Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tesz vesz II

0 bejegyzést írt és 781 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sokan sokféleképpen értelmezzük az IDEOLÓGIA kifejezést, s ez így van már több mint kétszáz esztendeje, mióta először papírra vetették e szót. Egyesek minden filozófiai irányzatot ezzel az elnevezéssel illetnek, mások megkülönböztetnek politikai, vallási és egyéb ideológiákat. Ami engem illet,…..
tesz vesz II 2023.07.15 17:53:16
@G. Nagy László:

ha nem tudod mit jelent az a nagyon bonyolult szó, hogy ideológia, a google segít ám.

ideológia [ë] főnév
1. Egymással összefüggő eszmék, képzetek, fogalmak rendszere, amely a társadalmi tudat különféle formáiban, politikában, erkölcsben, tudományban, művészetben, vallásban fejeződik ki; a társadalmi lét tükröződése az emberek tudatában, a világnézet alkalmazása a társadalmi jelenségek felfogására, értékelésére. Burzsoá, idealista ideológia; proletár ideológia; a munkásosztály ideológiája; elsajátítja az ideológiát; járatos az ideológiában. A forradalmi proletariátus ideológiája a marxizmus–leninizmus.
2. Eszmei tartalom (kül. a marxi–lenini ideológia eszmei tartalma). A tanításba beleviszi az ideológiát.

Az ideológia valamely osztály, politikai párt, vallás, irányzat vagy korszak által vallott eszmék, nézetek, fogalmak rendszere, amely a társadalmi tudat különböző formáiban (filozófiai, vallási, művészeti, politikai, erkölcsi nézetekben) jut kifejezésre[1] és ennek alapján irányelveket állapít meg a társadalom működtetésére nézve.

A éjjeliőr állam felfogása vagy minarchizmus, minimális állam a libertarianizmus olyan formája, amelyik a piaci anarchizmussal ellentétben nem akarja teljesen eltüntetni az államot, csak minimális szerepre szorítani, a rendőrség, hadügy, igazságszolgáltatás és adóztatás területére.

A éjjeliőr állam felfogása vagy minarchizmus, minimális állam a libertarianizmus olyan formája, amelyik a piaci anarchizmussal ellentétben nem akarja teljesen eltüntetni az államot, csak minimális szerepre szorítani, a rendőrség, hadügy, igazságszolgáltatás és adóztatás területére. Ezt a minimális államot szükségesnek is tartja az emberi szabadság maximalizálása érdekében.

érdemes lenne letenni az érettségit, és nem egyértelmű dolgokon kéne "vitatkozni " a 8 osztályoddal te gazdasági igazgató , te .
így te nagyon nehezen tudod eldönteni hogy mi a szemetelés és mi nem. nyugodj meg brendel matyi is ilyen gerinctelen, hogy törli azokat a kommentjeimet, amiket rácáfolok.

bizony, vannak olyan szavak aminek több jelentése van, lehet ez neked még új, és ilyeneken rugózol, de rugózz inkább azon hogy hazudhattad hogy orbán 2008-ban még nem tudta hogy mi putyinnak a véleménye.
tesz vesz II 2023.07.15 17:54:33
tesz vesz II 2023.07.16 11:11:27
@G. Nagy László: te nem vagy arra méltó hogy töröld a kommentjeimet
  Elég volt megnézni Bedő Imre egyetlen videóját, a YouTube azonnal kínálni kezdte a többit is. Természetes-e a monogámia, és ha nem, akkor miért igen? című monológját muszáj volt azonnal végighallgatnom, már csak azért is, mert régi vesszőparipámról van szó.   Nyilván előre tudtam, hogy a…..
tesz vesz II 2023.07.15 18:31:02
@baalint1: úristen b+ úgy hitványkodsz mint g nagy lacika.

mindenre válaszoltál?!?! képes vagy ezt leírni? hányszor másoljam még be?!:

csuklóból kéne pedig mennie a reagálás skandináv modelles kognitív disszonanciádra. ismereteid hiányát meséléssel és mesékkel egészíted ki, mint egy bulváríró. ez a coelhós kritikám volt.
zéró összegű játék meg az offshore? ami miatt nem kellett volna megszorítás?

nem látom ezekre a választ. többször is leírtam pedig. most te is hitványkodsz, vagy elértél a tudásod határaihoz és azért hitványkodsz mert ilyen nálad még nem volt?
pedig nagyon büszkélkedtél afeles végzettségeddel, fura ám nagyon ez a defenzív érv nélkül komment tőled. tiszta g. nagy.

mit ignoráltam? írd már le légyszi, meg azt is hogy miért lennék gerinctelen? mikor te az vagy, mert most kérdezem meg 4x a fentit, és választ még mindig nem látok.
nevezd már meg a szalmabábomat legalább konkrétan batzmeg hogy érdemben reagálni tudjak rá, esetleg csak nem értesz valamit?
előfordulhatna ilyen skandallum?

totálisan ignorálni fogsz? te agyhalott vagy b+? még sose volt komoly vitád? mi vagy te? fürdös k hópihe?
tesz vesz II 2023.07.15 18:34:01
@baalint1: szóval folytatva azért elég könnyen leolvadt rólad az értelmiségi máz, és nem vagy képes könnyű mondatokat megérteni és reagálni rá, csak hisztizni.

elég nagy szégyen, tőled nem vártam volna ilyet.
tesz vesz II 2023.07.16 11:00:54
@G. Nagy László: egy visszataszító, gusztustalan, undorító kivarakart hazug proli vagy. gátlástalanul hazudsz.
milyen sokat tudtál írni a lényegtelen kérdésekben te hazaáruló. nagyon buta vagy, ritkán találkozok ilyen ostoba lényekkel

nem lennék képes finom stílusra? a Labancoknál nem ezt mondtad, de hazudj még.
nem mintha számítana a földbuta téveszmés véleményed.

" a személyes sértést képtelen vagy megkülönböztetni az általános trágárságtól"

ki mondta hogy nem tudom megkülönböztetni csöpike? nem beszélsz magyarul már megint te funkcionális analfabéta.
ez olyan gusztustalan proli stílus, amit írtál, hogy a börtöntöltelékek (akik közt a nárcisztikus pszichopata fajtád nagyon sok "lelkitársra" találna) meg a tanulatlan proligyerekek használják, igénytelen, gusztustalan.
nagyon mélyről jöttél, és a mélység ottmaradt benned :)

mindenesetre most is bevallottad, hogy nem a stílusom miatt nem állsz velem szóba, ahogy hazudoztál korábban sokszor, te elmebeteg semmirekellő. olyan ostoba vagy, hogy fogalmad nincs mikor mondasz ellent önmagadnak ! :D kínomba nevetek, mert elborzaszt hogy ilyen buta emberek létezhetnek, te szőllősgazda te!

neked nem kell segítened nekem semmiben se, nyitott köny minden kisiskolás posztod meg téveszmés véleményed, értsd már meg te "nagy" pókeres, téged akarlak rávezetni , hogy miért nem kéne hazaáruló kártékony férgeket félistennek tartani, ha lenne eszed meg becsületed, és tudnál kommunikálni, már rájöhettél volna, de nincsen egyik se. primitív véglény vagy.

"Te maradsz szegényebb az írott kommunikáció egy lényeges eszköztárával"

így van, nem igényesség, hogy az élet minden apró undorító közönségességét megemlítjük pl a vacsoraasztalnál, hanem szegényebb kommunikáció

"Az értelem hiánya sokkal fájóbb."

tükörbe nézz csöpike, mert ha egy kérdésemre se tudsz válaszoni, úgy hogy még a kérdést se érted, akkor nagy azt a kabát funkc analfabétaként, hogy te mondhasd meg: ki értelmes és ki nem.
elmondtam, nem személyesen sértegetlek, hanem személyesen pszichologizálok, mit nem értesz ezen? magyarán amit én mondok rád, az igaz. amit te téveszmés földbutaként rám, az meg k-ra nem.
a két tanár testvéred nem szégyell téged? vagy valami alapítványnál vannak?
TELJES KÖTET Borszerda 2023.07.07 22:28:00
 "csak rád tudok gondolni. kizökkentettél a magányból, a lelki sivárságból, és nehezen tudok visszamenni. lázad a lelkem a börtöne elől."                                  Csörte ült tort és                      Zsongott a levegő de                       Izgalom forrt még a múlt éjjelen.         …..
tesz vesz II 2023.07.14 12:42:00
úgyanúgy megfogja az embert 38 évesen a szerelmi csalódás, mint tini korban, nagyon fájt, csak annyi a különbség, hogy felnőtt fejjel, csak egy hétig tart, míg tiniként hónapokig, évekig.

milyen durva, megsértődik, hogy lehülyézem a vallásosokat, és amikor
gyakorlatilag mindent tisztáztunk, nem fogja fel, mert el se olvassa a válaszomat.

