Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agnes H.M.

39 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt az idő.     Mindenkit megcsap egyszer a változás szele. Eljön mindenki életében az az időpont, amikor sorsa egy teljesen új, ismeretlen területre sodorja.  Nekem ez most jött el.  Harminc éve a kereskedelemben dolgozom, majd tíz éve a boltunkban. Itt az idő, hogy bezárjuk és teljesen más…..
2024-ben is irány Vir-sziget!   Már tavaly fixáltuk az időpontot, idén is remélhetőleg eljutunk szeretett szigetünkre.  Idei tervek:  Újabb szigeteket veszünk célba. Most először kipróbálnánk a Zadarból induló Jadrolinija kompot, ami potom pénzért elvisz a közeli szigetekre. Ugljan az úticél,…..
Bolygók között Zoé egy huszonéves lány, aki elvágyódik a Föld nevű bolygóról. Édesanyját hátrahagyva jelentkezik a Galaxis hadseregbe és elindul a kiképző űrhajóval a naprendszer szélére.  Zoét édesapja fertőzte meg a repülés és a gépek szeretetével. Együtt repültek, mikor a siklójuk…..
Még én is az vagyok, de haladok az úton, elég erőteljesen. Most egy kicsit elmesélem, hogy csinálom, így adok pár tippet annak, aki most vágna bele.  Ma megtört a jég. Másfél éve kezdtem el írást tanulni, szinte rögtön elkezdtem pályázatokra írni. Elég sok van, úgy évente 5-6 vagy még több is, van…..
Pénteken és szombaton csodaszép napunk volt, ma is napsütésre keltünk, de nagyon heves jeges széllökések vannak.  Ahogy mentünk haza, néztem, hogy a fákról a szirmok úgy szállnak mint a hóesés. Szállnak a szirmok a szélben. Hű, ez szép. Nem szabad veszni hagyni. Ismételgettem is magamban,…..
Sokan szidják a tiktokot, pedig nem rossz az, csak tudni kell használni. Mivel jó nagy kertünk van, telis tele ehető (!) gazzal, vadon termő gyógynövényekkel, így ráfüggtem az ilyen tartalmú videókra.  Fájt a vállam jó sokáig, nem vagyok már mai csirke, és pont jól jött egy ilyen natur kence…..
Hazatérés 5 óra helyett természetesen elaludtunk és 6-ra kaptuk össze magunkat. Lent a parton vártunk meg mindenkit, míg elkészül, és egyszerre indultunk haza a barátainkkal. Még egy utolsó hajnali kép és indulás. Általában mindig hajnalban indulunk el, így megelőzzük a nagy forgalmat, ami most…..
12. nap Az utolsó nap   Már ott lógott a levegőben a holnapi hazaindulás bánata. Már nem vágytunk másra, csak egy kis pancsira a napon, ittuk magunkba a tenger és a sziget látványát. Fantasztikus napokat tudhattunk magunk mögött, minden a terv szerint alakult. Nem minden nyaralás ilyen, de…..
11. nap Világító torony és a Vörös sziklák. Egész délelőtt be volt borulva, így nem fürödtünk, csak a parton henyéltünk, beszélgettünk. Páran elmentek halashoz, esti halsütögetésre, nekünk nem kellett, mert rengeteg kajánk volt még.  Délután kicsit felszakadoztak a felhők, így én forszíroztam,…..
10.nap Hajnali rutin után kihajóztunk, mert a víz olyan volt mint a tükör, de se hal, se horgász, senki sehol se, úgyhogy gyorsan vissza is mentünk a partra. Útközben felfigyeltem a parton félkör alakú kőrakásokra, amik a tenger felől voltak nyitottak. Először nem értettem a célját és funkcióját,…..
A hajókirándulás Minden évben igyekszünk valami kis pluszt belevinni a nyaralásba. Tavaly letettük a hajósvizsgát- bizonyám, nő létemre megvan a B hajójogsim :D , azelőtt Olibra hajóztunk, azelőtt meg felfedeztük Zadart, szóval igyekszünk élményeket szerezni. Én kértem a páromat, hogy a már 3 éve…..
8. nap Délelőtt elmentünk Bocival csónakázni delfint lesni. Láttunk 1 kishalakból álló halrajt, majd egy nagy valami búbja kiemelkedett a vízből. Tengeri UFO. Nem tudtuk beazonosítani, annyit láttunk, valami nagy és lassú és sötétszürke. Lehetett delfin, vagy valami ilyesmi.   Ebédre sült malacot…..
7. nap Reggelünk a szokásos menetrend szerint alakult, reggeli, majd én punnyadtam az erkélyen, a többiek pancsiztak, délután egy kis pihenés, majd go Zadar. Ott találkoztunk Alannel, egyeztettük a hajózás részleteit, kifizettük az előleget, majd sétáltunk az óvárosban. Nagyon meleg volt, valahogy…..
6. nap Ma is 5-kor keltem, a part tele volt motorcsónakos horgásszal, azoknak a hangjára ébredtem fel. A szokásos reggeli sétám alatt most egy tintahallal is találkoztam. Kicsit úszott a part szélén, aztán mint akit darázs csípett meg kilőtt a mélyvíz felé.  Délelőtt elszaladtunk a pékségbe,…..
