Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anita Kovacs

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzmények: 2022/23-as bezáratási kísérlet Idén is megpróbálták a szcientológusok betiltani az alapítványt (pontosabban törvényességi felügyeleti eljárással töröltetni a civil szervezetek nyilvántartásból). A tavalyelőtti - tavalyi hasonló akció után idén sem maradhatott el az újabb kísérlet.…..
Anita Kovacs 2024.05.11 10:29:08
Elég kellemetlen, hogy gyakorlatilag a Bíróság "teszi helyre" őket, mert az ügyvédjük nincs tisztában a pontos törvényekkel... :D Egyébként ha már a saját irányelveikből indulnak ki, ott van az a módszer, hogy egy rossz híreket terjesztő forrást úgy lehet hiteltelenné tenni, hogy bebizonyítod, hogy hazudik. Nos... izé... talán ezt kellene alkalmazni, de hát nem megy, ugye. Eleve sosem foglalkoznak a velük szemben felhozott vádakkal, nem vesznek komolyan konkrét eseteket (szerintük akivel történik valami rossz az egyházban, az "behúzta magának" az ártó tetteivel), és még csak nem is beszélnek a vádakról. Pl. az adatvédelmi témában elhangzott egyetlen egyszer is, hogy valójában gyűjtenek-e korábbi szexuális partnerekre vonatkozó adatokat (amúgy gyűjtöttek), ennek pontosan mi volt az oka, és most gyűjtenek-e? Én nem emlékszem. Elkezdtek jönni a vallásszabadsággal (ami nem tartozik oda és egyébként vallásszabadság van jelenleg Magyarországon).

Egyébként én azt tapasztaltam, hogy az emberek nem akkor kezdenek az alapítvány anyagaival foglalkozni (bennfentes kifejezéssel élve "a Bonyai blogját olvasgatni"), amikor nyereségeket szereznek az egyházban és jók a tapasztalatiak, hanem amikor elkezdenek a sok szrsággal találkozni. Akkor kerül elő a blog és más hasonló anyagok. Ők meg azt akarják hinni, hogy fordítva van. Én lassan már úgy vagyok vele, hogy ha az egyház megnyilvánul, azzal a saját rossz hírét kelti. Nem kell hozzá "Bonyai blog". Még bejártam rendszeresen az egyházba tanfolyamra, de már akkor úgy voltam vele, hogy nem tudom, sírjak vagy nevessek.
Tony Ortega hírt adott arról, hogy újabb honfitársunk adott 1 millió amerikai dollárt a szcientológusok nemzetközi adománygyűjtő szervezetének. L. Gábor után B. József is megtömte a perselyt. Jól mondta az ügyészség a sajtóközleményében: "belső irányelveiknek megfelelően a szervezeti egység lehető…..
Forrás:Tizenegy fő ellen emeltek vádat a Szcientológiai Egyházhoz köthető adócsalás ügyében - 24.hu Úgy tűnik, hogy a NAV talált fogást rajtuk végre, a 2017-ben indult nyomozás vádemeléssel zárult. Biztos lesznek még további fejlemények, alig várom. Idézetek a cikkből: ... a tanfolyamok,…..
Ha csak az SZJA 1%-os felajánlásokból indulunk ki, akkor az utóbbi pár évben csaknem megduplázódott a szcientológusok száma. 2019: 1763 fő               6 531 662 Ft2020: 2234 fő               8 572 163 Ft2021: 2547 fő             12 217 935 Ft2022: 2957 fő             15 573 763 Ft Mondjuk még…..