Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Locke

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem elég, hogy a Tesco a vásárlókra hagyja a termékek lehúzását, még fel is jelenti őket, ha mégsem sikerül ez a művelet 100%-osan. Naiv ügyfél kosarából a legolcsóbb hús maradt ki a szórásból, ám amikor visszament, hogy kifizesse, már kipakoltatni vitték. Az ott helyben ki…..
Filmdroid TOP 10 időutazós filmek 2012.09.29 15:28:33
Az időutazás régóta nagyon népszerű téma mind az irodalomban, mind a filmművészetben. Az első utalás időutazásra a Memoirs of the Twentieth Century című műben volt 1700-ban. Az első film, mely a témában készült, Az időgép című. A téma napjainkban is népszerű, rengeteg…..
Locke 2012.10.01 00:19:18
@stargatelost: FAQ a legjobb időutazós film az elmúlt 20 évben, pedig készült pár :)
Július végétől új arculattal, logókkal jelentkeznek a közszolgálati televíziók, új ruciba bújik az m1, az m2, a Duna és a Duna World. A közszolgálati televíziók mellett a rádiók és az MTI arculata is változik. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap…..
A Fifty-Fifty kétárbocos óriáskatamaránnal a Tihanyi-szorosnál találkoztunk a Kékszalagon: ő már a füredi befutó felé tartott, mi még Keszthely felé. Csak jött, jött, körülötte rajzottak a motorcsónakok. 19 óra 11 perc volt, azaz még fél órával belül volt a Nemere II.…..
Locke 2012.07.07 22:06:42
@Vén Csataló: Leírtad amit én akartam :)
Vasárnap reggel Tihanyban ébredtünk, a reggeli mellett gyorsan végignyálaztam telefonon a hireket. 8:54-es keltezéssel kint volt egy hír: kamion felborult az M7-esen, teljes útzár Budapest felé. Fasza. 11-kor elindultunk hazafelé, rádióban mondták, hogy a pályazár még mindig tart.…..
A vasutas-kerékpáros két jó barát. Biztos nem volt mindig így, de most itt a válság, másrészt pr-szempontból is hasznos jóban lenni még a kisebb fogyasztói csoportokkal is. Áttörés jellegű változásról számolt be egy lelkes híradás: a négy évvel korábbihoz képest tavaly…..
Régóta téma Írországban, és az összes nyugat-európai Eb-résztvevőnél a lengyel és ukrán utak állapota. Mi, akik 2004-ben végigdöcögtünk a Csanádapáca–Medgyesbodzás közötti úton, csak nevetünk a finnyás nyugatiakon.Ez a videó mégis említést érdemel. Ez nem egy…..
A múlt héten mutatták be a magyar mozik Steve McQueen filmjét, A szégyentelent, amelyben a Michael Fassbender által alakított szexfüggő férfi próbál meg együtt élni az addikciójával. Ez a film adta az apropót ahhoz, hogy összegyűjtsük a téma legérdekesebb mozgóképes feldolgozásait. A listában akad…..
Locke 2012.03.03 09:39:39
@Hertelendi: Jó az reggel is este is :)
Végre! Valaki odamerészkedett az óriáskagylóhoz. Ráadásul az én példámon felbuzdulva! És medvehagymát töltött bele. (Itt jegyzem meg, hogy alig 3 hete írtam arról, hogy miért nem lehet a zöldségesnél medvehagymát kapni, és tegnap mit látok? Medvehagymát a CBA…..
Kegyelmes Főispán Úr, Kedves Uram, Bátyám, Drága Lajos! A minap vettem kezembe nékem írott elektrónikus leveled, melyben családunk hogyléte felől érdeklődöl. Az alábbiakban van szerencsém egynémely szóban tájékoztatni Méltóságodat azon fejleményekről, melyek szűkebb…..
Locke 2011.03.10 08:17:17
@Kaszáspók: Ki a francot érdekel a "vitéz" cím? 2010 van nem 1910...
 Mi hiányzik? Te hova mennél Magyarországról? címmel rendez közéleti blog-találkozót a Policity. A Konzervatórium és a Progresszív blog mellett a Tiszta Beszéd kapott felkérést a rendezvényen való részt vételre. Úgy gondoltuk, a vitaest előtt nyílvános vitára bocsátjuk…..
Locke 2011.02.12 18:48:56
Lassan inkább az a kérdés, hova nem?
Hogy mi hiányzik?
- Az, hogy ne gondolják azt mindeniről, hogy lop, csal és hazudik, és ilyen alapon vessenek ki minden adót, járulékot, büntetést. Előre kifizettetnek mindent, akkor is ha nem jogos, majd évekig kuncsoroghatod vissza. Te fizesd a biztosítást, a biztosító mindent vitat. Ha a házadról leesik egy cserép, és nincs felelősségbiztosításod, véged, ha elönti a házad más iszapja, nos, ő nem felelős.
