Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manyokipeter

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1932. Oklahomai farmerek terményükkel. Balra a műtrágyázott, jobbra az anélkül termesztett kukorica..
manyokipeter 2024.05.10 06:54:14
@ZX: Hasonló dumákat hallottunk már 100 éve is. Mégsem lett belőle semmi. De még ifjonc koromban a 80as években is azzal rémisztgettek a nyomorultak, hogy nemsokára tömeges éhezés várható, és ha eléri a Föld népessége a 6milliárd embert, akkor nem lesz mit ennünk. Nos, jelenleg 8milliárd felett járunk, és van mit ennünk. Sőt, ma a nagyobb népesség ellenére mégis sokkal kevesebb a Földön az éhezők száma, az elhízás pedig lassan már Afrikában is általános jelenség lesz, nem hogy mifelénk.
Szóval köszönjük, de nem vesszük komolyan az újabb hisztériát.
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
manyokipeter 2024.02.14 03:42:56
@gintonic.azigazi:
Annak idején Argentína a világ 10 leggazdagabb országa közé tartozott.
Utána jöttek a szocialisták...
1920-as évek. Szövetségi ügynökök egy lefoglalt földalatti illegális szeszfőzdével Detroitban, a szesztilalom időszakában..
A nyári ismétlőválogatások után itt a vadonatúj Napi érdekes! 1893. Brisbane, Queen Street, Ausztrália. A brisbane-i árvíz idején..
manyokipeter 2023.09.16 13:25:11
@bioLarzen: "Ma ilyet meglátna a rendőr, ott a helyszínen lőné le a szülőket (különösen, ha feketék)"

Oda se neki, hogy éppen fehérekből lőnek le többet a rendőrök:
www.statista.com/statistics/585152/people-shot-to-death-by-us-police-by-race/
Ha meg az elkövetett bűncselekmények számát is figyelembe vesszük, akkor jóval nagyobb az esélye, hogy egy fehér bűnözőt puffantsanak le a zsaruk, mint hogy egy feketét.

De ettől még ne keseredj el!
A fehérgyűlöletedtől a mai világban nem leszel ám rossz ember. Sőt! Kifejezetten szereti a mai náci világ a hozzád hasonlókat. Ha elég ügyesen nyomod a fasiszta ideológiádat, akkor bármelyik balliberális híroldalon nagy karriert futhatsz még be vele. Szóval csak ügyesen! Én szorítok neked. ;)
manyokipeter 2023.09.16 19:58:50
@M. Péter: Nem véletlenül írtam a náci barátunknak, hogy a bűnelkövetések számához kellene nézni. De ezek szerint te sem azt olvastad, amit írtam. Nehéz így. Szóval igaz, amit írsz, hogy valóban többször annyi fehér van. De itt érdemesebb inkább a bűncselekmények számát nézni, nem pedig a populáció létszámát. A nem hispán fehérek között igen kicsi a bűnelkövetési ráta. Sokkal kisebb, mint amennyivel többen vannak. Pl. a nem hispán fehérek (lakossági arányuk 80% körül) megölnek évente úgy 500-700 embert, míg a feketék (13%) megölnek úgy évente 2500-at:
ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2013/crime-in-the-u.s.-2013/offenses-known-to-law-enforcement/expanded-homicide/expanded_homicide_data_table_6_murder_race_and_sex_of_vicitm_by_race_and_sex_of_offender_2013.xls

Tehát kb. 25X valószínűbb, hogy egy fekete követ el emberölést, mint hogy egy nem hispán fehér elkövessen ilyet. Mégis másfélszer annyi fehéret puffantanak le a rendőrök:
www.statista.com/statistics/585152/people-shot-to-death-by-us-police-by-race/

