Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Th1$

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Réka küldte a képeket a Svábhegyről.A fotók a Kertész Szakmunkásképző Intézet és Mozgásjavító Diákotthon kertjéről készültek. A Sváb-hegy oldalában fekvő másfél holdas ingatlan a főváros egyik legszebb parkja. Az arborétumot a kertésznek tanuló mozgássérült gyerekek…..
A megszüntetett Kisterenye – Kál-Kápolna vasútvonal. Ezzel a döntéssel több kistelepülés elérhetősége, megközelíthetősége csökkent...
Gyurcsány a hibás Korrupedia 2008.08.26 11:00:00
N. Lászlótól kaptuk a levelet.Ez egy szép gyűjtemény, amely Gyurcsány Ferenc és kormánya közreműködése nélkül nem jöhetett volna létre. Aki többre is kíváncsi ide vagy a képre kattintva böngészhet...
Th1$ 2008.08.27 10:29:31
Kedves dc33!

Nem én szerkesztettem ezt az oldalt és tudtommal eddig nem mondtam sehol olyat senkire, ami sárdobálásnak lenne nevezhető. (mellesleg az összefogásról itt is írtam, ezen a blog-on)

Kérlek ne gyanusíts olyannal, amit nem követtem el, mert én sehol nem állítottam semmi olyasmit, ami sárdobálásnak lenne nevezhető. Még csak nem is mondtam véleményt sem a FIDESZ-ről, sem erről az oldalról, de ezt hallgasd, még az MSZP-ről sem.

Mindössze annyit tettem, hogy ami itt az oldalon felmerült, mint "vád" és szerintem alaptalan (ergo "sárdobálás", ahogy mondtad) azt megpróbáltam bebizonyítani, hogy tényleg alaptalan. Ehhez nem is a saját igazamat próbáltam szajkózni, hanem olyan cikkeket linkeltem be, melyeknek közük nem lehet az MSZP-hez és mégis bizonyítják, hogy az itt elhangzott vádak hamisak. Utána lehet olvasni, meg lehet nézni mindegyiket, mert bizony, ezek nem alaptalan odaszólások, nem sárdobálások, ezek bizony tények, melyek bebizonyítják, hogy az itt felsorolt vádak, "Gyurcsány a hibás" képek, HAMISAK! Nem is tudom miért lenne sárdobálás az, ha valakit "védek" az alaptalan vádaktól, de másra közben semmit sem mondok...
(egyébként, ha ennyire zavar Titeket az, hogy független cikkeket linkeltem be, melyekben nem Nektek és az alaptalan vádjaitoknak adnak iagazat a szakértők, akkor valami csak lehet a dologban)

Ezekkel a cikkekkel és így, hogy már mindenki, aki elolvasta őket tudatában van annak, hogy valójában mi is a helyzet (mert bizony, én azon vagyok, hogy mindenki a tények alapján ítélje meg a dolgot) már el lehet kezdeni vitatkozni, ha valakinek ennek ellenére más a véleménye és a vitával már előre jutni.

A gond azonban az sajnos, hogy ezeket figyelmen kívül hagyva, egyikre sem jött még konkrét válasz, csak a vádaskodás, hogy én melyik oldalon is állok..., meg, hogy a MEH megbízottja vagyok... Ezekkel a vádakkal nyilván azt szeretnétek elérni, hogy azok a személyek akik ezt a blog-ot olvassák kevesebb hitelt adjanak a szavamnak. Az egyetlen gond az (amiért ez nem fog sikerülni Nektek), hogy majdnem mindenhol NEM a saját szavaimmal mondtam el az eseményeket, hanem olyan oldalakat linkeltem be, ahol szakértők írnak ezekről a dolgokról és nekik SEM egyezik Veletek a véleményük!

Lenne egy egyszerű kis kérdésem. Nem teljesen mindegy egyébként, hogy melyik oldalon állok?
Nem a saját véleményemet mondtam el a legtöbb helyen. Sehol nem "védtem a szent tehenet", ahogy Te mondtad, csak belinkeltem azokról a dolgokról egy cikket, melyet nem én írtam és nem is az MSZP, vagy bárki, aki hozzájuk kapcsolható lenne. Ebben, ha megcáfolnak valamit arról, amit "Ti" itt állítotok, akkor azt nem én cáfolom meg, hanem az elsimert cikk, a hozzáértők, szakértők.
Ezen lenne érdemes elgondolkozni, hogyha különböző oldalakon, különböző cikkírók, külföldi szakértők is az ellenkezőjét állítják annak, amit mondtok, akkor lehet tényleg nem az a teljes igazság, amit itt állítotok.
Így szerintem teljesen mindegy, hogy melyik oldalon állok nem?