"de nyuszika, azért mert küldtem 3 levelet postán hét elején, amit ki se fogsz nyitni, az még nem zaklatás. meg szerettem volna magyarázatot kapni korábban, felhívtalak 2x, az se zaklatás, de a csütörtököt úgyse tudod megmagyarázni... valamit félreértettél. tanulj meg érdemben kommunikálni és párbeszédet folytatni és nem lesz ilyen. szerda este vadul csókolsz, csütörtökön meg ok nélkül lelépsz, és csodálkozol, hogy kikészültem? amúgy meg lehet változni 40 évesen, mert fontos vagy nekem, látod hogy leálltam mikor kértél a legkiélezettebb helyzetben is szombat este, mert figyelek rád. ha valaki 10 éve együtt van valakivel és úgy 40, akkor lehet hogy nem képes változni.

222. § (1): a mindennapi életviteledbe önkényesen nem avatkoztam bele, te viszont beleavatkoztál azzal, hogy a lelkitársamnak tettetted magad, aztán szó nélkül lelépsz, ilyen bornírtságokat, hogy feljelentesz... főleg itthon. nekem kéne feljelenti téged az erkölcsrendészeten, hogy vad csók után magadtól, egyedül rájössz, hogy mégse, ami még nem lenne gond, de hogy szóhoz se hagytál jutni, és egyedül maradsz inkább a téveszméiddel, na az az igazi gond. a döntésedet elfogadom, ha logika alapján alá van támasztva."
    Az utóbbi esztendők során alig találkoztunk bántóbb szitokszóval, mint a populizmus. S bár politikafilozófiai értelemben létezik bal- és jobboldali változata is, a hús-vér valóságban kizárólag az utóbbival találkozunk. Ennek egyszerű az oka: a populista jelző olyan bélyeg, amelyet jellemzően a…..
tesz vesz II 2023.07.11 17:34:10
@ulpius66: gratulálj néha annak is hogy nincs már tanár meg védőnő. te ostoba.

te csak külföldre nézegess te hazaáruló. előbb itthon tegyetek rendet. ja és ne úgy hogy a tömegbe lőttök ti hitvány pribékek
tesz vesz II 2023.07.11 17:47:04
tesz vesz II 2023.07.12 17:04:05
@G. Nagy László: "Ha tényleg érdemben kommunikálni szeretnél"

bájos hogy úgy csinálsz mintha te érdemben kommunikálni szeretnél, te kikéred magadnak a hangnememet, ami miatt már nem lehet, jaj. de amikor pl "b*szatlan nőkről" írtál meg egyéb alpári stílusban, alpári szavakkal, akkor hol maradt az a híres hangnemed meg modorod? ne játszd meg magad, ha belül rohadsz te hitvány darab szar.
gerinctelen, korrupt patkány. gátlástalanul hazudsz mint a gazdád. nárcisztikus pszichopata.
  Talán csak vágyvezérelt érzéki csalódás a részemről, de mostanában mintha egyre több lenne a józan hang, amely megbékélésért és együttműködésért kiált. Hallgatom Bedő Imre podcastját, melyben Kassai Lajossal beszélget; olvasom Fodor Gábor írásait - oly távoli karakterek, mégis, mintha ugyanazt…..
tesz vesz II 2023.06.29 16:40:54
@G. Nagy László:
"minden vonalon - kompetencia, vallott értékek, gyökerek - jobbak az ellenfeleknél. Ha nem szavazhatnék a Fideszre,"

tehát ha nem a fidesz lenne, akkor nem 4x-es hanem 6x áron vennénk drágábban az orosz gázt, mint a "háborúpártiak" csehek? értem
csak egy példa, de napestig lehetne sorolni, hogy valójában nem tudod megindokolni hogy miért vagy fideszes, a végén marad a 30 ezüst.

szijjártó nem 30 éve volt soros-östzöndíjas

"Ez a kormány tesz a legtöbbet azért, hogy szélesedjen a beszerzési paletta."

a gázerőművekkel te idióta. hogy a faszomba lehetsz ennyire ostoba?!

"Egy ilyenről sem tudok."
"Nem tudok ilyenről."

amiről nem tudsz az nincs is te retardált, vagy a sorosista gyíkemberek terejsztik, de akkor lásd a 15. pontomat.

"Szerintem semmit sem tesz az oroszok kedvéért. Én úgy látom, hogy minden külpolitikai döntésében a magyar érdeket nézi."

BAZMEG A K ANYÁD TE HAZUG SZAR! akkor esetleg lehetne normális vagyonnyilatkozat és akkor megkaphatnánk az eu-s pénzeket is!
tesz vesz II 2023.06.30 10:11:08
@dehtapa:

szintetizáljuk akkor: ez az ostoba marha elmondja gyakorlatilag a sorok között hogy inkább marketingre, (hazug) propagandára költ inkább orbán, mint az oktatásra, a valós problémákra, korábban azt is elmondta hogy pártpolitikai szimpátia alapján osztana fizetést a tanároknak, közalkalmazottaknak, amit szintén k-ra primtív, de most ugorjunk ezen.

tehát kvázi elismeri és tudja, felfogta elvileg, hogy az állam ALAPVETŐ funkcióját nem látja el, hanem helyette inkább magát reklámozza, "de legalább kormányozni tudnak"?! és akkor ez a g lacika véglény lenne értelmes szerinted?

amiért az adófizetők összedoják az államot, csak azt nem csinálják kormányon. gyakorlatilag g lacika bevallja, hogy elég HAZUDNI a jó kormányzást, a tettek nem számítanak, nem kell jól kormányozni, csak hazudni kell róla.

mint a cigány aki uzsorakölcsönéből nem ételt vesz, hanem lapostévét, hogy azon nézze a kedvenc agyatlan szappanoperáját. és ez a véglény orbán félisten a még véglényebb agyhalott g lacika szemében, nyilván rákay filippinó meg havasi berci mitnájára azért jól meg is fizetik érte.

vagy azért mondod rá hogy értelmes, hogy az egóját hízlaljad és válaszoljon rád? :) ott csesztem el én is, hogy a földbutára rámondtam a valóságot, hogy földbuta. és ezen megsértődött, illetve hitványkodik állandóan, mert tudja hogy sorra elbukja a "vitáinkat".
tesz vesz II 2023.07.01 09:43:32
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

egy normális civil ember próbálna érdemben reagálni, de ezek csak hitványkodnak. egy vitát nem tudnak befejezni

ez korrupciót sejtet, nemcsak agyhalott dolgot, (hisz a személyeskedő bulvár őket szórakoztatja) de mindenképp hitványságot.

értelmes és tisztességes ember sajnos nem lehet fideszes, aki fideszes szavazó annál valamelyik hiányzik. vagy mindkettő
  "Ez a könyv Magyarország utolsó négy évtizedét mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemre (sic!). 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát…..
tesz vesz II 2023.06.30 10:04:46
@Almandin: ahogy fent írtam, csak meg kell ideologizálnia hogy miért követi ezt a gátlástalan hazudozót aki most itthon brüsszelt kéri számon, hogy hol a pénzünk? mert csődbe van szerinte az unió, nem magyarország , persze, de ha igen, azért se ő a feleelős. mindig más

és , ahogy a kólás havasi berci, meg rákay filippinó aki lefotózza a széket amin orbán ült 5 perce, közben meg milliókat, milliárdokat lopnak el.

blog.hu címlap hogyan van nála az új fideszes indexen? kivel áll kapcsolatban?
vagy véletlen lenne? felismerték a "tehetségeét", mi? kötve hiszem.
tesz vesz II 2023.06.30 14:38:51
@G. Nagy László:

József Attila és Radnóti, meg Latinovits (aki a profilképemen van... ) köpne rád, és lenézne ahogy én teszem.
ezek értelmes emberek voltak, te egy gerinctelen hazug földbuta ostoba korrupt cseléd vagy, aki mellesleg nárcisztikus pszichopata, egy olyan kártékony hatalom kiszolgálója amelyik romba dönti, szétlopja és most már mérgezi is szó szerint ezt az országot, és lakóit.

ezért vagy te is hazaáruló

te "értelmiségi srác " te.

nincs becsületed , nincs gerinced, nincsenek elveid.

még csak nem is zavar hogy ezt mondom rád :)

egy korrupt kis hitvány pszichopata vagy aki értelmiségiként szeretne pózolni primitív sznob baromként, néha maga elé kapja buddhát meg jézust hogy a rút kis testét ne lássuk, de semmit nem ért meg a vallásokból, a szőllősgazdás példázatokból.