És erre jön a náci barátunk hadoválni arról, hogy különösen a feketéket ölik a rendőrök. Jah. Azok a csúúúúnya, gonosz, lasszista lendőlök! :) Mondjuk ha reálisan nézzük, valóban rasszistának tűnik. Kb. mint a náci barátunk. Hiszen a fehérgyűlölő is rasszista. :)
manyokipeter 2023.10.05 14:42:04
@gigabursch: Azért van ez, mert a fehérek rasszisták. :)
ibb.co/wS2YM9F
1877. Dohányáru-stand Japánban..
manyokipeter 2023.09.29 13:45:29
@bioLarzen: Ne niggerezz már!
manyokipeter 2023.09.29 13:48:22
@gigabursch: "de ez az afro-amerikai baromság attól még baromság marad"
Sokat gondolkodtam azon, hogy akkor ezek alapján az afrikai feketéket afro-afrikainak kell nevezni? :-)
1937. A holland hadsereg biciklis ezredének dobosa..
manyokipeter 2023.06.27 21:43:02
@fonaktamas75: Tehát látható, hogy az a "szörnyű diktatúra" sztorija azért erősen túl van tolva.
A balosok találtak nagy nehezen egy diktatúrát a másik oldalról, és igyekeznek túltolni, ahogy csak erejükből telik rá. Annyi csak a baj, hogy ennél még a Kádár rendszer is durvább volt. Ott mintegy 200.000 ember menekült ki az országból, ami arányait tekintve egyáltalán nem kevesebb, mint a Pinochet diktatúrában. Mellette forrástól függően 200-500 embert öltek meg az utólagos megtorlások alatt a koncepciós perekben (a forradalom pár ezer halottját, halálra kínzott emberét nem számolva), mintegy 10-15ezer embert börtönöztek be vagy internáltak, és így tovább, mindezt egy feleakkora lakosságú országban, és mindössze pár év alatt. Ez simán felveszi a versenyt a Pinochet rendszerrel. Mégsem sír a balos közeg annyit róla. Pedig ez már a konszolidáltabb Kádár rezsim volt, nem a Rákosi korszak a sokkal durvább megoldásaival. És Európa, nem pedig a harmadik világbeli Dél-Amerika. Rákosiék egyébként több embert kínoztak meg, mint Pinocheték, egy feleakkora lakosságú országban, feleannyi idő alatt. Emlékezetes az ÁVÓ-sok jelmondata is, amit a börtönőrök falára írtak ki maguknak:
"Ne csak őrizd, gyűlöld is!"

Nem akarom ezzel elvitatni, hogy a Pinochet diktatúra bűnös volt. Ez tény.
Csak azért nem kellene annyira pörögni ezen, ha közben a komcsik sokkal durvább és sokkal több rendszeréről töredék annyi elmarasztalás sincs. Töredék annyi sírást nem hallunk pl. a Pol Pot féle tömegmészárlásokról, ahol nem 1-2 ezer halott volt 20 év alatt, hanem ennek úgy ezerszerese (igencsak millió felett), ötödannyi idő alatt. Mert ugye kérdezted, hogy a komcsiknál hol látjuk tíz- meg százezrek halálát. Hát szinte bárhol. Csak ugye tudjuk, hogy baloldali világban, mint amilyen a mai nyugati, a propaganda nem a saját bűnöket fogja elővenni, hanem a másik oldalét.
De ettől még mi értékelhetjük racionálisan a dolgot.

