Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lomposloncsos

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam róla, volt idő, hogy a Youtube nyereséget hozott úgy is, hogy maximum 5 másodpercig kellett reklámot nézned rajta. De aztán elkezdődött a cenzúra és saját bevallásuk szerint is a nekik legtöbb profitot termelő egyéneket kidobták a platformjukról politikai okok miatt. És azóta még sokkal több…..
1914. Balatonfűzfő és Kenese települések között 1914. május 11-én bekövetkezett földcsuszamlással a Balatonba sodort személyvonat MÁV 220 sorozatú mozdonya és kocsijai. Csodával határos módon senki sem halt meg a balesetben. Forrás: Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / Történeti…..
lomposloncsos 2024.04.22 22:32:27
@amundsen: Kalapot emelek mesteri fajleírásod előtt!
Vannak hírek amik mellett nem mehetek el komment nélkül mégha darálom is őket: "Meglepő: Ismét önálló Office csomagot fog kiadni a Microsoft" A cikkíró szerint meglepő. Pedig egyszerűen az emberek csak nem fogadják el. Nem fogadják el, hogy csak azt az opciót nyomják a képükbe, hogy ugyanazért…..
Itt egy hír arról, hogy állítólag egy halom AI-t megkértek arra, hogy hozzák el a világbékét és a legtöbbjük szerint a megoldás erre a nukreális apokalipszis lenne,mert: ""Csak békét akarok a világban", közölte az OpenAI GPT-4 modellje, amikor a szimulációban megkérdezték tőle, hogy mégis miért…..
Idén a videójáték ipar becsült bevétele $187.7 billió dollár lesz, ennek idén talán picivel a felét teszi ki majd a mobil játék szegmens. Bár ez a szám talán csak az USA-ra vonatkozik, mert látok ennél sokkal magasabb számokat, vagy valamit nagyon elszámoltak. ( valahol az értéket ténylegesen csak…..
Én személy szerint a rádióból hallottam meg miszerint az állam a mobilunkba költözne... És rögtön arra gondoltam, hogy... nem érzik úgy, hogy ezt egyesek mondjuk akár... fenyegetésszerűén élik meg? Mondjuk akik átélték a kommunizmust mit szólnak hozzá, hogy az állam beköltözik abba az eszközbe "ami…..
lomposloncsos 2023.11.04 00:21:30
@Koenigsberger: Pedig maga a hívásrögzítés nem alapvetően jogellenes (ahogy azt sokan sulykolják), egy 2016-os hatósági állásfoglalás szerint az ügyfél is rögzítheti a beszélgetést, de csak jogvitákhoz használható fel. 10. oldal. Hogy 2023-ban mi az álláspont, ebbe nem ástam bele. Kötsög gdpr meg eldöntötte, hogy az euro-kolhozban egyáltalán nem rögzíthetnek és kész.
naih.hu/files/2016_05_09_tajekoztato_hangfelvetelekrol.pdf
Én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy ha meg tudja oldani, már holnaptól rögzítsen, de hallgasson róla.
1920-as évek. Ford T-model, téli üzemre alakítva..
lomposloncsos 2023.10.14 04:01:08
@ZON: Köszi, de nem a mechanizmusra gondoltam, hanem hogy miért kormányoz az, ha egy havon csúszó deszkát elforgatok. De úgy tűnik, mégis ez a jelenség, itt 20 másodpercnél jól látható, hogy a sítalpak elforgatása után még jócskán tolja előre, aztán megtörténik a fordulás.
www.youtube.com/watch?v=Gwq77C_0kJs
A légifényképezés kezdetén, ami csaknem egybeesett a fényképezés megszületésével a felvételeket fényérzékeny réteggel bevont üveglemezekre készítették. Hazánk területéről az 1930-as években még készítettek légifelvételeket üvegnegatívokra, ezeket a Hadtörténeti Térképtár őrzi. Az üveget, mint…..