Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lótomi

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Reform és bukás 2007.05.30 05:30:00
„Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.” Őb 14,12 De igen, van más: reform és bukás. Lásd ábránkat. A Magyar Szocialista Párt…..
w Tisztelt Szcientológia Egyház! 2007.03.21 11:00:00
Levelüket, amelyben az előző, szörnyegyházukkal foglalkozó írás eltávolítását követelik, megkaptam. Annak ellenére, hogy nem nekem címezték, hanem a blogszolgáltatónak, mert hát felmegyek a párttitkár elvtárshoz, és ott mószerolok – a spicli már csak ilyen típus. És…..
w Kergekór 2007.03.19 04:00:00
Jó cucc ez a forradalomünnep, mindenkinek hatalmas poénok jutnak eszébe, nagyokat röhögünk, még fel is írjuk. Másnap aztán értetlenkedve nézegetjük, silabizáljuk, és nem is értjük, mi volt ezen olyan vicces. Megvan a kormánybuktatás menetrendje, jelentem örömmel. Elárulta a…..
w Egy másik ünnep óhajtása 2007.03.15 08:30:00
Idén száznegyven éve, 1867 június 8-án játszódott le a kiegyezési folyamat zárójelenete: az elbukott szabadságharc és évtizedes elnyomás után a magyar nemesség elfogadta a Habsburgok autonómia-ajánlatát. Következett fél évszázad békeidő, a századfordulóra földalatti…..
w Ecce rendőr 2007.02.09 07:00:00
Mindennap látunk rendőrt, olykor beszélünk is velük: merre van az arra, mongyameg. Vagy esetleg ő kezdeményez, hogy jogosítványt, forgalmit. De szoktunk-e velük beszélgetni? Hát naná, hogy nem, pedig a rendőr ugyanolyan fontos ember, mint a tanító vagy az orvos – mentségünkre…..
w Rasszizmus és antifasizmus 2007.02.07 14:26:00
Hiába a szikár definíciók, a politizáló közbeszéd hajlamos a szavakat összevissza használni. Pim Fortuyn esetében például a rasszista kifejezést. Mivel Fortuyn többnyire az iszlámról általában mondott véleményt, megbélyegzett egy kisebbséget, ergó rasszista. Érdekes…..
w Sonderangebot - reloaded 2007.01.24 09:00:00
Címlapon hozza a keddi Blikk a képviselők költségtérítésének ügyét. Felháborító! Arcpirító! - nem fukarkodnak a népharaggal, úgyhogy most már visszavonhatatlanul téma lett belőle. Amit a Blikk ír, az a politika, kérem, sokkal inkább, mint a Népszava meg a Nemzet. Mint…..
Ötmilliárd forintot fizetett a Parlament a képviselőknek négy év alatt, költségtérítés címén. Dehogyis, nem a Parlament, hanem mi. Számla nélkül, bemondásra, pofára. Ilyenkor érzem, hogy nem kellett volna elkoptatni az ízes magyar trágárságokat. Mert akkor most mit lehet…..
w Műveljük kertjeinket 2007.01.17 15:09:00
Valóban elkeserítő a magyar politikai kirakat; tök normális, hogy abból a magyar választók fele nem kér. Azt is láttuk, hogy új pártot szülni veszélyes és fájdalmas vajúdással jár. Nem lesz meg holnapra. Mi maradt tehát? Lőjük magunkat a Dunába, vándoroljunk ki, vagy…..
Lótomi 2007.01.18 10:44:27
Abszolút egyetértek a cikk mondanivalójával, mert úgy érzem, hogy a vázolt polgári mentalitás nem csak a közügyekben hiányzik Magyarországon. Már majdnem 3 éve Hollandiában dolgozom, így van alkalmam összehasonlítani sok dolgot és a legnagyobb különbség az emberek hozzáállásában van, aminek csak az egyik vetülete a politikai elithez való viszony, de a mindennapi életben sokkal látványosabb példák vannak.

A lényeg szerintem az, hogy itt már gyerekkoruktól kezdve azt a képet alakitják ki az emberekben, hogy ők képesek önállóan és a maguk erejéből helyt állni a legkülönbözőbb helyzetekben, ennek következtében az átlag holland sosem a királynőtől / önkormányzattól / párttól várja a megváltást, hanem bizva a saját tudásában és szorgalmában, tesz érte. Ennek a mentalitásnak csak az egyik, bár elég látványos megnyilvánulása az ország rendezettsége, a legendás németalföldi tájkép kis kertekkel és függöny nélküli ablakokkal. A saját kertjének / házának / környékének rendbentartása ügyén senki sem mondja, hogy "mert az önkormányzat nem nyirja az árokpartot, azért van dzsuva". Ha valaki jobban megnézi, a lepusztult magyar falvak / városok lepusztultsága jelentős mértékben az emberek közvetlen környezetében jelentkezik, nem a közterületen. Ráadásul gyakran úgy, hogy a lakók igazából eléggé ráérnének....

A polgári lét egy másik, általam jól ismert megnyilvánulása a focihoz kapcsolódik. A városkának, ahol lakom, kb. 40.000 lakosa van. Emellett 2(!) amatőr futball klubja, mindkettőnek egyenként 4 megvilágított, karbantartott füves és 1 müfüves pályája. Ezekbem a klubokban körülbelül 1000 fiú, lány, férfi és asszony futballozik rendszeresen, 60 éves korosztályig bezárólag. És ezek a klubok teljesen a tagdíból tartják el magukat, amit mindenki fizet, ez nekem kb. 40.000 FT éves szinten.... további érdekesség, hogy nincs szertáros és takarító, az öltözőt a csapatok takarítják maguk után, a szerelést mindenki maga mossa, a szertárhoz (szögletzászló, bólyák, stb.) pedig a csapatkapitányoknak van kulcsa. A klub foglalkoztat pár pályakarbantartó - kertész munkatársat. Ennyi ...
w Tavaszi álom 2007.01.15 13:43:00
Nem csak az MSZP népszerűsége esik, hanem a pártoké általában - védekezik Lendvai Ildikó. A tromfból az hallatszik ki, hogy nincs miért aggódni, a politika egészében ciki, ezen belül ők csak egy picit jobban. A helyében ettõl nem nyugodnék meg. ..
w Titkos férgek története 2007.01.12 06:01:00
Összeesküvés-elmélet - így legyintünk a sok hagymázas képzelgésre; főleg mert az internet elterjedésével minden féleszű szerencsétlen bedobhatja a közösbe a maga megoldását. Hogy az amerikaiak csinálták 9/11-et, a zsidók a második világháborút, a macskaeledelben addiktív…..
w Kórtörténeti függelék 2007.01.11 06:30:00
Nem érne két bejegyzést a személye - bár a Nap-keltében ma is téma lesz; hiába, Orbán és Gyurcsány naftalinban pihen, ebből meg még lehet egy jó kis antiszemitizmus-balhé, mintha súlya lenne. De mivel sokan nem értették, milyen titkos féreg foga rágja Morvai Krisztina agyát,…..