Regisztráció Blogot indítok
Adatok
larvar0

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       Levélírónk párja annyira nincs is oda bizonyos barátaiért, de ha hívják, rögtön ugrik, legyen a program bármi. Olyanokba megy bele, amiket ő valójában nem is kíván, nem is élvez igazán. Vajon attól fél, hogyha lemondja, többet nem hívják és idővel ellaposodik a társasági…..
                       Levélírónk rájött, miért kell néhány kapcsolatban lévő pasinak folyamatosan leállni más nőkkel, korosztálytól és kinézettől függetlenül: az önbizalomtuning miatt. Fordított esetben, ha mindezt egy nő teszi, mindennek elhordják. Hogyan kaphatná meg egy férfi azt a…..
larvar0 2024.02.06 01:26:09
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, a férfi poligám, illetve ma már sorozat-monogám, de a nőket sem kell félteni, mert ők meg hipergámok. A nők nem állnak le akárkivel, a férfiak felső 20%-ának van esélyük náluk. Mindig azt szoktam mondani, hogy a férfiak felső 20%-a dugja a nők 80%-át.
Meg még azt hozzátenném, hogy a férfiak nagy része nem hogy flörtöl meg kezdeményez, hanem egyenesen retteg a nőkkel való interakcióktól. Van pár önbizalommal teli pinavadász, ki mindenkinél bepróbálkozik, de a többség beszari, illetve félénk, kiábrándult. Mert ilyennek nevelték vagy kaptak pár olyan bunkó visszutasítást nőktől az életük korai szakaszában, ami elvette minden önbizalmukat, önértékelésüket.
És még csak azt se mondanám, hogy a jópasik vannak tele önbizalommal. Volt pár olyan barátom, ismerősöm, akik nagyon nem a jópasi kategóriában versenyeztek, de folyton nyomultak a nőkre, mert ha a próbálkozasok 5%-ából lett dugás, akkor ők azt már sikernek értékelték. Más férfit letör, megsemmisít a visszautasítás, de a pinavadászok egóján nem ejtett csorbát egy elutasítás. Számukra mindig félig tele volt a pohár.
Egy barátom olyan dolgokat tett nőkkel annak idején, ami manapság me too kategóriába tartozik. Olyan, nem volt, hogy ha hozzá felment egy lány vagy ő ment fel egy nőhöz, akkor abból nem lett ledugás (ő fejezte ki így magát), szopatás, vagy nem adta a csaj kezébe a farkát. Nem ismert nemet. És még csak azt se mondnám, hogy nagyon a nők kedvére akart volna tenni, ő orálisan sose kényeztetett egy nőt se, pénzt nem költött rájuk, nem ígért se szerelmet, se kapcsolatot. Szexért sose könyörgött, sose beszélt szexről nőkkel, csak előadta a domináns, intelligens, sikeres, karrierjével foglalkozó, titokzatos, sokat utazott, világlátott fiatalembert, a nők meg olvadoztak ettől.
larvar0 2024.02.06 13:21:39
@Lorrh: nem tudom miért akarod azt sugallni, hogy szerintem a férfiak 80%-a nem dug senkivel
Amit én írtam, az az, hogy a férfiak felső 20%-a dugja a nők 80%-át. A férfiak alsópolcos 80%-a meg verseng a nők alsó 20%-áért. Kurvázik, elvisel egy rossz feleséget, barátnőt, mert más nem jutott neki. Illetve tényleg sok férfi marad egyedül, nem dug, vagy csak fizetős lányokkal. Valamint a nők által felsőkategóriásnak tekintett 20%-nyi férfi által levetett nőket esetleg megkaphatja lepattanóból, levetett, szennyes, kitaposott kozákkucsma muffal.
A férfiak felső 20%-a diktálhat, válogathat, ha monogám akar lenni, az lesz, ha poligám, azt is megteheti. Illetve sorozat monogám. Legdug 20 és 45 éves kora között hatvan nőt, aztán egyet asszonyává tesz esetleg, a többi elhasznált nő meg mehet útjára, kereshet más alfát, aki ideig-óráig dugja majd vagy egy alsópolcos bétával elveteti magát és leszül neki pár gyereket a cigánykölcsönért/szocpolért/gyerek után járó támogatásért.
Jut a béták egy részének is nő, de az vagy az alsókategóriás 20%-ba tartozik, vagy pedig alfák által levetett nő.

Több férfi ismerősömet egyetemen is messze elkerülték a lányok, máig magányosak. Nem csak egyedülállóak, hanem tényleg magányosak. Nő nem ért hozzájuk soha. Nyilván ritka az ilyen, de nőként akármekkora ótvar valaki, ha szétteszi a lábát, akkor kap phaszt. Férfiként ha valaki nagyon nem kívánatos, akkor neki annyi. A legrosszabb lányok is felfelé ismerkednének. Hipergámia. A férfiak legalsó szegmense tényleg szűzen hal meg. Hacsak nem fizet valami útszélinek...
larvar0 2024.02.07 02:06:08
@God Harald: Nyilván vannak kivételek, de a főszabály ez. Nem véletlen, hogy egyre több fiatal férfi lesz incel. Mert esélyük sincs nőt szerezni. Nőként még a legalsó kategória is tud felfelé ismerkedni.
Találkoztunk egy érdekes interjúval, mely az MI általi szakmákra történő kihívásai közül egy konkrétra fókuszált, a tolmácsokéra. Szerintünk a tolmács szakma át fog alakulni, fejlődni is fog. Bejegyzésünk arról fog szólni, hogy miért és feltehetően hogyan, míg az interjú csak arról szólt, hogy…..
larvar0 2024.02.01 23:57:47
@2024: Én is ezt hittem. Aztán belegondoltam, hogy nagyszüleim idején (mindketten diplomások voltak), milyen emberek éltek a falujukban. 8 általánost végzett rendőr, tanulatlan TSZ elnök, parasztok, akik magyarul se tudtak helyesen írni. Nagymamám kántor-tanító volt, zongorán, orgonán játszott, németül folyékonyan beszélt. A vidéki Magyarországon ő egy nagyon művelt, képzett nőnek számított. De a 80-as években, amikor ő nyugdíjba vonult, már nem ez a tudás kellett az érvényesüléshez. Nem volt buta, de nem tudott új dolgokat tanulni. Aki ma olyan műveltséggel rendelkezik, mint ő, azt köldöknéző bölcsésznek titulálják.

Akkoriban egy német nyelvű kereskedelmi levelező nagyon megbecsült alkalmazottnak számított, mai szemmel vicces pozíciót töltött be. Ma közgáz egyetemet végzett pályakezdőknél elvárás, hogy egy multinál azonnal angolul vagy németül tudjanak kommunikálni.

