Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zavaleta3

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Modern baloldali hablaty 2023.08.24 06:06:00
Olyan cikk volt pár hete a Mércében, hogy az ember megkérdezi magától: ez valami vicc? Érdemes elolvasni, mert jól kifejezi azt, ami ma "radikális baloldal" címszó alatt fut nyugaton. Három csemege a cikkből. Mi a határ? Nos, egyszerű: "a fehérség magában foglalja a feketék emberi…..
zavaleta3 2023.08.26 17:02:36
@ZorróAszter: Elég meredek vagy, koma. Én továbbra is úgy látom, hogy minden korábbi kommentem odalett sajnos.
zavaleta3 2023.08.26 18:46:59
@ZorróAszter: Nekem mindegy, mit hiszel.
zavaleta3 2023.08.26 19:54:35
@ZorróAszter: Ok.

@alöksz róz: Szerintem nem lehet kommentet törölni.
    „Én azt állítom, hogy mindennek a gyökere a férfi és a női identitás, ha életet akarunk továbbadni.” – kezdi Pécsi Ritával, az organikus pedagógia hazai zászlóvivőjével való beszélgetését a házigazda Bedő Imre. Erre az alapgondolatra épül a teljes harmincöt perces diskurzus, szembefordulva a…..
zavaleta3 2023.08.25 18:37:01
@Tesz vesz XVI.: "a kezdeti tőke is igaz finnekre, észtekre, szlovénokra."

Honnan volt nekik és milyen tőke?

"csak úgy lehet Magyarországon jobb életszínonal és jóléti állam szociális kiadásokkal, ha titkos társasagok azzá tesznek minket?"

Nem, négy útja van: vagy más országokat kifosztunk, vagy van saját tőkénk vagy hagyjuk az idegen tőkét beáramlani, de azt jól megadóztatjuk, illetve ha nagyhatalmak érdekszférájának szélén vagyunk, akkor a hűségért cserébe kérhetünk fair gazdasági kapcsolatokat. Egyébként Skandináviában az egyik legnagyobb a vagyoni különbség, régi tévhit ennek ellentétje.

"mi lehet függetlenebb az ENSZ-nél"

A terület ukrán befolyás alatt van egy háború közepén. Csak olyan vezetés alatt lehet tisztán vizsgálódni, akinek nem érdeke a tények manipulálása.

"szuverén országok, meg banánköztársaságok? "

Lehet, de ez okozat, nem ok.

@alöksz róz:
"csak én jóval okosabb vagyok"

Mondjuk nincs magasan a léc.
zavaleta3 2023.08.25 20:20:21
@Boldeone2: en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_wealth_inequality, Svédország a 3. Magyarországot, ahogy nézem, mindegyik skandináv ország megelőzi.
Én nem arról beszélek, hogy jó-e az adott rendszer, vagy hogy hol jó élni, hanem arról, hogy a kedvező feltételek megteremtése hogyan zajlott.
zavaleta3 2023.08.25 14:48:42
@Boldeone2: A mag és periféria a kétosztatú világ végével megint egyre nagyobb jelentőségű. De ez a globális tőkeeloszlás szélsőségességéből is természetesen következik.
Nagy-Britanniát saját egykori vazallusa, az USA hagyta le. Annak ereje pedig a szinte korlátlan erőforrással rendelkező új föld meghódításából fakadt. Ez már természetesen vezetett oda, hogy a két vh-t csak az ő segítéségével lehetett megnyerni. Franciaország és a többi gyarmatosító azért tart egyáltalán valahol, mert annak idején szerencsés lehetősége volt más területeket kizsákmányolni, ami megteremtette a kezdődőkét. Illetve részben ma is folyik ez, amit az EU-s bővítés is szépen kiegészített új letarolható piacokkal. A nem gyarmatosító magállamok kezdőtőkéje pedig politikai okokból lett nekik megadva, ahogy az előbb is írtam. A numbeo alapján az általad említett országok legfeljebb félperifériás területek. De nem is ez a lényeg, hanem a tőkekibocsátás mértéke. Ebben pedig még azok is csak vazallusai a Nyugatnak.
Hosszú vihart kavart Kőszeg interjúja a Partizánon a múlt héten. Kőszeget ismerem személyesen is. Többször jártam a lakásán a 80-as évek végén. Persze ma már rég nem értek vele egyet kb. semmiben, de a tiszteletem azért megmaradt iránta. Különösen, hogy a 90-es években képes volt a…..
zavaleta3 2023.08.22 10:40:53
@Deak Tamas: Az alapokban igaza van, csak nem veszi észre, hogy az ő hite is része a rendszernek.
zavaleta3 2023.08.22 20:30:24
@ZorróAszter: Hagyják, csak nem nagyon van rá igény. A nacionalizmus, ill. lokalizmus valamennyire átvette szerepét, jelenleg ezek az erők a tőke fő ellenségei. A marxizmus fiatal korában volt népszerű, mint akkor kurrens progresszív eszme, ill. később, amikor meg a Szovjetunió idejében politikai-katonai erő volt mögötte. Általában az internacionalista eszmék nem működnek. Még a kereszténység se létezett monolit tömbként soha. A nacionalizmus marad tehát, mint az emberi közösségi szándékok kloákája.
zavaleta3 2023.08.25 12:54:42
@Billy Hill: Ne keress nála logikát. Érzelmek vannak és félműveltség.
Érdemes ezeket a dolgokat leírni, mert ami egy adott nemzedéknek közismert, az a következőnek nem az, az utána következőnek pedig egyenesen hihetetlen. A posztsztálini kommunista rendszer nagy sajátossága: mindenhol engedett egyedi vonásokat a rendszernek, s ezekkel minden ország élt is.…..
zavaleta3 2023.08.18 17:37:07
Na, valaki (vagy valami) felnyomta a fiókomat. Tudtam törölni, de oda az összes kommentem.
@ZorróAszter: már nem tudom, hol tartottunk, írj privát vagy ide, ha volt válaszod.
zavaleta3 2023.08.18 18:04:14
@ZorróAszter: Már nem tudom az összeset. A sorosos posztnál volt valami replikád. Hogy ha senki nem lát tisztán, akkor miért vagy biztos mások számára csak feltételezés jellegű dolgokban.