Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peregrinus2222

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szerző:Koronkai Zoltán SJ Ferenc pápa magyarországi látogatására készülve a napokban tartottuk Szólj be a pápának című programunkat. Ezen a Szólj be a papnak rendezvénysorozatból inspirálódva igyekeztünk válaszokat találni a fiatalok kérdéseire. Több mint 150 kérdés érkezett, és legtöbbjük a…..
Peregrinus2222 2023.04.26 23:20:35
@teljesnev: Aha értem. Az a Bayer képviseli az igazi katolikus álláspontot, aki demensnek/vagy gazembernek nevezte Ferenc pápát. Gratulálok a "csendes többségnek", csak így tovább...
Peregrinus2222 2023.04.27 20:33:27
@gyongyosy: A "párbeszédről" egy anekdota jut eszembe. Rákosi hatalomra kerülése után, 1948-ban ( a Mindszenty per éve!) mindenáron szeretett volna személyesen találkozni az akkor már közismert és köztiszteletben álló Kodály Zoltánnal.Kodály azonban kínosan kerülte a személyes találkozást a diktátorral, aki egyébként a Himnusz helyett egy új, szovjet mintájú magyar himnuszt szeretett volna íratni Kodállyal. Történt egyszer, hogy egy Opera-beli előadáson jelent volt a Mester és Rákosi is. Rákosi üzent Kodálynak, hogy jöjjön fel hozzá a díszpáholyba. Ez elől a meghívás elől már nem tudott kitérni Kodály, így kénytelen-kelletlen felment Rákosihoz a díszpáholyba. Amikor benyitott bemutatkozott: Kodály Zoltán vagyok. Rákosi így fogadta irritáló orrhangján: Tudom, sok rosszat hallottam magáról. Mire Kodály így válaszolt: én is magáról, na alás' szolgája- és már ki is fordult a díszpáholy ajtaján.
Nos helyettesítsük be tetszőleges szereplőkkel a fenti andekdotát és megkapjuk a választ ki, miért és kivel szeretne találkozni:)