Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bateman

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egyes szervezetek nyomást gyakorolnak az ENSZ-re, hogy ismerje el az abortuszt, mint emberi jogot az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 60. évfordulója alkalmából. A kezdeményezés élharcosa a CEDAW, a nők elleni megkülönböztetés minden formáját felszámolni…..
bateman 2008.12.04 07:20:28
Akik szerint tiltani kellene az abortuszt bizonyos körülmények között (vagy teljes egészében), általánosítva a következőt állítják:

Ha A ember élete B ember életétől függ, úgy hogy A ember életét fenyegető ok B ember hibájából keletkezett, akkor állami szerveknek joga van B-t veszélynek kitenni és az egész további életére kiható helyzetbe kényszeríteni.

Konkrét példa:
Balesetet okozol autóval. Nem voltál részeg, nem hajtottál gyorsan, egyszerűen kihagyott a figyelmed pár másodpercre.
A baleset elszenvedőjének belső sérülései vannak, új vesére, májra van szüksége azonnal, különben órákon belül meghal.
Ha következetesek akarunk lenni az abortusz tiltásának kérdésében, akkor ebben az esetben egyező vércsoport esetén a hatóságnak joga kell legyen, hogy kivegye az egyik vesédet és a májad egy darabját. Az egész hátralevő életed befolyásolja a dolog és nem rendelkezhetsz szabadon a saját tested felett.

A különbség az abortuszhoz képest annyi, hogy itt a szenvedő fél egy kifejlett ember, nem pedig egy idegrendszerrel nem rendelkező ember "ígéret".

Az élet kezdetének időpontját szerintem nem morálfilozófusoknak kellene megállapítani, hanem embriológusoknak, neurológusoknak, biológusoknak, mivel a fogantatás kikiáltása logikusnak tűnik, de nem feltétlenül tudományosan megalapozott.

Az abortuszok számának csökkentésére pedig nem a tiltás tűnik számomra a jó módszernek (drogoknál pl. bevált?), hanem az ilyen "szolgáltatásra" való igény csökkentése. Ha a párok jobban odafigyelnek a védekezésre (mert megtanították őket erre), ha baj esetén stabil anyagi háttérrel és nem társadalmi megvetéssel kell szembenézniük a nőknek, a probléma úgymond magától megoldódik.

Újabb és újabb anomáliák futnak be az iPhone kapcsán. Egy olvasónkat felhívta a T-Mobile ügyfélszolgálata, hogy iTunes-szal csak akkor vásárolhat, ha 2 év hűséget fogadott és Aranykártyája is van hozzá. A kérdésre, hogy mi köze ehhez a T-Mobile-nak és hogy gondolják ezt az…..
bateman 2008.08.27 09:38:53
Azt árulja már el valaki, hogy a témához mi köze van annak, hogy az iPhone mennyire jó telefon vagy mekkora sznob aki ilyet vesz?

A topik lényege, hogy a T-mobil elkúrt egy díjcsomagváltás és egyébként is miért tartja forgalomban a régi szar csomagjait?

Ez teljesen független attól, hogy Apple, SE, Samsung, stb. telefonnal történt a dolog.

Nyilván mindenkit lehet fikázni, akit valamilyen szolgáltató megszívat, de mivel az ide írók nagy része Magyarországon él, van internet/telefon/TV előfizetése, autója amivel parkol, bankja amiben a pénzét tartja, közművei, amikért fizet, előbb vagy utóbb elő fog vele fordulni, hogy a leszopott farok rossz végére kerül. Jó tudni, hogy akkor mindenképp számíthat rá, hogy ezen a blogon a hozzászólások között lesz pár okos ember aki megmondja neki, hogy:
- fasz mert, Audit, BMW-t Suzukit, Skodát vett és parkol vele
- fasz mert OTP, Raiffeisen, CIB, City bankban tartja a pénzét
- fasz mert távfűtéses lakásban él, illetve hitelre vett lakást
- fasz mert UPC, Fibernet tv előfizetése van
- fasz mert Pannon, T-mobil, Vodafone előfizetése van

Tulajdonképpen mindenki fasz aki csinál valamit és akkor is ha az ellenkezőjét teszi.

Komolyan ennek van értelme?


u.i.: Akiket zavar, hogy sok az iPhone-os hír, van egy javaslatom: nem kell rájuk kattintani, főleg nem hozzászólni ha már ennyire zavar. Ide írogatni, hogy mennyire nem kellenének az ilyen cikkek kb olyan, mint homofóbként minden estét egy melegbárban tölteni fintorgó pofával.