"A póker világából ugyanígy tudnék 5-6 elképesztően nagy figurát hozni. "

a póker egy primitív szerencsejáték te idióta. teljesen alap valószínűségszámítás, és blöff miatt még a logika se igen számít, te nagyon isteníted ezt a játékot mert primitív vagy. csak ennyi oka van. nem tudod
neked valójában egy kopasz műbútorasztalosnak kellett volna menned, csak túl sokat jártál iskolába, eggyel-vagy kettővel több iskolád lett a kelleténél, de ez nem azt jelenti hogy értelmiségi vagy.

""léteznek olyan nők, akik inkább osztoznának más lányokkal egy ! jobb genetikájú !, sikeres cégvezetőn, mint hogy kizárólagos szeretőjükké rabosítsanak egy pocakos, kopasz műbútorasztalost.""

ha rám valaki ezt mondanám, én megkérdezném hogy miért mond ilyen csúnyákat rólam?

"Orbán Viktor épp ugyanilyen rocksztár a maga műfajában, ahol Szijjártó és Varga Judit is az. Egyszerűen imádom, ha valaki csillogóan tehetséges és ezen túl még szimpatikus is. Ez ilyen fura, jobboldali attitűd - nem a gnómokhoz, a retardáltakhoz és a perverzekhez vonzódunk, nem őket istenítjük. "

pedig pont a gnómokhoz vonzódsz, és te is egy ostoba pszichopata gnóm vagy, te őket isteníted hisz neked is problémáid vannak,

nem rocksztárok voltak te idióta, hanem volt karizmájuk, hitlernek is volt karizmája. leninnek is. a zsidók közt tán még rákosinak is a munkás zsidók körében
egy tudatosan közpénzből felépített SZEMÉLYI kultusznak dőltél be

de szerintem tudod te ezt, az eddigi hitványkodásod miatt tudom én hogy mi vagy

varga judit is miniszterként az államtitkárára testálja a PEGASUS engedélyezését MINISZTERKÉNT K_URVÁRA TEHETSÉGES HAZUDOZÓ bazmeg te idióta darab szar.

csillogóan tehetséges szijjártó igen.
szijjártó inkább egy primitív szakmunkás, hisz még a német, angol, francia demarsot se vette át :) a diplomácia jegyzéket, és nem érintkezik más diplomatákkal , mikor neki pont az lenne a dolga. de biztos k-ra tehetséges hazaáruló ő is a lavrovos kitüntetésével, meg azzal hogy sierra leonét sikerült beszervezni. felkészül: burkina faso! a másik afrika gyöngye
tesz vesz II 2023.07.01 08:20:38
@Almandin:
direkt hazudja ezt, azzal vádolja a másikat, amivel őt vádolják.
ha hazugsággal vádoljuk, akkor mi ránk mondja hogy hazugok, ha az országot a csőd szélére kormányozza, akkor azt hazudja, hogy brüsszel van a csőd szélét, és nettó haszonélvezőként kérdezné meg hogy hova lett a pénzünk?! teljesen gátlástalan hazudozó, látszik is ahogy eladja kínai szeméttelepnek az országot. kiárusítja az országot ez a hazaáruló dagadt félisten orbán.

ha ilyen ütemben épülnek az aksigyárak nem kell egy évtized se, és a csapvízbe is bekerül a méreg... lefogadom. ha marad a akosságbak víz, ugye Kincses Dániel vízügyi igazgatót ezért rúgták ki. meg azt is lefogadom, hogy még kínában is szigorúbban a környezetvédelmi előírások mint itthon a cselédorszgában. de tapsikoljunk a félistennek!

sir robin a bátor, persze az eu-ban mikor kint járt csak a magyaroknak produkálta magát, hogy hol a pénz, meg brüsszel csődben van, nyivánosan egyik külföldnek se mondta

nemcsak a stadionokban van a pénzünk, hanem külföldi ofshore-okban:

Tax Justice Network: $242 milliárd ment ki Magyarországról offshoreba

Ma zoomon keresztül felvettem egy beszélgetést John Christensennel, a Tax Justice Network nemzetközi adóigazságossági civil szervezet vezetőjével. 2005-ös (Price of Offshore) és 2012-es (Price of Offshore Revisited) jelentéseik szerint gazdag magánszemélyektől $242md ment ki Magyarországról offshoreba a megelőző évtizedekben.
Ez az összeg hatalmas. Hogy érzékeltessem, hogy mennyire az: ha itthon maradt volna és megadóztattuk volna, szükségtelen lett volna az összes megszorítás a rendszerváltás óta. És Magyarország sokkal gyorsabban növekedhetett volna, ha ebből az adóból az állam meg tudja finanszírozni a jó minőségű oktatást, egészségügyet, közlekedést.

Magyarország bukta az egyik legnagyobbat az offshore-ozáson

forrás

Magyarországról az elmúlt 30-40 évben több mint 60 000 milliárd forintnyi magánvagyon, vagyis az államadósság több mint két és félszerese kerülhetett offshore számlákra – olvasható a Pénzügyi Szemle legfrissebb számában.

forrás
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

a félisten felelős az mszp-s lopásokért is, hisz meghirdette elszámoltatásukat, mégse csinált semmit se:

kkbk.blog.hu/2015/03/07/orban_viktor_fejben_elszamoltat
Archiregnum Az Alternatíva II 2023.06.06 22:24:24
Ha már tegnapelőtt lehordtam a Momentum lusta, gyáva, unalmas, érthetetlen, drága és totálisan hatástalan propagandapróbálkozását, nézzük meg a Mi Hazánk lusta, gyáva és unalmas bohóckodásán keresztül, mivel is érhetné el egy ellenzéki párt, vagy akár az egész társaság, hogy legalább az én szívemet…..
tesz vesz II 2023.06.22 13:16:37
@Tata86:
" Van bármi következménye azon kívül, hogy senkit nem visz el a rendőrség viccekért, mint a UK-ben?"

szerintem van, és sokkal több a degenerált marha a jenkiknél. de vitázni mindenkivel kell, az oké. csak nem mindegy hogy mit mondunk a nagynyilvánosság előtt. pl ha hazudni se lehetne nagynyilvánosság előtt, és kivizsgálná valaki, akkor gulyás és maruzsa se hazudna annyit, mert büntetnék, és jogosan írhatná le utána bármelyik lap hogy hazug, ahogy a hírhamisító papp dánielnél is jogosan mondják rá, hisz bírósági ítélet van róla.
halmozati esetben még nagyobb büntetés, visszaesőként letöltendő. mint a gazdaságban, nem a kontroll elengedése, a dereguláció a megoldás, hanem következetes kontroll. a gyeplőket nem eldobni kell, hanem következetesen tartani. akkor kapunk merevebb gerinces társadalmat, polgárokat. nem pedig hitvány csőcseléket. persze arányaiban változik csak a társadalom, de az is elég.

gyülőletbeszéd nem létezik? szóval akkor lehet a zsidókat, magyarokat kollektíve szidni?
ha lehet, akkor atrocitások is könnyebben lesznek, hisz ahol uszítás van, ott előbb-utóbb lehet tett is.
ezt írja Arisztotelész is, hogy a könnyű szavak könnyű cselekedethez vezetnek. ezért kell fegyelmezni a gyereket is

""közösség elleni uszítást?"
"Jah, ez is bullshit.""

ja a kristályéjszaka csak bullshit. a kulákok megbélyegzése bullshit, a hajléktalanok, homokosok elleni fellépés csak bullshit, alig találunk fideszest aki rettegnek hogy átműtik az óvodásokat...
_MERT MINDEGYIK ELHISZI VALÓJÁBAN. lásd márki tranzitos kérdését a közönség felé.

hát a közösség elleni uszítás meg a gyűlöletbeszéd nehezen szolgálja az elit érdekeit. miért is lenne ez így?
tesz vesz II 2023.06.30 17:19:48
@Tata86:

nézd meg a fegyverpárti idiótákat meg a trump szavazókat. meg a hisztiző nigger egyetemistákat, ilyenek alig vannak a briteknél. azért jobbnak tűnik az oktatási rendszer.

az értelmes műsorokban mindenkivel vitáznak, vitázni kell, pont azért mert a társadalom minden szegmense, csoportja szóhoz juthasson

