Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fittyerfutty

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Használt lakás vásárlásánál Budapesten 30 millió a lélektani határ. 30 millió forint körül már nagyon jó minőségű otthont vehetünk a fővárosban! Nézzük mégis milyeneket!..
fittyerfutty 2020.07.20 01:15:36
@moonlight777: Köszönjük Emese jól megmondtad a tutit. Tudod bármilyen hihetetlen, nem mindenki akar házat meg kertet, és még kevesebben akarnak a Pékf@aszán lakni, főleg ha Budapesten dolgoznak és odaköti őket minden. 30 millából egyébként vagy extrém szar házat kapsz közepesen szar helyen, vagy közepesen szart valami extra szar helyen. Megint csak nem az a párosítás, ami a legtöbbeknek vonzó lenne. Jó ház jó helyen az alsó hangon 60, de inkább 80-100.
fittyerfutty 2020.07.20 01:18:55
@Firestarter.18: Ezt hívják kereslet-kínálatnak. Annyi az ára amennyiért megveszik. Ne aggódj kis alkuval, de megveszik. Még mindig fele-harmada-negyede-tizede áron van Budapest belvárosa a nyugat-európai fővárosok belvárosaihoz képest. Ez van.
fittyerfutty 2020.07.20 01:22:00
@Ráhel a saját lábunkon áll: Ráhel kérdezd meg apádat, és vegyél kecót, mert nem lesz akkora áresés. Faterodék elinflálják a forintot, szóval maximum azoknak lesz áresés akik euróban keresik a fizetésüket. A bankok is rekord alacsonyan tartják a lakáshitelek kamatait egyelőre, babaváró még dübörög két évig, CSOK is fut még bőven. Nem lesz áresés, maximum reálértékben szépen lassan.
Sokszor irigykedve nézzük az amerikai filmeket, vágyunk az amerikai álom, vagy épp egy hamburger után. Azonban ne felejtsük; az USA-ban sincs kolbászból a kerítés, sőt! Pár hete az Environmental Working Group az Instagramon szervezett egy beszélgetést a Covid-19 hatásáról az amerikai élelmezési…..
fittyerfutty 2020.07.12 21:40:35
@Milánói Makarenkó: Te ilyen Kasza Tibi tipusu arc vagy mi?
Tudod aki azt hiszi, hogy allandoan baromi vicces, kozben csak *urva faraszto, de ezt nem mondja meg neki senki.
A "legjobb filmek" vagy különböző műfajú filmes alkotások listái többnyire tízes felsorolások szoktak lenni, ám a mi blogunk ars poetikája az ötös számkörbe tartozik, ahogy erről bemutatkozásunkban írtunk, így jelentős rövidítéssel élve mi ezúttal a legjobb ötre fókuszáltunk! Persze ezzel saját…..
Régóta hangoztatott érv a határátkeléssel kapcsolatos vitákban, hogy „persze, persze, Nyugat-Európában többet lehet keresni, de drágább is minden, különösen a lakhatás”. A megállapítás sok szempontból még mindig igaz, ám Budapest rohamléptekkel zárkózik fel, olyannyira, hogy Bécs már alig-alig…..
Az elmúlt hetekben jelentősen növekedett a családi házak iránti igény, az árak pedig sok helyen csökkentek. Mai cikkünkben Budapest agglomerációjában kerestünk 50 millióért minimum 3 szobás házakat. Lesznek a listában felújított családi házak és pár éve épült otthonok is különböző stílusokban, de…..
Holnap kezdődik.. az életem egy új fejezete..  Nem akarok ebben a blogban szárnyaló, magasröptű és mélyenszántó gondolatokat írni, mert igazából nem is lenne hozzá lelkierőm. Talán azért csinálom, mert hátha egyszer valakinek jól fog jönni ez a sztori, és lehet amiatt is csinálom, hogy egyszer majd…..
Úgy tűnik, nem bírt a Wizz Air sem ellenállni annak az utaskopasztásnak, amit eddig csak a Ryanair mert meglépni: egyre több levelet kapunk arról, hogy ők is átprogramozták a helyosztó algoritmust, külön fizetni kell azért, hogy egymás mellett ülhessünk a velünk azonos foglaláson levő…..
A legsikeresebb aktív Forma-1-es versenyző nagy autógyűjtő hírében áll, a garázsában álló autók értékét közel 20 millió dollárra becsülik. Azok közé tartozik, aki alaposan megnézi, hogy mit vesz magának és autóparkjának nagy részére befektetésként tekint. Ezt is bizonyítja, hogy Los Angelesben van…..
fittyerfutty 2020.04.17 15:45:24
@br17: Amerikaban nem kotelezo az elso rendszam, ezert nem latsz a ket Shelby-n es ket Ferrarin. A Mini csak illusztracio, az nem az o konkret Minije.
Vannak úgynevezett státuszszimbólumok, tárgyak, amiket birtokolni szeretünk vagy szeretnénk, ezzel együtt gyarló módon uralkodni mások felett. Lehet ezt szépíteni, de a pozíció, a kifelé mutatás, kevésbé kedves szinonímával élve a "kivagyiság" határozza meg életünket, mert igenis számit mi van…..
fittyerfutty 2020.03.31 18:33:23
@ritchie87: A SEL is csak 520 centi volt. A kupe 506.
fittyerfutty 2020.03.31 18:53:06
@Pál utcai fiú: izlesek es pofonok, de a w124 coupe az teljesen mas ligaban jatszott. A legerosebb motorral is csak 220 loero volt, a sulya pedig 1700kg, mig egy CL500 kozel 50%-kal volt erosebb, es alig 20%-kal nehezebb.
Ha lett volna 500-as a w124 coupe-bol, ahogy volt a sedanbol, akkor az valoban nagyobb elmenyt nyujtott volna, mint egy W140 coupe. De a 320 w124 coupe nagyon halvany volt egy V8 vagy V12 CL mellett.
Szinte óránként érkeznek a bejelentések arról, hogy milyen drasztikus intézkedéseket hoznak a koronavírus terjedésének megfékezésére az európai országok, jellemzően betiltanak minden nagyobb rendezvényt, bezárják az élelmiszerboltokon és patikákon túl az üzletek jó részét és az iskolákat, az…..
12 országosan kapható pelenkát teszteltünk nedvszívó képesség, méretezés és kényelmi funkciók mérésével. Ezen felül káros anyagok után kutatva bevizsgáltattuk egy akkreditált laborban a pelenkákat. Az eredmények egy része nem meglepő, inkább az egyes pelenkák minőségjavulása feltűnő!..
Véget értek az évvégi ünnepek, mától a legtöbben visszatérnek a hétköznapokba, ami sok határátkelő számára azt is jelenti, hogy vége az otthon töltött napoknak. Vajon milyennek látták Magyarországot a hazalátogatók? Balázs írta meg tapasztalatait, de erre bíztatlak titeket is. Magyarországon…..
fittyerfutty 2020.01.07 15:59:02
@Lógás Hugó: Pontosan. Tavaly karacsonykor 60km/h-val hompolygott a tomeg Hegyeshalomtol a biatorbagyi M0-s leagazasig. Hajnal 2-re ertunk el odaig, es szo szerint onnan egyes egyedul voltunk a palyan a BAH csomopontig, mert mindenki letert az M0-ra.
A tobbseg foleg roman, mikor megalltam tankolni a palyan, szinte mindenki romanul beszelt a penztarnal.