5. nap Szokásos reggeli menetrenddel indult a nap, igazából ma nem is történt semmi egetrengető.  Reggel kimentem kávés-fotózásra, különösen nagy csapatban bandáztak ma a sirályok. Játék: Hány sirályt látsz a képen?          Reggeli után kimentünk csónakázni, mire visszaértünk megjöttek…..
4. nap Szokásosan 5-kor keltem, a reggeli sétám alatt ismét "csak" rákokkal találkoztam. Délelőtt tettünk megint egy kis kört a csónakkal. Az öböl miatt a partnál még nyugodt volt a tenger, de ahogy kijjebb hajóztunk, a hullámok megnőttek, nehéz volt irányítani a Bocit, így visszahajóztunk és…..
  Hozzávalók: 4 db citrom 6 ek. citromlé 100 g porcukor 250 g mascarpone 1 csomag expressz zselatin 250 g habtejszín   Elkészítése: A citromokat megmossuk, félbe vágjuk a citromokat és kiszedjük a belsejét. A citromok húsát szűrön keresztül leszűrjük. A tejszínhez hozzáadjuk a…..
3. nap Ma 5-kor keltem, megtettem a szokásos reggeli kávés fényképezős kis túrámat a parton, ahol ismét csak rákokkal találkoztam. Miután a párom felkelt elsétáltunk a közeli kis pékségbe, ahol már a tavalyi kedvenceinket még mindig lehetett kapni. Az enyém burek sir, a leveles sós-túrós süti, amit…..
2. nap 4 órakor villámlásra keltünk. Éreztük, hogy a vihar nincs közel, de a tenger nagyon is hozta a hangokat, eső nem igazán esett, 6 órára el is vonult minden, így meg tudtam tenni a szokásos reggeli sétámat a parton, állatkák után kutatva. Ma csak rákokkal találkoztam.  Mivel nagyon ritkán…..
Agnes H.M. 2023.07.25 10:32:13
@kiscsillag_86: Egy hétig nézegettem különböző összeállításban. ;)
1. nap Ezen a gyönyörű helyen sosem tudok aludni, most se tudtam. Kb 4.20-kor keltem, szokásos hajnali kávémat a parton ittam meg, majd reggeli után bevetettem magam a vízbe sznorkel maszkkal és kamerával. Megelégedve néztem, hogy az élővilág mit sem változott, már éles szemmel figyeltem a…..
Agnes H.M. 2023.07.25 10:30:43
@kiscsillag_86: Köszi :D
Vir -szigetre utazunk   0. napnak hívom az utazás napját, mivel ez a nap az utazásról szól, nem a nyaralásról. Elsődleges cél: épségben odaérni a nyaralásra. Második legfontosabb dolog: lehetőleg ne hagyjunk otthon semmit. Na erről vannak sztorik, minden évben van 1-2 fontos dolog, ami egy…..
Vaják Nagyon sokáig nem olvastam könyveket. Család, munka, miegymás. Inkább sorozatokra voltam rákattanva, ezek között is leginkább a Vajákra, a Netflixesre. Hjaj Henry, egyem a zuzád!  Majd egy Netflixes csoportban jött tudomásomra, hogy ezt a sorozatot már megjelent könyvekből írták, úgyhogy…..
Agnes H.M. 2023.06.26 06:10:54
@kiscsillag_86: Én is :D
Régen utáltam a lángost. Aztán azon kaptam magam hogy egyre többször ennék. Olyan igazán jó kis fokhagymás-tejfölös-sajtosat, ami nyúlósra olvadt rajta.  Majd rájöttem, hogy nem is a lángost kívántam meg, hanem a fokhagymás tejfölt. Szeretem a hagyma minden fajtáját, hétvégéhez közeledve meg…..
Az utazás és nyaralás vége felé mindannyiunkat elönt az a szomorú érzés, hogy mindjárt vége, és mehetünk vissza a szürke hétköznapokba. A legtöbben ilyenkor, a megmaradt készpénzzel a zsebünkben az egyik szuveníres ajándék boltot támadjuk meg, hogy valami emléket vigyünk haza az utunkról...
Amióta az eszemet tudom írtózok a pókoktól, pedig kisgyerekként folyton az udvaron játszottam a mamám kissé elvadult kertjében. Ha meglátok egy ilyen nyolclábút, ledermedek, kiver a víz és sikítva futnék világgá.  Hogy honnan ered az arachnofóbia? Az okosok azt mondják, hogy benne van a…..
Agnes H.M. 2023.06.14 19:24:19
@kiscsillag_86: Minket anyaoroszlánokat egy pók sem tarthat vissza, ha a gyerekeinkről van szó :D nekem eddig a legrosszabb élményem volt, amikor a kertben álltam és éreztem, hogy valami csípi a lábszáramat, azt hittem szúnyog, de az a nagy kerti kaszáspók volt. Azt hittem ott halok szörnyet.