Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f&f

55 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 13. Kahului   Pirospozsgás karikákkal a szemeink alatt érkezünk be félbolygónyi repülés után. Derűnk annak ellenére kitartónak bizonyul, hogy már a repülés elején nyilvánvalóvá válik, a United 1727 nem szolgál széktámlákba épített képernyőkkel, azaz nem…..
A, AUTÓBÉRLÉS. Izlandon két-három gyéren csordogáló busztársaság jelenti a tömegközlekedést, a turisták jelentős százaléka ezért a repülőből bérelt autóba ül át olyan gyorsasággal, hogy a kettő között tulajdonképpen nincs is szükség reptérre. A Keflavík-i…..
Nagyutazás Thaiföld 2013 2013.04.03 00:19:31
Kedves Ti, idei utazásunkról fotók az alábbi linkeken: Ko Tarutao, Khao Sok, Nan, Ko Chang, Bangkok...
Több napot töltöttünk itt, mert megérte. Élményeink címszavak szerint csokorba szedve alább. A város en-gros. Egyszerre kicsi és nagy, azaz lefordítva a mi nyelvünkre: elég kicsi ahhoz, hogy esténként a vörös lampionokkal dúsított szűk utcácskákban tébláboljunk, kezünkben…..
Nagyutazás Nyolcadik nap: Kanazawa 2012.04.17 01:45:00
Az öregember a parkban, aki odalép hozzánk, üdvözöl bennünket Japánban, kezet nyújt, további jó utat kíván. Az okonomiyaki-készítő, aki lefotózza Lillát, miközben ő az okonomiyakit fotózza, közben kacarászik és kedvesen búcsúzik. A nő, aki - záróvonal ide vagy oda -…..
Hajnalban újra eljött mögénk az eső - vicces, ahogy mindig kivárja, amíg letudjuk az adott vidékre betervezett kűrök nagy részét, és csak utána támad, udvariasan és lovagiasan, azaz ahogy Japánban módi. Nem tudom, hangsúlyoztuk-e eleget, hogy a japánok mennyire jófej népség,…..
Ma majdnem Fukushimában aludtunk. Végül Nojiri lett belőle. Közvetlen veszélyben egyébként sem lettünk volna, előbbi és utóbbi egyaránt egy-egy lakosztálynév a Magome Chaya nevű minshukuban, a Kiso völgy egyik legszebb falvában, Magoméban. Egyébként szerintünk a legeslegszebb,…..
Magányos felhőalatt tükröződő hegylám tovaúszik...
Tegnapi, azaz negyedik tokiói napunkon valami nyúlékony, árnyékos ázsiai esőszimuláció vert végig rajtunk, nem is az a hűtőfolyadékos fajta, hanem inkább az, amire az ember csak laposakat pislog, hogy ezt most akkor minek. Főleg, amikor mindez egy futurisztikus élménybe pakolva…..
Betonnal szétvarrtés fénnyel festett tömegközepén rizzsel...
Nagyutazás Első nap: Tokió 2012.04.09 02:53:00
Kelj fel, és írj! sugallja Lilla a Horidome villa miniatűr és vajsárga szobájában hajnali hatkor, és ez inkább egy késői, mint korai noszogatás, a biológiai óránk szerint ugyanis még mindig tegnap este van, és ez újra egy kivételes lehetőség arra, hogy egy olyan napról írjunk…..
f&f 2012.04.10 16:41:39
@orangelola: fotó rendelésre a linkek alatt nemsokára!
f&f 2012.04.10 16:42:40
@zsengezsolt: díszkütyü pinkben, igenis! de aztán kérjük használni!
f&f 2012.04.10 16:50:59
@Rousseau: Útikönyvünk természetesen van és készültünk is, ezért tudtuk, hogy a reptéren minden szükséges térképet és ehhez hasonlókat megkapunk. Nagy lelkesedésünkben viszont a reptérről beviharzottunk a városba cseresznyevirágzást csodálni, így ez a lépés kimaradt. De részletes térkép nélkül is nagyon jól megvoltunk, csak a hotelhez érve a kis utcákban tévelyegtünk kicsit. Azóta viszont van rendes térkép és minden más, amire egy városjárónak szüksége lehet :)
A könnyebb olvashatóság kedvéért - és nem utolsósorban azért, mert három tokiói nap után az információs túltelítettség jeleit kezdjük magunkon tapasztalni, amelyek közül az volt az első, hogy a főpályaudvaron ma délben adott pillanatban nyolc teljes percre kikapcsolt az agyunk…..
