzrendszer és létrejön az igazi kommunizmus, vagy pedig - ami sajnos valószínűbb - bankpánik és államcsőd következik be. Magam ellen beszélek, de a 16%-os személyi jövedelemadó nem tartható és nem is volt az soha. A fixen befolyó jövedelmekből lehet csak levenni, a szolgáltatók sarcolása csak ahhoz vezet, hogy azt vagy továbbhárítják, vagy a beruházásaikat teljesen megszüntetik. Szeretném hinni, hogy még 2 év múlva is lesz áram a konnektorban és a csapból is fog víz folyni, de ehhez további beruházások szükségesek, amit egy agyonsarcolt szolgáltató nem fog bevállalni.
229 személyesek, 2,4 méter szélesek, 32 méter hosszúak azok az alacsonypadlós Bombardier Flexity Classic villamosok, amelyekből 24-et rendel Krakkó. Az üzlet értéke 59 millió euró, amelyből 40 milliót kap a kanadai-német járműgyártó, a többit konzorciumi partnerei, a Vossloh…..
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
Szasza76 2010.07.14 14:37:26
@Tóta W. Árpád: Hja, de próbáld meg női turistaként nem betartani az "illemet". Eleve vízumot sem kapsz, csak férjjel együtt jöhetsz és már a repülőn fel kell venned a "zsömlészacskót", persze fekete színben. Szaud-Arábia nem az a modern csoda, aminek hiszed...
w Gyere bátran, Törökország! 2007.07.25 06:00:00
A török EU-csatlakozás hidegrázós téma, amióta az ötlet felmerült. Az ellenvetéseket könnyen összefoglalhatjuk: ezek muszlimok. Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz, Mária hozzál gyorsan sört! Ezek a hetvenmillió allahisták be akarnak türemkedni a mi keresztény Európánkba.…..
Szasza76 2010.07.14 14:37:24
@sanche: Minél több lakosa van az EU-nak, annál nagyobb az esély a túlélésre. Csak a nagy, egységes birodalmak maradnak fenn sokáig. A törökök teljes beengedése a közös piacra nagyon felpörgetné a gazdaságot - 70 millió ember valszeg fogyaszt is egy keveset - óriási piac. Az, hogy ki milyen vallású, az magánügy. A 600 éves elmaradás pedig egy kissé hamis - bár lehet, hogy a mi oldalunkon igaz lehet (gy.k. mi vagyunk 600 évvel elmaradva) - van is erre vagy 150 évnyi bizonyítékunk...
Balázs is kiakadt a SuperShop akcióján, meg is írta panaszát a szervezőknek. Fotókkal bizonyította, hogy a sorsjegyek valóban egyszerűen csekkolhatók, de erről az előző posztban élesztő nevű kommentelőnk is írt már: "tegnap kérdeztem pont a sparnál , h hogy megy ez. A…..
Inkább gyanút keltő, mintsem tisztázó iratot adott át Kocsis István július végén a BKV felügyelőbizottságának az MVM horvátországi szállodaügyében játszott szerepéről. Az irat  szakértőnk szerint alkalmatlan a valóság bizonyítására, csak laikusok megvezetésére…..