Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béééé

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint nem aludt jól. Nehezen is jött szemére az álom, és éjszaka során is gyakran felébredt. Az okokon gondolkozva arra jutott, hogy valószínűleg fizikailag nem elég fáradt, csak szellemileg merül ki a nap végére. Ettől függetlenül nem kelt olyan nehezen, mint egy nappal korábban, mégis várta, hogy…..
Béééé 2022.01.24 23:39:51
Lassan már nevezhető szokásosnak az ébredésem időpontja, frissen üdén (ezt az autocorrect "Irén"-re írta át...) pattantam ki az ágyból. Amúgy érdekes, mert itt később kel a nap, mint otthon, még 8 után, szóval hamarabb kelek fel, mint a nap... Elolvasgattam, amit el kellett, válaszoltam, amire…..
A Délmagyar címlapján vezércikként jelent meg, hogy a biciklisek milyen nagyon szabálytalanok, bizony. Példa erre a Dugonics tér, ahol a biciklisek 70%-a szabálytalan volt, mert a zebrán tekert át. Az újságírónak csak az nem tűnt föl, hogy szabályos lehetőség nincs a…..
Béééé 2011.08.15 22:40:55
@vuk_: kérdezzük már meg, hogy szerinte mit jelent a jogszabály "kijelölt gyalogos átkelőhelye". Minden mástól függetlenül értelmezhetné. Megsejthetjük az út tervezőjének, fenntartójának felelősségét, de azt állítani, hogy egy gyalogos átkelőhelyen más is mehet eléggé téves következtetés.
Béééé 2011.08.15 23:00:04
@CsImi: nincs ilyen fogalom a kreszben, hogy autó, ellenben van autóbusz, van pl. jármű, van pl. gépjármű, jah és van gyalogos. Ezen felül pedig tisztázva van, hogy a buszsávot kik használhatják, pont ezért nem csak buszok. Ugyanígy az autóúttal. Ebből kiindulva a gyalogos átkelőhelyet, mivel nincs bővítve a használók köre csak gyalogosok használhatják. Azt értem, ahogy írtam is, hogy sejtjük ki a ludas, de ti azt terjesztitek, hogy lehet tekerni a zebrán, ami egyáltalán nem állja meg a helyét, függetlenül, hogy mennyire vagy jogász - vagy mennyire nem. A magyarázó posztot pedig elolvastam, az is téves következtetést állapít meg.
Szerintem egyébként a zebra előtt pont az elsőbbségadás kötelező táblának nincs értelme. Tessék.. elég gyengén érveltél.
Száz szónak is egy a vége, légyszíves válaszolj: milyen átkelőhely? Azt is leírhatod, ha akarod, hogy még kik vannak felsorolva rajtuk kívül, nem lesz hosszabb a hozzászólásod tőle.
Béééé 2011.08.16 00:17:21
@CsImi: a gyalogútból és a gyalogos övezetből nem lehet következtetni, hogy a gyalogosátkelőn is tilos lesz járműnek haladnia?
Az, hogy jogászok vitatkoznak erről a kérdésről bőven elégnek kellene lennie arra, hogy ne állítsd tényként, amit a posztban állítottál.
A kommented végét sem értem, eddig minden kétséget kizárva, tényként kezeltük, hogy a kerékpáros átteker a zebrán.
Úgy gondolom, hogy a gyalogos milyenségű átkelőhely, függetlenül attól, hogy egyértelműsíti-e a jogszabály vagy sem a használóit- álláspontom szerint az, hogy gyalogosnak hívja teljesen egyértelművé teszi-, azt sugallja, hogy a gyalogosok átkelője. Ha ezzel vitatkozol, és próbálsz azzal érvelni, hogy bezzeg mást mennyire egyértelművé tesz lehetőséged nyílik arra, hogy téves következtetést vonj le, de szerintem ez max erőltetett következtetés lesz, gyakorlatilag a gyalogos szó jelentésével vitatkozol. Nem elnevezési kérdésről van szó, a kifejezésből egyértelműen származtatható a jogalkotó szándéka.
A gyalogútból és a gyalogos övezetből is arra a következetésre kell juss, hogy a joghézag megszüntetése bizony azzal fog járni, hogy a járműveket kitiltják a zebrákról, lehet igaz kivételként ott fog szerepelni, hogy ha a gyalogos és kerékpárút folytatása.
Bűnbakot viszont nem kerestem, pusztán arra akarok rávilágítani, hogy egy rohadt nagy kérdőjel van itt(persze az igazamban hiszek), de mégis úgy terjesztitek az igét, mint ha az szent írás lenne fittyet hányva arra, hogy pont a blogotok célközönsége a leginkább fogénykony az ilyen(álláspontom szerint alaptalan) kapaszkodókra. Később emiatt akár a konfliktust keresve is.
A bölcs talán az lett volna, ha körbejárjátok a dolgot: bírósági gyakorlat, rendőrségi állásfoglalás, szakértők bevonásával készülhetett volna egy egyértelműsítő összefoglaló. Ehelyett.. leírtad a magánvéleményed. És csak ismételném magam.. tudod: célközönség, fogékony, meg blabla.
Annyi a blog-pont-hun a BKV-fikázó blog, mint a MÁV köpködő, a harmadukat bérbloggerek írják a majdani sültgalamb-kateg'ből. Csupa porofi. BKV-figyelő blog pl. És ennyit nem tudtok, hogy a buszsofőrök külön kaszt a sofőrök párhuzamosvilágában? Rájuk különKRESZ vonatkozik az…..
Elérkezett a nagy nap, kezdődik az orientációs hét. Illetve szinte el sem érkezett a nap, hiszen olyan korán kellett kelni a reggeli miatt, hogy ez számomra még éjszaka volt. Mint említettem, ezen a héten 8:30-ig van reggeli.Mivel a Scwarzenegger édesanyjától megtudtuk (Ovizsaru),…..
Béééé 2008.08.27 20:10:59
Megérkeztem. Sőt, már eltöltöttem itt egy egész napot is. De az elejéről kezdem.Reggel 4:15kor ébresztő, 45kor indulás a Ferihegy 2A terminálba. Ott check-in, csomagok rendben, így az első próbát átvészeltem. Szegény kislánynak a mellettem lévő pulton bizony átt kellett tennie…..