Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szultan02

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reggel a szokásos időben kelek fel. Tegnap ugyan esett hajnalban 10 centi hó, de gondolom, egy teljes nap alatt csak sikerült azt letakarítani a városi utakról. Leviszem a biciklimet a panel második emeletéről, majd a folyton visszacsukódó ajtón átküzdve magamat kitolom a küszöbön; bele a…..
szultan02 2019.01.25 01:31:36
10 centi hó? Miről ír ez a fickó? Talán 4-5 centi ha esett, ennyinek talán a gépeket sem érdemes nekiküldeni. Itt vannak fényképek a naaaagy hóesés reggeléről:
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szombathelyen_a_frissen_esett_ho_neheziti_a
"Remek" hangulatkeltő cikk a szokásos "itt minden sz.r" hozzáállással. Mert persze a 40+ évvel ezelőtt épült lakótelep kevés parkolójáért vagy a huszon-x éve (valóban agyatlan módon) a járdára felfestett kerékpárutakért is OV és/vagy a mostani városvezetés a hibás...
szultan02 2019.01.26 02:38:05
@BOAR: Elég modortalan ez a beszólás, de elengedem a fülem mellett, mert csak téged minősít.
Szerintem rajtad kívül mindenki értette, amit írtam, de a kedvedért leírom újra, kicsit kibővítve és lassabban:
1. Világosan leírtam, hogy az ilyen járdára felfestett kerékpárutakat én sem tartom jónak.
2. Amit 40+ vagy 20+ éve csináltak, az nem a mostani kormány vagy városvezetés sara. Hogy pontosabb legyek: annak a sara, aki megcsinálta.
Szóval, semmi okot nem adtam, hogy gorombáskodj.
Egyébként meg a szombathelyi helyzetről volt szó és arról írtam, csak te keverted bele Kaposvárt, de ettől függetlenül, ha Kaposváron szúrtak el valamit, az (a 2. pontban leírtak szerint) "annak a sara, aki megcsinálta".
1943.december 28-án hét testvért végeztek ki a fasiszta Saló-i Köztársaság fennhatósága alatt álló Reggio Emiliában. A hét Cervi-fivér megölésével akarták megtörni az egyre erősebbé váló ellenállási mozgalmat. Ezt a gyalázatos tettet azóta sem feledték el Olaszországban. A mélyen katolikus Cervi…..
A járvány szó hallatán az embernek összeszorul a gyomra. A történelem során számos járvány tizedelte meg az emberiséget, arra pedig - az orvostudomány rohamos fejlődése, valamint az újabb védőoltások kifejlesztése ellenére - ma sincs garancia, hogy nem támad fel ismét egy…..
szultan02 2015.04.14 13:40:13
@Pretoryan:
"1. az! :-)"

2. az! :)
Sorszámozva felsorolja az okokat, nem a világháború sorszámáról van szó.
Hollywoodi filmeseknek köszönhetően sokszor párhuzamos univerzumba repítjük magunkat, ahol a látvány kedvéért felülíródnak a fizika törvényei, a dramaturgia pedig játszi egyszerűséggel szabadul meg az ésszerűség, a történelmi tények és a valóság fojtogató…..
szultan02 2014.06.12 14:28:08
@CJKrisz: Tökéletesen _rugalmas_ testek.
szultan02 2014.06.12 16:08:10
@qtyuly: Szerintem neked kellene ezt átgondolni még egyszer-kétszer-sokszor! CJKrisz ugyanis csak a két autóra ható erőkről írt, nem pedig arról, hogy milyen erők érik a két autó közé került testet. Akár hiszed, akár nem, a kettő egészen más!
szultan02 2014.06.13 00:49:01
@qtyuly: Ezt a matematikai gondolkodás dolgot nem kéne feszegetned, mert láthatóan a szövegértés sem erősséged, anélkül meg nehéz lesz itt elméleti matematikusnak eladni magadat.