Mérnök rokonom a 70-es években doktorált, ma az a tudás nem lenne elég egy mérnöki szak elvégzéséhez. Nem is nagyon tanulta meg az újabb dolgokat a pályája végén, akkor már olyan pozícióban dolgozott vezetőként, ami inkább adminisztráció, management, a fiatalok húzták az igát, nekik kellett naprakész tudással bírni.
Ritka az, aki 55 évesen is új dolgokat tanul. Jellemzően inkább olyan állásokba menekülnek, ahol vezetőként nekik már csak a friss tudással rendelkező fiatalokat kell összefogni.

Ismerek egy tolmács-fordító hölgyet. Ő azzal lett sikeres, hogy Szlovákiában született, Budapesten végzett egyetemet (ELTE-BTK), majd cseh nyelvterületen élt. Semmihez se értett, csak beszélt magyar mellett két idegennyelvet. De egy műszaki, orvosi vagy jogi szakszöveg fordításánál hajmeresztő dolgokat tudott elkövetni, mert semmihez nem értett a nyelven kívül. Bölcsészekhez mérten jól keresett, de igazán az biztosította be az életét, hogy fogott magának egy pénzes pasit, multis felsővezetőt. A volt évfolyamtársai call centerekben dolgoznak megalázó fizetésért és nyomorúságos körülmények között. Két-három idegennyelv ismeretével.

Ha a nyelvtudás nem párosult valami kurrens szakma ismeretével, akkor az azért kevés volt a jó karrierhez.
1972-ben, azaz pontosan 50 éve mutatták be az amerikai pornómozik a Behind The Green Door (A zöld ajtó mögött) című, forgatókönyvvel szinte nem is rendelkező „digidugi” filmet, amelyben Marilyn Chambers (Marilyn Chambers: A szexbomba, aki tudja, mi a menő + Szexbomba a slágerlista élén), az Ivory…..
larvar0 2024.01.24 15:41:08
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez a hölgy nagyon szexi volt ruhában és ruha nélkül is, fegyverben és fegyvertelenül, és még a pornóba is belecsempészett egy kis színészetet. Akkor volt sztár, amikor még volt valami sztori a szexfilmekben is és nem Kovi-féle egyenfilmek vagy 5-10 perces internetes videók uralták a piacot, hanem 1-1,5 órás filmszerű alkotások.

Színésznőként a Zs-kategóriában simán megállta a helyét.
A blaxpoitation és egyéb szemét filmek sztárja, az egyik nagy kedvencem, Pam Grier se volt egy hatalmas színésztehetség a 70-es években, a külsejével domborított a vásznon. Annyi színészet Chambers asszonyba is szorult, csak mivel ő pornóban kezdte, ezért eleve leírják. Pedig a kor alsópolcos mozifilmjeiben nála rosszabb színésznők is játszottak.
                       „Nem az van, hogyha nagyon bejön neked valaki, hogy azonnal látni akarod újra? És miért baj, ha csak rákérdezel?” - Örök kérdés: meddig kell várni az első üzenettel az első randit követően?                                  Fedezd fel és használd! Érezted már igazán…..
larvar0 2024.01.24 05:56:11
@Chendrys19:

Általános iskola hatodik osztályában problémáznak ilyen dolgokon a fiatal serdülők. Hogy mikor mit szabad, meddig mehetnek el, mit szól hozzá a másik vagy idegenek, rokonok, barátok. Nem cringe-e, nem égő, nem needy, nem túl szánalmas-e, jaj, nem gáz-e a pattanásos haverok szerint stb.

Nincsenek szabályok.
Minden nővel, akivel kapcsolatom volt, hirtelen egymásnak eséssel indítottunk. Tánc, csókolózás, madárfogás csöcsre, töcskölés. Soha senkinek nem kellett ezzel elszámolnom, pár hónap vagy év múltán semmit nem számít, hogy nem egy kávézóban latte macchiato-t kevergetve vagy kiállításom modern művészet feletti tanácstalanság okán hümmögve kezdtük vagy a másik nevét se tudva teljesen ismeretlenül, összeizzadva basztunk egy jót. Aztán elkértem a telefonszámát, hogy legyen folytatás, mert elég jó volt.

Voltam életemben összesen három randin, azokból semmi se lett. Illetve az egyikkel egy átbulizott, smárolós, ölelkezős szilveszteri buli után pár nappal randiztunk egyet, hogy megadjuk a formáját a dolognak. De inkább hagytunk a randizást, mert miután pár nappal korábban már letoltuk egymás torkán a nyelvünket, egy fotókiállításon ténferegni elég mű dolognak tűnt.

Élni kellene, nem magadat őrölni és befékezni.
A II. világháborúban a németek elsősorban közepes bombázókat vetettek be - egy korábbi posztomban írtam is már ezekről (az angliai légi csata kapcsán). Az angolszász légierők azonban olyan gépekkel is rendelkeztek, melyekkel sokkal nagyobb bombaterhelést voltak képesek eljuttatni, sokkal nagyobb…..
larvar0 2024.01.08 16:33:18
"Valószínűleg ennél is több kép - és amerikai hajózó - veszett oda" - gép lesz az, biztosan elírás a blogger részéről.

"Rövidebb, de robosztusabb, erősebb gép volt, mint a B-17-es." - magyarul inkább robusztus lesz az, bár sokan helytelenül robosztusként írják. Angolul is robust. Latin eredetű szó.

Az a baj, hogy az amerikai imperialisták nem csak a fasiszták iparát, vasúrvonalait és kikötőit bombázták stratégiai bombázókkal, hanem teljesen nyilvánvaló civil célpontokat is. A kísérő vadászgépeik pedig minden földi célpontra lecsaptak, lőttek a visszaúton, hogy ne cipeljék a sok lőszert feleslegesen a hazai bázisukra. Valószínűleg ha egy óvodáscsoport vagy templomi körmenet került a célkeresztbe, azokat is szétlőtték. Mert így volt gazdaságos, ha már ellenséges (vagy megszállt holland, francia) terület felett voltak, akkor visszaúton elsütötték az összes lőszert.

Ugyanakkor megy az ajvékolás, hogy a németek, az oroszok, a japánok... El kell ismerni, hogy minden oldalon voltak háborús bűnösök.