És lassan elérik, hogy ilyen feltételek mellett tényleg mindenki lop, csal, hazudik, és azután mondhatják; Ugye-ugye! tudtuk mi!
Hiányzik egy olyan bank, ahol ha BEFIZETEK, nem kell külön fizetnem érte, mert az benne van a számlavezetési díjban. Hiányzik egy parlament, aki végre ráébred, hogy aki minimálbérrel van bejelentve, az lehet hogy tényleg annyit keres. Hiányzik, hogy legyen nekem is olyan vastag bőr a képemen, hogy elmenjek szociális segélyért, és ne én legyek az egyetlen, aki többszáz szülő közül teljes árat fizet a gyermekétkeztetésért, és az is hiányzik, hogy a állam állja az iskolák működési költségeit, ne nekem kelljen wc-papírt behordanom, és ne a tanárok vegyék a krétát, és ne a szülők fizessék az iskolai fénymásolási költségeket.
Hiányzik, hogy ne emeljék csak úgy fel az áram árát, hogy több bevételük legyen. Hiányzik, hogy járhatóak legyenek az utak, mert most bizony igen szét van rohadva mind. Hiányzik, hogy ne itt legyen minden a legdrágább a világon.
Hiányzik, hogy aki például négy órás minimálbért kap (mert igenis van ilyen), az ne kapjon kevesebbet az idei évtől, aki négyszázezret, az pedig többet. Hiányzik hogy a kormány kommunikációját, ne cinikus, ingyenélő emberek adják elő, anélkül is elég kellemetlen dolgokat mondanak. Hiányzik, hogy kontrollálják a multik ámokfutását, akik 12 órában dolgoztatnak éhbérért, iszonyat profitokat tesznek zsebre, de amikor gáz van, nagyon nem akarnak lemondani a profitról. Hiányzik még, hogy újra legyen annyi pénzem, hogy vehessek könyvet, vagy egy évben egyszer legalább eljussak a gyerekekkel moziba, mert most ez már nem jön össze. Szánalmas? Ja! Az állam, az a szánalmas, amelyik a polgárokat a végletekig próbálja kizsigerelni. Én még megúsztam a nehezét, mert nincs hitelem, de hiányzik az is, hogy a PSZAF ténylegesen kötelezze a bankokat arra, hogy tájékoztassák az ügyfeleket a deviza alapú hitelek valós veszélyeiről. Hiányzik az, hogy megvédjék az embereket attól, hogy jelzáloghitelek esetében, az ingatlan lefoglalása után is több legyen az adósságuk, mint a törlesztések megkezdése előtt.
Hiányzik még, hogy ehető kenyeret és kiflit adjanak a boltban, ne olyat, amit fűrészporból sütöttek. Hiányzik, hogy ne legyen egy sajt hatszor annyi, mint mondjuk Franciaországban. Hiányoznak azok a magyar borok, melyek nem drágábbak a dél-afrikai, amerikai vagy ausztrál boroknál. Hiányzik az összes olyan közműszolgáltató, aki nem akarja a számlanyomtatás, postázás és a csekkbefizetés költségeit rám hárítani.
No, így hirtelen ennyi jutott eszembe, ha már rákérdeztetek.
És összefoglalva, ha most azt mondaná valaki, hogy mondjuk Spanyolországban van garantált szállás, meg bármilyen munka, hát pakolnám a családot a kocsiba elég gyorsan.
Tényleg úgy van, ahogy István is írja, hogy először mindenkibe beleverik, hogy indexeljen, ha elindul, sávot vált, kanyarodik, aztán elkezdünk mindenféle indokokkal kifogásokat találni? Nálam a mai napig reflexszerűen működik az irányjelzés, röhögtek már ki, amikor udvaron…..
A címben szereplő kérdést Balage tette fel úgy általában az autósoknak, miután megelégelte, hogy rengeteg olyan autó jön vele szembe mostanában, amelyiknek csak a fél lámpája világít. Sokan "megoldják" a problémát a ködfényszóró bekapcsolásával és ezzel le is…..
Szegeden, mint a magyar kisvárosokban általában, nem sok jó hely van. Van néhány, azt meg kell becsülni, és kész. Én kettőt tudok csupán felsorolni. Az egyik a Jazz, arra az esetre, ha nem szeretnéd a Mignonban 40 emberrel együtt énekelni, hogy jég dupla whiskyvel. A Jazzben mindig…..
Locke 2009.12.23 23:32:40
Mindjárt az első mondat után felkaptam a fejem. Szeged a kisváros?!? Tokaj az kisváros, vagy Gyula meg Szécsény, azok kisvárosok, de Szeged minden, csak nem kisváros. Persze nagyvárosnak sem nevezhetjük. Akkor már sokkal inkább rászolgálna erre a titulusra Temesvár. De ez persze csak lovaglás a szavakon, tudom én hogy nem ez a cikk lényege.