Az eredeti probléma két autó ütközése volt, a két ütköző test közé kerülő harmadik test ügyén csak te kezdtél el rugózni.
Ezzel a gondolattal játszott el az amerikai National Geographic magazin. Az eredményt a Föld jelenlegi képén ábrázolták kontinensekre lebontva. Voltak mellé ugyan rövid magyarázatok de azok egyetlen komolyabb földrajzos érdeklődését sem elégítenék ki. A National Geographic…..
szultan02 2014.01.02 22:39:42
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
"Semmi gond. Több tengerparti nyaralási lehetőség lesz. "
Azért ez így nem feltétlenül igaz, átlagos felszíni tagoltságot feltételezve ugyanis csökkenni fog a tengerpartok hossza. (Az Antarktisz leendő tengerpartjával nem számoltam.)
Az viszont igaz, hogy aki addig távol élt a tengerparttól, az közelebb kerül hozzá (aki pedig emiatt elveszíti az otthonát, az valószínűleg nem vágyik oda).
Pospisil Rosszabb, mint a vuvuzela? 2012.05.30 10:02:00
Itt az újabb, nyugalom megzavarására szolgáló fúvós szerkezet, amelynek használatát sok szurkoló csak a wc-ben engedélyezné, és semmiképp nem a stadionokban. Nem leszek népszerű, de valószínűleg minden futballszurkoló emlékszik a vuvuzela soha el nem halkuló hangjára,…..
szultan02 2012.05.31 01:01:13
@rez: Semmi baj, majd hívok mást, ha te nem szívesen jössz. :)
De most komolyan: szerinted jó az, ha egy étteremben beszélgetni sem tudsz a hangos zene miatt? Egy koncert az nyilván más téma, oda a zenéért mész, nem pedig beszélgetni.
Egyébként pontosítok: a focira teszek nagy ívben.
A világ gazdagjai csak 275 darabon osztozhatnak a nemzetközi kerékpárpiac luxus kategóriájának ma elérhető egyik legszofisztikáltabb és legdrágább elektromos bringájából. Közülük volt már olyan, aki a Veyronja mellé látatlanban, interneten rendelt, de azért a 7-8 milliós…..
Öröm látni, hogy minden napra jut egy újabb módszer a lakosság szénnészipolyozására. Meneküljön, akinek még bármi van a nevén!Látom, hogy mindenhonnan pénzt próbál szerezni az állam a lakosságtól (most a legújabb kísérlet a rendszámcsere akció), hol burkoltan, hol nem, de…..
szultan02 2012.01.26 12:21:30
Sziasztok!
Még csak a hozzászólások felét olvastam el, de úgy gondoltam, hogy inkább most írok és majd később olvasom el a többit, mert elég sok félreértést, téveszmét és feltételezést látok.
Én is kaptam ilyen levelet és voltam is ez ügyben a Földhivatalban.
Az érintett földterületet ’89-től öt évig béreltük egy Szombathely melletti TSz-től és ’95-ben lehetett megvásárolni. Mi is (szüleimmel) és általában mások is azért béreltük, mert abban bíztunk, hogy majd meg is lehet venni (ez bejött) és idővel talán építési telek lehet belőle (ez nem jött be) és gazdálkodunk is a területen. (Az eladók számítása hamarabb bejött, mert a több mint 200 db 1000 m2-es telek négyzetméterét kárpótláson 20 Ft-ért vették és 170-ért adták el.)
Aki művelte a kertjét, az zöldséget, gyümölcsöt, virágot termesztett. Szántóföldként a bérleménybe vétel óta egyik sem funkcionált, hiszen a legtöbb bérlő (majd tulajdonos) kerítést is épített és egy kis szerszámoskamrát.