"ha lenne nálunk ilyen törvény, kit vizsgálnának ki?
Gulyást és Maruzsát vagy mondjuk MZP-t?"

alapból be se vezetik
MZP téved, összvissza beszél, transzparens de tudatosan nem hazudik szerintem. ne keveregjünk

Boldogkői hazugságai?! édes istenem te kib agyhalott vírustagadó, aki még a maszkhasználatot se érti, menj vissza a Boldogkőis óvodás posztodhoz és oda írjad.
még mindig az agyhalott fideszes hontot meg a fideszes csodadoktor hallgatod, akit a fideszes mi hazánk is nagyon reklámoz?
szedd már össze magad bazmeg

Hogy ne lehetne a zsidókat, magyarokat kollektíve szidni? talán mert már nem az őskorban élünk ahol kollektív bűnösség volt?
lehet ez az oka? meg hogy felesleges pogromokat szülhetne, ha hagyjuk hogy bolondok akármit óbégassank? ez nem a szólásszabadság része, az a szólásszabadság része hogy elmondhatom hogy az összes pláza izraeli, az hogy az összes "zsidó vagy magyar egy kiirtandó faj", azt viszont nem a szólásszabadaság része, hanem egy bolond őskorból ittragadt elmebeteg óbégatása, a bolondokat bezárni kell, és igen, az ő személyi szabadságát megsértjük, az ő egyéni személyi "szólásszabadsága" személy szerint sérül, de ilynkor a közösség további tagját mentjük, és védjük, ahogy a gyuilkost is bezárjuk, de valahogy nem nagyon mondogatod hogy a gyilkosokat is engedjék szabadon a börtönökből, mert sérültek a személyi szabadságjogaik!

"Én nem tudok olyan tömegmészárlásról, ami a szólásszabadság következménye vol"

talán ha hitler nem uszít a zsidók ellen akkor alig talált volna ss-tisztet aki tömegével lőtte volna őket meszes gödörbe, meg a gázkamrákba
jó reggelt

És fölzúgnak a hamuszín egek,
hajnalfele a ravensbrücki fák.
És megérzik a fényt a gyökerek
És szél támad. És fölzeng a világ.

www.youtube.com/watch?v=Q_tQJVGRsGY
ugyanígy működik a propaganda is

kkbk.blog.hu/2014/01/23/szakaly_sandor_es_kamenyec-podolszkij_gumicsontja

de magyarok ellen is voltak népirtások:
kkbk.blog.hu/2011/02/23/magyar_nepirtasok_szekelyfoldon_delvideken

"ha uszításnál be lehet bizonyítani, hogy közvetlenül felelős bűncselekmények bekövetkezéséért"

és majd egy jótündér visszavarázsolja neked a halottakat, ugye?
nem jobb előre gondolkozni? és megakadályozni?

"Szerinted ezeket a tagmondatokat összeköti logikai kohézió?"

igen, különben nem írtam volna le, olvasd újra ha nem érted, hátha sikerül

" persze ha lett volna gyűlöletbeszéd-törvényük, akkor nem következett volna be. "

talán ha hitler nem uszít a zsidók ellen KOLLEKTÍVE akkor alig talált volna ss-tisztet aki tömegével lőtte volna őket meszes gödörbe, meg a gázkamrákba az ártatlanokat. gyerekeket, nőket!
jó reggelt

"a kulákokat a törvényeknek megfelelően bélyegezték meg"

és? hogy jön ide? nyilván ha NINCS itt a vörös hadsereg (ami inkább jönne ide, mégse jutott eszedbe), akkor egy egészséges tudatú ország felléphet a komcsik ellen, mintha 56 is nyerésre állt volna a szovjetek nélkül. megvan a sztori?

"Mert a hatalom van abban a helyzetben, hogy egrecíroztasson. Lásd az oltatlanok elleni uszítás a covid alatt."

nem láttam, sajnos azonnal le kellett volna csukni a fideszes gödényt, mihelys kinyitja az ostoba agyhalott pofáját.
és a sajtót be kellett volna engedni a kórházakba hogy lássák EZ KOMOLY BETEGSÉG IS LEHET és akkor komolyabban veszik az emberek és nem is lett volna 50 000-res REKORDMAGAS halálozási szám itthon!
de ha agyhalott vírustagadó vagy, akkor kár beléd a szó, k-ra unom a vírustémát, neked még a svéd_modellról is a vírus jut eszedbe mikor a gazdaságról beszélünk, olyan vagy mint a móricka

""Jobb helyeken" téged már a blogod miatt lecsuktak volna, mer' gyűlöletbeszéd, de véded a koncepciót. WTF?"

hol írtam hogy irtsuk ki a cigányokat vagy verjünk meg minden zsidót?
tesz vesz II 2023.07.01 08:07:01
@Tata86: tovább te is mengelézed Karikó Katalint? tömeggyilkosnak tartod mint az elvbarátaid? meg mint konok, hont czutor részegen és bedrogozva?
Archiregnum Az alternatíva 2023.06.04 23:01:40
Megnyitottam a fészbukot, és szembejött velem ez a hirdetés. Hogyaszongya: "KÖSSÉK AZ OKTATÁSI REFORMHOZ AZ EU-S PÉNZEKET!". Közben látom, ahogyan Donáth Anna nagyon határozottan néz, háttérben Gelencsér meg Hajnal hunyorognak. ..
tesz vesz II 2023.06.20 15:39:52
@Tata86: "Mert alapvetően egy érdekes dolog volt, amihez mindenki tudott valahogy viszonyulni."

és a többi 200 ismeretlen hiv. is bejegyzett pártnak sose volt érdekes ötlete.

még szerencse hogy a momentumnak igen! olyan kis kreatívok azóta is!
....

miért te mit értesz néppárt alatt?
néppárt. A senatus ellen, a földosztásért és a hatalomba való bejutásért küzdő politikai csoport, „párt” a néppárt.

pedig örülnék neki, ha megkeresnéd azt a hvg-t, egy hvg utolsó oldalas interjúban toroczkait. 2010 környékén.
ez a feladat, ezt kell megoldani, fel van adva, most mit izélsz itt?
én nem találom.

a választásnak meg köze nem volt a tiszta versenyhez. meg a woke jelöltekhez. fidesz vagy nem fidesz, illetve a választási csalásokat se kell figyelmen kívóül hagyni.

előválasztás után? nem elég hogy beszélt a 2010 előtt bűnök elszámoltatásáról?
nem mehetett neki durván, mert a dk-s szavazók száma elég nagy. azt érted gondolom.... a válaztást megnyerni a tét.
tesz vesz II 2023.06.22 13:34:44
@Tata86: az hogy nem jutott be azonnal, még nem cáfolja hogy mesterségesen irányították rájuk a médiumok a figyelmet, a többi civil pártra soha nem jutott ennyi, kivéve ha álellenzéki kamupárt volt.

kormányra kerülni nem lehet egy tisztességes rendszerben a választók széles támogatása nélkül.
ez a néppárt.

földbe dugom a fejem, ha választási csalást fontosabb szempontnak tartom, mint hogy ki a woke jelölt?
mit számít, ha
olvass, halgass egy kis Vörös Imrét, hogyan építette ki a diktatúrát a fidesz, leválthatatlan rendszerrel

minden diktatúra demokráciának akar látszani, a nép jelöltjeként akarja feltüntetni magát.
pont te dugod a fejed a homokba, ha jelöltek személyéről beszélsz.

ja csak pokorni hazudott és egy hitvány tolvaj, Márkiról meg még nem derült ki hogy nyomás alatt mennyire tud becsületes maradni.

a városában mindenesetre jól kiosztja a fideszeseket a városházán. és olyan kritikát se látok, hogy rosszul vezetné azt a várost.
tesz vesz II 2023.06.30 17:30:41
@Tata86:

skkor esetleg el kéne olvasnod a posztomat és látnál összeesküvést:

kkbk.blog.hu/2017/02/26/momentum_198

feltéve ha olvasni is tudsz, nemcsak írni :P

koalíció jó dolog, pont ezért jó a többfordulós rendszer is, amikor a legkevésbé elutasított nyer a koalíciióban. demokratikusabb

hol vesztett az ellenzék a woke jelölt miatt?

bazmeg nem állhatok itt egész nap
hallgasd meg vörös imrét.

nemcsak az agyhalott hontot meg a csodadoktor kell hallgatni . akik fideszesek

" A kettő nem zárja ki egymást."

