Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blackmagicwoman

14 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  (Forrás: nem saját) Majdnem a saját hatásom alá kerültem egyik vasárnap este a banánkenyér készítése közben, mivel a sütemény gyönyörűen emelkedett sütés közben, szépen elvált az edény oldalától és szép lett. Elképzeltem, ahogy slowmotion videót csinálok a sütés, ez utóbb elmaradt ugyan, de…..
Csabi Konyhája Bounty zabszelet 2024.02.06 10:25:03
Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kikísérleteztem egy eszméletlenül finom banános-mogyoróvajas zabszeletet, amit azóta többször is elkészítettem már, viszont itt volt az ideje, hogy valamit újítsak a receptúrán. A múltkori Bounty muffinon felbuzdulva most egy zabszelet formájában gondoltam…..
Blackmagicwoman 2024.03.13 12:01:04
  (Forrás: Wikipedia) Nokedli szavunk (hasonlóan, mint a hokedli, ródli, blődli, rahedli, cvekedli, tarkedli, pukedli, vimedli, stampedli, hecsedli, partedli, puszedli, fándli, cirfandli, svindli szavunk), a bajor-osztrák eredetű Nockerl szóból jött létre és mintegy 110-120 éve a…..
A technika ördöge vagy a cenzúra eltüntette az előbb a bejegyzésemet, annak teljes terjedelmében, bizonyosan túl szórakoztató és kreatív lett. (LOL)   A hétvége után a hétfő egy fostalicska, szemerkélő esővel és szürkeséggel szállt le közénk napsütés helyett. Elfogadom, mert a Jóisten egyelőre…..
    Egyszer egy interjúban Aretha Franklint arról kérdezték, hogy mi okozta számára a legnagyobb kihívást az életben, erre azt válaszolta: azt kitalálni mi legyen este vacsorára.  Átérzem, megértem, néha valódi kín olyat főzni, ami egyszerre finom, egészséges és ezzel egyidőben olcsó is. Imádom…..
      Körülbelül ilyen felszabadultnak és örömtelinek érzem magam minden egyes napon a megtett sétáim után. A hétvégén szélesítettem a határaimat, igyekeztem "néhány" lépéssel többet tenni, mint a korábbiakban. Azt tapasztalom, hogy sokkal jobban alszom, mióta sétálok és kevésbé visel meg a…..
  A február a maga szürkeségében, esősségében egészen gyorsan eltelt, eközben én magam folyamatosan újjászületek. Vannak válaszaim az élet kihvásaira, persze az is előfordul, hogy elfogynak a szavaim, de a lényeg, hogy egy pillanatra sem engedtem el a saját kezem. Megérkezett a séta az életembe,…..
  Irtózom ettől a szótól, mert mindig azt az érzést kelti bennem, hogy valamely ételből elvész egy olyan összetevő, amelytől az egész finom, illatos, omlós, lágy vagy egyszerűen csak sok. A túrógombócom a gyatra minőségű túrók áldozatul esett volna, ha nem keresek egy olyan receptet, amely más…..
  A hosszas mindennapos helyben-ülés megöl. Talán ez így erős túlzás, de kutatások szerint átlagosan 9,3 órát ülünk egy helyben, ezzel szemben az alvási időnk 7,7 óra naponta.  A napi tízezer lépés száma  mára mítosznak bizonyul és így néhány évtized távlatából kiderült, hogy egy marketingfogás…..
Legutóbbi nagybevásárlásom során megakadt a szemem egy tálcányi akciós pulykaszíven és lényegében azonnal ki is találtam, hogy ebből bizony én pörköltet fogok készíteni. Annak idején gyerekkoromban örökre belém égett a P.Mobil azonos című slágere, most néhány évtizeddel később pedig elérkezett az…..
  Villámcsapásként ért a felismerés, hogy elkezdődött a nagyböjt időszaka, ami azt jelzi számomra, hogy hamarosan itt a Húsvét. Szigorú vallási előírások szerint  ebben az időszakban a felnőttkorú emberek napi háromszori étkezésükben kerülniük kellene  azt, hogy jóllakjanak illetve húsok helyett a…..
  Soha nem voltam nagy rajongója a száraz, aszott rizsnek, amihez rosszabb menzákon/éttermekben konzerv kukoricát is  adtak  a konzerv "levét" rácsorgatva, jól elkeverve, konyhásnéni által undorral az arcon tányérra dobva. Köszi szépen, nem! Amikor barátkozni kezdtem a főzéssel egy rizsfőzésekor…..
Évekkel ezelőtt már megalkottam a számomra tökéletes és szaftos rakott krumpli receptjét, amit szokásomtól eltérően időnként el is szoktam készíteni újra, most viszont elérkezettnek éreztem az időt, hogy egy kicsit csavarjak a történeten...
Blackmagicwoman 2024.02.14 17:45:54
 NO FEAR Mondom én higgyetek nekem, ne féljetek és érezzétek, hogy a szerda nap még sokkal boldogabb, mint a kedd volt. A fenti állításomat korrekt tudományos magyarázattal nem tudom alátámasztani, de szerintem a napsütés teszi csibészkéssé a kedvem. A reggeleim, fél hét után a Bermuda-háromszög…..
  Boldog keddet! A hétvégi "mealprep" végül arra korlátozódott, hogy szaftos zöldséges csirkemellet és sült csirkecombot csináltam. Köretként nyers zöldséget daraboltam és krumplimpürét készítettem. A desszert másodszor készítettem. Invisible apple cake a neve. Uborkagyalun lereszeltem 3-4 db…..
Get ready with me! Ez egy gyakran használt kifejezés influenszer körökben az ébredéstől  az indulásra kész állapotig tartó idő leírására.  Ma ezen a kifejezésen egy picit "húzok", elmesélem hogyan készülök a hétvégi menü előkészítésére és a jövő heti megtervezésére. Aki ismer az tudja, hogy inkább…..
  Egy februári, de úgy általában egyetlen hétfő sem  kellemes vagy kedves, egyszerűen van és kész.  2023 évben szerzett tapasztalataim azt mutatták, hogy a szerdák sokkal, de sokkal gonoszabbak tudnak lenni, mint egy bágyadt hétfő. Amit elengedtem 2023-ban az végül az a törekvés lett, hogy ne…..
Csabi Konyhája Piña Colada kocka 2023.05.10 06:12:37
Korábban már készítettem egy jó kis ananászos-kókuszos muffint, és ahogy már akkor a receptnél is írtam, az ananász pürésítése nem biztos hogy a legjobb ötlet volt az ananász érvényesülése szempontjából. Mindenképp el akartam készíteni egészben hagyott ananász darabokkal is, de mivel én nem nagyon…..
Korábban már többféleképpen is készítettem répakrémlevest, de most valahogy megint kedvet kaptam hozzá és ezúttal egy teljesen új megközelítéssel álltam neki a főzésnek, a végeredmény pedig egy igazán karakteres, laktató finomság lett...
Nemrégigen újra felfedeztem gyerekkori kedvencemet, a grízes tésztát és ezzel el is indult nálam egy folyamat... Azóta a zabkásába is szoktam tenni darát és vad kutatásba kezdtem, mit is lehetne még csinálni grízzel a középpontban. Hamar rátaláltam erre a görög édességre, amit igazság szerint nem…..
Blackmagicwoman 2023.04.13 13:50:18