Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BlackSwan

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BlackSwan 2023.02.23 08:07:46
@ThorTheGodofThunder: Szerintem Ákos és Kriszti kedvelhették egymást korábban is már, maximum nem volt olyan szoros a kapcsolatuk, mert Kriszti valamiért a mocsárhoz vonzódik. De amikor az Ákos-Bibircsók frontvonalon pártot kellett választani, Kriszti emlékeim szerint Ákost választotta, volt is belőle hiszti. Mondjuk alapból volt ott valami, de annyira nehezen viseltem azt a perszónát, hogy az epizódjait törölte az agyam... Azért javítsatok ki, ha tévedek.

Egyébként én teljes szívemből egyedül Ákosnak tudok szurkolni - de látom, azért sokan vagyunk így.
Kriszti kapcsán teljes EKG-ban vagyok veletek - bár én igazából sajnálom őt, és látnám benne a jószándékot is, meg a potenciált arra, hogy egy értékes ember legyen. A legnagyobb hibája, hogy valamiért zsigerien vonzódik a mocsárhoz, és ez alatt most nem csak embereket, hanem helyzeteket, életkörülményt, stb is értek.
Nekem Reni annyira egybites és egyszerű, hogy nem csak azért nem tudok szurkolni neki, mert azért jobban örülnék, ha egy értelmesebb, összetettebb gondolkodású ember nyerné a játékot, hanem azt is érzem, hogy másképp ugyan, mint Krisztinek, de neki is veszélyforrás lehetne ennyi pénz az élete alakulása szempontjából.
Ricot hagyjuk. Ha igaz, amit korábban idéztetek a helyzetéről, hátteréről (Redditről vagy Face-ről hozott infó volt), akkor nagyon sajnálom - de jó lecke lenne "elbukni" a jobb élet lehetőségét, már ha felfogja, hogy azért nem nyerte meg, mert nőkkel így nem beszélünk és viselkedünk, meg amúgysem. (Amúgy a pöcsmutogatással "Auréliózni" akart egyet? Bár nem nézek ki belőle taktikát, meg egyébként sajnos túl sok értelmet sem...)
Csimpi szerencsétlen nyomorult egy vicc - és elég kellemetlen érzés egy embertársamra ilyet írni, szóval remélem, hogy egyszer benő a feje lágya. Csak ahhoz mondjuk az is kellene, hogy a social media meg a környezete ne azt a visszajelzést adja neki, hogy ez így jó, így kell tovább... Szerintem tudna változni, ha értelmesebb közegbe kerülne - de lehet, hogy túl naív vagyok. Amúgy nem tudom, ő idegesít-e jobban, vagy az előző széria Danija - nevessetek ki, de engem komolyan felháborított az a póló, amiben Tony Starkra fotóboltolták őnagyszerűségét, aki talán az egyik legtoxikusabb játékos volt arrafelé. Egyébként Márióban is érzem a mérgező hajlamot, csak az ember inkább kineveti szegényt, mint felvegye a gyökérségeit... Amúgy a "hogyan bassza el az Insta az egyszerű mai fiatalokat" c. tankönyv iskolapéldája lehetne szerintem.
Lissza - hát ő egy VV5-ben előbb esett volna, mint egy Diuska, sőt, előbb, mint egy Bandika. Szerintem ő egyáltalán nem ebbe a műsorba való - ami egyébként nem feltétlen hiba. Igazából neki még jó eséllyel fog benőni a feje lágya, legalábbis benne látom leginkább az "új reményt" a Mocsár Ligából.
Melit hagytam a végére. Eleinte én együttéreztem vele - azt gondoltam, csak annyira más és annyira másképp reagál, mint a többiek, hogy ezzel azok nem tudnak mit kezdeni, ezért utálják; valamint annyival értelmesebb náluk, hogy ezt a fölényt is megérzik és félnek tőle az ilyen Múmia-Bibircsók szerű lények. És valóban voltak jó villanásai. De a "szarozás" óta nem tudom, mit gondoljak... Ha taktikázott orrba-szájba, akkor nem értem, hogy lehetett ennyire hülye, hogy nem gondolta, egy ilyen fordulat túl átlátszó lesz, és ez nem lesz szimpatikus, a "köpönyegforgatókat" senki nem szereti, és még a mocsárnak is átjön, hogy ez nem oké. Ennyire elvesztette a kontrollt? Nem értem... Mindazonáltal igazán szurkolni neki sosem tudtam. Van benne valami, amitől görcsbe rándul a gyomrom, nem szívesen szívnék el vele egy cigit (ha dohányoznék). Néha teljesen érzelemmentesnek érzem, néha meg előtör belőle valami, ami nekem inkább agresszív megnyilvánulás, mint igazi érzelem nyoma. Van benne valami ijesztő, amit nem tudok pillanatnyilag ennél jobban megfogalmazni - de emiatt azt érzem, veszélyes lenne az is, ha ő nyerné a pénzt, és a saját érdekében is jobb lenne, ha nem sikerülne. De úgy néz ki, nem is fog.