@Etniez: Így van, a szovjet ember nyerte meg a háborút. A mai Oroszországban ezért is van Sztálinnak kevésbé negatív megítélése (központilag megy a rehabilitációja), mint azt közép-európai szemmel elvárnánk. A mi szemünkben egy őrült mészáros, diktátor.
Az orosz ember elismeri, hogy egy diktátor volt, de úgy vélik, hogy a nagy tisztogatásokkal ő megtisztította az országot azoktól az elemektől, akik aláásták volna a rendszert. (Nyilván a tábornokok kivégzése nem ide tartozik.) Az orosz ember és a hivatalos történelemformálók úgy vannak vele, hogy a kemény kéz nélkül a Szovjetunió nem állt volna készen fasiszták támadásakor. Széthúzás lett volna. Mi tudjuk, hogy a sztálini terror inkább aláásta a szovjet hadi gépezetet, de az orosz úgy gondolja, hogy Sztálin a tisztogatásaival gatyába rázta az országot.
Még a zsidó származású oroszok, ukránok, litvánok is mentegették Sztálint utólag, mert Hitler ellen harcolt. Nekik ez lett a fontos mozzanat a sztoriban, hogy antifasiszta volt a Dzsugasvili. Ez mindent felülír a legidősebb zsidók emlékezetében, akik akkor voltak fiatalok vagy közvetlenül a háború után születtek.
Az orosz ember amúgy évszázadok óta zsarnokok, cárok uralma alatt élt, nekik azért annyira nem volt szokatlan, hogy nincs demokrácia meg polgári szabadságjogok.
                       „Nem tudta, hogy elkomolyodik köztünk a beszélgetés, hogy utána még tartani fogjuk a kapcsolatot. És kíváncsi volt, elhiszem-e” - A csajt nem nagyon érdekli mások hiúsága, de ez az ügy egy kicsit megdöbbentette. Mert ebben a kis füllentésben egyszerre lehet lenézés és…..
larvar0 2024.01.05 02:43:40
@Lorrh: A smink, push-up, botox csak egy oldala a hazugságnak. Amikor elfelejtik említeni, hogy férjezettek, elváltak, más vasat/pasit is tartanak a tűzbe, vagy hogy te csak barátzónában lehetsz náluk, de azért hitegetnek.
Férfiak általában a testmagasságukról, jövedelmükről, családi állapotukról hazudnak. Illetve szépítik a tényeket.
Az nagyon ritka, hogy egy férfi az életkoráról hazudjon. Mert egyrészt a magyar férfiak többségén eléggé látszik a kor, másrészt a testmagassághoz és jövedelemhez képest az életkor a férfi esetén kevésbé számít az ismerkedésben. Ha valamiről hazudna egy férfi, az sokkal inkább az anyagi helyzet, mint az életkora, vastag pénztárca látszatával nagyobb sikert érhet el, mintha letagadna 10 évet.

Az nagyon ritka, hogy egy magyar férfin nem látszik az életkora. Mozgáshiány, elhízás, dohányzás, alkoholizálás.

Az életkorról füllentés egy ártatlan dolog ahhoz képest, hogy mások szerelmet hazudnak egy kósza kettyintés reményében. Letagadják, hogy házasok, hogy adósságban úsznak, van három gyerekük az előző kapcsolatukból, akiket nem látogatnak.

Aki olyan fiatalos, hogy letagadhatna 10 évet, annál tényleg nem is számít az életkor.
Arcra, testalkatra én 40 felett jobban nézek ki, mint sok 30 alatti férfi. Sose hazudtam az életkoromról, de mostantól lehet, hogy fogok.
Véletlenül majdnem „cirilizációt” írtam, de az agresszív orosz stílus az valóban, ami kezdi kiszorítani a hagyományos (több ezer év alatt kialakult) értékeinket. Magyarországon jól látható ez a folyamat, de sokfelé máshol Európában és persze azon kívül is szintén látunk hasonló dolgokat. A…..
larvar0 2023.12.24 23:43:06
@larvar0:

2. Kultúra: tipikusan régen minden jobb volt hozzáállása van a bloggernek. Nagyapám idejében mást jelentett a kultúra, ő egyetemet végzett még a Horthy-korszakban, de a többség akkor is a kocsmában kezdte a napot, focimeccsen szotyolázott, alibimunka után kocsmában fejezte be a napot, a TSZ elnök egy 8 általánost végzett paraszt volt. Nyelveket nem beszéltek, leélték az életüket egy zsebkendőnyi területen. Most ugyanez a réteg fapados repülőkkel jár nyaralni és jobban szem előtt van a butaságuk.

1. Társadalmi bizalom. A kelet-európai ember életviszonyait mindig is idegenek alakították, a jogszabályokat a feje felett alkották, a jogalkalmazók idegen érdekeket erőszakoltak rá. A hatalommal szembeni ellenállás volt az alapállás.
Innen ered a kelet-európai humor, kétértelmű viccek, irónia, szarkazmus, nihilizmus, kikacsintás. Az se igaz, amit kérdeznek. Nincs ezzel baj, a túlélés eszköze. A magyar ember ehhez alkalmazkodott, nem akar áldozat lenni.
A kelet-európai ember kérdez, megkérdőjelez, nem hisz, mert ez következik az élettapasztalatából.
Amerikában most sokként élik meg és felforgató, szélsőséges hozzáállásnak minősítik, ha valaki felhívja a figyelmet arra, hogy a hatalom birtokosai nem egészen őszinték a polgárokkal. Ott csak most kezdenek rájönni az emberek, hogy a hatalom által neki kínált bizalmi elven felépülő társadalom és úgy általában az amerikai álom egy nagy hazugság és az ő zsírjukon gazdagodnak egyesek. Ismerek amerikai fiatalokat, akik Ázsiában élnek, mert egyszerűen Ameriában nem lenne egészségbiztosításuk, a student loan-t nem tudnák törleszteni, kiszorultak a lakáspiacról, munkájuk se lenne, ők gazdasági menekültek, akik el kellett, hogy hagyják Amerikát, az ígéret földjét.

Az amerikai emberek bíztak a fehér köpenyes orvosokban: Opioid fájdalomcsillapítókat minden gond nélkül terjesztenek a gyógyszercégek, mert kell a profit. Az orvosokat kilóra megvették a gyógyszercégek. A hatóságok meg széttárják a karjaikat, szabad piac van. Corporate capture. A szabályozó hatóságok az adott iparágak szereplőinek befolyása alatt állnak. Intézményesített korrupció.
Az amerikai politika a szent szabad piacról papol, de közben a legnagyobb cégeket, bankokat folyton kistafírozza az állam az adófizetők pénzéből, mert ha valaki "too big to fail", akkor ki tudja magának lobbizni a bail out-ot. Akkor is, ha bűncselekménnyel határos mulasztások vezettek a csődhöz. Ellenben a kis cégek mehetnek a levesbe válság esetén, felvásárolják majd őket a kínaiak vagy a bail out-olt amerikai óriáscégek. Miért is kellene az embereknek bízni egy ilyen rendszerben?
A hagyományos fősodratú médiát szélbalos mozgalmárok szállták meg, politikai szócsövek lettek a CNN-től, MSNBC-n át a tech óriásokig minden platformon. Öncenzúra és mások cenzúrázása folyik. Álproblémákkal foglalkoznak (gender kérdés), mert a valós problémákkal szembenézni nem mernek, azok megoldhatatlanok az átlagember számára: a lakhatás már-már elérhetetlen, egyetemre menni anyagi csőd, az amerikaiak kétharmada nem tudna fedezni egy 1000 dolláros hirtelen kiadást, egészségbiztosítás nélkül tengődik a lakosság jelentős része. A következő generáció rosszabbul fog élni, mint a szülei, nagyszülei.