milyen kettő? beszéltünk a demokrácia és ochlokrácia közti különbségről is, mégis megint kevered.
  Tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy a kuruc attitűd csupán a 17-18. századi Magyarország sajátja volt. Horizontunkat tágíthatjuk földrajzi síkon is: az Egyesült Államokban a polgárháború idején a "Johnny Rebel" - egyszerű déli közkatona - simán hozza ugyanezt a karaktert, ahogyan Franciaországban…..
tesz vesz II 2023.06.26 15:45:37
@grundigg: honnan tudod hogy aleksz ingyen tolja? nekem nem úgy tűnik
tesz vesz II 2023.06.26 15:46:45
@alöksz róz:

az indoklás kimaradt csöpike.

hogy szavazhatsz neoliberális pártra, mikor te utálod a neolibeket.
tesz vesz II 2023.06.27 11:49:12
@alöksz róz: @6.Lenin:

egy darab álprofilról nyomjátok?

azt hittem mint civil homo sapiensek képesek vagytok kimagyarázni az egetverő ellentmondásokat.
ugye egy olyan lény, aki nem teljesen agyhalott, meg nem teljesen korrupt, az szeret harmóniában és összhangban lenni a saját logikus gondolataival, eszméivel, ideológiájával.

dehát ez maradt, ugye én már 15 éve megjósoltam a mandiner blogon, hogy el fog jönni az idő, amikor már csak az agyhalott csőcselék szavaz a fideszre.

hát jelentem, eljött. egy ideje már.
KKBK Pár kérdés a fideszesekhez 2023.05.30 14:10:00
 „Valamely új tudományos igazság nem úgy szokott győzelemre jutni, hogy az ellenfelek meggyőzetnek és kijelentik, hogy megtértek, hanem inkább úgy, hogy az ellenfelek lassanként kihalnak és a felnövekvő nemzedék már eleve hozzászokik az igazsághoz.”- Max Planck: Wissenschaftliche Selbstbiographie,…..
tesz vesz II 2023.06.07 13:57:45
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

a nemzeti konzultáció a szanciókról szólt, ha nem tudnád.
a két téma összefügg te idióta debil fogyatékos darab szar.

a gonoszsághoz nem kell ész, hogy kitépjék pl a bogár szárnyait, meg megverjék a kisiskolásokat ahhoz nem kell ész.
miért is lehetne igazad bármiben is, amikor mentálisan degenerált vagy.

15-20 éve is elmebeteg voltál, semmit se változtál, bár mintha fidesz ellenes voltál 20 éve, azóta megbolondultál teljesen te korcs.

na szevasz, velem ne trollkodjál egy egész életen át
  Sokszor megfogalmaztam már: kifejezetten bírom Gulyás Marcit. Két okból is. Egyrészt megkérdőjelezhetetlenül intelligens; akár kérdez, akár válaszol, szemmel láthatóan vág az esze. Másfelől van benne nyitottság. Radikális baloldali létére ő jelenti a hidat a két politikai tábor között; műsorában…..
tesz vesz II 2023.05.18 22:37:03
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: már nem vagyok hortysta, és gazdaságilag én is inkább balos vagyok, bár pontosan nem tudom hol a centrum.
ideológiailag matyi libsi lehet (balos), én meg jobbos. de nem minden témakörben

m.blog.hu/kk/kkbk/image/2010/politikabra.jpg
tesz vesz II 2023.05.21 10:43:35
@alöksz róz:

nem érted, hogy a tudomány nem mese, a vallás viszont valóban az.

A vallásosok szerint nem jöhetett létre a világ a semmiből, az ősrobbanással (az ősrobbanás előtt nem semmi volt, hanem egy nagyon sűrű anyag amúgy). De Isten mégis a semmiből hoz létre dolgokat, eszköz, szerszám, műszer nélkül: a semmiből semmivel! Bravó.

A hangya, ki társadalomban él, számára az ember és tevékenysége olyan komplex, mintha mi istenek lennénk hozzá képest. mégis mindkettőnknek van agyagcseréje, ekképpen aki azt állítja hasracsapva hogy van olyan értelmes, létező lény, akinek nincs anyagcseréje, halhatatlan, mindenható, a semmiből alkot valamit, na az aki ilyet állít akármilyen bizonyíték nélkül, az teljesen elmebeteg! gyermeki tudatlan fantázia gondolhatja, hogy van egy lény, aki csodákat hoz létre, életben marad az űr hidegében, vákuumában, és a semmiből valamit tud teremteni.

A vallásosak, kik ókori szappanoperákat olvasnak, és ezekben hisznek gyerekagyúak csupán, embergyerekek, tulajdonképpen agyuk egy hibás program szerint fut. Látens egoisták, csak velük foglalkozik isten, azt mondják, azért van rossz, mert szabad akaratot kaptunk? dehát akkor mi értelme egy ilyen képzeletbeli baráthoz imádkozni? beszélni hozzá? mi értelme projektálni egy olyan felsőbbrendű lényt, aki hagy minket meghalni néha? néha hagyja, hogy megkéseljenek és kiraboljanak, meg hogy elvágják a torkom, de amúgy tök jó fej. mert néha azért nem hagyja? néha beleavatkozik az életünkbe és segít, két galaxis teremtése között azért ránéz néha Mancika karrierjére meg egészségére. Mert Mancikának ez jó. Juhuhú Mancika, tied az élet! Szabad vagy!
tesz vesz II 2023.06.20 17:31:59
@Almandin:
" főleg azokból lesznek vallásosak, akik az átlagosnál jobban félnek a haláltól,"

dehogyis. az öregeknél még csak-csak, de ott is inkább a prefrontális agykéreg romlása, meg egyéb szenilitás az oka.
egy fiatal nem retteg a haláltól, előtte az élet.
főleg a hagyomány, meg a logikus gondolkozás hiánya, egyedüllét miatti magányosság miatt, tudományos ismeretek hiánya miatt lesznek vallásosak.
a magányosnak is kell lelki kapaszkodó. észérvek az ostobákra nem hatnak. de lehet szépen is mondani, hogy az érzelmei nagyobbak, mint az értelme.

az "értelmes ember" relatív fogalom.

értelmiséginél értem én a tájékozottságot, és az analitikus gondolkozás meglétét. ne kelljen állandóan a szájába rágni mindent
ismerek egy gépészmérnököt aki halál komolyan mondja hogy a norvég alap amiatt van, mert így a norvégok elkerül, vagy csökkentik a vámfizetést azokba az országokba. ezt hallotta a hitvány pesti tévén.
kapásból két logikai iba is van benne, de nem jön rá. nicns analitikus gondolkozása.

Vagy eszébe juthatna a Szerb Antall idézet: "csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak."
csak a hitványok tartanak mindenki hitványnak, hisz magából kiindulva nem lát más mintát. nem tud más mintáról.

Puzsérék elég jól megbeszélték már ezt hogy ki az értelmiségi.

az iskola már nem mérvadó prokopp dóra, lenkei, várkonyi andi, novák kati után, meg tömegével jönnek ki a síkhülyék az egyetemekről, a jogászok is azt hiszik alapból értlelmiségiek lettek hogy megkapták a dr. címet, nem tudják hogy az értelmiségi lét csak akkor kezdődik náluk.
és József Attilának se volt diplomája, mégis értelmiségi volt.

Írtam hogy az oktatás nagyon fontos, hogy első generációs értelmiségieket kapjunk.

mindegyik szülő torz, amelyik versenysportra túlzottan erőlteti a gyereket. ha magától akarja a gyerek, akkor oké.

egy vallásos orvos, mérnök sem buta a szakterületéhez, ezekre mondjuk hogy szakbarbár, de ha elolvasná a posztomat nem tudna rá mit mondani. nincs balójában analitikus gondolkodásuk, logikus gondolkodásuk.
ahogy a vallás, így az emberi butaságot se tudjuk teljesen eltüntetni, mondjuk megfelelő oktatással vissza lehet szorítani mindkettőt, bár lehet egy gyerek számára lehet hasznos a vallás, ahogy egy bűnözőnek is lehet hasznos a társadalom szempontjából.
így nem biztos hogy törekedni kell a vallás megszüntetésére. ezért vagyok én is objektív a témában.

kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja
KKBK Miért fideszes a Mi hazánk? 2022.05.04 16:20:34
"Az a nem gyanús, ami gyanús! és sosem álltunk háborúban Óceániával"  A Hunnia-mozgalomnak két vezetője és alapítója volt: toroczkai és Budaházy, utóbbit meghurcolták, betörték, tán több évet is volt börtönben. előbbit felemelte a szerencse jótét keze. Gyuri szabadulása után Edda már a fidesz…..
  Még ma is irgalmatlanul sokan vannak, akik azt állítják: a kapitalizmus megbukott, nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket, nem hozta el a jólétet a széles néptömegek számára. Most hagyjuk azt, hogy az óbégatóknak sincs jobb tervük a piacgazdaságnál, egyszerűen csak koncentráljunk arra, igaz-e…..
tesz vesz II 2023.06.14 16:00:24
@MEDVE1978: mit is akart lacika kihozni ebből? felrójuk a szegénynek hogy vesz egy doboz cigit?

jó, rójuk fel. de akkor rójuk már fel a milliárdosnak is, hogy vesz egy vitorlást, meg egy yachtot. :)
tesz vesz II 2023.06.14 16:26:43
@baalint1:
ezt a kommentet most látom, de válaszoltam rá amúgy.

