Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sikegy

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokaknak a gyorsulás csak egy szám. Pláne azoknak, akik nem ültek még igazán erős, jól tapadó autóban. Nekik a 7 alatti 0-100 már gyenge, ha pedig a 20 másodperc alatti 200-at emlegetik, már csak legyintenek. Nos, ez valójában messze nem így van. Mert a mai, erős autók…..
A  grillezés egyik legfontosabb alapszabálya: ne terheljük túl a sütőt! Bármilyen készüléken is sütjük a húst – hagyományosan parázs felett, gömbgrillen, kamadón vagy offset smokeren, stb. –, mindegyikre érvényes, hogy lehetőség szerint ne töltsük fel a grillrács…..
sikegy 2014.04.15 14:14:59
Azt ismeritek hogy a Michelin-csillagos szakács hogy grillez (nem igazán barbecue)?

www.youtube.com/watch?v=0WQqzzaVLvk

a csirkével (spatchcock módszer) csal egy kicsit, sütőben kezdi, de legalább a technika látszik hogy csinálja (6.35-nél kezdődik).
A korábban beharangozott ofszet szmókerünk építése immár félúton jár, ezért részletes posztban számolunk be a munkálatokról. Az alábbi fotón az aktuális helyzet látható. A BBQ-sütőkről szóló alapposztunkban kifejtettük, miszerint a füstön sütés lassú tűzön…..
sikegy 2014.04.10 03:00:26
Üdv mindenkinek, jó kis projekt ez valóban. A reverse flow lemez szerintem mindenképpen profibb, mintha nem lenne :).

A témában ajánlanám DJ BBQ munkásságát (mely sem túl autentikus sem túl kiterjedt :)) viszont elég szórakoztató.

Ezt a videót mindenképp ajánlom a témában:

www.youtube.com/watch?v=kuy1xnp-YBg&list=FLY0aqieA5L0PidAK0Al-Skg

a hülyéskedéstől eltekintve 2.49-nél van egy egész jó grafika egy hasonló offset smokerről.
Azt nem tudom mondjuk hogy az űrtartalom mennyire befolyásolja a végeredményt, ha esetleg van valamilyen szakirodalmatok ezzel kapcsolatban azt szívesen elolvasnám, mert házi kivitelezésnél jó tudni mielőtt egy túl kicsi tartállyal belekezd az ember.

Egyébként én is próbálkozom a BBQ/grillezés témakörében, de próbálom feltalálni azt az eszközt ami mindent tud, grillezni (közvetlenül/közvetetten), kemence helyett (egy pizzát sütni például), tárcsázni vagy akár bogácsozni. Úgy látom ki kell egészítenem egy offset-feltéttel :), mert BBQ-zni én is szertnék viszont nem szeretnék annyi eszközt tárolni / tologatni.

Jelenleg itt tartok, de az oldalát kicsit át kell terveznem :)

plus.google.com/photos/105097885923408204893/albums/6000462378704229041?authkey=CK3fyOno2PLFjAE
sikegy 2014.04.11 14:49:48
@Márkaséf: köszi a linket, tanulmányozni fogom erősen. Az amerikaiak úgy látom mindent kitaláltak már, mi maximum újra-feltalálók lehetünk :).

Térfogatra hasonló az enyém is, 200-250 liter lehet belülről, lehet hogy megpróbálom átszerkeszteni hogy külső tűzteret is rá lehessen akasztani.

A grillemmel most egyenlőre felmérem a piacot, ha keresett akkor lehet hogy gyártani kezdjük a kovács ismerősömmel. Nem láttam hasonlót a környékünkön :).
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlinket a letöltéshez itt talál...
sikegy 2013.07.16 17:26:58
@novothauto:
A Krups jó vonal, én hosszas kutakodás után vettem egy nem darálósat, méghozzá egy kávégép-szervizes azon bölcs tapasztalata alapján, hogy egy beépített daráló több problémát is felvet:
1. bonyolult lesz tőle a szerkezet, a darálás helye és a főzés helye közti transzport helyén akarva akaratlanul összegyűlik a dzsuva és itt ez egy problémaforrás.
2. a beéptett daráló nem tud olyan minőséget mint egy külső 20 ezer forintos darálót vennél (persze csak ha van rá igény a későbbiekben).
3.a beéptett darálós kb a duplájába kerül.

Tehát a fenti pár egyszerű okból én egy Krups-ot választottam:
www.krups.hu/All+Products/Eszpressz%C3%B3g%C3%A9pek/Karos+szivatty%C3%BAs+k%C3%A9sz%C3%BCl%C3%A9kek/Products/XP5220/XP5220+Mechanikus.htm

Akkor épp akciózták 32 körül. Persze ugyanezt nagyon hasonló beltartalommal meg lehet találni Saeco néven meg még talán sok egyéb távolkeleti néven, kérdés ugye ezeknek a belső tartalma illetve a minőségbiztosítás a gyártás során.

Lehet hozzá vízszűrőt kapni ami elvileg semlegesíti a víízkövet (ezt a tartályba lehet betekerni) azonban ez is kicsit drága, így ezt a problémát egy vízszűrős kancsóval hidaltam át. Működik, kb 3 éve használom már és még él :).

És hát persze ez sem egy tökéletes készülék, inkább mondanám belépőnek a normális kávék alsó szintjére.

Remélem valamit segítettem, ha utánanézel a neten rengeteg forrást lehet találni.
Az Easy Ridert az is ismeri, aki sosem látott mást a tévében, mint Magenheim doktor és Maricsui kalandjait. Azt hiszem a zenéjét még többen hallották: nincs olyan rock- vagy motorosbuli, ahol ne próbálnák eljátszani a one hit wonder Steppenwolf nótáját, a Born to be Wildot. Ha…..
sikegy 2012.07.20 10:10:13
@rozsdapeti: Hát igen a Magic Carpet Ride az klasszikus. Ha másért nem hát ezért megbocsájtható a Born to be wild :)
  Megcsappant létszámmal bár, de lelkesen vetettük bele magunkat a pályanapok világába. Temérdek jó tanács, intelem és egy jó buli ígérete, valamint egy sértett szerelő, akit mindannyian szeretünk. És megtudhatja, milyen autókat láthat, ha eljön. (Hű, a két Nissan…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
Ismét egy magyaros név. Valójában szimplán ragasztópisztoly névre hallgat, de a rotringceruza mintájára mindenki, akitől valaha említeni hallottam, pattexpisztolynak hívja. Működése rémesen egyszerű, A pisztoly felmelegíti a hátsó felébe dugott (khmmm...) lágy műanyagrudat, a…..
Az idei divatminta a kockás Az olasz-japán ellentét régi, tudja minden kiskölyök, hogy a szájkaraténak fájdalmas a vége. Jobb is, ha nem háborgatjuk a látszólag nyugodt viszonyokat – senki sem akar önként kapni a szájára. A kocsim olasz, igazi kis vacak, ha fennhéjazni…..