Regisztráció Blogot indítok
Adatok
8Lifeisamovie8

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1912. Távirda (telegráfiroda) a Vatikánban 1921. Főiskolai csapatok kosárlabda-mérkőzése Atlantában. A büntetődobás technikája még teljesen más volt 1935. Korai légiparádé. Cleveland, Ohio 1940-es évek. Inuit család földbe ásott otthonában. A nagyobbik lányuk a közeli városban él már.…..
Thomas Billhardt fotói a 70-es, 80-as évekből, a keletnémet mindennapokról és ünnepekről, sokszor kicsit propagandaízűen, de ezt innét már megbocsátjuk, ugye? A képek nagyobb méretben is megnézhetők a galériában a poszt végén...
 1860-as évek. Igen. Ő pontosan azt árulja amire gondolsz. Tényleg...
1909 körül. Nemzetközi Ló-Show, Olympia-kiállítócsarnok, London..
Ismét tematikus válogatás jutott mára. Magyarország 100 éve, két tucat fotón! 1897. Vasúti híd építése Alsókubinnál..
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
Boldog Karácsonyt és Áldott Ünnepeket kívánok minden Kedves Olvasónak! A támogatóknak pedig ezúton, külön szeretném megköszönni adományaikat!  1962. Karácsonyi forgalom Oslo belvárosában, Norvégia..
8Lifeisamovie8 2024.01.20 00:08:21
@Fogash: Elvileg pont a tornádók miatt nem feszítik magukat téglával és betonnal.
Igen, bármilyen hihetetlen a Ritkán Látható Történelem blog szinte napra pontosan 10 éve indult! Születésnapi különkiadás! Már az első évben tömegek álltak sorba a vasárnap déli Napi érdekesre várva :)..
8Lifeisamovie8 2023.11.30 12:04:19
@JTom: Isten éltessen sokáig! :)
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
1895. A híres baleset a párizsi Montparnasse állomáson, egy ritkán látható szögből fotózva..
8Lifeisamovie8 2023.11.12 23:21:52
@Tutiasztalos: Szindikének van naked sorozata is, ahhoz képest ez a kép szinte már prűd :D (Egyébként csoda, hogy nem állították sarokba, mert összeértek a combjai....valószínűleg ő a szerencsésebb modellek közé tartozik, se bulimia, se anorexia)
Clinton bá és a hírhedté vált oRális iroda :D

‎- Miért olyan puffadt Monica Lewinsky arca?
- Mert visszatartja a bizonyítékot. XD
1905. Több ezer fős öregdiák-bankett a Yale egyetemen 1916. Francia katonai teherautó vontat egy szerencsétlenül járt másikat a macedón fronton, az első világháborúban 1920. Baseballmérkőzés egy amerikai fegyintézetben 1939. A német Admiral Graf Spee lángokban, az elsüllyedése előtti…..
1880-as évek az indiai kasztrendszer csúcsán álló brahmin hivatalnok és családja. A brahmin kasztot jellemzően törvényhozók, tudósok, papok és prédikátorok alkotják. Egykori törvény szerint brahmint megölni a legnagyobb bűnnek számított. Mára az indiai lakosság kb. 4%-át teszik ki..
8Lifeisamovie8 2023.10.28 23:57:17
@bratya: Nekem meg pont az ugrott be, hogy talán pont azt a bizonyos 'fraternal kiss-t' sikerült megörökíteni...Putyin biztos örül, hogy ő ebből a férfi smárolós hagyományból már kimaradhatott :D
Az 1920-as években még mások voltak az elképzelések a biztonságról... Az alábbi fotók egy kaliforniai aligátorfarmon készültek. De inkább nem mondok semmit - ahogy nálunk általában, így most is - beszéljenek a képek helyettem...
1924. Calvin Coolidge amerikai elnök (világoskék öltönyben) egy csoport észak-amerikai őslakossal a Fehér Ház gyepén. A történelmi találkozó során iktaták törvénybe az indiánok teljes jogú amerikai állampolgárrá válását. Utólag színezett felvétel..
Ismét rendhagyó a mai válogatás. Különleges, mert egyrészről újra kizárólag magyar képeket tartalmaz az MTI Fotóarchívumából, másrészt a decemberi nagy sikerű, hasonló válogatás után most ismét teljesen szubjektíven válogattam. Csak úgy, ami megtetszett, érdekes, vagy amiről eszembe jutott…..
8Lifeisamovie8 2023.10.15 16:20:45
@gigabursch: Erről nekem most a frissen megnézett Uncle János 90-es évekbeli retro videója ugrott be, ahol Floridában pont rendszámot frissítenek, konkrétan csak az évszámot (ami a forgalmi engedély) kell évente átcímkéznie, s említette, hogy a rendszám az saját tulajdon, tehát ha eladja, akkor le kell szerelnie, majd menet rá az új autójára...Itt ezt nyilván hülyeség lenne bevezetni, mert itt vannak akik még 20-30 éves autókat hajtanak, általában nem ragaszkodásból, hanem azért, mert nem telik újra...
1911. A New York-i 68. utcai Central Brewing Company sörgyár elektromos szállítóautója..
Többen is nehezményeztétek az utóbbi időben, hogy túl sok a háborús fotó a válogatásokban. Nos a mai képsorban egyetlenegy sincsen, bár a vége kissé szomorúra sikerült, de ilyen az élet is. Júliusban és augusztusban most nem lesz Napi érdekes, nekem ez a nyári szünet (fotókat is kell gyűjtenem), de…..
8Lifeisamovie8 2023.10.15 14:34:26
@bioLarzen: Jó nagy 'csomagja' lehetett... :P XD
Kizárólag egy bestiális gyerekgyilkosnak köszönhetjük, hogy nem járkált közöttünk évtizedekig büntetlenül és gyilkolásra készen egy másik bestiális gyerekgyilkos. A kétbalkezes nyomozóktól ugyanis járhatott volna. ..
8Lifeisamovie8 2023.10.14 21:39:44
@acycloren: Ha a pedofília természetes, akkor az is természetes, ha a gyerek apja utána acélbetétessel szétrúgja a fejedet ugye? Ez egy önző megállapítás, a pedofiloknak általában nem partnerei vannak, hanem áldozatai.
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
8Lifeisamovie8 2023.10.14 21:18:38
@Generic Jingle: A testvére pont jövőre lesz kereken 100 éves..ha megéri! :)
"Azok voltak ám a telek!" Ki ne hallotta volna már ezt a frázist idősebbektől? Hogy régen valóban nagyobb telek voltak-e, azt nem tudom megítélni, bár gyerekkoromból több olyan télre is emlékszem amikor combig érő hóban mentünk reggel iskolába, vagy hogy éppen csak gyalogosoknak ásott csapáson…..
Régen volt már tematikus válogatás, úgyhogy gondoltam ideje egynek. A Nemzeti Múzeum első világháborús időszakának magyar vonatkozású fotókincsei közül válogattam. Sajnos kizárólag alacsony felbontású és nagyon sok esetben meglehetősen rossz minőségű képek érhetőek el az online katalógusban, így…..
8Lifeisamovie8 2023.10.14 17:56:28
@ZON: Richard Fiedler vagy Szakáts Gábor volt az ötletgazda?
8Lifeisamovie8 2023.10.14 20:31:02
@ZON: Ezzel most újat nem mondtál. Engem azért érdekelne, hogy magyarnak vagy németnek köszönhető ez a fajta halál....