Javítom amúgy magam: Daninak szurkoltam igazából, Ákos csak második volt. De tegyük hozzá, ehhez a hisztimentesség és a jópasiság is hozzájárult. :) Mindenesetre amit korábban Nyuszó idézett Dani insta live-jából, az bennem tovább erősítette a szimpátiát. Azt sajnálom csak, hogy sikerült Melibe belebonyolódnia - de biztosan megvolt az oka, és tanul(t) belőle. Amúgy kicsit hasonló kaliber volt szerintem, mint pl Robin a 7-ből vagy Milo a 3-ból. Náluk jobban csak az ultimate kedvenc Attila győzelmének örültem. :)

Végül elnézést, hogy eltűnök meg feltűnök, de elég nehéz most titeket is követni (mondjuk én örülök, hogy ilyen aktívak vagytok, csak nem mindig tudom követni :") ) - aztán a legtöbbször valaki úgyis megfogalmazza már, amit hozzátennék a diskurzushoz. Mindenesetre köszönöm a korábbi pozitív visszajelzéseteket a "beböfögésemre" - szeretnék aktívabb lenni ebben a másfél hétben, de meglátjuk majd, mi sikerül. Életke szeret azért közbeszólni.
BlackSwan 2023.02.23 10:17:42
@Fálki: Ezek a számok szimpátia lájk per kopf? Mert akkor baromira nem értem a "gheccis nézőket"... Bár amikor néha napján az Insta-kommentekre ránézek a VV profilján, hirtelen nagyon elkezdek örülni a kis burkomnak, és annak, hogy ilyen buta, rosszindulatú és alpári népeket csak arrafelé látok (tisztelet a kivételnek).

@Balu30 : Akkor erre rosszul emlékeztem, elnézést.

@Impavidus : Ha a szilveszterből indulok ki, lehet ebben valami. De az alkohol sokszor egy eltorzult, nagyon rossz oldalát hozza ki az embernek, ami valójában talán ott sincs. (Vagy én vagyok naív és jóhiszemű.) Dani sem makulátlan - de messze normálisabbnak és jóval kevésbé sérültnek tartom, mint az évad többi szereplőjét. Persze ez csak az én véleményem. Ricohoz azért én nem tudnám mérni. A Kulabácsival kapcsolatos meglátással viszont egyetértek.