A cikk korrekt. Az allando feszultseget ereztem en is, mikozben alapvetoen kedves volt szinte mindenki, barhova is mentunk. Erdekes kontraszt.
Nemi identitás és nemi szerepek. Már úgy születünk, hogy tudjuk, kisfiú vagy kislány szerepben kell léteznünk vagy a megszokás és tanulás alapján sajátítjuk el? Szerintem mindkettő egy kicsit. Sok dolog kódolva van a DNS-ben, más dolgokat pedig út közben szedünk fel. Már egész csecsemő korban…..
Mostani írásunk témája az ingatlan becsértékének meghatározása lesz, mégpedig különleges esetben: a végrehajtási eljárás során...
fittyerfutty 2019.12.28 22:48:17
@illiberális: a jó helyen lévő ingatlanok piaci árhoz közel (-10-15%) mennek el árverésen.
Gozsdu udvarban pl. 1M/nm-ért, XIII. kerületi lakótelepen 58nm-es lakás 31M-ért, Dohány utcai 72nm-es lakás 58M-ért. Ez csak néhány a mostanában elkelt ingatlanokból, de két hónapig meg lehet nézni az elkelt ingatlanokat is az árverési oldalon, böngészgess nyugodtan. Ami jó helyen van az jó esetben 10%-kal a piaci ár alatt megy el.
fittyerfutty 2019.12.29 12:52:54
@illiberális: Az mbvk oldalán ha rámész az ingatlanokra, akkor a lap tetején van egy kis keresőablak. Ahol ügyszám alapján lehet keresni, afelett be lehet X-elni, hogy élő árverés, vagy befejezett árverés, és ha bejelölöd a befejezettet, majd úgy keresel, akkor szépen kidobja két hónapra visszamenőleg a már értékesített ingatlanokat.
Amikor külföldre költözünk, akkor amellett, hogy sok mindent nyerünk, veszítünk is, így meg kell birkóznunk a gyásszal. Erre a gyászra persze nem a szó hétköznapi, hanem pszichológiai értelmében kell gondolni, azaz sokkal inkább a veszteséghez, mintsem az elmúláshoz köthető...
fittyerfutty 2019.10.26 20:58:16
@enrikokaruszo: en is igy latom. Akik a nyomorbol jottek ide 6 altalanossal, azok halal boldogok attol, hogy van evi egy Kanari-szigetek, meg bebaxnak minden hetvegen, es vettek egy 15 eves mercit egy havi fizubol. Mindemellett 80%-uk allandoan szidja a fekete, indiai, pakisztani gyokeru angolokat, es ugy am block mindenkit.
Nem azert nem koltoznek kulon a 9 lakotarstol 40 evesen, mert nincs mibol, hanem mert tok jo azokkal bebaxni minden este, es valojaban semmi igenyuk egy sajat klozetra, konyhara stb.
Tobbnyire ok a boldog "kivandoroltak".

