Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gelimrtrtr

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar nyelvnek ezt az egyik melldöngető mítoszát főleg olyanoktól lehet hallani, akik angolul tanulnak, és úgy találják, hogy bizonyos igei kifejezésekre, amelyet anya­nyelvük egy szóval megold, arra az angol jóval több szót kénytelen pazarolni. Lám csak: Meghívathatnám – I could have you…..
Gelimrtrtr 2023.02.09 20:59:26
@cvsvrs: yúlik, ahogyan a karod is,
----------------

Már írtam, hogy ez nem rakta. A karut rekkjük. Kart nyújtani az annyi lenne, ahogy a bőrt vagy a húst nyújtjuk le róla, nyúzzuk.
Gelimrtrtr 2023.02.09 21:09:07
@cvsvrs:
és úgy hozták el a magyart
egy ilyen együttélés. és
ég szónak a rokona a finn sää (jelentése időjárás).

-----------

1. Nem hoz, ez nem magyar, ez örmény, ahogy ahaszon és a hord is. Magyarul azt mondjuk, hogy bírong, a bír stumától, de ezt már írtam.

2. A magyar nyelv indogermán és germán, de vahn egy időpont, ahol a Germánok a legdubb fingárt leigázták, ez 350-től 375-ig volt, a Gót Empire részje volt a legdubb fingár.

A magyar nyelvinnen, jó ha vahn 20 lehetséges fingár hang, ilyen az kettő és a három, de ezek areális hangok is lehettek, hisz a magyaroknál tiltva volt a keresekdelem.

Az olyan hang mondjuk hogy egér indogermáninnen is vahn, ahogy az árja ghiri, ott a latinnál és görögnél is, és a mai franciánál is.
A jég hang a germán jekó is, és a brit-kelta nyelvekinnen is ott vahn.
Hogy az egér és a jég indogermán vagy areális, arra nehéz anat is mondani.

Na ez az s-zés egy hülyeség, bullshit etimológiák, és fingrista csűrés-csavarás az egész. Az ég etimológiája bizonytalan, az ég ige lehet az indogemrán ai stumától.