A legtöbb telek ma gyümölcsös és sokan pihenőtelekként is használják, de ne gondolja senki, hogy víkendházakkal van beépítve minden telek (bár én csak a saját telkem utcáját látom, kb. 40 kert), többnyire csak a 15-20 éve felhúzott bódék! Van néhány szilárd alappal bíró tégla építmény is (és láttam a terület szélén az aszfaltozott út mellett családi házat is), de nem ez a jellemző. Kb. tíz évvel ezelőtt a kerttulajdonosok kérelmére villamos hálózat is épült. Tehát téves az a feltételezése több hozzászólónak, hogy itt üdülőtelep van kacsalábon forgó palotákkal.
A Földhivataltól kapott levél inkább ellenséges, mint ügyfélbarát hangvételű, nálam is felment a pumpa, amikor olvastam. Az első öt mondat „barátságos” szófordulatai: „kötelezem”, „köteles eleget tenni”, „eljárási bírsággal sújtható”, „ esetenként 5000 Ft”, „Végzésem ellen fellebbezésnek helye nincs”. Nem várok a hivataltól illatos levelet rózsaszín borítékban, de azért így rám rontani szerintem durva.
A mezőgazdászt, aki a levelet jan.10-én aláírta, közben elbocsátották, a levél kelte után két héttel már más foglalkozott az üggyel.
A hivatalban teljesen normális ügyintézés volt, az ügyintéző készséges volt és mindenre válaszolt. Lényegében arról van szó, hogy a telkek művelési ágát szántóról gyümölcsösre kell megváltoztatni, mivel már nem szántó. Szerintem ezzel nincsen semmi gond. Ez helyrajzi számonként 6600 Ft igazgatási szolgáltatási díjat jelent (sajnos), ezért nem tudom, hogy a posztoló honnan vette a 30-70e Ft közötti összeget. (Esetleg más célú hasznosítás esetén más összeg is lehet, azt nem tudom, de a művelési ág változás ennyi.)
Kicsit hosszú lett, bocs.
szultan02 2012.01.26 15:43:52
@Németh András: Azt írtam az eljárásról, hogy „Szerintem ezzel nincsen semmi gond”. Az összegre vonatkozó „sajnos” megjegyzésem egyrészt annak szólt, hogy fizetni kell, de hát Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. Kimegy a mezőgazdász a helyszínre, körülnéz, aranykoronát számol, stb. Nem is az összeget kifogásoltam, ha ennyi, akkor ennyi.
Másrészt, ha kimegy a terepre, akkor nyilván nem csak egy telket néz meg, hanem amennyit tud (tízet-húszat).
Harmadrészt, egy 150 m2-es, külön helyrajzi számon lévő földdarab díja ugyanannyi, mint mondjuk egy fél hektárosé, ilyen zsebkendőnyi területnél azért tényleg túlzás a 6600 Ft.
Viszont még ennél is nagyobb lehúzásnak tartom földhivatal témában, hogy elhunyt hozzátartozó haszonélvezeti jogát is ugyanennyiért törlik, pedig ahhoz aztán senkinek sem kell felemelnie még a seggét sem a számítógép elől.
TComment Így vesz autót a nepper 2012.01.24 06:33:35
Elméletben mindenki tud autót venni, de gyakorlatban pár apróság miatt képesek otthagyni egy ilyen remek vételt. Szerencsére nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
szultan02 2012.01.24 12:16:26
@AUTÓNEPPER: "Pont ilyenkor kell megkérni egy ismerős autószerelőt/havert/bárkit aki jobban ért az autókhoz mint te,hogy nézze át az autót."
Ebben egyetértünk, de ha választani is akarok a felhozatalból, akkor valószínűleg nem elég 2-3 autóhoz elhívni az ismerőst. A km óra sem old meg mindent, de a jelenlegi helyzetben mégiscsak egy objektív információval kevesebb áll rendelkezésre. Ráadásul ezt távolról is (telefonon) meg
lehet tudni (csak jelenleg nem sokat érünk vele), így aki nem akar mondjuk 200+e km-t futott autót (mert valamiért olyat nem akar), akkor az nem megy el megnézni. Az állapot megtekintéséhez viszont mindenképpen el kell menni megnézni, aztán majd kiderül, hogy érdemes volt-e.
