Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vitya

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Év végi jutalomjáték II. — az ideg/elme kategória koronázatlan királya, Gavallér János. Méghozzá nem ám valami akármilyen, ahogyan épp sikerül típusú aktualitással leplek meg Titeket, hanem egyik főművét tárom elétek:Vijjogó albatroszom Várom, mint rozzant angyalok;…..
Belsőség A gyerekhalál nem vicc 2011.07.29 17:21:00
Kicsit talán kemény volt az ajánló, de menti a dolgot, hogy még sokkal durvább, amikor valaki a saját gyereke sírja előtt áll, úgy, hogy ő okozta a gyerek halálát.Mert mind a mai napig látni a városban gyerekülésben ülő, de abba nem bekötött csemetét, robogó autó hátsó…..
Vitya 2011.07.31 19:13:11
@Csikós Zsolt: Értem én, hogy a szerkesztőségben nincs mit tennetek, saját márkás termékből kell főznötök, de hiába: az indavideo mint szolgáltatás egyszerűen szégyen. Mi lenne, ha mikor hazamentek, otthon, magánszorgalomból, (szükség esetén álnéven) valamelyikőtök feltöltené a napi anyagot egy arra alkalmas videómegosztó szájtra is (youtube, videa, bármi)? Plusz 3 perc tennivaló, de a saját befektetett munkátok ennél többet megér! :-)
Gulyásdemokrácia Égővörös 2010.04.13 15:21:00
Azt nyilván külön mondani sem kell, hogy ha az LMP-nek most van egy kis esze, és nem szeretné két nappal a Parlamentbe jutás után elveszíteni minden hitelességét, akkor csuklóból utasítja vissza az MSZP legapróbb közeledési kísérletét is. Nem is annyira az az érdekes, amit ők…..
Vitya 2010.04.13 17:48:32
@Bona Fides: "Szerintem. Bár én Fideszes vagyok." Vagy jobbikos, csak még nem tudsz róla! :-)
Na mindegy. Bár én magamról úgy tudom, hogy egyik sem, amit írtál, azzal teljesen egyetértek.
Néhány száz csepp a tengerben: az átszavazók. Lehet, hogy ez egy jól definiálható korcsoport, vagy van a végzettségben hasonlóság. De pártállásban? Mi véletlenül heten is összeverődtünk a sorban keresztények, mögöttünk egy buddhista állt, utána igazi politikusok (igen,…..
Vitya 2010.04.13 12:59:07
@szigiri: Te figyu, és a IX. ker. Bakáts téren mi van? Csak hogy tudjam...
Vitya 2010.04.13 13:25:54
@Ricardo: Jól megnéztem. A XIII. kerületi szavazókör nagyjából országos átlagot hozott. (Jóllehet, a többi szavazókör alapján a kiindulópont ugye eleve nem egál, hanem egy számottevő szoci többség.) A másik három helyen ~3:1, ill. ~4:1 arányú a Fidesz-győzelem, messze a vidéki (!) átlag fölött. Ez hogy máshogy lehet magyarázni, mint szervezettséggel?
Vitya 2010.04.13 14:03:59
@szigiri: Én a szóban forgó szavazókörök eredményeiről beszéltem, ahol kiugró - nemcsak a budapesti vagy a kerületi, de az országos, sőt a vidéki - szavazataránynál is nagyobb lett a fidesz támogatottsága. Egyébként ahogy mondod az LMP és a Jobbik érintett szavazókörökben mért eredményeiben nem látni szignifikáns eltérést (ennyit az egyetemistás, koleszos elméletről, akik körében épp e kettő elég népszerű).
@xstranger: A fidesz természetesen nem önmagában a többség elérése, hanem a 2/3 érdekében szervezte a mozgalmat: amint a mellékelt ábra mutatja, ez a megfontolás racionálisnak tűnik. Az Occam borotvája tényleg fontos elv: arról szól, hogy több párhuzamos magyarázat körül az egyszerűbbet és valószínűbbet válasszuk. Az egyik magyarázat, hogy véletlenül éppen pont csak a fideszesek jelentkeztek át (még egyszer: ha fiatalokról lenne szó, az LMP és a Jobbik szavazóköri arányában ez tükröződne). A másik, hogy van azért emögött némi szervezettség. Tessék választani.
Belsőség Ha szívatnak a tótok 2009.08.25 21:29:00
Nem nagy titok, hogy amikor nemrégiben egyedül vertem sátrat Budapesten, családom Pozsonyban maradt. Ideiglenes megoldásként a hétvégi utazás mellett döntöttünk, hol én megyek oda, hol ők jönnek ide. Nincs is ezzel nagy gond, hiszen a Pozsony–Budapest távolság elenyésző,…..
Modor Tibi nagyon szeret trécselni, diskurálni. Munkahelyén, műanyag kávéspohárral kezében gyakran megállítja manírozott kollégáit:-Állj meg egy szóra, vándor! Adjisten szakikám, mi jót csinálsz?-Halihó, Tanár úr! Csak álldogálok, jótállok magamért, höhöhö. Várom a…..
Sebők János a holnapi Élet és Irodalomban (Szemétre való-e a Popfesztivál?):Zsadon Béla, quart.hu, G.A. úr X-ben Képzelt riport, LGT: „1973 forradalmi áttörést hozott a magyar operett történetében. A Víg Színházban (sic!) bemutatták a Képzelt riport egy amerikai…..
w Eroica II. 2007.05.14 19:26:00
[Első rész itt.]Tehát eljutott hősünk a szkepszistől és a felfedezéstől a mindentudásig, súlyosbítva azzal az érvrendszerrel, hogy „azért, mert különben beverjük az arcod”. A világ azonban ettől még úgy maradt, Gyurcsány nem mondott le, a zsidók zsidultak tovább,…..
w Achtung, Panzer 2007.03.06 05:45:00
Nem derült, de nem is barna esőfelhőkkel terhes égből csapott le az antiszemitizmus gömbvilláma Gyurcsány Times-interjújával. Hogy ekkora még sose volt a zsidógyűlölet, és úton-útfélen szórólapoznak a nyilasok. Kérem a buta antiszemita röplapozókat, Dobrev Klárának…..
w Szerény javaslat 2007.02.27 08:00:00
Mint tudjuk, a világ legnyomorultabb helye Közép-Afrika. Nincs mit enni, sőt inni se, viszont nagyon süt a nap, rengeteg igen fájdalmas betegség terjed, és nemhogy kórház, de fájdalomcsillapító sincs. Vannak viszont lovas és terepjárós milíciák, amelyek – államrend híján…..
w Zuzmó néni zsidózik 2007.01.10 05:11:00
Morvai Krisztina betegségét én nem tudom gyógyítani. Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét, de ha a benzinkutastól kapna pár emberi szót, az is segítene talán. A szokásos, ócskán kódolt antiszemita ostobaság még egyszer; ezrével olvastam és hallottam ilyeneket, még csak nem…..