Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yme

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Titanic elsüllyedése modern korunk egyik legdrámaibb katasztrófája volt. Blogunkon most rekonstruáljuk a tragédia utolsó óráit, amelyből egyértelműen kiderül: nem egyszerű emberi, hanem menedzsment hibák egész sorozata vezetett az emberéletek ezreit követelő eseményhez. A halottak iránti…..
w Holnapután 2007.06.18 11:00:00
Egyre hangosabb a klímaváltozás miatti pánikkeltés, úgyhogy a magam eszközeivel be is szállok. Az Armageddon-forgatókönyv vagy reális, vagy nem. A klímaszkeptikusok szerint a történés lassú, kiszámítható és csekély hatású; de igenis van arra kilátás, hogy nagyszabású és…..
yme 2007.06.20 19:26:04
Húha, mire belogoltam annyi komment jött hogy nem találom, amire válaszolni akartam. Szóval

1. már korábban is voltak nagy klímaváltozások (katasztrófák), mégis itt vagyunk téma: igen, volt, nem is egy. Rendszerint a fajok jelentős részének kihalásával járt, beleértve az adott korszak legsikeresebbjeit. Pl. a perm végi fajkihalás (az akkoriak 90%-át érinthette becslések szerint) közvetlen kiváltója az volt, hogy a bolygó közel 100 %-a eljegesedett, és kicsin múlt, hogy az evolúció kezdhette előlről.. Szerintem mi sem járnánk jobban.
Bővebben javaslom Frank Scha:tzing-től a 'Híradás egy ismeretlen univerzumból' - ő nem tudós, de engem meggyőztek a referenciái, és végre (tudományos alapossággal) tényeket ír le, nem izomból megmondja mint sokan. Ja, és számol is, nemcsak feltételez :-)

2. Multik: közhely, de ma már csak látszatszinten folyik a politika országok között, valójában sokkal inkább a multik hozzák a lényeges döntéseket, egyszerűen azárt, mert akkora a gazdasági súlyuk. (Pl. ha x autógyár (olajcég, sprotszergyártó, bármi) azt mondja y fejlődő országnak, hogy vagy nem veszed észre hogy szennyezek, kizsákmányolok stb, vagy máshol fogok termelni, akkor y válasza az, hogy még a szemét is beköti inkább, mert kell a fejlődés, a munkahely.) Ezek a döntések nemcsak nem demokratikusak, még csak nem is láthatóak sokszor. Súlyuknál fogva könnyebben (olcsóbban) ki tudják lobbizni a környezetvédelmi szabályok "apró" módosítását, mintha figyelniük kellene azokra (esetleg kifizetik a büntit). Amíg ezekkel a főleg nyugati cégekkel szemben elsősorban az anyaország nem tud/akar fellépni, nincs miről beszélni.


3. A grípísz meg a többi lelkes csapat saját magát teszi súlytalanná, azzal, hogy egyrészt nem mutat fel számokkal is alátámasztható alternatívát, másrészt azzal, hogy mindennek nekimegy ami nem színzöld, és ezzel egyrészt túl sok ellenséget szerez, másrészt az igazán lényeges problémákról elvonja a figyelmet.

Bocs a hosszú postért..

Újra egy szolgálunk és védünk kategóriájú levél érkezett a Zugügyvédhez. Persze a Zugügyvéd tisztában van vele, hogy a jogszabályok nem ismerete nem mentesít senkit a felelőségre vonás alól, de azért mindenképpen mulatságos, hogy az éjjelnappalik előtt dekkoló vidám utcai…..