Az első japán kapszula hotel a 70-es évek végén nyílt meg Oszakában, hogy az üzletembereknek és az ingázóknak szállást nyújtson. Azóta a turisták egyik kedvenc szállásformájává váltak a kapszula hotelek.   Manapság a legtrendibb kapszula hotel lánc a 9H. A kilenc órás…..
Lionel Messi előbb barátnőjét, majd saját bálványát döntötte le a nyaralásán.                       A Barcelona ikonja, Lionel Messi az argentinok számára csúfosan véget…..
szultan02 2011.08.10 09:53:14
@potyus: "Ja, és többször annyit edz, mint a futó.
És erről lehet vitatkozni napokon át. Én azt nem szeretem, ha valaki szentenciákat írogat, és nem igazak."
Ha nem szereted, akkor meg főleg Te se írogass szentenciákat arról amihez nem értesz!
Biztosíthatlak, hogy egy másodosztályú középtávfutó atléta is jóval többet edz, mint egy NB1-es focista és szerintem ez az arány az élvonalbeli futók és focisták között is megvan.
Továbbá egy nemzetközi szintű 1500-as futó nem hiszem, hogy rágyújtana (még alkalmilag sem), mert neki szüksége van minden ml oxigénre edzésen és versenyen is. (Azon nem akarok vitatkozni, hogy a focista az sportoló-e, de a cirkuszi gladiátor kifejezés szerintem is jobban fedné a valóságot.)
szultan02 2011.08.10 10:02:06
@kej: Örömmel látom, hogy potyus tájékozatlansága (és elfogultsága) nem csak nálam verte ki a biztosítékot. :)
szultan02 2011.08.10 12:22:38
@rooklin: Nem tudom, honnan vetted, hogy focizni vagy/és cigizni szeretnék és Rooney sem tudom hogy került a képbe, amikor itt Messiről volt szó. :) (Esteleg többet füstöl Messinél?)
Egyébként én is megírtam, hogy miből nem akarok vitát és MFG hozzászólása 2011.08.10. 11:26:33-kor is nagyon találó volt!
Vasárnap feltörték a Népstadion melletti kerékpárpálya bringaraktárát, az ott található mintegy ötven bicikli és motor közül egyetlen egyet vittek el. Az eltulajdonított gép Nagy György sebességrekord-vadász egyedi kerékpárja volt. A Schwinn-Csepel támogatásával készült…..
szultan02 2011.05.30 12:30:57
@zlaboncz (ZLC):
"Ha az amerikai rekordert megnézitek, akkor ott is dupla áttétel van, viszont a középső áttételnél a meghajtó lánckerék szintén nagyon nagy méretű - logikusan, így lehet nagyobb sebességet elérni. Ezen a bringán viszont elég kicsi a középső meghajtó lánckerék, és nincs is hely nagyobbnak."

Bizonyára azért, mert ezen van hátul egy váltó is, az amerikain meg csak az a két pár lánckerék.
GyorshírA tavasszal, még egyszer utoljára 386 fővel újraválasztott parlament ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását, miszerint ez év szeptember 1-jétől a parlamenti képviselők tiszteletdíja nem tartozik a…..
Több orvosi szaktanulmány állítja, hogy a szenvedélyes kerékpározás hosszú távon rossz hatással lehet a férfiak szexuális teljesítményére, és akár terméketlenséghez is vezethet. Egy spanyolországi vizsgálat szerint a triatlonisták között azoknak volt a legrosszabb a spermium…..
 Muddy újra, a tökéletes fesztiválajánló és a táncházas után - és még ezeknél is lehetett jobbat csinálni - itt van. A modoros magyar rocklegenda Hogy állt össze a zenekar, hogyan ismerkedtetek meg?A Feldmayer Tibi vörösmartys volt, mi meg ketten a Kovácsovics…..