Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VOLT SAVE AMXOS

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Festőművész-gyermekként a Homár alapítása óta óta szenvedünk attól, hogy a fogyasztókat a jelek szerint csak hipermarketek, cipőboltok, tömegközlekedési vállalatok, benzinkutak és szervízek verik át, a minőségi kultúra már erről a területről is kikopott. Most…..
VOLT SAVE AMXOS 2008.08.28 10:53:14
Sziasztok!

Én egy volt SaveMaxos vagyok. Ott dolgoztam kicsit több, mint fél évet, így előre is elnézést kérek, mert lehet, hogy én is adtam el valamelyik brosúrából valamelyiktöknek.
Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba és Ne Boris Daniel vagy Kristian Roda a két Manager mondja el a dolgokat!
A cég álláshirdetése a következő volt: Marketing Munkatársat vagy Manager Asszisztens keres.
Gondoltam elküldöm az önéletrajzom. Fel is hívtak még aznap, amikor elküldtem, hogy menjek be másnap 10-re interjúra. Kicsit már itt meglepődtem, meg a fél év alatt még többször, mert ugye nagy cég ilyen gyorsan nem szokott reagálni, de mindegy örültem, bementem, ott olyanokat kérdeztek, hogy csapatban szeretek e dolgozni vagy egyedül, tudok e csapatot irányítani stb stb. Semmi gyanúm nem volt még ekkor, válaszoltam szépen mindenre majd hazamentem. Ők tájékoztatást a melóról annyit adtak, hogy nagy cégeknek csinálunk reklámot és elénkraktak pár külföldi étterem-mozi-színház brosúrát. Amik ugye szépek, így megtetszett, gondoltam mint egy normális marketinges munka arról szól, hogy ezeknek a cégeknek(étterem-mozi-színház) kell megszervezni a reklámkampányát óriásplakát, szórólap stb.
Hazaértem az interjúról és du. csörgött a telefon, hogy fel vagyok véve. Örültem nagyon, mit sem sejtve a későbbiekről. Másnap reggel fél 8 ra kellett bemennem és akkor majd ott mindent megtudok. Szigorúan öltöny, nyakkendő.
Csakhamar kiderült, hogy vagy Asszisztens manageri pozíció, ahol nem rossz a pénz havi 1000 euró fix, de azt nem olyan egyszerű elérni.
A szintek:
Reprezentáns: benne van a nevében is: prezentálni, vagyis bemutatót tartani, magyarul eldarálni 5 percben, hogy van színházjegy olcsóér…
Ha ügyesen adsz el és teljesíted a napi normát ami 8 eladott brosúra volt és ezt kb 2 hétig nyomod, akkor előléptetnek
Leader szintre: itt ugyanaz a feladatod, mint a repiknek csak a trainerek embereit, új embereket viszel magaddal és megtanítod őket eladni, ha újabb 2 hétig sikerül a színházjegyes füzetből neked is és az uj embernek is eladni 8at akkor trainer leszel
Trainer annyit tesz, mint ha jól adsz el sokat minimum 8at, de inkább többet, és aznap a trainerek közül te adsz el legtöbbet, akkor a másnap reggel jövő új emberek a te csapatodba tartoznak, merthogy csapatot kell építeni, IGEN EZ A KLASSZIKUS MLM! És ha a csapatodban van 5 trainer, tehát mindenki feljebbugrál a lépcsőn, akkor te asszisztens manager leszel, ahol semmi dolgod, már nem mész ki területbe árulni és nem jutalékod van hanem fix 1000euró. Azt mondták ezt a szintet el lehet érni max fél év alatt, de állítólag van aki 3hónap alatt elérte.
Addig az ezt megelőző 3 szinten Reprezentáns, Leader, Trainer csak jutalékod van és napi 13 órát dolgozol.
A kampányok így jöttek: József Attila színház, Kamaraszínház + Pizza Hut, majd magában csak Kamaraszínház, aztán Radnóti Színház, MixR Pizzéria, aztán egy időre megint Kamaraszínház majd Palace Cinemas Mozi (én itt jöttem el) de közben volt a Veszprémi Petőfi Színház is, amikor 2 hétre le kellett menni Veszprémbe és ott árulni. Mozi után KFC és Aquapark. Most nem tudom mi megy.
A színházas cuccot adtuk 5000ért ebből mienk volt 800 ha 8at eladtál, akkor nem 800ft járt egy db után, hanem 1300, tehát ha 7dbot adtál el, akkor 7*800=5600ftot kerestél, de ha 8at akkor8*1300=10400ftot, ami bevallom nem rossz pénz, így erre törekedett mindenki, minden áron, hogy a 8 el legyen adva. Hanem ment és csak 7en álltunk, akkor megvetted magadnak azt az egyet és másnap eladtad azt elsőnek. Ennyi.
Egy átlagos nap úgy zajlott, hogy 7, 7.30 körül beértél, akkor már ott voltak a leaderek, trainerek, akik már full-full vidáman, jókedvűen vártak, mint, a csapatok összeírva, hogy ki-kivel hova megy, egy nagy Bp térkép volt kb 130 részre szétdarabolva, ezel voltak a területek, minden területen 2-3napig kellett árulni, így tényleg kénytelenk voltunk bemenni a fogatlan portáshoz is a gyárba eladni.
Amikor mindenki megérkezett akkor jött a reggeli kör, amikor körbeálltunk és valami vicces játék volt vagy a ház körül futkorászás öltöny nyakkendőben vagy a lányoknak magassarkúban kiskosztümben, élmény volt aztán miután jól leizzadtunk és tök koszos gyűrött lett a ruhánk, akkor impact amit az előző napi legeredményesebb trainer tartotta ez egy kis technikai információ hogy hogyan adj el sikeresen, aztán a metting amikor a nagy nagy manamgerek meséltek egy szívhezszóló tanulságos sztorit hogy de a KFC atjya is 1001helyen talált vevőre a receptjeire és most milyen gazdag, ugyhogy mi is menjunk be 1000helyre eladni. Ha ennek vége volt teamkihirdetés, azaz hogy ki kivel megy ki aznap árulni aztán mindenki ment kifelé területbe eladni.
Nap végén fél 7kor tali az iroda előtt, annál előbb senki sem mehetett be akkor még esti pénzleadás stb stb és olyan fél8 körül már indulhattál is haza. Remek. Talán én is mint annyi sok volt Savemaxos azért maradt mert megpróbálta elérni az aszzisztens manageri szintet, amiről csupa jót lehetett csak hallani, ugye sok pénz és szabadidő, semmi dolgod, golfozol egész nap a managerekkel meg luxushelyeken kajolsz stb stb.
Akit érdekelnek még részletek vagy kérdése van, az írjon emailt:
antisavemax@freemail.hu, készséggel válaszolok mindenkinek mindenre részletesen.