Regisztráció Blogot indítok
Adatok
colas

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drámai fordulat történt kaukázusikefírfronton, a Danone levette Activia-termékéről a "kefír" elnevezést, ami így Kaukázusi ~ maradt. A ~ titkára a hátoldalon derül fény, egészen pontosan "Activia Kaukázusi kefír jellegű, élőkultúrát tartalmazó, félzsíros,…..
colas 2008.08.27 15:56:07
Pinkfloyd!A történetben nem talán van igazam,hanem biztosam.Olyan dologról alkotsz határozott véleményt, amit csak hallomásból ismersz,ezt látom a hozzászólásaidból. Csak az indulataid vezérelnek,az idegengyűlöleted.Magyar vagyok,szeretem a hazámat, de a becsületes, adófizető, munkahelyet és értéket teremtő multikra szüksége van az országnak(persze amelyik nem így tesz, az más kérdés) .Úgy tapasztaltam , hogy a magyar vállalkozók adófizetési morálja a tulajdonos közvetlen érdekeltsége miatt messze elmarad a külföldi részvénytársaságoké mögött.Előbbieknél sokkal gyakoribb az adó és jövedelem eltitkolás, a minimálbéren foglalkoztatás,nincs fizetett szabadság és táppénz.Az emberek által legjobb munkahelyként megszavazott cég is multi.Hogyan van ez? Hol is vagyunk rabszolgák ???Nagyon nagy felelőtlenség nyilvánosság előtt ismeretek nélkül hangoztatnod itt valamit.Olyan mintha kijelenteném rólad , hogy te biztosan az az ember vagy , aki bármilyen alaptalan körlevelet továbbküld az ismerőseinek , anélkül, hogy utánajárna a tényeknek.Nem jelenthetem ki rólad , mert nem ismerlek.De mint írtam,nyitott vagyok személyesen megvédeni az álláspontomat,tényekkkel.Az ausztriai példa kiragadott szegmens.Magad sem gondolod komolyan , hogy az őstermelők konyháikban előállítva ellátják az országot a maguk megtermelt alapanyagból készített konzervvel,szalámival , tejtermékkel stb.Tehát szükség van a nagybani feldolgozókra.Ha a feldolgozók tisztességes árat fizetnek a beszállítóknak , akkor ők is tisztességesen megélnek és elégedettek.Érdeklődj az általad kispécézett társaságok hazai beszállítóinál az elégedettségi szintjükről a piaci viszonyokhoz mérten (fizetési morál,árak ), azután hozd meg az értékitéletedet.De kérlek ismereteidet ne a haveroktól, körlevelekből és újságokból szerezd.Ellenőrízd , hogy "tudásod" valódi tudás,amit saját magad tapasztaltál, első kézből szerezted be, vagy hiedelem , elképzelés,hallomás, általánosítással egybekötve...
Természetesen én sem értek egyet a műanyag evéssel.De a feldolgozóipar által kibocsátott termékek között nagy különbségek vannak.A legbiztonságosabb, ha te magad állítod elő mindazt , amit megeszel. De ha elmész vásárolni , akkor veszélyes csak úgy dönteni , hogy multi vagy nem multi.A kistermelőket sem kell félteni, termékeik például:nem zárt rendszerben fejt,baktériumokkal,TBC-vel , gümőkorral fertőzött tej,fekáliával locsolt földieper,nehézfémmel (króm)szinezett tojássárgája (mint tanyasi),kaviccsal megtömött liba, kacsa , hogy nehezebb legyen,agyonpermetezett gyümölcs bomlási idő előtt leszedve,műtrágyával dúsított sárgarépa...soroljam...
colas 2008.08.28 11:24:45
Kedves Pinkfloyd!
Először is örülök , hogy tisztességes embert ismerhettem meg benned . De ne általában a multikon veszesd le a mérgedet.A magas adók miatt nem rájuk kell haragudni.
Amit most utólag leírtál, abban igazad van. De tégy különbséget a multik között.Amiről te beszélsz, azok a multik nem itt termelnek , vagy csak kereskedők.A hazai termelő multi ugyanúgy nyögi az áruházláncok alacsony felvásárlási árait , mint a kistermelők. Rengeteg bőrt lehúznak a termelőről.Az áruházakban levő akciókat a termelők fizetik meg , nem a kereskedők , hiszen ők diktálnak.
Azt nem tartom helyesnek, ha valaki úgy szelektál ,hogy multi vagy nem multi.Ha egy magyar vállalkozó Szlovákiában nyit céget , ott termel és adózik , de a termékét itt adja el olcsóbban (mert ott olcsóbban tud termelni ), akkor az Magyarországnak jó , csak mert nem multi ? A jogszabályokat, az adókat kell változtatni.Azért nem haragudhatok egy csoportra , mert munka nélkül segélyt kap(bár képes lenne dolgozni).Csak él a törvény adta lehetőségével.A jogszabályon kellene változtatni ...Ha pl.egy termelő multi nagy adókedvezménnyel idejön, akkor ő a hibás? Nem az a magyar aki ebből meggazdagszik ? Nem őt kellene elővenni, hogy miért kötötte meg ezt az "üzletet"? És ezért minden multira haragudni kezdjek ?
Hidd el , a Danone korrekt cég(csoport) , ismerem.Azon van, hogy fogyasztható ,piacképes, egészséges terméket gyártson. Sok olyan példát tudnék neked mondani , mellyel meggyőznélek , de nem ezen a fórumon.De mivel piacvezető, ezért rengeteg támadás éri.Amikor pl.évekkel ezelőtt sok tejfölt megvizsgáltak mindössze kettőben volt meg a dobozon feltüntetett zsírtartalom. Az egyik a Danone tejföl volt...De ez nem hír!Ostobán bojkottálni, balhézni újra és újra ,kitalációk alapján...Na az igen !!
Mindenki hazug vállalatról beszél , mert nem használhatja a kefír nevet ,de gőze nincs arról, hogy a fogyasztók miatt nem kerül bele annyi élesztőgomba.Volt aki azt a baromságot írta le (bocs a kifejezésért ),hogy nincs benne élő kultúra , mert nincs felpuffadva a doboz , nem tudva azt , hogy a gázt a gombák termelik , nem az emésztésre jótékony baktériumok. És úgy írja le a hülyeségét , mint tudást.Remélem olvasni fogja ezt. Néha szégyenkezem honfitársaim miatt...
Be is fejezem a témát. Minden jót neked!
Én mindenesetre úgy mérlegelek,hogy jó ember(szervezet, csoport, termék stb) vagy nem.Megtapasztalva.Nem a nemzetisége, politikai hovatartozása stb alapján.Erre buzdítok másokat is.
Viszlát mindenkinek!