Amerikát évtizedek óta belelavírozzák bizonyos vezető körök a különféle katonai intervenciókba, háborúkba. Mert ez a legnagyobb iparág. Ebből épülnek a vagyonok Washington DC környékén. Miért is bízzon az amerikai ember ezekben a vezetőkben? Afganisztán, Irak, Szíria, Líbia, Jemen elleni agresszió tétlenül szemlélése után most Ukrajnánál végre elkezdett az átlag amerikai kételkedni. Kell ez nekünk? Biztos, hogy a mi dolgunk szembemenni az oroszokkal? Milyen előzményei voltak a konfliktusnak? Nem lehet, hogy mindkét fél hibás?
larvar0 2023.12.24 23:50:42
@Motorogre: A tintapatronos esetben nem nagyon volt mit tagadni, ugyanis amikor a user le akarta mondani a tintapatron előfizetését, akkor a cég elvárta volna, hogy leokézzon egy nyilatkozatot, hogy tudomásul veszi, hogy a jelenleg használt, kifizetett, még tintát tartalmazó patronját is letiltják azonnal. Ez se korrekt eljárás, ez nyilvánvaló. Kifizetett terméket, szolgáltatást letiltani. Más cégek pedig még csak nem is közlik, hogy hogy csesznek ki az ügyfeleikkel.
Ha hardveresen nem tudnak betenni a usernek, akkor a szoftverrel manipulálnak. A számítástechnika fejlődése és beköltözése otthonainkba, eszközeinkbe, új távlatokat nyitott meg a fogyasztók megfigyelésében, adatlopásban, röghöz kötésében, zsarolásában.
larvar0 2023.12.25 00:17:11
@poszt
A cseh lövöldöző orosz tinédzserek példáját követte. Ezt nevezi a posztoló orosz szálnak. Milyen félelmetes, hogy az oroszok már a spájzban vannak Csehországban is! Oké, akkor egy amerikai iskolai lövöldöző amerikai szálról beszélhetünk, mert látta a TV-ben a múlt heti iskolai mészárlásról a híradást?
A cseh lövöldöző egy depressziós, lelki beteg, elmeroggyant fiatal volt. Gyűlölte a világot. Nem a melegeket, nem a liberálisokat, nem a zsidókat vagy mohamedánokat, hanem úgy általában az életet. Tipikusan ők azok, akik meg akarnak halni, de félnek felkötni magukat, ezért a rendőrökkel lövetik le magukat, vagy ha sarokba szorítják őket, akkor agyonlövik magukat.
Ha csak autója lett volna, nem lőfegyvere, akkor megkésel egy csoport óvodást majd autóval belehajt 120-szal egy szembejövő autóba.

Más: Tucker Carlson nem mond semmi újat, csupán azt viszi tovább, amit baloldali tényfeltáró újságírók már régen fejtegettek, amikor épp repubikánus elnöke volt Amerikának. Hogy a háborúkban a politikai elit és a hadiipari cégek gazdagodnak meg, hogy az amerikaiakat átkúrták minden téren, idegen országok korrupt elitjeit támogatják amerikai adófizetők pénzén, hogy háttéralkukkal minden változást megakadályoznak Washingtonban. Hogy a szabad piac csak illúzió. Ha elég nagy egy bank vagy cég, akkor elég politikai befolyása van ahhoz, hogy elkerüljön minden felelősségre vonást. Teljes körű megfigyelés (Edward Snowden) whistleblower-ek elhallgattatása (Julian Assange), politikai gyilkosságok, korrupció, Trónok harca szintű fertő, szexuális perverziók és hatalmi harcok folynak a háttérben (Hunter Biden laptopja).

Amikor épp republikánus elnökei voltak Amerikának, akkor a baloldali újságírók mondták pont ugyanazt, mint amit most Carlson, hogy ne bízz senkiben, ne bízz a hatalomban, mert nem a te érdekeidet nézik.
Seymour Hersh, Matt Taibbi, Greenwald balos újságírók és ugyanúgy kétségbe vonják az estaishment narratíváját.
George W. Bush és Trump elnöksége alatt az összes balos, mainstream újságíró ugyanúgy arra buzdított, hogy senki higgyen el semmit és epét hánytak a hatalmon lévőkre, mint most Carlson. Ez nem bal-jobb ellentét, hanem establishment vs. anti-establishment ellentét. Mindegy, hogy valako balos vagy jobboldali, ha anti-establishment beállítódású, akkor bizalmatlan, elégedetlen, kritikus a hatalommal, a társadalmi intézményekkel szemben. Rendőrség, katonaság, média, egészségügy, oktatás, bankrendszer, külpolitika, igazságszolgáltatás, büntetésvégrehajtás, jogalkotás. Aki újságíróként nem kritizálja ezeket, az nem teszi a dolgát, hanem inkább bulvárt gyárt.
Nemrég írtam róla, hogyan keveredett bele Amerika a II. világháborúba. A hadkötelezettséget már 19140-ben bevezették és elkezdték az alakulatokat feltölteni - de tudták, hogy egy demokráciában lelkesíteni is kell a népet a harcra. Erre szolgáltak többek között a színes plakátok. Az első plakát…..
larvar0 2023.12.18 06:28:32
@proletair: na ez az egyik probléma, hogy nem jelöli a forrásokat, a másik meg a rettenetesen magyartalan fogalmazás.

"
                       Az anyuka aggódik a 29 éves fia miatt, aki még otthon él vele. Azért szeretné, ha lenne tartós valakije, mert ha megszokja a magányos életmódot, nem lesz normális kapcsolata, ahol továbbfejlődve megtanulhatná az együttélés alapjait.                                …..
larvar0 2023.12.15 07:40:54
@God Harald: Nem tudom követted-e az ingatlanárak alakulását az elmúlt években, de nem a gondoskodó szülő az oka a legtöbb esetben, hogy a fiatalok otthon élnek. Posztoló fia elköltözhetne városon belül valami albérletbe, ahol otthagyja majd a fizetése jó részét és valószínűleg meg fogja osztani az ingatlant valami idegennel. Ez a recept ahhoz, hogy sose legyen saját ingatlana, mert azt a pénzt, amit saját lakás megszerzésére fordíthatna, tömi a bérbeadó zsebébe.