Nem altalanositok, es tisztelet a kivetelnek, de en tulnyomoreszt ezt tapasztaltam.
fittyerfutty 2019.10.27 09:42:55
@blackhairlady: Mert neked csak a szuk csalododra van ralatasod, a tagabb eletteredre, a varosodra, mas korulmenyek kozott elokre nincs?
Nem olvasol, nem informalodsz, esetleg burokban elsz?

Mi is pont ugy kezdtuk, mint itt a legtobben, egy hazban masik 8 emberrel. Amikor kijon az ember ismerosok nelkul, akkor baromira aktivan keresi azok tarsasagat, akik mar nemi tapasztalattal birnak, igy aztan rengeteg magyarral talalkoztam, beszelgettem, dolgoztam az elejen.

Kiprobaltunk egy-ket magyar osszejovetelt, bulit, aktivak voltunk a kozossegi mediaban, es dolgoztam egy olyan cegnek is, ahol rengeteg magyart is kiszolgaltunk.

Nem lesz attol senki rossz ember, hogy olyasmitol boldog, ami masnak hosszutavon nem feltetletlenul kielegito oromforras.
Nem akarok senkit megbantani, de nyilvan akinek eleteben nem volt igenye melyebben integralodni meg a sajat kulturajaba sem, az nem fogja magat annyira idegennek erezni kulfoldon.
Nekik az a lenyeg, hogy bogracsoljanak egyet a hatsokertben minden hetvegen, es legyen eleg sor.
Nekik ettol mar megvan az otthoni feeling.
Nem hianyzik neki olyan melysegeben a magyar kultura (szinhaz, melyebb beszelgetesek, tajak, stb), mert soha nem mozdult ki abbol az egy falubol, nem jart sehol mashol, nem ult be egy etterembe, nem volt egy koncerten.