Ami fontos, hogy mutass valakit aki nem egy mítoszból él. Mítoszok! Az amerikai álom. A német precizitás. Az angol gentleman. A francia sárm. A kelet mesés világa. Afrika érintetlen szavannái. És még lehetne sorolni végeérhetetlenül, pedig ma már mind csak mítosz, mint a mi egykor volt nagyságunk. Ezek a mítoszok csupán, egy lassan nyomorba, és mocsokba fulladó meggyalázott társadalom gumicsontjai, melyek csupán arra jók, hogy a politika zsákutcába terelje vele azt a néhány embert, aki még van annyira idealista, hogy azt hiszi, a világ megváltoztatható.

Sok évvel ezelőtt apám rengetegett túrázott mindenfelé motorral, leginkább persze jugóban. Egyszer valahol megismerkedett pár arccal, tán segített nekik valami motort megjavítani, és onnantól valami haverság alakult a két család között. Egyik évben apámék mentek oda, (gyerek még nem mehetett arra a családdal, mert azt nem engedték, hogy az egész család együtt menjen) a másik évben ők jöttek hozzánk. Pár szót tudtunk beszélni csupán, mert szerbek voltak, de a múlt egyik legjobb emlékei között vannak ezek a látogatások. Mi kölykök mindig ámulva csodáltuk a gazdag jugobol hozott ajándékokat, egy pakli francia kártya még most is megvan, pedig jó harminc éve már ennek. És az egykori Jugoszlávia. AZ MAGA VOLT A NYUGAT! Az a nyugat, ahol a boltokban szép dolgokat lehet kapni, ahol tengerpart van, nem csak balatoni pocsolya. Ahol az emberek nem csak szocialista autókkal járnak, és ahol lehet whiskyt kapni...

Évekkel később sokat gondoltam arra a családra, és csak reméltem, hogy elkerülték őket a megpróbáltatások, de soha többé nem hallottunk felőlük...Amikor elkezdődött a háború, mi csak álltunk értetlenül, hogy ők, akik olyan jól éltek, ott, a gazdag és szabad jugoban, miért csinálták ezt az egészet.
És persze végül, hiába dúlta fel a szomszédunkat ez a háború, hiába hallottuk itt a határ túloldalán az ágyúzást, hiába vettek körül a menekültek bennünket, mi, ugyan úgy mint ők, képtelenek voltunk felismerni, hogy egy nemzet nagyságát, nem az állam területének nagysága határozza meg...

A legrosszabb pedig, hogy mi - ez a generáció - még megtehetjük, hogy egy sosemvolt ország mítoszára emlékezünk nosztalgikus pillanatainkban, de mi marad az eljövendő nemzedéknek, mert amit most csinálunk, az sajnos még arra is kevés, hogy egyszer majd egy mítosz alapja legyen...
  Nem lesz sok finomkodás, skacok, annyit ígérhetünk. Styxx újabb olvasói levelén felbuzdulva lerántjuk a paplant az emberiség tűzrakás utáni legnagyobb találmánya, a felláció maníros művelőinek és - a píszí jegyében - műveltetőinek többnyire csak félrészeg őszinteségrohamok és visítva tekilázós…..
Locke 2009.11.26 13:06:50
@dildozer: jó a felvetés, csak az a kérdés, mi a faszért nem képes rá magától? Miért kell azt mondani neki? Basszus ha egy csajt akkor nyalnának ki, ha előtte megkéri rá a pasit, akkor még most sem tudná egyik sem, milyen is az! :)))
addict A nő verve jó! 2009.11.18 12:20:00
Első pillantásra hatásvadász a címadás, pedig még tompítottam is annak a kampánynak a fősorán, amelynek honlapja egy kedves "Üsd a kurvát!" felszólítással fogadja a kedves látogatót. Aki nem szereti az erőszakot, az ne is nézze meg a miniszájtot, amelyet egy a nők…..
Barátommal több, mint három éve vagyunk együtt, de 2(!) éve nincs köztünk semmi "testiség"! Egyszerűen nem akar velem szexelni. . . amikor kezdeményezek vagy csak szeretgetni szeretném mindig elfordul, eltol magától és arra hivatkozik, hogy fáradt vagy olyan gyerekesen kezd…..
Locke 2009.10.12 14:45:19
A PUR-hab feltalálása olyan jelentőségű előrelépés az építőipar történetében, mint mondjuk az üvegé. PUR-habbal gyakorlatilag mindent meg lehet csinálni, kitűnő ablakrögzítő, kádszigetelő, réstömítő, szobrok alapanyaga lehet, kis mókusok kenyérre is kenhetik.…..