Szoval Hong Kong. Haromszaz meteres felhokarcolok es kinaibufe-szagu utcacskak. Ketszaz negyzetmeteres fenyreklamok es rozsdallo, leharcolt legkondicionalo kulteri egysegek negyvenemeletes, pengevekony lakohazak oldalain. Ket egymas melletti boltban ugyanaz a Prada taska, de az egyik 17 ezer…..
Nagyutazás Helyzetjelentes 2011.03.26 04:49:17
Kapjuk a kedves leveleket aggodas-ugyben, ezert jeleznenk: szerencsesen elkerultuk egymast mindenfele termeszeti katasztrofaval. A japan foldrengeskor meg melyen delen voltunk, es mire a mozgas benezett Vietnamba, mi mar atrepultunk eszakra, Hong Kong-ba, es azota is itt. Itt minden tul gyorsan…..
Hanoi szep varos, vietnami viszonylatban mindenkepp. Es mar elso latasra sokkal kiismerhetobb, mint ez a billentyuzet, amirol ezt a bejegyzest irjuk, es amin nemcsak a billentyuzetkiosztas azsiai, hanem a billentyufeliratok is, tehat erzesbol gepelunk, a space-billentyutol szamitott megszokott…..
Nihil homokozás, az folyik harmadik napja Hoi An-ban, a személyre szabott egyenszabóságok, a féldinnyeméretű mangók, a lampionövezte sikátorok, a köztéri hangszórókból andalodó claydermannpianínózás és a szemünk előtt ehetőre fejenvert tengeri állatok univerzumában. Harmadik…..
Cat Ba barátságosan fogadott, és nem a vietnámi értelemben vett, rossz angolságú, harsány barátságossággal (ami magába foglalja a "Please welcome!", illetve "'Welcome to you!" című kedvenc felirataink használatát), hanem egy megnyugtató ürességgel. Mármint…..
Ninh Binht elhagyva a buszon áttervezzük az utat. Közben rájövünk: idő- és költségkímélő dolog előre tudni, hogy éppen hova tartunk, főleg, mert segít annak az eldöntésében, hogy éppen hol szálljunk le a buszról. A várost, amit annyira nem szerettünk, hogy útközben elfele…..
Reggel koran fogunk megerkezni Ninh Binh-be, mondtak az Open Tours buszjegyet nekunk eladok biztatoan. Az jo, gondoltuk akkor, mert idejeben ki tudunk menni Tam Coc szenzacios karsztjai koze, meg mielott szamtalan turistabusz farolna be a Hong Phong utcaba. Jeleznenk, Hong Phong utcabol eddig minden…..
Nagyutazás Tizedik nap: Hue 2011.03.14 11:10:00
Hue rovidre sikerult. Nem azert, mert delben erkeztunk, es delutan mar tovabb is indultunk Ninh Binh fele, hanem forditva: azert indultunk szinte azonnal tovabb, mert Hue-bol pont annyi volt eleg, amennyit lattunk belole. Nem kulonokeppen ronda varos, de nem is szep, az emberek sem kulonoskeppen…..
Szuperlatívuszok. Azokban próbálnánk Hoi An-ról beszélni, pedig még mindig itt vagyunk, így az emlékeinknek se volt ideje nemes borrá érlelődni és megszépülni, ahogy az emlékek szoktak. Hoi Anról többek között annyit érdemes tudni, hogy úgy néz ki, ahogy a környékbeli…..
 Nha Trangról még nem írtunk. Elsőre az ugrott be, ilyen lenne a román tengerpart, konkrétan Mamaia és környéke, ha kivételesen sikerült volna a tizenmásodik román kommunista ötéves terv, és a pártvezetőség úgy dönt: a galaci bányákból származó állami pénzekből…..
No hátha most menni fog. A link:picasaweb.google.com/lillushazse/MekongDelta# ..
Nem írtunk még az emberekrôl: nagyon kedvesek, iszonyùan közvetlenek és barátságosak. A gyerekek meg aztán kulonosen. Kevésbé turistalátta vidékeken széles vigyorral mutatják ki zavarukat, ha meglátnak minket, hangosan helloznak, Lillát meg kulon meg is bámulják, a nok meg is…..
Ha Vietnám, akkor háborù. Igazábòl, nem sokkal azelôtt, hogy kiderült volna: a Mekong tulajdonképpen csenevész halászok játszòtere, ahol több a baráti vigyor, mint Can Tho-Saigon tehervonaton a rizsszem, még a mi fejünkben is ùgy élt, hogy az a hogyishívják, a mocsár, ahol a…..