Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doktorandusz (törölt)

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Csütörtök. 2012.11.01 09:37:28
Mindenszentek...Halottak napja...  Még az idő is gyászos, esik az eső, a nap mintha örökre eltűnt volna az égről. A szüleimre gondolok, meg a nagyszüleimre, akiket nem ismertem, csak családi történetekből, mert meghaltak mielőtt megszülettem volna. Apám már kilenc éves…..
Doktorandusz (törölt) 2012.11.01 13:36:26
Gabi levele következik,melyben három történetet mesél el nekünk. Egy biztos; nem könnyű az ügyvédjelöltek élete...Sziasztok,Nemrég született első szülött gyermekem két etetése közt lettem figyelmes ablogra és rögvest megállapítottam, hogy a munkahelyek szubkultúrája,…..
Doktorandusz (törölt) 2012.09.07 22:10:01
Sziasztok!

Így három év után, én is árnyalnám egy kicsit a képet a jogászokról.

A képzés alacsony színvonalát belátom. Eddig azt gondolom az nem lett jogász, aki nem akart.

Viszont van azért egy rétege a jogászoknak, akik ellátnak bizonyos társadalmi feladatokat, amelyekről eddig semmi nem hangzott el és a megbecsültségük igen kevés.

A kérdés szerintem tehát az is, hogy szüksége van-e a közösségnek, amit Magyarországnak hívunk pártfogó, kirendelt ügyvédekre?

Ha úgy dönt a közösség, hogy van, akkor meg lehet nézni mennyit kap egy kezdő ügyvéd, aki mondjuk szeretne ebből élni, netán még szereti is, amit csinál. Egy börtönlátogatás bruttó 1500 Ft. A belvárosból a börtön minimum 600 Ft költséggel jár. Villamossal. Nem folytatom.

Pártfogóként a költségeket előlegezni kell. Munkát is. Mindent. Az irodád adod hozzá. Papírt, tintapatront. Tollat. Mindent. Ha tisztességesen csinálod.

Nem egy kollégával csináljuk ezt minden héten becsülettel. Emellett megbízást is vállalunk persze. Pénzért. Néha elég sok pénzért is. Aztán szól a bíróság, hogy bár a pervesztes fél nem kérte, de mérsékeli az én piaci díjamat, mert szerinte sok. Máskor meg kirendel egy 20 centi vastag ügyben, szinte ingyen. Kötelező jelleggel, mert már annyian visszaadták.

Ezek is mi vagyunk, ügyvédek. Ha a kirendelt, pártfogó ügyvédek a röhejes díjak miatt fognák a sapkát és nem mennének el tárgyalni, megállna az élet. Sokan gyorsan kiszabadulnának, sokan jogukban megsértettnek éreznék magukat.

A kérdés az van-e szükség ránk vagy nincs? Lehet azt mondani, hogy nincs, akkor nem kell pártfogó és kirendelt ügyvédi rendszer sem.

Egyelőre azonban úgy tűnik van ránk szükség, mert így működik az a rendszer, amiben élünk. Mindenkinek van egy téglája a Gyorskocsiban, ahogy büntetős kollégák mondják, mindenkinek lehet ránk szüksége.

Ez szinte közmunka, mert díjnak nem lehet nevezni, amit kapunk érte. Felelősségünk persze teljesen fennáll.

Azt gondolom ezt is a mérlegre kell tenni a jogászok társadalmi megítélésében és amikor az öntudatukról, tömegképzésükről és a többi negatívumról beszélnek kritikusan sokszor okkal, akkor megemlíteni azokat az embereket, akik hivatásszerűen csinálják ezt a mindennapokban ingyen, tömegképzésből és sajátos öntudattal.
Az R.E.M. szerdán jelentette be weboldalán, hogy feloszlik. Először csak egy szűkszavú közlemény került fel a honlapra, amiben elmondták, hogy hálásak mindenért, amit a zenekarral elértek, és köszönik a rajongóknak is, hogy meghallgatták őket. Később minden tag hozzáírta a…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz zavarják haza a kolumbiai…..
Az angol csak nálunk világnyelv (ahogyan Kobayashi Ken-Ichiro is csak nálunk világhírű karmester)! Legalábbis mi sokat bizonygatjuk itthon magunknak az angol nyelv fontosságát, holott nyilvánvaló, hogy haladó nemzetek nem is ismerik a világnyelv fogalmát. Sőt, nagyon jól elvannak…..
Vannak olyan dalok, melyek, ha előkerülnek egy buliban (legyen az kisvárosi diszkó, házibuli, lakodalom, vagy csak rádióból jövő háttérzene) , szemeim vérben forognak, már-már farkasemberré változom, de mindenképpen kimegyek a tánctérről. Persze az aktuális társaságból /…..
Doktorandusz (törölt) 2009.02.23 12:16:59
@Interstellar Overdrive:

Nem az elhallgatás a lényeg. Tudom, hogy szívesen veszed a kommentet. Nem gondoltam, hogy belém akarnád folytani a szót, semmi bajom. Csak hülyeség volt belekötnöm, ennyi.

A sok táncos-vonatozós között, egyébként biztos akad néhány, aki más zenét is hallgat otthon.

A lényeg, hogy:

"Mindig van 1-2 ember, aki úgy véli, hogy tudja, hogy van az egymás mellett állásos koreográfia, nagyon gyors és értelmetlen kézmozdulatokkal." - na ez vagyok én.

"másrészt nincs csodálatosabb látvány, mint az amatőr lambadázás közép-kelet-európai módra. Visítva lehet rajta nevetni."

Meg ez. Csak nem kellet volna felvennem az elém dobott kesztyűt. Ennyi.

Doktorandusz (törölt) 2009.02.23 12:30:35
@Falshang: lehetett volna a YMCA is, vagy Love is in the Air vagy ami tetszik.
Argentin újságírók egy csoportja azt szeretné elérni, hogy a nők elleni erőszakról szóló beszámolók nyelvezete ne legyen teli sztereotípiákkal és előítéletekkel.Egy százegynéhány főt tömörítő újságírószervezet 10 pontból álló javaslatot fogalmazott meg a nők elleni…..
A gumicukor roppant csalóka nyalánkság, joóbsanyi tanítása szerint péládul vegák nem ehetik annak állati zsíradék-tartalma miatt. De a lány szegény naiv volt, mint egy gumicukor, és ahogy egy elhasznált metafora is megköveteli, a fiú megrágra és kiköpte. Pontosabban a másik…..