@naty77: Először is köszönöm. :) A munka kapcsán én is csak a LinkedINt tudom javasolni lelkesen - nekem is az segített egy normális helyet találni. Remélem, mielőbb sikerül neked is!!!
ValóVilág HogyVolt EKG 2023.02.02 18:23:04
BlackSwan 2023.02.04 21:39:56
Sziasztok!
Kicsit elbaltázott döntésnek érzem, hogy pont a párbaj-adás hevében ragadok klaviatúrát, és írok Nektek - de azt hiszem, eddig bírtam szó nélkül. Csendes olvasóként végigasszisztáltam veletek a VV10-et is már - bár ott volt véleménykülönbségünk, mert Bála nekem valahogy az első perctől sántított, aztán ki is bukott a lóláb. Robinak szurkoltam - "tujaság" ide vagy oda, számomra a legszimpatikusabb szereplő volt. Esélyesnek is gondoltam, csak aztán Vivcsó valahol nagyon elhúzott - de egyébként nem bántam. :) Nade elég a nosztalgiából - most most van. A "néma kommandó" után pedig azért döntöttem úgy, hogy most "szólalok meg", mert azt hiszem, elkeseredtem, és valahol azt érzem ennek a párbajnak a kimenetele fogja meghatározni a műsor további irányát. A helyzet az, hogy ezzel az évaddal már alapból hadilábon állok. A szereplők többségét sajnos jóval kevésbé érzem vállalhatónak és elviselhetőnek, mint az előző évadban, pedig ott is volt ám "true trash" bőven. De itt most úgy érzem, új mélységeket sikerült feltárni, mindezt pedig támogatja, bíztatja a csatorna... Mert az, hogy nincs szankcionálva az a terror, amiben a kula képes tartani másokat, az az alpári és megalázó stílus, amit a félkegyelmű képvisel, és amikor szerkesztői utasításra kell kárt tenniük magukban a játékosoknak, az bizony bíztatása a bullyingnak, az alpári hímsovinizmusnak és úgy egyáltalán a társadalmilag elfogadott és normális viselkedésnek. De igazából ezeket már mind leírtátok, én meg csak egy orbitálisnak nagy EKG-t tudnék többnyire a témákhoz adni - de most muszáj volt erősítenem és nyomatékosítanom, hogy HAJRÁ DANI. Egyszerűen a normális szeretném, hogy még egy kis esélyt kapjon... Hátha...
Többen írtátok, hogy nem nézitek tovább, ha Csimpi-győzelem lesz - én már sajnos így is csak hébe-hóba nézem a videókat, mert nem bírom már néha, komolyan fel tudnak zaklatni megnyilvánulások - de azért a kíváncsiság még él, és ha másként nem, de olvasóként itt szeretnék még maradni. Szóval remélem, azért lesz még itt élet meg tudosítás - nekem amúgy sokat jelent, ilyen is kis önigazolás meg ki is kapcsol, köszönöm is Nektek. :)
Elnézést az amúgy teljesen haszontalan HSZ-ért - a lényeg, hogy a többséggel egyetértek, és remélem, nem kell senkinek sem feladnia a műsor figyelemmel kísérését végül. (Mivel csak a videókat nézem a weboldalon, nem tudom, lett-e eredmény - de frissítgetek és az Instát is nézem a fejleményekért.)
BlackSwan 2023.02.05 09:12:25
@Cérnahuszár: Ezt a "Dani konfliktuskerülő"-teóriát osztom, én is így látom. Illetve szerintem olyan pasi lehet, aki az erős nőkhöz vonzódik, és alárendeli magát nekik. És neki ez jó, amíg tart. (Off: Láttam már ilyen kapcsolatot, de csak addig tudott jól működni, míg a nő úgy nem érezte, hogy neki inkább "tökös" fazon kell. Aztán belement egy "tökös" kapcsolatba, és konstans veszekedés lett belőle. Az "alárendelt" pasi meg talált egy kevésbé domináns nőtt, és neki már hepiend van. De addig jól érezte magát a domináns nők mellett.)

Halvány emlékképem van, hogy mintha ezt valaki írta volna már, de... Ezt az egészet bizony Piroska b@szta el... Ha a kulát viszi, a villa szarmentes övezet lenne, és többek között ezt a párbajt/párbajeredményt is elkerültük volna. Egyébként valahol megértem Piroskát - ha a húszas évei elején jár, akkor meg pláne. Akkoriban engem is betalált egy kula - ha kvázi menekülni akartam, passzív-agresszív módon jött utánam, aztán meg jött az érzelmi manipuláció. Igen, Piros is egy barom volt (és ahogy hallom, még az is) - de az ilyen kula-féle hímek viselkedésére nincs mentség. És bele lehet ám nyekkennk ebbe, pláne, ha nincs hova menekülnöd, nem tudod elkerülni az embert. (Én végül el tudtam szerencsére. De azért eljátszotta még a "kellesz, fontos vagy, nem hagylak, megyek utánad", aztán "ja, én nem úgy gondoltam, amúgy nem kellesz, ez nem kapcsolat és sosem lesz az"-sztorit.) Én csak azt nem értem, hogy most már valamelyest külső rálátással Piros miért nem szégyelli el magát, és tér észhez. Mmint azt értem, hogy a műsorban való szerepléshez gátlástalannak kell lenni - de basszus, nem hiszem el, hogy nem látja, mi történt, és nem szégyelli. (Komolyan, én szégyellem már helyette. Mondjuk kb. folyamatosan szekunder szégyenérzetem volt miatta.)

