Adatok
Nagyné Andrea
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Tényleg azt hiszed főzni nehéz? Bedőlsz annak, amikor egy étterem komplikált nevet ad valami egyébként pofonegyszerű fogásnak? Meggyőződésed, hogy ha egy csokoládéhab finom, azt kizárólag a Nasa tervezte felszereléssel lehet elkészíteni? Biztos vagy benne, hogy a májpástétom…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Sok kovászolt kenyér recepttel találkoztam, többet ki is próbáltam. Van, ami "bejött" és "poszter" kenyeret sütöttem, de volt olyan is, ami valamiért nem sikerült.
Azt szeretném kérdezni Tőled, hogy mi a különbség, vagy miért van az, hogy a liszt összetétele, a víz és a só mennyisége ugyanannyi a receptekben, de a kovász mennyisége más. Értem ez alatt azt, hogy van aki 500gr liszthez 150 gr kovászt ír 350 gr vízzel - ez a legtöbb -, de van aki ugyanennyi liszthez és vízhez 90 v 100gr kovászt ír.
A kenyér minőségében, ízében, állagában miben változik ha több, vagy kevesebb kovász van? Az ízében (gondolom én) savanyúbb lesz a több kovásszal készült. Bár, ez sem feltétlen, mert csináltam több és kevesebb kovásszal ugyanazt a kenyeret és mégsem volt savanyúbb a több kovászos. Szóval, teljes nálam a dilemma.
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv, Andi