Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsingo

22 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A város története A várost egy keresztes hadjárat után a svédek alapították 1293-ban Viborg néven, amely jó elhelyezkedésének köszönhetően hamar kereskedelmi központtá és fontos erősséggé vált. Alapítását követően Novgorod és egyéb orosz fejedelemségek is többször…..
Már előző bejegyzésemben feltettem egy költői kérdést és bár minden költői talentumnak híján vagyok, azért most megpróbálok válaszolni rá. Ezek a helyek Szentpétervár elővárosai, amelyek kastélyaikról híresek. Petergof Szentpétervártól nyugatra míg Carszkoje Szelo…..
     A vár egy kis szigeten található a Néva folyó eredése és a Ladoga tó között. Az erődöt 1323-ban Moszkvai Jurij aki Novgorodi herceg is volt a Novgorodi Köztársaságban (egyesek szerint az eddigi egyetlen demokratikus rendszer Oroszország területén)…..
Dzsingo 2010.11.17 15:17:28
@Seyfer: Kedves Barátom!

Hát olyan képek nincsenek, mert akkor már mindenki önkívületi állapotban van és így már nem a fényképezés az ami az embereket foglalkoztatja. Egyébként minden kívánságod így teljesüljön,
Te igazi gonosz Szőrmók!
Szentpétervári portya Új kezdet 2010.09.09 09:41:12
Új kalandjaim krónikáját egy rövid előtörténettel szeretném kezdeni. Jogosan merülhetett fel bárkiben a kérdés, mikor megkapta a körlevelem, hogy ez már megint megy, és megint oda? Nos ez ügyben némi magyarázattal tartozok, hogy mit is keresek már megint a vad keleten és miért…..
  A szállásunk egy kollégium ami Vasziljevszkij szigeten található a régi szállásomtól délkeletre, olyan 10 perc autóval, tehát nem vagyunk annyira a város szélén (lásd térkép 1). De így is 5 perc séta a tenger. Az épület 6. (bizonyára már tudjátok, hogy ez otthol az…..
Szentpétervári portya Utazás 2010.10.17 15:14:17
     Lassan már szokásommá válik, hogy egy utazás nem történhet meg valami rendkívüli esemény bekövetkezte nélkül. Ez bár közel sem volt annyira kalandos, mint a múltkori, de azért egy pár sort megér. Most a csomagom volt röpke 8 kilóval több a megengedett…..
A tallinni kirándulás célja kettős volt. Mivel 3 hónapra kaptam vízumot Oroszországba, ami csak november 27.-ig szólt el kellett hagynom az országot, hogy újat csináltassak a maradék egy hónapra. Ehhez nem kellett hazajönnöm, elég volt a legközelebbi uniós fővárosba elmenni az…..
 Az észt zászló:A kék az Észtország jovőjébe vetett hitet és reményt jelképezi. A fekete a termékeny földet illetve a sötét múltat szimbolizálja. A fehér a tudás, a felvilágosultság jelképe emellett a hó és a nyárfa színe illetve a…..
Szentpétervári portya Magyar est 2008.11.17 21:18:00
Bizony, bizony ilyen is volt nálunk! Az iskolában és egyéb beszélgetések során sokat meséltem Magyarországról, a magyar kultúráról, híres magyarokról és természetesen az ételekről. Különösen a menzai étkezések során került sor a magyar gasztronómia bővebb ecsetelésére,…..
Volgográd-1 állomásra október 11.-én 4:35 perckor érkeztünk. Ez azért is emlékezetes időpont számomra, mivel ez volt a 25. születésnapom. 33 óra utazás után már csak egy normális ágyra és egy zuhanyra gondoltunk. Arra az elképzelésre alapoztuk taktikánkat, hogy az állomáson…..
Egyszer volt, hol nem volt, az egyik terápiás társamnak az a eszement ötlete támadt, hogy el kellene menni Volgográdba. Mert hát ott aztán milyen jó is lesz. De mikor megkérdezték másik fellelkesült önkéntessel, hogy is van ez a dolog, első hallásra el is ment a kedvük az…..
Röviden ismertetem a város történetét, mivel leginkább ez az ami miatt bevállaltuk ezt a hosszú utat.A város első írásos említése 1579-ben egy angol utazó, Berro útleírásában szerepel. Ez valószínűleg nem a településre, hanem a Volga egy szigetére vonatkozott, és…..
Szentpétervári portya Az osztály 2008.10.02 21:17:00
         A fentebb látható hölgyek és urak a terápiás csoporttársaim. Balról jobbra haladva bemutatom őket néhány szóban: Max Stockholmból, egy magának való svéd; Johan, aki szintén svéd, író és filozófus egyben; Hanna…..
Szentpétervár Oroszország észak-nyugati részén, a Finn-öböl partján fekszik. A várost 1703 május 27.-én alapította I. (Nagy) Péter azzal, hogy a Néván található Zajasis szigeten elkezdte építeni a Péter-Pál erődöt (Petropavlovszkij kreposzty). Eredetileg a Néva…..
Szentpétervári portya Az iskola 2008.09.28 20:26:00
Az első nap a közös suli busszal mentem és mikor megállt egy palota előtt gondoltam, hogy itt azért állt meg itt mert csak közelebb van az iskola vagy ott nem lehet megállni. Mikor az épületek között bóklásztunk még mindig úgy gondoltam, hogy biztos ez a rövidebb út és csak…..
Szentpétervári portya A szállás 2008.09.18 21:07:00
A szállásunk a város nyugati szélén van, a Vasziljevszkij sziget legnyugatibb pontján. Utánunk már tényleg csak a tenger következik. A térképen az 1.-es számmal jelölt helyen található. Ez a szállás egy két lakótömbből lett kialakítva egy lakótelep szélén. Ez egy 12…..
Szentpétervári portya Hol mi? 2008.09.14 22:12:00
Ez Szetnpétervár térképe. Ne is próbálkozzatok, hogy elolvassátok az utcaneveket, mert elromlik a szemetek. A fontosabb pontokat bejelöltem rajta. Várhatóan ez a térkép fojamatosan változni fog mivel még sok mindent szeretnék rajta megmutatni. A feltüntetett pontokra a későbbi…..
Az alábbi térképen Szentpétervár elhelyezkedése látható. Mit ne mondjak elég északon van ahhoz, hogy jó hideg legyen. De elég nyugatra is, hogy európai nagyvárosnak nevezhessük és európai szemünknek ne legyen nagyon szokatlan...
Szentpétervárt először igazán a transzfer minibuszából volt alkalmam megnézni. Az első pillanatokban kialakított képhez több minden hozzájárult, mint a fáradtság, az eső és a környék ahol keresztül mentünk. Mivel a reptér kint van a város szélén természetesen nem a…..
Ez a fejezet az elutazásom előtti este kezdődik. Mivel a repülőgépem 7:55-kor indult volna Budapestről Bécsbe és ott egy átszállással Szentpétervárra ezért úgy számoltuk, hogy 3:00-kor kelünk és fél négykor indulunk a reptérre Balmazújvárosról. Lefekvés előtt fél…..
Szentpétervári portya A kezdetek 2008.08.28 22:46:00
A legelején röviden elmesélem miért és hogyan jött az az ötlet, hogy Oroszországban, Szentpéterváron fogok tanulni. A főiskola után az angol és német nyelvek után más irányba kezdtem kacsintgatni, és a kicsit egzotikusabb orosz irányába mozdultam. Az egyetemi tanulmányaim alatt…..