Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ryuzaki92

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó rég jártam itt, már több mint egy hete nem volt új írás. Nos, eddig az időm nagy részét a Battle Royale manga (kurvajó, mindenkinek ajánlom) olvasása és a Team Fortress 2 töltötte ki, de szerencsére normális programjaim is voltak:) A visszatérésre kiválasztottam három Christina Ricci-filmet, így…..
Ryuzaki92 2023.01.11 15:06:08
Én igazából előzetesen nem sokat vártam ettől a filmtől, de megnézve kellemesen csalódtam, mert jót szórakoztam rajta 30 éves létemre. Illetve picit vonakodva álltam neki, mert annyira nem vagyok oda a macskákért, de hát Christina miatt muszáj volt (az eredeti filmet nem láttam). Előítéleteim szükségtelennek bizonyultak, és bár nem ez a legszínvonalasabb film Christina Ricci filmográfiájában, családi vígjátéknak elmegy, a legtöbb poén és humoros szöveg betalált nálam (kedvencem mikor az ügynök haver macska gondolkodással próbál nyomokat keresni, a két konkurens autószerelő civakodása is élvezhető volt, illetve amikor a macskát követő rendőrök a startmezőre jutnak vissza végül, meg a "Most feji a tehenet?" beszólástól is szakadtam az elején).
De úgy gondolom ez a film nem is próbál meg többnek mutatkozni, mint amilyennek szánva van. A sok bugyuta karakter (köztük csodálkozásomra feltűnt a Biffet alakító színész a Vissza a jövőbe! filmtrilógiából) közül egyértelműen a kicsit flegmás, szarkasztikus, unatkozó, a szürke hétköznapok medréből kitörni vágyó, de szerethető Patty karaktere emelkedik ki, ő és a humoros Doug E. Doug viszik a hátukon az egész mozit. Christinára mintha ráöntötték volna a szerepet, még akkor is öröm nézni, ha ebben a filmben nem is erőlteti meg különösebben magát, simán hozza a karaktert. És szubjektív ranglistám szerint Christina Ricci ha még nem is itt néz ki a legszebben, de a TOP3-ba simán belefér, nagyon aranyos volt, főleg amikor F. M. cicával volt közös jelenete. Plusz ahogy olvasom, ő is szereti a macskákat a magánéletben, így biztos jól elvoltak a színész Elvis cicával (aki az IMDB szerint a Sylvester Stallone-féle A specialistában is játszott) a kamerákon kívül. Illetve Christina karrierje számára ez a film mérföldkövet, más szóval egy korszak lezárását jelenti, mert ez volt az utolsó gyerekesebb témájú alkotás, amiben részt vett, a gyereksztár jelzőt kinőve ezután már felnőttesebb filmekben láthatjuk.
Annyit sajnálok, hogy már az elején kikövetkeztethető az emberrablók kiléte, ha egy kicsit odafigyelünk a szinkronhangokra, és ez az amerikai kritikusok visszajelzései szerint ugyanígy van eredeti hanggal is.
Szóval csodák csodájára nekem bejött ez a kis csekélység, annyira, hogy pár nap múlva ismét megnéztem. :)