Másrészről => Te azzal vállalod fel nyíltan, hogy melyik oldalon állsz, hogy engem meggyanusítassz, hogy a másikon állok. Eddigi "vitáink" során, ha jól emlékszem egy, egyetlen egy olyan dolgot sem mondtál, ami megoldás lehetne, egyedül annyit tettél hozzá, hogy "ez így nem jó", és semmi megoldás a comment mellé, én inkább ezt nevezem sárdobálásnak és sajnálom, ha Te ezzel fejezed ki politikai hovatartozásod. Talán ezen kellene változtatni.

Egyébként állok elébe bármilyen értelmes vitának a politikáról és az itt zajló dolgokról, ha végre valaki nem csak megvádol, hogy én ide és ide tartozom, meg, hogy fizetnek azért, hogy ide írogassak, hanem választ ad az általam feltett kérdésekre, vagy reagál a belinkelt cikkekre és egy építő jellegű vitába tudunk belekezdeni. Bizony! Vitából születik a megoldás és lehet azért nincsenek most ott "feljebb" sem megoldások, mert az emberek (politikusok, de beszélhetnék itt bárkiről) nem hallgatják meg egymást. Nem beszélnek egymással, csak mondják a magukét és nem hallgatják meg amit a másik mond. Ha végre ott "fent" is elkezdenének nem csak egymás ellen, hanem EGYMÁSSAL beszélgetni, vitatkozni, kommunikálni, akkor lehet nem itt tartanánk és remélem a következő politikai korosztály már ilyen lesz!

Thi$
Gyurcsány a hibás Munka nélkül 2008.08.27 10:00:00
A képet Pásztóról kaptuk. Sorra szűnnek meg a munkahelyek. A pásztói tejüzem is bezárta kapuit, s kikerült rá az eladó tábla. 2003 januárjában a magyarországi munkanélküliségi ráta 6,1%-os volt, 2008 első negyedévében ez a szám meghaladta a 8%-ot. (Bővebben itt és…..
Gyurcsány a hibás Túl a határon 2008.08.21 15:30:00
Lili küldte nekünk az alábbi levelet és a képet.Sziasztok!Nem tudom emlékeztek-e még erre a plakátra? Én eltettem egyet, hogy majd 40 év múlva mutogassam az unokáimnak: "Látjátok! Ilyen világ volt 2004-ben." Gyurcsánynak soha nem fogom megbocsájtani, hogy a legalpáribb…..
Már foglalkoztunk egyszer a csepeli gerincúttal. Most ismét visszatérünk Csepelre, és nem csak átvitt értelemben. 109ha049 kisfilmet készített a beígért elkerülő út helyéről.  ..
Azt hiszem nem szorul túlzott magyarázatra Gyurcsány Ferenc nagy barátjának, Veres Jánosnak a jelölése. Talán össze sem lehet számolni a finoman szólva is érdekes gazdasági ügyleteit. De ne feledjük azt sem: Veres János "nagy barátja" az ellenzéki újságíróknak…..
A képet Mátraszőlősről kaptuk.Nagy lehet a baj ha már ott is bezárják az általános iskolát, ahol a körzet MSZP-s országgyűlési képviselője, Juhász Gábor lakik...
Th1$ 2008.08.26 13:36:38
Sziasztok!

Két linket ajánlanék mindenki figyelmébe, ahol tények alapján összeszedték, hogy melyik gazdasági emelkedés kinek volt köszönhető.

Aki tud olvasni a sorok között az úgyis érteni fogja a cikket, aki pedig nem akar olvasni a sorok között az úgyis továbbra is azt fogja szajkózni, hogy Gyurcsány a hibás...

Íme az első, melyben a gazdasági növekedésekről van szó és melyik minek a következtében történt => (Orbán-kormány nem kerül szóba benne...):

www.mindentudas.hu/magazin2/20060913mikor.html

Illetve itt a második, amiben le van írva, hogy mi volt a tervezet, de, ha jól tudom pont ezek a "reformok"-at nem "engedte" a népszavazásunk (IGEN? IGEN? IGEN?) véghezvinni.

origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20060704gyurcsany1.html

Továbbá az olvasgatás közben találtam még egy cikket, amelyben arról van szó, hogy Gyurcsány terve nem győzi meg az IMF-et a gazdasági növekedésről, mert szerintük sokkal keményebb és radikálisabb kiadáscsökkentésre lenne szükség Magyarországon (pedig "nekünk" még ennyit sem vett be a gyomrunk), érdemes elolvasni:

origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20060622nemgyozte.html

Olvasgatni! Köszönöm!