Olvass bele egy angliai magyarok FB csoportba, es lesz ralatasod az igenyekre.
Minden határátkelés egyben a komfortzóna átlépése is, hiszen szokatlan, sok esetben számunkra ismeretlen helyzetben és terepen kell kipróbálnunk magunkat. És ezzel még nincs vége, persze, hiszen munkába állunk, munkahelyet (vagy akár karriert) váltunk – mindezt nem könnyű végigcsinálni...
fittyerfutty 2019.03.10 08:33:45
@Shanarey: És tényleg. :D Leginkább azért egyébként, mert nem ismerik a téli gumit, sőt még a négy évszakost se nagyon. A tavalyi 3 centinél a házunk előtti főúton(!) miután az első bátortalan vállalkozó nem mert lendületet venni a nagyjából 3%-os emelkedőn, kompletten beállt mindenki, se előre, se hátra. A kocsikat az út szélén hagyták többen, mások visszacsorogtak a letjő (ami tényleg nagyjából olyan meredek, mint Budapesten az Alkotás út a Bah-tól a Momig) aljára, majd megfordultak. Sírva röhögtünk egész nap. Szerencsére senki sem sérült meg :D :D :D
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
fittyerfutty 2019.03.09 14:22:03
@InteriorLulu: Haha és tényleg! :D Most mondhatnám, hogy másnapos vagyok, de inkább felvállalom, hogy elírtam, az férfiasabb. :D :D
fittyerfutty 2019.03.09 20:04:07
@korupi: Érdekes a felvetés. Azt gondolom, hogy a "felvállalom" az már teljesen beépült a hétköznapi nyelvbe, és nem olyan jellegű, mint például a "ledegradál", ami tényleg kettős lefokozás, hiszen már a degradál is lefokozást jelent.

A felvállalnak most utánaolvastam, és érdekes amit találtam:

"A felvállal igekötős ige az 1980-as években jelent meg a közéleti és a publicisztikai nyelvben. Valójában már a korábbi szótárak is feltüntetik népnyelvi minősítéssel. Túlzásba vitt használatával valóban kiszorulnak a vállal, elvállal formák a nyelvhasználatból.
A vállal, elvállal, felvállal mellett jelent meg a bevállal alak. Jelentéséhez kockázatosság, merészség, vakmerőség mozzanata is hozzáadódik, különösen a bizalmas nyelvhasználatban, szlengben"

Szerintem már megtalálták ezek a szavak a helyüket a köznyelvben azóta, hiszen a bevállal az merészségre utal, a felvállal az inkább valami ciki, kellemetlen dolog belátását jelenti, az elvállalról pedig leginkább az jut eszembe, hogy feladat esetén használjuk, sokszor olyankor, amikor valami olyat teszünk meg, amit esetleg magunktól nem tennénk.

A vállal is működik minden esetben nyilván, de pl. a bevállal többet is elárul, nevezetesen, hogy aki mondja, az ezt kihívásnak élte meg. A felvállalnál ahogy írtam is, benne van az, hogy ciki, de belátom. :)