"Már kurva sokszor leírtam, hogy Skandinávia egyrészt eléggé speciális példa, mert tök más a kultúra, hagyományosan azon az éghajlaton sokkal fontosabb volt a közösségi összefogás, azok a közösségek amelyek nem így tettek, kihaltak. Így nyilván sokkal kevesebb a potyautas."

ez megint mehet a coelhós könyvedbe,
skandinávia speciális eset:= tehát a kognitív disszonanciád nem bír el a helyzet kezelésével.
az infó feldolgozásával, hogy elhet a milliárdosnak 40 milliós bütetést adni gyorshajtásért pl.

ez csak egy törvény, nem kell ehhez szaunázni. egyetlen feltétele van a meghozásának, hogy ne legyél feudalista, meg plutokrata, hanem demokratikus. és így kaphatsz jóléti államot, jóféle szociáldemokráciával, a mesét a mesekönyvbe írjad.
ne a komoly vitákba.
tesz vesz II 2023.06.14 16:31:05
@baalint1: és nem veszed észre magadat :)

"sokkal fontosabb volt a közösségi összefogás"

és mindjárt lehet jóléti államot csinálni, ha megadóztatják a gazdagokat! de jó! csak közösségi összefogás kell :) demokrácia pl kezdetnek? vagy hogy ne védd a milliárdosokat?
nálad miért nincs közösségi összefogás? kezdetnek lehetnél szolidáris a síró amerikaiakkal.
közösségi összefogással lehet szociáldemokrata jóléti államod! hát köszi :)

valahol azért érzed te is ezt, csak még nem szintetizáltad az agyadban. magaddal kezd a közösségi összefogást, pl eldobod a hazug propaganda vallást, és szociáldemokráciát akarsz a GAZDASÁGBAN, ami a skandinávoknál van
téveszmék "Csak a zene van..." 2023.05.31 00:02:28
  Elmaradt a tegnap estére meghirdetett brüsszeli Carson Coma koncert. A fellépésnek otthont nem adó Liszt Ferenc Intézet egy hete mondta vissza az eseményt, a zenekarral annyit közölve, hogy más programot szerveznek a kérdéses időpontra. A Telex újságírója felhívta a brüsszeli magyar…..
tesz vesz II 2023.06.09 11:29:08
@cvsvrs: @Papa Wutz:

arról nem is beszélve, hogy feldobta az ingatlan árakat vidéken a CSOK, tehát már megint a középosztályt lehetetleníti el, aki nem akar kapásból pláne 3 gyereket, hanem csak pl 1-2-öt
tesz vesz II 2023.06.13 13:01:37
@alöksz róz: úgy érzed halad így előre a kommunikáció? úgy érzed hamarabb megérted így hogy ne legyél oltástagadó se, meg megértsd mit jelent a szalmabáb?

csöpike, te is szopni jársz ide, pedig ha érdemben kommunikálnál, akár még előrébb is járhatnál,
de téged a szemét trollkodás élvezettel tölt el. a börtönben is sak a pöccsöddel játszhatsz, a az agyad is a koponyád börtönébe van zárva.
ezért vagy te korcs, ha kutya lennél, a születésed után már vízbe folytottak volna.

mert nem kéne eltartani egy degenerált egyedet. és a kutyák közössége se devalválódna el.
tesz vesz II 2023.06.13 13:04:28
@cvsvrs: vannak bolsevik húzások is, hatósági ár, nemzeti dohánybolt, de ezek nem a gazdaság makró jellegét és banánköztársaság szerkezetét határozzák meg, hanem csak apró vonások. és nem az államnak kedvez a dohánybolt sem, hanem a saját magán elitjüket korrumpálják.
ráadásul a magánszektor megfejésére tett kísérlet is a közembereknél csapódik le.
az emberekkel fizetessék meg, tehát csak látszólag komcsi a repjegyek, és bankok adóztatása, azok vesztenek, mert emelik a repjegy és a banki művekletek árát, tehát ami komcsinak tűnik, az valójában kvázi neolib. az emberek szegényedéséhez vezet.
hisz a külföldi nagytőkét támogatja orbán,

itthon egy korrupt feudál kapitalizmus van, csak a váza, a felszíne kapitalizmus szerű a cégekkel, a belseje, a lényege neoliberális "oligarchikus" feudalizmus a hűbérurakkal.
egy banánköztársaság
"Üvölt a szél és kacag a Hold, Anyám egy hajtó asszonya volt. Boszorkányszombaton ellovagolt, Sosem tudom meg, apám ki volt." (Hobo Blues Band: A fattyú reménytelen szerelme és halála)   Fattyú, buzi, csóró, feka, biboldó... Mi a közös e kifejezésekben? Nyilvánvalóan a megvetés, a lenézés.…..
tesz vesz II 2023.06.06 13:08:42
@kiskutyafule: van, de nem törvényszerű, arányokról nem mernék nyilatkozni látatlanban. függhet a szociális helyzettől és környezettől is, pl putri.

írtam
nem lesz az értelmiségi gyereke alapból értelmiségi, lásd skrabski fruzsinát pl. persze esélye nagyobb
nyilván jobb esélyeink lennének, ha nem mennek el az értelmiségiek, és az is igaz, hogy első generációs értelmiségihez jó oktatási rendszer kell

jelzem hogy nem az alkoholizmus a fő téma csapásirány
tesz vesz II 2023.06.08 15:56:55
@baalint1:

értelmiséginél értem én a tájékozottságot, és az analitikus gondolkozás meglétét. ne kelljen állandóan a szájába rágni mindent
ismerek egy gépészmérnököt aki halál komolyan mondja hogy a norvég alap amiatt van, mert így a norvégok elkerül, vagy csökkentik a vámfizetést azokba az országokba. ezt hallotta a hitvány pesti tévén.
kapásból két logikai iba is van benne, de nem jön rá. nicns analitikus gondolkozása.

Vagy eszébe juthatna a Szerb Antall idézet: "csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak."
csak a hitványok tartanak mindenki hitványnak, hisz magából kiindulva nem lát más mintát. nem tud más mintáról.

Puzsérék elég jól megbeszélték már ezt hogy ki az értelmiségi.

az iskola már nem mérvadó prokopp dóra, lenkei, várkonyi andi, novák kati után, meg tömegével jönnek ki a síkhülyék az egyetemekről, a jogászok is azt hiszik alapból értlelmiségiek lettek hogy megkapták a dr. címet, nem tudják hogy az értelmiségi lét csak akkor kezdődik náluk.
és József Attilának se volt diplomája, mégis értelmiségi volt.

Írtam hogy az oktatás nagyon fontos, hogy első generációs értelmiségieket kapjunk.

midegyik szülő torz, amelyik versenysportra túlzottan erőlteti a gyereket. ha magától akarja a gyerek, akkor oké.
tesz vesz II 2023.06.08 15:57:33
@kiskutyafule: ez ide:

értelmiséginél értem én a tájékozottságot, és az analitikus gondolkozás meglétét. ne kelljen állandóan a szájába rágni mindent
ismerek egy gépészmérnököt aki halál komolyan mondja hogy a norvég alap amiatt van, mert így a norvégok elkerül, vagy csökkentik a vámfizetést azokba az országokba. ezt hallotta a hitvány pesti tévén.
kapásból két logikai iba is van benne, de nem jön rá. nicns analitikus gondolkozása.

Vagy eszébe juthatna a Szerb Antall idézet: "csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak."
csak a hitványok tartanak mindenki hitványnak, hisz magából kiindulva nem lát más mintát. nem tud más mintáról.