A srác egyszerűen kinőtt abból a korból, amikor esélye lett volna nőt szerezni. 29 évesen nincs közege az ismerkedéshez, mert munkahelyén férfiak veszik körbe, egyetemen is esetleg olyan szakot végzett ahol férfitöbblet van. Ha tartozik férfiak a felső 20%-ába, akkor sajnos szinte esélytelen nőt találnia. Ez van. Megkaphatja valami alfa levetett nőjét pár év múlva, de nem lesz boldog vele, mert a levetett nők maguk se boldogok, a béták csak B-terv nekik.
A mai válogatás alkalmából kérem, hogy a tegnapi, támogatott bejegyzésünkre is kattintsatok rá, így segítve a blogot, hogy továbbra is fennmaradhasson. Köszönöm! 1937. Gengszterek által a Potomac folyóba lökött lopott taxi Washingtonban..
larvar0 2023.12.11 12:09:42
@Ződ2000: Lehet bezzegelni, de Málta nem attól prosperál, mert beszélnek angolul, hanem mert ráfeküdtek az adócsalók, adóelkerülők kiszolgálására. Online kaszinók székhelye, székhelyszolgáltatások, adótanácsadó irodák stb.
Az, hogy brit egyetemekre mennek a fiatalok, az inkább azt mutatja, hogy helyben semmi tudományos élet, felsőoktatás nincs. Nyilván jobb ez, mint nem egyetemre menni, de azért a máltaiakat nem ismerik el angol anyanyelvűként. A dél-afrikait elismerik, a szingapúrit, máltait, nigériait meg a jamaikait nem, akkor se, ha papírok angol az egyik hivatalos nyelv náluk.
Beszélnek angolul, hivatalos nyelv náluk az angol, de nem angol anyanyelvűek.
Viszont sok orosz újgazdag család csemeteje járt Máltára angol nyelvtanfolyamra, ami persze inkább nyaralásról szólt. Kínai és japán fiatalok meg a Fülöp-szigetekre járnak angol nyári táborba. Nyilván nem a filippínók tökéletes angolja miatt. Amúgy is a Fülöp-szigeteki angol nyelviskola tulajdonosa és személyzete, akiket ismerek, mind oroszok, románok, ukránok.

A Kajmán-szigetek is pont azon az adóparadicsomos a vonalon mozog, mint Málta. Lehet azzal kapcsolatban is bezzegelni.
larvar0 2023.12.11 14:10:09
@Ződ2000: Teljesen igazad van, minek Máltán akármi, ha rá tudnak települni az adóoptimalizációs iparra. Lényegében a britektől függetlenedtek látszólag, de oktatásban, gazdaságilag nem.
Kajmán-szigeteken se lopnak, pont úgy tolják, mint Máltán.
Nekem ezzel semmi bajom, csak nem kellene bezzegelni.
A briteknél van sok különféle státusú terület, ahol kiskapukkal, adóoptimalizációs iparral, okosba' megoldás legalizálásával elképesztő bevételeket tudnak realizálni. Gibraltár (tengerentúli terület), Csatorna-szigetek (koronafüggőségek). Ezeknek a státusai eltérnek, erre építve tudnak ügyeskedni.

Olyan ez, mint Puerto Rico az USA-nak. Státusa nem tagállami, adóoptimalizáció meg turizmus a fő iparág, a kontinentális USA-ba vándorlás megy ezerrel. Pont mint Málta.
Nincs ezzel semmi baj.
larvar0 2023.12.11 14:26:43
@Ződ2000: LOL, hogy a klíma jó lenne Máltán. Szeles. Semmi nem terem meg, minden zöldség-gyümölcs import üvegházi. Más szigeteken legalább a tengeri állatokból készült ételek jellemzőek, Málta konyhája meg a tenger ellenére szegényes, primitív.

Nekem személyesen semmi bajom Máltával, csak sose értettem, hogy olyan emberek, akik sose jártak ott, miért ajnározzák.

Máltán brutálisak a megélhetési költségek és egyre nőnek. Jórészt az adóparadicsom jelleg miatt, a székhelyüket oda telepítő cégek dolgozói felverték az árakat. Amúgy Máltán pont azok tudják gennyesre keresni magukat, akik nem helyiek, hanem expatok: egy skandináv+angol nyelvvel vagy IT-ban dolgozva lehet kaszálni. A helyiek meg elmennek Lándönbe, mert nincs nekik munka, nincs felsöoktatás, semmi
Angol nyelvű iskolába meg Dohában vagy Shanghaiban is járhat a gyerek, nem máltai sajátosság, felkészítik SAT-re, megy amerikai egyetemre.
1920-as évek. Szövetségi ügynökök egy lefoglalt földalatti illegális szeszfőzdével Detroitban, a szesztilalom időszakában..
larvar0 2023.12.04 15:35:53
@Gringo: Az égő pajta látványa azért nem biztos, hogy katasztróft jelez. Például, ha biztosítási összeg bezsebelése céljából gyúltották fel azt az épületet.
Előfordul Amerikában a mai napig az úgynevezett "Jewish lightning" amikor adósságban úszó tulajdonos felgyújtja a sztriptízbáját, műhelyét, boltját, pajtáját.
A magyaroknak se kell tanítani a biztosítási csalást. Nálunk is volt úgy, hogy egy beázásból annyi pénzt kihoztunk a megkenhető, sőt azt elváró kárfelmérővel, hogy többszörösen fedezte a kárt, meg a kenőpénzt is.

@bioLarzen: A színesbőrű polgár igazoltatása Amerikában című képhez: az amerikai rendőr láthatóan biztosra ment, mert ugyan rendőrautóval állt be a fekete polgár autója mögé, de közben motoros bukósisak és bőrcsizma van rajta. Csak nekem tűnt fel, hogy nem illik a szerelése a járművéhez? Gondolom beállított kép.
A közép- és délamerikai cementipar egyik vezető cége, a Progreso megnyitotta Guatemala első nyomtatott épületét. Az ország építészetében mérföldkőnek számító munkát – Guatemala ezzel felkerült a 3D épületnyomtatás világtérképére – az ukrajnai iskolanyomtatásban oroszlánrészt vállalt dán 3DCP…..
Vonatrablás, robbantás, gépeltérítés, túszejtés, forradalom, diktatúra. Mára ezt dobta a gép. Nézzétek! 1980. 20 dolláros bankjegyeket mutatnak be a sajtónak, miután a sorozatszámuk ellenőrzése kimutatta, hogy azok megegyeznek a gépeltérítő D. B. Cooper által elrabolt bankjegyekkel. A pénzt egy…..
larvar0 2023.11.07 11:29:02
@Etniez: Ja, a civileknek pont annyi esélyük van elvonulni Gázában, mint anno a varsói gettóban mozogni. Gáza a világ egyik legsűrűbben lakott területe, minden pontját lövik a zsidó megszállók, a határátkelőket is, nehogy segély jusson be vagy palesztin civilek távozzanak. A Hamász harcosainak akciója pont amiatt volt példátlanul nehéz, mert nekik egy koncentrációs táborból, hermetikusan zárt technikai záron, betonkerítésen kellet kitörni onnan. Gyakorlatilag Izrael létrehozott egy koncentrációs tábort, aztán álságosan csodálkoznak, hogy onnan olyan emberek jönnek, akik utálják a cionistákat.