Én így érzem. Te?
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
Nem értetted, miért nincs villanykapcsoló a fürdőszobában, csak egy zsinór? Hogy miért jön a víz a mosdóba két külön csapból, egy hidegből és egy melegből? Miért szükséges élesztőt enni? És egyáltalán, mire fel a sok sorbanállás? Most megtudhatod, ha kattintasz!..
fittyerfutty 2018.10.21 15:56:27
@pioneer2016: A nem elektromos sima borotvával, vagy az akkumulátorossal, ami kb. 40 éve létezik? Mindkettővel a fürdőszobában.
fittyerfutty 2018.10.21 16:00:45
@biododírium: A "szar" eléggé szubjektív, ahogy egyébként az ízlés is. A magyar kaját se nagyon eszik a világon sehol máshol, csak nálunk, valahogy a gríz meg káposzta tésztával, a disznógyomor, vagy marhaveló, vagy marhanyelv nem igazán jön be sehol. A stílust meg hagyjuk (bár ez elég sokrétű fogalom), sajnos viselkedésben, tapintatosságban, morálban, együttérzésben nem nagyon van mire büszkének lennünk Magyarországon.
A britek kilépési tárgyalásai az elmúlt napokban finoman szólva sem alakultak túl rózsásan az Európai Unióval. A héten odáig fajultak az események, hogy hivatalosan is bejelentésre került a kormány részéről, hogy az országnak készleteket kell felhalmoznia a „no-deal” brexit, azaz a megegyezés…..
fittyerfutty 2018.07.29 15:32:07
@Célkereszt: Sehogy, mert akkor évente lehetne újra és újra szavazni, mindig azok miatt, akiknek nem tetszik a végeredmény.

Ha létrejön egy alku (vagy nem jön létre semmi), akkor arról lehetne esetleg szavazni, hogy az adott feltételekkel akarják-e az emberek a brexitet vagy sem.

Ennek esetleg lehet létjogosultsága, hiszen ebben az esetben már annak tudatában szavaznának az emberek, hogy látják mivel is járna a brexit, nem pedig a politikai marketing alapján, aminek nagy része mint tudjuk netto baromság volt (Az EU-nak nem befizetett százmilliók NHS-be tolása, a bevándorlók elveszik a munkát, stb.)
Vajon hol van „Amerika hónalja”? Hova tegyük New York City-t? És legfőképpen: mi kell ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az Egyesült Államokban? Mindezekre a kérdésekre választ ad a mai poszt szerzője, Tamás, aki már 7 éve él az országban. Jöjjön tehát 12 dolog (és még több) Amerikáról! Magyarország…..
Sokan alábecsülik ezt a számot. Bonyolítja a helyzetet, hogy van passzív és aktív szókincs. Töltsd ki a tesztet és csodálkozz rá, hogy milyen sok angol szó van a tarsolyodban ! Két tesztet ajánlok az angol szókincsed nagyságának a felmérésére. Angol szókincs teszt 1 Az első időigényes, de…..
Hogyan ébredsz? Tele tervekkel, szinte a föld felett repkedve főzöd le a reggeli kávét, vagy alig akaródzik kimászni a paplanok, párnák birodalmából? Mégis miért húz vissza az ágy, ha elvileg azt csinálhatod egész nap, amit igazán szeretsz? Nagyon sokan ébrednek fel úgy,…..
fittyerfutty 2015.10.22 04:11:49
@Németh Szabi: Az, hogy én szeretek edzőterembe járni, még nem jelenti azt, hogy ott akarok lenni napi 8 órát. Azt sem jelenti, hogy jó edző lennék.
Szeretek repülni, utazni, de nem akarok idegenvezetni, vagy pilóta, esetleg stewardess lenni.
Szeretek főzni. Magamnak, a szeretteimnek. De baromira nem akarok napi 8-10 órában szakács lenni. Nem akarok szakácskönyvet sem írni.
Szeretek vezetni. Isten mentsen, hogy taxizzak vagy kamionozzak.

Na szóval rengeteg dolgot szeretek, de egyiket sem akarom napi 8-10 órában csinálni. Pont azért szeretem ezeket a dolgokat, mert hobbiszerűen csinálom. Amikor akarom, ahogyan akarom és nem mások elvárásai szerint.

És szerintem nem én vagyok az egyetlen.
A 19 éves gyakornok angol programozó Andrej Gajdos-nak mindig is az volt az álma, hogy egyszer úgy nézzen ki, mint  Dwayne "The Rock" Johnson. Ennek érdekében pedig képest volt bármit és bármilyen módon elkövetni, de a dolgok valahol (amikor elsőnek szerhez nyúlt) félresiklottak és…..