Puzsérék elég jól megbeszélték már ezt hogy ki az értelmiségi.

az iskola már nem mérvadó prokopp dóra, lenkei, várkonyi andi, novák kati után, meg tömegével jönnek ki a síkhülyék az egyetemekről, a jogászok is azt hiszik alapból értlelmiségiek lettek hogy megkapták a dr. címet, nem tudják hogy az értelmiségi lét csak akkor kezdődik náluk.
és József Attilának se volt diplomája, mégis értelmiségi volt.

Írtam hogy az oktatás nagyon fontos, hogy első generációs értelmiségieket kapjunk.

midegyik szülő torz, amelyik versenysportra túlzottan erőlteti a gyereket. ha magától akarja a gyerek, akkor oké.
  Három héttel ezelőtt - életemben először - Belgiumban jártam. Brugge - kirándulásunk célállomása - egy valóságos kis ékszerdoboz, turisták ezreivel. Oostende tengerpartja ugyancsak hangulatos, érdemes volt ide is ellátogatni. A hazautazás előtt fél napot eltöltöttünk Brüsszelben is - a főváros…..
tesz vesz II 2023.06.01 16:18:44
tesz vesz II 2023.06.02 14:55:02
tesz vesz II 2023.06.08 13:55:20
@kiskutyafule: na itt sokan hivatalból kommentelnek ám.

annyi bizonyos hogy fideszessel nem lehet vitatkozni, mert annyira már nem értelmes
    Itt az új progresszív elmebaj, melyet nyugodtan sorolhatunk a súlytalan, ostoba bulvárhírek közé. A Cambridge Egyetemhez tartozó Trinity College kápolnájában - egy esti istentisztelet során - egy fiatal kutató, Joshua Heath középkori és reneszánsz festményeket mutatott be a híveknek. E képek…..
tesz vesz II 2023.06.08 13:54:34
@Mesterséges Geci: kicsoda?
A legfrissebb ASZF-ünkkel próbálunk azokban a kérdésekben rendet rakni, amik megérettek a rendrakásra. Az inkognitómód szentségének tiszteletben tartása mellett szükség lett az influenszer-szakma és a számlaképes blogvállalkozások igényeit is figyelembe vevő szabályokra. Alapvetés, hogy az üzletben…..
tesz vesz II 2023.06.06 10:17:52
@vancello: át lehet adni a státuszt. gondolom a másik admint átvette
Hartland Egy lehetséges történet 2022.03.21 20:00:00
Volt egyszer egy soknemzetiségű kommunista ország. Névlegesen több állam szövetsége volt, ám a kommunista diktatúra miatt ez nem számított, az ország gyakorlatilag egyetlen egészként működött. A határokat részben a történelem, részben az önkény húzta meg (már ha különbözik ez a kettő), és ha valaki…..
tesz vesz II 2023.06.02 21:51:48
@Éhes ló: náci diktatúra? kinek a vezetésével? egy zsidó komédiás?
  Sokan úgy beszélnek a liberalizmusról, mintha valami összetett eszmerendszer, valami elvont, megvalósíthatatlan utópia, vagy épp disztópia volna. Sokan úgy beszélnek a kapitalizmusról, mintha valami kőbe vésett szabályok szerint működő, igazságtalan és gyűlöletes világ lenne. Ezek az elképzelések…..
tesz vesz II 2023.05.30 16:27:27
@G. Nagy László: és mit mondott az EBESZ?

EBESZ: Nem voltak egyenlőek a feltételek a magyar választáson
Több kritikát is megfogalmaztak a magyar választásokról az EBESZ megfigyelői

hvg.hu/itthon/20220404_ebesz_jelentes_valasztasi_megfigyelok

EBESZ-jelentés: minden a Fidesznek kedvez a választás előtt
hvg.hu/itthon/20220323_EBESZjelentes_minden_a_Fidesznek_kedvez_a_valasztas_elott

- kubatov-lista, állandóan változtatják a választási törvényt, kispártok néha nem kellenek, néha kellenek, stb a választókerületeket állandóan változtatják gerrymanderinggel
- győzteskompenzáció, győztest nem kell kárpótolni, a nagyon tisztességes berlusconiék találmánya, de már az olaszoknál sincsen. a töredékszavatok miatt sokkal több lesz a fideszes képviselő a választási 3. és 4. helyezett miatt, ezért kellenek a kamupártok is.
-halottaknak küldenek ki választási ivet, fideszes aktivisták gyűjtik be a szavazatokat határontúl, tán elégetik ami nem tetszik? fehérorosz, putyini választási csalás szint.

- egy lakásba, házba több százan vannak bejelentve ukrajnáról a keleti végeken bizonyosan ez van, onnan szavaznak

rendeleti kormányzás, csak fideszesek vannak pozícióban, az önkormányzatiság megszűnőben, az állam kivonul a szociális ellátásból, bármikor szükségállapotot vezethet be, és bevethetik a katonaságot a békés tüntetők ellen is. Pintér a megfigyelőállamon, rogán a az ÁVH-t idéző titkosszolgálaton dolgozik. A kormány mindenben alárendelődik az oroszoknak, elárulva az országot, az EU-t és a NATO-t.

ez sajnos diktatúra.
persze minden diktatúra szeretné magát feltüntetni úgy mint a nép megmentője, szeretné magát leigitimizálni , orbán és a fideszeses, mint pl te, az ezerszer átírt 2/3-dal legitimizálja magát, a korrupt diktatorikus rezsimet.
rendeleti kormányzásnál nem is értem, miért gondolja bárki hogy ez nem diktatúra.

a kérdéseimre még mindig nemválaszoltál, nem ezért fizet a párt, hogy gondolkodj, ugye?

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

John Locke pl a tanárnak 6 embernyi szavazatnyi előnyt adott volna. mert ő, a fidesszel ellentétben, fontosnak tartotta az oktatást, így egy fideszesnek lehet nem kéne John Locke-ra hivatkozni. meg mutogatni.
tesz vesz II 2023.05.30 16:30:52
@Androsz:

"szomorú, de MZP azt lebegtette, hogy akár még magyar csapatokat is küldhetnénk"

nem ezt mondta, hanem a NATO.ra bízta magát, mint egy SZÖVETSÉGRE, aminek hivatalosan tagjai, gyakoratilag orbánék meg árulói.
3x-an is árulók.

akkor te kilépnél a NATO-ból? mesélj még.
tesz vesz II 2023.06.02 17:26:34
@alöksz róz: mi van Suhajdával? bírtam a fickót
és meg tudom érteni mindkét álláspontot is

kkbk.blog.hu/2015/11/15/eross_zsolt_halala_a_himalajan
KKBK Az orbáni orosz bábkormány 2022.07.05 17:13:37
  „Magyarországon az emberek megtanulták, hogy [...] Nyugaton van keresnivalónk.Keleten semmi keresnivalónk sincs.”(Orbán Viktor, Magyar Hírlap, 2007)   „Kína és Magyarország ilyen új szövetségesei lehetnek egymásnak. A két ország kapcsolatában a szövetséghez szükséges erős alapok megvannak, az…..
tesz vesz II 2023.06.01 13:08:39
végre egy kompetensnek tűnő ember orbánról, Stefano Bottoni:

www.youtube.com/watch?v=M9xIFJrueeM

Zártabb és fegyelmezettebb a NER parancsuralma, mint a Kádár-rendszer volt az 1980-as években - ez Stefano Bottoni történész, Kelet-európa szakértő megállapítása, amit a napokban magyarul is megjelent könyvében olvashattunk. Szerinte a demokrácia 2010 áprilisában, a Nemzeti Együttműködési Rendszer születésekor ért véget, de 2018 az a pont, amikortól fogva az új rezsim visszafordíthatatlanul megszilárdult. A Hatalom megszállottja című kiadvány szerzőjét arról is kérdezzük: van-e jelentősége, hogy az orosz titkosszolgálat már a rendszerváltás előtt érdeklődést mutatott az akkori fiatal jogász iránt? Van-e megfejtése a magyar politika nagy talányára: miért csekkolt ki a miniszterelnök az atlanti lojalitásból és vált az orosz érdekek legerősebb európai közvetítőjévé?
    Én már tényleg csak egy kávét kérek! Csődbe ment, és a hónap végén bezár a világ első antikapitalista kávézója... Hol is játszódhatna ez a beteg sztori, ha nem az idióták paradicsomában, Kanadában.   A torontói The Anarchist azzal a filozófiával kezdte meg működését, hogy itt mindenki annyit…..
tesz vesz II 2023.05.30 17:36:37
@atomic power 1986DucaDuca:

"Magyarország biztosít az ukránok részére gázolajat és földgázt."

mit biztosít? erről azért kérdezzük meg az ukránokat is, nem elég ha a fideszes vg.hu meg a mol leírja.
közben meg mindenhol hátráltatja az uniót az ukrán segélyek kapcsán, érdekes, hazudj még.
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

"Európa 2023-ban is finanszírozza a különleges hadműveleteket."
és ez hogy mond ellent annak mit én mondtam a békapártiságról? arra kellett volna reagálni, de nem jött össze. nyílván nyíltan nem mondhatja ki orbán hogy orosz ügynök, hogy a népirtó barbárok mellett áll, ezért kell a békepártisági álca, ami csak az ukránokat gáncsolja.

miért beszélsz mellé? nem ez volt a kérdés: "Oroszország a világ legnagyobb atomhatalma." papíron, ja de ott az oroszoknál a papír sokmindent elbír. nagyon jól betartják a nemzetközi szerződéseket is.

mellébeszélsz, mert védened kell egy hazaáruló barbár korrupt rezsimet, és csak így tudod ezt tenni? ez volt a kérdés:

ne univerzálisan mondja, békepártiságnak a területfeladást (mert ez itt ezt jelenti) mert akkor trianonra is lehet alkalmazni, tetszik érteni? vagy direkt tetszik hülyének lenni?"

