Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heinz Thorvald

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kossuth Lajos, aki a reformkor kiemelkedő újságírójaként (a Pesti Hírlap főszerkesztőjeként), majd országgyűlési képviselőként, később miniszterként, majd az OHB (Országos Honvédelmi Bizottmány) vezetőjeként végül pedig Magyarország kormányzójaként lett történelmünk kimagasló alakja egy alkalommal…..
A novemberben már 86-ot betöltő Ridley Scottnál kevés filmes tud gazdagabb és termékenyebb szakmai életutat felmutatni, így talán meglepő lehet, hogy még egyszer sem kapta meg az Oscart (és az ezzel járó legmagasabb szakmai elismerést). Az arany szobrocskára egyébként eddig háromszor jelölték:…..
A történelmi filmek megítélése összetettebb, mint a többi filmes műfajé, hiszen a szórakoztató vagy dramaturgiai színvonal megállapítása mellett a legtöbb néző elolvassa (meghallgatja) a történelmi hitelességet elemző történészi véleményeket is. A végső nézői ítéletet pedig a kétfajta értékelés - a…..
Jerico Jó film-téma Oppenheimer? 2023.07.19 12:56:07
Robert Oppenheimer (1904-1967) amerikai fizikus volt, aki a második világháború alatt 1943 és 1945 között Új-Mexikóban (Los Alamos) az amerikai kormány megbízásából az első atombomba kifejlesztésén dolgozott (Ez volt a Manhatten-terv). Munkáját kiemelten fontosan tartották a szövetségesek, mert…..
Mr. Hunt, magának van még egy küldetése, mit gondol így hatvanon túl is menni fog? A világ megmentése a tét, persze, csak ha vállalja...
Heinz Thorvald 2023.07.18 14:38:58
Heinz Thorvald 2023.07.18 21:41:03
@scal: Mert én nem vagyok "legtöbben". Nekem nagyon tetszett a harmadik fejezet, vagy százszor láttam. Zseniális az Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman alakítása és a harmadik epizód azon kevés részek közé tartozik, ami hihető is.

A legújabbról az én véleményem ezzel a poszttal egyezik meg kb:

harper.blog.hu/2023/07/18/mission_impossible_leszamolas_a_mester_intelligenciaval
Heinz Thorvald 2023.07.19 12:11:39
@scal: És te nekifutsz még egyszer, hogy elolvasd amit fentebb írtam? Idézem: "Zseniális az Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman alakítása és a harmadik epizód azon kevés részek közé tartozik, ami hihető is. "

Hihető az alapsztori (ami a legújabb részre egy kicsit sem igaz), nagy alakításokat láthatunk benne (a már említett Philip Seymour Hoffmantól például, de maga Tom Cruise is ebben játszik a legjobban) plusz itt láthatóak szerintem a legjobb akció-jelenetek. Mindezeken túl nagyon jó a vatikáni jelenetsor (ahogy be és kimennek) és úgy általában nagyon jól össze van rakva a harmadik epizód. Kitűnő a script és a rendezés.
Hát ezért!
... vagy egy komplett film-elemzést vársz indoklásként? Arra nincs időm sajna. :)
Nanga Parbat A kínai dobozlakások 2023.07.17 12:18:49
Kína ugyan már nem a világ legnépesebb országa (hiszen India beelőzte), így is iszonyúan nagy lakosságú területet alkot. Az ország közel 9 és fél millió négyzetkilométernyi területen fekszik, mégis csak ennek felé él a majd másfél milliárdnyi lakosság. (Az ország másik fele kősivatag.) A hatalmas…..
Nagyon szeretek a mafabon írni, mert korrekt oldal. De sajnos még itt is akadnak alpári emberek, akik többek közt zsidózással támadnak másokra.  A fenti irományok Marquis Sabnock (2024-ben már: Interfectorem Sabnock) néven írogató illetőtől tanulságosak, mert úgy tűnik ez a tónus még nem tűnt el…..