Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Köznapló

3 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köznapló A frontvonal Ukrajnában 2023.08.26 11:20:04
Az orosz hadsereg 2022 február 24-én rohanta le a független Ukrajnát, ám legelső offenzívája meglepetésre nem tudta azonnal térdre kényszeríteni az ukránokat. A kijevi vezetés hadseregét akkoriban jóval gyengébbnek tartották a nemzetközi biztonság-politikai szakértők, így szinte senki nem hitt…..
Köznapló 2023.08.27 14:56:45
@Etniez: Ezeket az ukrajnai lövészárkokba tett látogatásaidból veszed? :)))))
Köznapló 2023.08.27 15:37:06
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

Ezzel azért vannak problémáim (amiket írsz).

Az egyik, hogy akkor szerinted van 3 orosz védelmi vonal PLUSZ valamiféle "védelmi-biztosító öv" (?WTF?) Ezt a kifejezést amúgy honnan vetted. Csak tőled olvastam. Mindenhol másutt az van, hogy létezik HÁROM orosz védelmi vonal, amiből egyet áttörtek az ukrik.

A másik: a hatalmas "orosz tüzérségi fölény" szerintem csak az orkok álmaiban létezik. A valóságban nagyon nincs tüzérségi fölényük, max légifölényük.

Orosz "pánik"+ eddig sem volt. A muszka olyan fajta, amelyik megy előre mint a faltörő kos és agyonlöveti magát, de akkor is csak megy előre. Ezt csinálják 500 éve. Ezt tudják. Mert kurvasokan vannak.

A "raszputyica" vagyis az őszi sarasodás nem lényeges most, mert a jelenlegi ukrán támadás addigra végetér (így vagy úgy) az orosz ellentámadás meg 8amihez most toboroznak) pedig csak utána indul majd el. Hogy hol azt még most találják ki ők is.

Ami a vadásgépeket illyeti: szerintem senki nem hiszi komolyan, hogy sokat változtatnának a helyzeten. Az ukrán tábornokok (akik sokkal jobbak az oroszoknál) pláne nem. Zelenszkij csak azért szeretné, mert ezzel egyenlő felekként jelenhetne meg egy időre az ukrán hadsereg.

Az ukrán hadsereg "ledarálása" nagyon odébb van még. Mára a világ egyik legjobb hadseregévé kovácsolódtak. Van még kraft bennük nyugati fegyverekkel és azok nélkül is.
Köznapló 2023.08.27 16:11:01
@Aldou Raine: Képletesen értve az orkok és oroszok alliterációt kiemelve rosszmájúan, a katonákra értelmezve, ejnye-bejnye de rossz vagy típusú komment. :))))))))))
Egykoron Henry Kissinger valóban jelentős külpolitikai befolyással bírt az Egyesült Államokban, hiszen 1969 és 1977 között gyakorlatilag ő irányította az USA külügyeit és így magát a hidegháborút is. Előbb nemzetbiztonsági tanácsadó volt 1969 és 1975 között, majd Nixon és Ford külügyminisztere lett…..
Augusztus 22 a BRICS tagállamok csúcstalálkozójának kezdete, melyen brazil, orosz, indiai, kínai és dél-afrikai vezetők vesznek részt, mégpedig legfelsőbb szinten, kivéve Oroszországot, mely Putyin helyett külügyminiszterét Szergej Lavrovot küldi az egyeztetésekre (a Putyin elleni nemzetközi…..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Az államalapítás ünnepe az európaiság ünnepe is, hiszen 973 március 24-én Géza fejedelem követei, a korabeli Európa csúcsvezetői előtt kérelmezték befogadásunkat Európa keresztény államai közé. Mindez Quedlinburgban történt, ahol I. Otto császár mellett jelen volt VI. Benedek pápa követe és a…..