Közben Oroszország lassan térdre kényszeríti a kijevi juntát, csak erre most senki nem figyel. Oda már lőszer se jut.
larvar0 2023.11.08 02:40:57
@gintonic.azigazi: Volt szerencsém katolikus ifi gyűlésen részt venni a 2000-es évek közepén. A kispap, aki az ifit vezette, olyan fröcsögő gyűlölettel beszélt a protestánsokról, hogy azt hittem a spanyol inkvizíció jelent meg.
Amúgy ugyanezen az összejövetelen ugyanez a kispap feltette a kérdést, hogy mikor fogja már valaki megölni az akkori magyar miniszterelnököt, mert azzal nagy szolgálatot tenne. Mindezt középiskolás és egyetemista fiatalok előtt mondta. Lehet, hogy a katolikusok nem égetnek embereket és könyveket a máglyán, de ugyanúgy tekintenek a protestánsokra, mint ahogy az zsidók tekintenek a gójokra, a mohamedánok a hitetlenekre.

Megy az agymosás, fiatalok butításay hergelése, az aktuális politikai elit kiszolgálása a templomokban. Nem kell máglyákat rakni, elég a politikai hatalomhoz dörgölőzni.

@Etniez: Talán olvasd el Dmitry Shumsky cikkéz a Haaretz-ben, címe: "Why Did Netanyahu Want to Strengthen Hamas?"

Ez vezetett oda, hogy a Hamas megerősödött, Netanyahunak és a szélsőjobboldali izraeli politikai elitnek elemi édeke, hogy legyen egy legrosszabb csoport a palesztinok közt, akikre mutogatva az egész Palesztin Állam létrehozását el lehet vetni. Kellett Izraelnek egy olyan palesztin erő, amit bezárva, kontroll alatt tart Gázában, mutgathatja a világnak, hogy lám ilyenek ezek az emberállatok, mind ilyen, nem érdemelnek semmi mást, csak foszforbombákat.
Kellett egy terrorszervezet ami szembemegy a mérsékelt palesztin hatósággal, így sose lesz palesztin állam. Netanyahu azt gondolta, hogy neki politikai előnye lesz abból, hogy ketrecben tart pár millió embert a sivatagban, mert oda bármikor belőhet az izraeli hadsereg, kontroll alatt tartják őket, de a világ láthatja, hogy lám, azok csak terroristák, Izraelnek van igaza, a palesztinoknak nem szabad engedni.
Az izraeli széljobb érdeke volt megosztani a palesztinokat, minél szélsőségesebb csoportokat engedni tenyészni, mert ezzel diszkreditálták az egész palesztin függetlenségi mozgalmat.
Ha nincs Hamas, akkor Netanyahu már hatszor belebukott volna a felesége korrupciós, közpénz sikkasztási ügyeibe. Most nyert egy kis időt, de valószínűleg ő már egy politikai hulla. Izraelben is egyre többen látják, hogy ez a szélsőjobbos elit mibe vezette a régiót. A Hamasért nem kár. Az emberekért kár.
larvar0 2023.11.08 02:52:00
@gintonic.azigazi: Az egy szemenszedett hazugság, hogy a katolikusok leálltak 700 éve a másként gondolkodó üldözésével. Inkább az az igazság, hogy 700 éve kezdték el igazán. Lehet, hogy ezt akartad írni, csak eltévesztetted.

A spanyol inkvizíciót 1834-ben szüntették be. Az utolsó ismert auto-da-fé pedig 1850-ben volt Mexikóban. Ez persze nem jelenteti, hogy a katolikus egyház leállt volna a cenzúrával, masként gondolkodók elhallgattatásával stb. Csak nyilvánosan, ünnepélyes keretek közt azóta nem öltek meg embereket a katolikus egyház utasítására.
Jó napot kedves olvasóim, ha ez ebben a feje tetejére állt világban lehetséges, vagy még ez a kifejezés rendelkezik bármilyen jelentéssel. Régóta nem érzem a késztetést, hogy írjak, vannak is olyanok, akik ennek nagyon örülnek. Mondjuk azt elárulom, hogy létrehoztam egy facebook oldalt a…..
larvar0 2023.10.14 10:37:54
@2023: Pubika, az, hogy nyugaton balhéznek a mohamedánok, az pont annak az eredménye, hogy gyarmatosították azokat az országokat és mészárolták azokat a népeket hűvös halomba. Izrael léte is a gyarmatosító múltban gyökerezik, ahogy az egykori Rhodesia, Tajvan, Szingapúr, úgy Izrael is post-colonial államok. Lehet, hogy jobban élnek, mint a környező népek csak épp egy gyarmati múlt miatt létező zárványok. Izraelben nem sikerült annyira kiirtani az őslakos palesztinokat, amennyire a zsidók szerették volna.

Én nem akarom az arabokat Európában látni, pont ezért nem kellene szétverni az országaikat, társadalmaikat a nyugati hatalmaknak. Ha nem bombázzák szét Líbiát, Jement, nem verik szét Szíriát az amerikaiak, akkor nincs migransáradat se. Ha Iránban 1953-ban nem puccsolják meg az amerikai és brit titkosszolgáltok a demokratikus Mosaddegh kormányát, akkor nincs a nyugatot kiszolgáló sah diktatúrája, ami kiárusította az országot a nyugati olajcégeknek, akkor az addig marginális Khomeini ajatollah nem tudott volna forradalmat csinálni.
Ha a nyugati cégek nem fejlesztik ki Irakban Szaddámnak a vegyi és biológiai fegyvereket, akkor nincs kurdok elleni ideggáz támadás, nincsenek tízezrével kurd menekültek Svédországban, Németországban. Ha nem használja a nyugat bunkósbotként Szaddámot Irán ellen a 80-as években, akkor nincs Öböl-háború és minden, ami utána jött.

