Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morpheus_

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hitleri Németország kb ugyanabban az évben kezdte meg harckocsijai komolyabb fejlesztését mint a Szovjetunió, vagyis 1934-ben: ekkor indult meg ugyanis mind a Panzer I, mind pedig a legendás T-34 konstruktörizálása (bár az utóbbi esetében 1936-ra tolódott a konkrét tervezési munkálatok megkezdése…..
Morpheus_ 2024.04.07 11:18:13
@Ződ2000: A francia tank-állomány német kézre kerülése nem volt semmilyen hatással a német páncélos-programra. Teljesen külön innovációs "nyomvonalon" haladtak a Panzer IV - V - VI fejlesztésekor, 1940-től.
Ami a Wehrmachtot és a Vörös hadsereget illeti: nem volt semmiféle "sokk" a németeknél mert a legkevésbé sem gyarapodtak nyugati tankokkal az oroszok. A Lend-Lease keretében közel félmillió teherautót kértek és kaptak a szovjetek az USA -tól, meg egyéb felszerelést, de harckocsit nem. Amikor megkérdezték Sztálint mire lenne szüksége, ő teherautókat kért. Ez meg is lepte az amerikai kongresszust.
King Kong alakja meglehetősen régóta része a filmtörténelemnek, már 1933-ban készült alakjáról feldolgozás, de a legjobbak közé inkább az 1976-os változat került, melyben Jessica Lang és Jeff Bridges a főszereplők. Népszerű lett a 2005-ös látvány-verzió is Naomi Watts és Adrien Brody játékával,…..
A Netflixen jelenleg nagyon népszerű sorozat A 3-test probléma alapját Liu Ce-hszin (Cixin Liu) regény-trilógiája alkotja, mely 2000-ben íródott és 2006 után lett világsiker a különböző könyvpiacokon (Amerikától Ázsián át egészen Európáig). Nálunk, magyarországon is kapható már az Európa Könyvkiadó…..
A 3 test probléma egy létező fizikai jelenség (és talány) a világűrben: amikor egy három csillagból álló rendszer felbomlik és az egyik csillag kilökődik a mély-űrbe. A folyamat minden esetben megtörténik, gyakran három olyan égitest konstellációja esetében is mely nem csillag (hanem bolygó). A…..
Aki filmekkel foglalkozik tudja: igazából nincs olyan hogy "legjobb film", mert mindenki mást tekint annak. Vannak legtöbb Oscart nyert filmek, vannak legtöbb bevételt hozó filmek és léteznek legnagyobb nézettségű filmek illetve van az a kategória is, amikor egy film a legtöbb szavazatot kapja egy…..
Arte Peritus A lápkirály lánya 2023.11.05 15:21:27
A lápkirály lánya című amerikai thriller november elején került a hazai mozikba és egyelőre nagy érdeklődéssel fut mindenhol. A mozirajongók kíváncsiságát részben a rendező és a főszereplő személye okozza, hiszen mindketten nagy sikerfilmek kapcsán váltak korábban ismertté. Neil Burger 2011-ben a…..
Alexandre Dumas 1844-ben írta meg a XVII. században játszódó Három testőr (Les Trois Mousquetaires) című történelmi regényét. Az alaptörténet XIII. Lajos (1610-1643) korában játszódik, amikor Franciaország vezetése csak részben van az uralkodó kezében. A valódi hatalmat sokkal inkább a mindenható…..
Szerző: Harmat Árpád A világ legütőképesebb és legmodernebb hadseregeiben számtalan harckocsitípus szolgál, melyek közt hatékonyságban csak kis különbségek fedezhetőek fel: az orosz T-90, a francia Leclerc, a Dél-koreai Black Panther, a német Leopard 2A7, az amerikai M1A2 Abrams, a brit Challenger…..
Morpheus_ 2023.10.27 22:00:47
@gigabursch: Az biztos, hogy a hamarosan meginduló (vagy már meg is kezdődött) gázai bevonulás nagy próbatétel lesz a Markavák számára. Az ennyire sűrűn lakott területek plusz alagutak a harckocsi fegyvernem halála. Ha itt bírják, akkor bárhol, bármikor. De meggyőződésem, hogy a világ egyetlen harckocsi típusa sem teljesítene jól olyan körülmények között, ami Gázában vár az IDF -ra. Ez most most nagyon más lesz mint a 2014 július 17-i izraeli bevonulás Gázába
Morpheus_ 2023.10.27 21:00:47
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..