Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cuss Boy

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Külön blogbejegyzésben emlékezik meg az Economist Deutsch Tamás roppant szórakoztató twitteres pályafutásáról, aminek kapcsán gyorstalpaló nyelvleckét is kapnak az olvasók a magyar nyelv csodálatos káromkodáskincséből.A mikroblogon Dajcstomi néven publikáló, 1320 követővel…..
w Győz a szittya förgeteg 2011.02.17 05:40:00
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről. Olyan határozottsággal vertük vissza a nemzetközi támadást, olyan sikerrel védtük meg a médiatörvényt, hogy abból a törvényből csak üszkös romok maradtak. Mi így szoktunk győzni, Budapest nemrég megünnepelt védői is ennyit tudtak…..
Cuss Boy 2011.02.17 09:57:40
A mi kis Pannon pumás Bloggerünk látta egyáltalán az EU-biztos Neelie Kroes felszólalását az EP-ben?

Miben is szenvedett verességet a kormány? Hogy a multi cégeket nem lehet büntetni? Ezért harcoltak oly vehemensen a sajtot-is-Bakácsék? Vagy meg kell változtatni a médiatanács összetételét? Dehogy. Hogy nem kell regisztáltatni? Simán lehet.

Miről megy is a diskurzus?

Kroes beszédének elemei:

Kroes ismertette a négy területet, amit módosítani kell: egyrészt a lekérhető audiovizuális szolgáltatásokra és az írott sajóra nem fog vonatkozni a kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettsége, másrészt a külföldi műsorszórókra nem fog vonatkozni a törvény, így nem sérül a “származási ország elve”. A harmadik kifogásolt terület a regisztrációhoz kapcsolódott, ez a módosítás értelmében ezentúl úgy fog kinézni, hogy csak utólag kell majd regisztrálni a médiumokat.

Továbbá:

Kroes biztos ezután a médiatanács döntéseivel szembeni fellebbezésről is beszélt, mint mondta, bár sokan kritizálják, hogy a fellebbezésnek nincs automatikus halasztó hatálya a szankciókra nézve, de a feljebbviteli bíróság ezt engedélyezheti. Kroes kijelentette: a jelenleg hatályos EU-szabályozásban nincs olyan kitétel, hogy a média felügyeleti szervének függetlennek kell lennie, ezért ezt nem lehet számon kérni a magyar törvényen sem, bár megemlítette, ő maga nem örül annak, hogy az EU-s szabályozásból hiányzik ez a rész.
A média pluralizmusát vizsgáló munkacsoporttal kapcsolatban Kroes megemlítette, hogy a média függetlenségével is foglalkozni fognak, majd kitért arra is, hogy bár sokan kritizálták Szalai Annamária kilenc évre szóló kinevezését, ez valójában illeszkedik az európai gyakorlatba, a magyarhoz hasonló médiatanácsok elnökei általában 5-9 évre kapják kinevezésüket.

Szóval, az Agyalá Gyulák miről írnak győzelmi jelentéseket?
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Mielőtt bárki azt mondaná, hogy e blog írója nem ért a dologhoz, szögezzük le, hogy az illető személy 7 éven át élt és dolgozott Egyiptomban, s kapcsolatrendszere meghaladja a diplomáciai viszonyban szokásos szintet. Egyiptom most forrong. Az arab világ legfontosabb államában…..
Cuss Boy 2011.02.04 10:53:01
Halihó...!

Hallottátok egyszer is a belga miniszterelnököt a magyar elnökség előtt (belga elnökség alatt) BÁRMIBEN is megnyilatkozni EU-s szintű külpolitikai kérdésekben a Lisszaboni Szerződés után?

Halihó...!

Mekkora nemzetközi és egyöntetű (jogilag teljességgel megalapozott) botrány lenne, ha Ashton EU-s főkülügyér helyett OV elkezdene mozgolódni mint GyF annak idején bármiben?

(Már az is kiverte a biztosítékot, hogy mindenféle egyeztetés, diplomáciai érzék nélkül nélkül akart bevinni olyan ügyeket, amelyek igazából mások pénzének elköltéséről szóltak, ahelyett, hogy

1.) kellően előkészített diplomáciai munkát végzett volna (valami hasonlót mint a mostani magyar elnökségi program, amely egyértelmű siker),

www.euractiv.hu/belugyek/hirek/nem-fogadtak-el-gyurcsany-javaslatat-001485

2.) otthon tett volna egy kis rendet, mondjuk az államadósság csökkentése érdekében.

Ha már Kairó, akkor ne maradjon le ez sem: GyF ebben is hasonlít Mubarakhoz, akkor se mondott le, amikor az utcán autókat borogattak és kisgyermekes szülőkre, nyugdíjasokra direkt ráterelték (a ki által bátorított és FINANSZÍRoZOTT?) csőcseléket,

www.origo.hu/itthon/20090410-allami-tamogatas-a-magyar-igazsagert-a-jobb-magyarorszagert-alapitvanynak.html

és csak akkor, de csak akkor mondott le GyF, amikor már kisebbségben "kormányzott" és gyakorlatilag semmit se csinált. És ugyanúgy átadta a hatalmát egy megbízható emberének, mint most Mubarak.
Kérem szépen, a Comedy Central lendülete a webkettő irányába nem csökken, sőt, ő is beszálltak a "nép hangja számít" nevű társasjátékba, ami mostanában a kertévék kreatívjainak fontosabb kelléke, mint a Rolex óra meg a kokócsík a titkárnő seggén. Az RTL a…..