Az, hogy nyugaton ma sok a mohamedán, az a nyugatiak politikájának eredménye.
larvar0 2023.10.14 14:58:07
@Boldeone2: Azt nevezném inkább failed state -nek, ahol nem születnek gyerekek, mert nincs jövőjük (Kelet-Európa en bloc), vagy Amerika, ahol az államadósság már kezelhetetlen és csak azért nem omlik össze, mert van egy olyan dolog, hogy "too big to fail", kezelhetetlen lenne a pénzügyi költségvetési összeomlás. Ahol az emberek jó részének nincs egészségbiztosítása és egy bokaficam miatt generációkra eladósodik egy család. De sose lesz általános egészségbiztosítás, mert az már kommunizmus lenne! Na ez a failed state. Erre kezd sok amerikai is ráébredni.

Az egypólusú világrend vége közeleg. Ez fájdalmas lesz sok olyan országnak, kormánynak, amik Amerika kegyelméből maradtak fenn eddig.

A harmadik világban pont a nyugatiak csinálták meg a szarkeverést, amikor gyarmati rendszert építettek ki, egymás ellen kijátszva a helyi népeket. Hutu tuszi ellentét? A gyarmatosítók használtak az egyik népet helyi végrehajtójukként. Afrika és a Közel-Kelet vonalzóval meghúzott határai? Szíriába összekényszeritettek az alavitákat, keresztényeket, szunnitákat, kurdokat, türkméneket, hogy majd jól kijátszhassák egymás ellen őket.
Amit Trianonban megcsináltak Magyarországgal, azt eljátszották máshol is.
Irán? Amikor lett egy demokratikus, haladó, nemzeti érdekeket képviselő miniszterelnöke az országnak, akkor megpuccsoltak, a nép nyakára ültették a diktátor sahot, aki szépen kiárusította az országot a nyugati olajcégeknek. A lakosság néhány százaléka nyugatosan élhetett, miniszoknyában járt, meg füvet szívott hippoként, ezt szokták ma úgy felidézni Nyugaton, hogy a sah alatt hűde haladó nyugatos hely volt Irán. Na igen, a lakosság pár százaléka számára, a többit meg elnyomta a sah brutális titkosszolgálata, a SAVAK, amit az izraeli Moszad meg a CIA képzett ki. Talán nem véletlen, hogy az irániak nem szívlelik a Moszadot és Izraelt. Nekik a cionizmussal van bajuk, de ezt nyugaton azonnal az antiszemitizmussal azonosítják, mert így lehet jól lejáratni az ellenfelet.
Amúgy ahhoz képesty hogy évtizedek óta nemzetközi embargók alatt áll Irán, és egy failed stare, egészen jól megy az atomprogramjuk. Már amikor az izraeliek le nem bombázzák az atomlétesítményeket (ami amúgy háborús bűn), de hát sose ismerik el a támadásokat úgyhogy spongya rá!

Az iraki diktátor, Szaddám Husszein nagyon jó haverja volt az amerikaiknak, amíg Irán ellen bunkósbotként lehetett használni Irakot.
Szíria közel-keleti mércével élhető ország volt, csak hát sajnos a szovjetek szövetségese, ezért a 80-as években csinált a nyugat egy szunnita felkelést. Aztán megismételte ezt a 2010-es években. Sok amerikai TOW rakéta került oda, így lett failed state. Előtte is egy korrupt ország volt, pont mint Románia, Ukrajna vagy Magyarország. Amik szintén failed state-ek.

Nem akarom Oszama bin Ladent idézgetni, de ő szépen felsorolta, hogy miért harcol a nyugat ellen. Mert támogatják a palesztinokat elnyomó Izraelt. Mert katonai bázisokat hoznak létre a mohamedán országokban és népirtásokat hajtanak végre. Mert a muszlim népek nyakára ültetnek diktatorokat, akik komprádorként kiárusítják az országuk erőforrásait és elnyomják a népet.

Amit az amerikaik szoktak felböfögni, hogy miért utálják őket a mohamedánok: "they hate our freedom", az egy ostoba szlogen. bin Laden megmondta, hogy miért harcol a nyugat ellen.

És aki a zsidót védi, mert állítólag mi zsidó-keresztény kultúrkör volnánk, annak elmondanám, hogy a zsidó szemében a keresztény pont ugyanúgy gój, mint a muszlim. A keresztény úgy tekint a mohamedánra (kereszténységből kinőtt elferdült, pusztában kóborló ürge által kitalált vallás), ahogy a zsidó tekint a keresztényre. A zsidó szemében a keresztények egy szakadár zsidó rabbi által terjesztett tévtanokat követő csoport, eretnekek.
larvar0 2023.10.14 15:09:08
@Boldeone2: A migráció nyilván onnan folxik arrafelé, ahonnan van kinek elvándorolnia, a célpont meg az, ahol van szabad föld, kaja, jólétnek legalább az ígérete, munka. A magyarok is migráltak a failed state Monarchiából az előző századfordulón Amerikába, nyelvet se beszélték, semmihez se értettek, egymás közt tenyésztek, beilleszkedni életük végéig nem tudtak, csak talán az unokáik. Aztán migráncskodtak a második világháború után majd 56-ban, nagyfaterom falujából is az ment, aki semmihez se értett, semmije nem volt, nyelveket nem beszélt, esetleg köztörvényes bűnöző is volt. Ott nem voltak politikai menekültek, csak csóró migrik, akik kajolni akartak és amikor Ausztriában megjelentek, akkor az osztrák sógorok hirtelen elkezdték zárni a kaput, mert ezek a magyar migrik loptak mindent, amit értek. Most megy a ködösítés, hogy az a 200 ezer embery aki akkor migráncskodott nyugatra, az mind forradalmár volt. Csak hát ez nem igaz. Nem véletlen, hogy 56 után a bűnözésben egy visszaesés volt Magyarországon, hisz rengeteg köztörvényes bűnöző is migráncskodott nyugatra, nekik semmi jövőjük nem lett volna Magyarországon.
Az 56-os magyar migrik amúgy terroristáskodtak is nyugaton. A Charles De Gaulle elleni terrortámadásban is benne volt 3 migráncsból lett magyar terrorista. Ami szép arány.
Ha valaki önvédelmet szeretne tanulni, nincs könnyű helyzetben. Na nem azért, mert nehéz ilyen tanfolyamot találni, hanem épp ellenkezőleg: a bőséges kínálat miatt. Ráadásul minden iskola azt állítja, hogy ő a leghatékonyabb, ami nem könnyíti meg a választást. Az alábbiakban segítek abban, hogy…..
larvar0 2023.08.17 14:25:49
Alapvetően az önvédelemre felkészítés pár hetes gyakorlást jelentene, ami a technikai oldalát illeti. Nem kell harcművészeti filozófiai blabla, nem kellenek akrobatikus taekwondo ugrások, nincs szükség a küzdősport pont- és szabályrendszerhez igazodó gyakorlásra.
Ezt viszont eladni nem akkora biznisz, mert miután megtanítják azt a 15-20 technikát (kizárólag a való életben is reális ütések, rúgások, földrevitel, földharc, ízületfedzítések, fojtások), sokkal jobban hoz a konyhára az övrendszeren alapuló marketing meg a sportversenyekre való felkészítés.
Vannak katonai közelharc rendszerek, meg lehet néha MMA stílusban sparringolni, ami ha a szemkinyomást, herénrúgást meg az ujjtörést nem is gyakorlltatja, de legalább valami fogalma lesz az arcnak a küzdőtávolságról, ki-be mozgásról, meg hogy mennyit vesz ki belőle egy pár másodperces verekedés és milyen az, ha bekap egy pofont.