Renit sem értem (és most térek rá a lényegre), hogy hogyan felejtett el mindent, amikor már egyszer tök jól átlátta, hogy kula egy kula. Aztán amikor ez a féreg szarcsimbók előadta a kihívás után neki, hogy mekkora nagy manipulátor szarkavaró, eszelősen csillogó tekintettel és hihetetlen mértékű elégedettséggel azon a hányingerkeltő képén (bocsánat, nekem ez a jó pasitól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől), akkor csak kuncogott és tovább basztatta azt az "okos kis buksit"... Én értem, hogy Reni egy ösztönlény, nem tud élni a péló nélkül - de valami minimális morális tartás lehetne benne. Azért ennél a monológnál már bőven érezni kellett volna, hogy nem, ez nem oké. Ez az egész ember nem oké. Bár nem tudom, mit várok, amikor kb alázni is hagyta magát...
Tudom, sokatoknak szimpi Reni, mert aranyos lány - de én ezt a szintű egyszerűséget már önveszélyesnek gondolom. (Egyébként ezért is remélem, hogy nem nyeri meg. Szerintem ő jutna a BB Évi-sorsra.) Az esti fejlemények előtt pedig döbbenten állok, hogy most akkor tulajdonképpen nyomott Melinek egy Piroskát, ha jól értem... Nem tudom, Ákos végül mit tett a dologhoz (remélem, a teljes eseményt vissza lehet majd nézni valahol) - de remélem, szembesítette vele, hogy ugyanúgy hülyén viselkedik, mint az általa kint hagyott játékos...
Ha nem, és akkor is, ha hisztis meg hiperérzékeny meg minden lében két kanál, az egyetlen nagyjából értékelhető játékos szerintem még Ákos - Melina mellett. De Melivel az a gond, hogy bár sokszor tudok EKG-zni vele, van egy olyan kiállása, amitől IRL görcsbe rándulna a gyomrom. Emiatt inkább Ákosnak szurkolok - de a jelenlegi állás mellett komolyan aggódom, hogy valami vállalhatatlan mocsárfigura nyer megerősítést, hogy "szuper jó az, amit képvisel"...

Ja, igen, Kriszti. Nyilván nem látom "belső szemmel" a dolgokat, hiszen nem vagyok játékos - de nekem ő ott ment el, hogy ennyire a mocsárhoz húz. A Bibizésnél engedtem el, hogy meglássam benne a reményt egy vállalható és "szurkolható" játékosra. De szerintem még sokaknak közületek is. Ha most valami csoda folytán felnyílna mégis a szeme, akkor még talán feljöhetne nálam megint.

De egyébként ez a "szív harcosa"-duma már az 5. évadban is ciki volt, és nem nyerő stratégia...

(Nem tudom, mennyire tudlak majd követni titeket, de igyekszem, bár írni ritkán fogok. Nézni meg... Csak amit bír a gyomrom = a 3 debil csávóból egy sincs a videóban. Ami szerintem nem sok lesz sajna.)
BlackSwan 2023.02.05 09:17:23
@LaciHogyVoltol: Azért ez a zene-dolog elég gáz... Én biztos vagyok benne, hogy nem volt véletlen, de amúgy nem tűnt fel. Azért kíváncsi lennék, hogy történik egy ilyen műsor szerkesztése. Bár amiket másodkézből arról hallottam, milyen a reteknél dolgozni, szinte biztos vagyok benne, hogy minden itt elhangzott konteó valójában a realitás.