g) A kommunistákkal szemben pedig azért léptek fel, mert tudták, mit jelent, ha azok hatalomra kerülnek. Lásd fentebb is. Felvetetted, hogy attól, hogy valaki kommunista, még nem kellene így báni vele. Annyi csak a gond, hogy ezek a kommunisták általában szervezkedtek, avagy veszélyt jelentettek a szabadabb világra, akár Pinochet rendszerére. Arról nem beszélve, hogy a kommunizmus és a szocializmus már elveiben is erőszak alapú rendszerek, mivel az alapvető jogokat írják felül. Pl. a tulajdonhoz való jogot. Ezért már nem csak megvalósulásában, hanem elveiben is ellene megy az emberi jogoknak, azaz az ellene való védekezés önvédelemként fogható fel. Magyarán aki bevallottan el akarja venni más tulajdonát, és ezért még aktívan tesz is, az nyugodtan nevezhető bűnözőnek, rablónak. Ráadásul Pinochet előtt nem sokkal volt Kubában komcsi hatalomátvétel. Annak minden megszokott dolgával együtt. Tehát tudták Pinocheték, hogy ha a komcsik hatalomra kerülnek, mi lesz a vége. Mint ahogy Venezuelában csak az utóbbi pár évben több embert öltek meg a komcsik, mint Pinocheték a teljes rezsimjük ideje alatt:
www.dw.com/en/venezuelas-army-death-squads-kill-thousands-un/a-49477147
Tehát annyira nem voltak azért ártatlanok, azok az "átatlanok".
manyokipeter 2023.06.27 23:53:24
@molnibalage: Én kérek elnézést, hogy 4 hozzászólással előrébb nem mentem.
Ennek ellenére azért volt még 1-2 kivétel, még ha Európában nem is volt részükről általános.
- 1945. ápr. 17. Magdeburg
- 1944. március 18. Róma
- 1944. március 4. Berlin
- 1944. október 13. Braunschweig
Ezeknél nemigen volt katonailag érdemi célpontjuk.
manyokipeter 2023.06.29 23:34:57
@fonaktamas75: Én sem írtam sehol, hogy a Pinochet diktatúra jó volt. Viszont az nem relativizálás, hogy valóban jobb volt Chilének, mint bármely komcsi banda. Chile ma a legfejlettebb, legmagasabb életszínvonalon élő dél-amerikai ország. Ez pedig nagyban köszönhető annak, hogy nem a komcsik kerültek hatalomra. Pinochet diktatúrája pedig gyakorlatilag válaszlépés volt az ellen, amit a komcsik akartak elkövetni ellene és az ország ellen. Egyfajta önvédelem, ha tetszik ez neked, ha nem.

A komcsikkal kapcsolatban pedig teljesen jogos az általánosítás. A kommunizmus és a szocializmus lényege az, hogy elvegyünk másoktól. Ez pedig erőszak. Azaz a kommunista erőszakot akar alkalmazni másokkal szemben. Ezen pedig nincs mit szépíteni, akárhogy próbálod mosdatni a szerecsent. Egy nyíltan és bevallottan erőszakot támogató ideológia, és annak képviselője minden esetben agresszor. Azzal szemben pedig megengedhető a jogos védelem, főleg, ha a gyakorlatban is akarja alkalmazni az elveit.
1970. Nyárköszöntő "Midsommar" fesztivál Svédországban..
manyokipeter 2023.06.27 14:57:43
@gintonic.azigazi: "ha nem engednek be senkit akkor hanyatlani kezdett volna a sved eletszinvonal mert nem lett volna eleg munkaero.
Ha nem jon be senki akkor most a svedek egymast lonek, igy meg az arabok lovik egymast. "

Hozzánk az országba nem jött be senki, viszont sokan még ki is mentek. És most egymás lövöldözzük halomra. ... Oh wait!
Nem lehetséges, hogy az arabok helyett (akiknek jó része egyébként a segélyért ment oda és pont nem dolgozik, de ez más kérdés) bementek volna Svédországba mondjuk a lengyelek, észtek és egyéb kelet-európai népek? Csak felvetem, hátha.
Esetleg talán nem lehet, hogy ha nem mennek be a dolgos és jól képzett arabok, akkor a munkaerőhiány az amúgy is magas svéd fizetések emelkedését okozza, és így máris elvégzik azt a munkát svédek, vagy ha ők nem, akkor talán más európai emberek mondjuk az EUból?
manyokipeter 2023.06.27 15:50:17
@gintonic.azigazi: Megmondom őszintén, nem tudok róla, hogy az USA kiszervezte volna a munkásosztályát Kínába. Nem hallottam még arról, hogy több millió amerikai költözött volna Kínába. Nem a gyártásra gondolsz itt munkásosztály helyett? Abban viszont egyetértünk, hogy az élcsapat zászlaját vini kell tovább. Nincs mese, ez kötelessége mindenkinek, aki igazi ........ akármi is. ;)
manyokipeter 2023.06.27 19:30:47
@gintonic.azigazi: "az amerikai munkasosztaly - miota minden MADE IN CHINA - kinaban lakik"
Így már értem, mire gondoltál.
A lényeg pedig, hogy a zászló ... na az valóban mindennél fontosabb! ;-)