Ami még szerintem gond, hogy a mai (normális) ember leblokkol, ha másnak fizikai fájdalmat kell okoznia. Akiknek ez nem okoz gond, azok a pszichopaták illetve azok, akik rutinszerűen ölnek melegvérű élőlényeket. Például egy böllér akinek a disznó leszúrása csak a munkája egyik lépése, már azon gondolkodik, hogy utána hogy hasítja majd ketté, a csirkék nyakát gond nélkül elvagó parasztember, vagy aki néha agyonver kóborkutyákat, orvvadászok stb.. Vagy egy rendőr, smasszer, kidobó, mentőtiszt, aki szembesül az emberi test mulandóságával. A modern embert sokkolja az erőszak látványa, ha kap egy maflást, akkor leblokkol, ha neki kellene megütnie a támadót vagy kicsavarni egy elkapott ujját, akkor lemerevedik. Elszoktunk az erőszaktól. Ami jó, mert nincs már rendszeresen szükségünk arra, hogy másokat bántsunk, de ha beüt a vészhelyzet, akkor nincs meg a rutin a kezeléséhez.
                        A pasi tesz egy visszavonhatatlan megjegyzést, a barátnő pedig ezek után mindössze egyetlen dologra kíváncsi: mennyi idejük van még hátra együtt? Ismeri már a pasija jellemét, így nem vár csodákat: nála él, kölcsönad neki és elviseli a fura ingadozásait, mégis azzal vádolja…..
larvar0 2023.07.05 13:01:51
@body_andras: Ostoba faszság, amit írsz. Sok férfinak van igénye a gyerekre, ha nem is annyinak, mint nőnek. És az ilyen férfiak sokszor sajnos bárkinek csinálnak gyereket, olyan nőnek is, aki erre alkalmatlan, akivel nem lehet együtt élni.
Persze vannak férfiak, akik csak dugnak össze-vissza, remélve, hogy nem lesz belőle gyerek vagy éppen leszarják, hogy lesz-e.

De rokoni körömben is van olyan férfi, aki egyetem után hirtelen gyereket, utódokat akart. Aztán összejött egy lusta picsával, aki beleült a készbe, bevemhesedett, leszült és úgy gondolta, hogy ő ezután dolgozni nem fog. A gyereket inkább a pasas akarta, a nő meg a kényelmes életet, mint otthonülő anyuka. El is váltak, a pasas elvett egy mások nőt, akinek csinált még két gyereket. Mert neki gyerek kell. Férfiak főleg az utódot látják a gyerekben, az örököst, a név továbbvivőjét. Mondhatnám, hogy ők ilyen formán tradicionálisabban közelítik meg a gyerek szerepét az életükben. Persze van érzelmi kapcsolat is, de hogy miért akarnak gyereket, az tradicionális alapokon nyugszik. 40 körül mindenkiben, akinek nem teljesen sima az agya, felmerül az elmúlás gondolata, hogy mi lesz ha ő már nem lesz, mi az élet és van-e értelme, hogy egy hosszú leszármazási lánc végén van ő és ha neki nincs utódja, akkor ennek vége. Lehet utazgatni, menő éttermekben elverni a pénzt, bulikázni, karriert hajszolni, instagramra posztolgatni, aztán egy idő múlva ezek kevésnek érződnek, ha nem teljesen demens buta, legyalult agyú az ember.
Az ukrajnai háborúban is érvényesülni látszik az az elv, hogy az előző háborúk domináns fegyvernemei már nem annyira képesek a jelenkori csatákat eldönteni, hiszen másfajta haditechnikákkal már jól felkészültek velük szemben. Az egyik első közismertnek mondható, erős fegyveres alakulat a görög…..
larvar0 2023.07.02 16:30:59
@vilagnezet.blog.hu: Nem is kell ennyire high-tech cuccokra gondolni, az oroszoknak bevált a hagyományos aknamező. A Bradley meg a Leopard gépek szépen robbannak fel a sima, olcsó, kutyaközönséges aknákon.

A hagyományos tüzérség is szépen teljesít, az oroszok végre megtanulták használni a drónokat felderítésre, nem lövöldöznek már a vakvilágba. Így a hagyományos tüzérség is felnőtt a modern harctér kihívásaihoz.
Az ellenséges amerikai M-777-es tarackokat, a lengyel Krab önjáró lövegeket meg az ukrán ultranacionalisták ellentűzradarjait olcsó Lancet drónok pusztítják.

Az számomra roppant meglepő, hogy az oroszok megkímélték az ultranacionalisták politikai központját, a kijevi rezsim kormányzati intézményeit. Ilyen botorságot az amerikai imperialisták sose követtek volna el. Ők egyből le szokták bombázni a parlamentet, hadügyminisztériumot, államfő székhelyét, hidakat, reptereket, vasútvonalakat, olajraktárakat, kikötőket, radarokat, meg minden ipari létesítményt. Szerbiában, Irakban, Líbiában is így jártak el. Az oroszok elfinomkodták a különleges katonai művelet első részét, ez sok katonájuk életébe került.
Talán mostanra már több az ukrán halott, mint az orosz. És ha a kijevi rezsim tartalékai kimerülnek, két generációnyi férfi elhullik, akkor talán a az amerikai gazdaik belátják, hogy kompromisszumos békét kötni nem az ördögtől való dolog.
1970. Nyárköszöntő "Midsommar" fesztivál Svédországban..
larvar0 2023.06.26 22:54:42
@Namely: azért a robbanóanyagok (pl. TNT) nem robbannak csak úgy maguktól. TNT-t lehet ütni kalapáccsal, meg lehet gyújtani, akkor se robban, csak nagy füsttel ég.
Ha a gyutacsokat külön tárolják, akkor egy bomba, akna, tüzérségi lőszer kis túlzással egy darab vas.

A svéd képhez.
A jelenlegi robbantgatós, lövöldözős, bandaháborús svéd valósággal szöges ellentétben áll a 70-es évek idillje. Belegondolni is szívszorító, hogy mi lett volna, ha nem engednek be minden csőcseléket.