"Ráadásul ez a terv nem tartalmaz semmi javaslatot az orosz kisebbség jogainak biztosítására."

milyen kár hogy az ukránok mellett harcoló magyarok nem vették észre a jogaikat, pl hogy ukránul is kell tanulniuk. tragédia.

"Egy kisebbségi autonómia a hadműveletek megindulása előtt az oroszok számára még elfogadható lett volna."

jaj de kis naív vagy. (vagy tudatosan hazudsz.) Chamberlain is ilyen volt Hitlerrel. nem a palagázmező a fontos, hanem a kisebbégek jogai a ruszkiknak, azért hajtják felszerelés meg lőszerek nélkül az orosz civileket is ezresével a frontra, miért akadt ki a wagner-csoport vezetője?

"Kultúrember nem hagyhatta volna szó nélkül a Donbaszban élő orosz ajkú lakosság elleni ukrán bűncselekményeket sem"

meg az orosz propagandisták sem, főleg hogy nagyrészt ők találták ki. zabálj csak.
azok az ukrajnai oroszok olyanok mint a szentek, ugye, a szadista Givi meg Motorola sose követett el bűncselekményt.
ez a ti lapotok csöpi, és nem olvasod?: index.hu/kulfold/2016/11/07/ha_olni_akarok_olni_fogok/

"Az ukránok be sem engedték az EBESZ megfigyelőit, hogy kivizsgálják a helyzetet."

oda ahol az oroszok uralják a terepet? oda a gonosz ukránok senkit nem engednek? már megint hülye vagy. nyilván a nyugatbarát ukránok ilyenek, és nem a nyugatellenes oroszok.

" Még a legmértéktartóbb ENSZ jelentés szerint is legalább 8.000 ember halt meg a Donbaszban 2014-2022 között az ukrán ágyúzás következtében."

a forrás lemaradt. és mennyi ukrán? az is lemaradt, ugye nem azt akarod ebből kihozni hogy az ukránok a népirtóak, mert az különösen aljas korcs dolog lenne még tőled is

"miközben magyarok is harcolnak az ukrán oldalon." na látod, te, nem vagy te teljesen hülye, ezek a magyarok se vették észre hogy csorbították a jogaikat.
egyedül szijjártó nyavajog ,mert mégse mondhatja hogy ok nélkül álltak az oroszok mellé, a magyar kisebbség pont jó ürügynek, indoknak hogy te tűnjün a fideszes agyhalottak előtt annak, ami valójában az, egy hitvány gerinctelen, hazug és korrupt hazaáruló. láttad a képet ahogy a kínai külügyessel kezet fog, az meg úgy néz szijájrtóra mint egy darab szarra? nem véletlen, kínában már kivégezték volna, 150 millió forint ellopása felett halálbüntetés lenne ott a jogos jussa, itthon meg a kúriával összeölelkezve ledarálhatják a lélegeztetőgépes dokumentumokat. még az 5 évet se várják meg.

Négy ábra arról, hogyan nem változott az életszínvonalunk húsz év alatt
g7.hu/adat/20220223/negy-abra-arrol-hogyan-nem-valtozott-az-eletszinvonalunk-husz-ev-alatt/

A magyar lakosság a második legszegényebb az EU-ban
hvg.hu/gazdasag/20220119_haztartas_eletszinvonal_eurostat

A magyar fizetéseknél csak a bolgárok rosszabbak az egész EU-ban
hvg.hu/gazdasag/20221219_eurostat_fizetesek?fbclid=IwAR1wp2V1rGdGYgH4721qPK5W5rp5dPJMHyp2xP9isfKIv1BesaThBoi3KvU
tesz vesz II 2023.05.30 17:37:53
@atomic power 1986DucaDuca:

Tízből négy magyar már nem tudja fenntartani a korábbi életszínvonalát
hvg.hu/gazdasag/20221212_Egyre_nehezebb_az_eletszinvonal_fenntartasa_a_magyar_lakossag_kozel_fele_szerint

Magyarok milliói kerülnek még messzebb attól, hogy kijöjjenek a jövedelmükből
g7.hu/penz/20221113/magyarok-millioi-kerulnek-meg-messzebb-attol-hogy-kijojjenek-a-jovedelmukbol/

a kifosztott országban a Fidesz a 8 osztályt, illetve szakmunkásképzőt végzettek között tarol. OV kiemelten kultiválja a roma vezetőket és celebeket, már nem a szenzitív de kissé buta Csehtamás a fidesz arca. hanem győzike és kis grofó. ki is tüntette orbán ezeket.

Medián: az iskolázottság emelkedésével csökken a Fidesz támogatottsága
24.hu/belfold/2022/04/27/median-fidesz-valasztas-iskolazottsag-lakohely-felmeres/?fbclid=IwAR2zZvw3Sd61OzCTtwv76tQjGaEoFLoBqeiHa-2e1ryDgHA_1GkH2a0Fb3A

Ahol iskolázottabb a népesség, ott kevesebben szavaztak a Fideszre
g7.hu/kozelet/20180420/ahol-iskolazottabb-a-nepesseg-ott-kevesebben-szavaztak-a-fideszre/?fbclid=IwAR36rmy0c5mXJhgrvESB06BpLD24kNDEgx--7bPP_OZLPOm0Moh5AQdyA0E

de ezek nem érdekelnek, ugye?

forrás linkeket rendszeres lehagyod, ha a finneknél szerinted veszélyben van a média, akkor mit gondolsz a hazairól, ahol uszíthatnak a fideszes médiumok? és nem adnak interjút sajtószerű lapoknak?

jogállamiságot kérdeztem, nem média pluralizmust, amihez a finn államnak sok köze nincsen.

"Finnországban nincs alkotmánybíróság, az intézmény szerepkörét egy politikai testület látja el."

mert úgy érzed a kúria varga zs-vel és az ügyészség itthon az nem politikai testület?

"Nem független az igazságszolgáltatás, a bírákat a köztársasági elnök nevezi ki, mint végső döntéshozó."

mert itthon ki nevezi ki őket!? akkor itthon se független?! te is szopni jársz ide, mint az agyhalott g pont lászló?

"A világ sokkal komplexebb annál, hogy jókra meg gonoszakra osszuk! Te még a mesevilágban élsz!"

így van, rákosi is emberi lény volt, komplexebb személyiség farkas vladimirrel, meg szamuely tiborral. ha te nem mesevilágban élsz, bizonyára látod hogy hülyeségeket írkálsz és bizonyára meg tudod te is kritizálni a fideszt és orbánt.

de nyugodtan válaszolgathatsz te is a kérdéseimre, ha sikerül felfogni a kérdést alapból.
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek
tesz vesz II 2023.06.01 12:27:43
@atomic power 1986DucaDuca: ja és a szülészetekre is hozzál már valami statisztikát légyszíves

meg születési statisztkákra na hazudj már valamit, olyan jó lenne megnyugodni!

már csak rezervátumban lesznek a magyarok, hála a fideszes oktatásnak, és eü-nek, ami csak kedden és szerdán engedélyezi a szüléseket.

20-25 éve még mindig minden volt a szülészeteken, érdekes. de talán ha majd magán egészségügy lesz, élén egy g pont lászlós szőllősgazdával, akkor majd megoldódik a gyerekszületések kérdése, szép magyar fehér gyerekekké, mert a romák száma meg nő. ugye, érdekes. az össznépeség meg a születések száma meg így is csökken