Thi$
na, ha az egyik oldalon minden hibának számít, az is ha épül valami, az is ha bezárnak egy pénznyelőt, akkor nézzünk a másikra is...történt ugyanis, hogy gyöngyös lett a kiválasztott az apollo tyres (egy indiai gumiabroncsgyár) új gyártóüzemének megépítésére. a magyar…..
erről a témáról már 1-2 napja írni akartam, de akkor csak hibáséknál kommentben válaszoltam az egyik húgyagyú "belső embernek". ("külső" ilyen "véleményekkel" való egyetértéshez nem adná a becenevét sem. szóval a nagy, országos kampányuk arról…..
Th1$ 2008.08.26 11:07:50
Sziasztok!

Ehhez a blog-hoz csak gratulálni tudok! Ebben a formájában semmi értelme nincs!
Ugyan olyan "színvonaltalan", "semmit mondó", egymásra mutogató feeling-je van, mint a másiknak, ahelyett, hogy megoldást keresne, vagy tényleg egy "normál ellenblog"-ként működne, ami objektív marad minden szempontból és nem érzelem vezérelt.
Mikor ide tévedtem azt hittem, ez valami normális oldal lesz, erre az első amit meglátok az ez a nagyszerű cím: "ez a geci orbán megint ugat"!
Ennyire alacsonyra ne süllyedjünk már! Ha egy ilyen oldallal bárki bármit is szeretne elérni annak nem szabad ilyenekbe belemennie. Felül kell emelkedni, nem alásüllyedni!
Ha tényleg el szeretnél érni valamit ezzel az oldallal és nem az a cél, hogy a fidelitas hasonló színtű oldala által a Tőlük elpártolt szavazókat visszarugdossuk, akkor nagyon gyorsan más útra kell terelni ezt blog-ot! (bár vannak olyan objektív szempontból megközelített írások is, amik már azt mondom alakulnak egy megfelelő szinthez! :))

egynormalis => a népszavazással kapcsolatban van igazság abban amit mondassz. Ezzel kapcsolatban el kell dönteni, hogy mit szeretnénk! (szépséghiba, hogy már döntöttünk)

Volt két lehetőségünk:
I.:
csökkentjük az állami kiadásokat (kevesebb támogatás)
- növeljük pl. az egészségügy bevételét, melyben a sok kis pénzből elég nagy összegek gyűltek (illetve gyűltek volna) össze ahhoz, hogy jobbá lehessen tenni azt is. Ennél a kérdésnél a különböző kampányok ellenére, melyek közül egyeseknek véleményem szerint kevés volt az igazságtartalma próbáljunk meg kicsit reálisak maradni és véggigondolni... Ki is fizetett vizitdíjat? illetve talán fordítsuk is meg egyből: Ki nem fizetett vizitdíjat? => Nem fizettek a 18 év alattiak, Nem fizettek a nyugdíjasok, Nem fizettek a cukorbetegek, illetve hasonló betegségekben "szenvedők", a rászorulók! Akkor ki fizetett? Bizony! Az a korosztály fizetett, aki egészséges, munkaképes és dolgozó ember! Ők évente kb. szerintem max. 3x járnak orvosnál (átlagban) és nem hiszem, hogy az az évi 900 Ft (a fenti feltételezéssel számolva) akkora összeg lenne egy dolgozó embernek, amit nem lehet megfizetni, annak érdekében, hog az egészségügy jobb legyen! Dehát eltöröltettük. Azonban érdekes, továbbra is az hallatszik az orvosi rendelőkben, hogy "miért ekkora a sor?", "milyen lepukkant az épület?", "miért nincsenek modern műszerek?" és van egy olyan érzésem, hogy az ilyen kérdéseket feltevők között van olyan, aki segített ennek az eltörlésében! Akkor ki is a hibás?
Nem mondom azt, hogy a rendszer tökéletesen volt kidolgozva, lehetett még volna javítani, de sajnos már a születése pillanatában vízbefojtották.
- korházi napidíj: ezzel a hálapénz elkerülése volt a cél, ha jól tudom. Az, hogy több pénz "maradjon a gazdaságban", mert a hálapénzből nem adózik senki. Nem bevalott jövedelem, viszont nagyon sokan adnak. Szerintem ez sem volt egy olyan horribilis összeg, amit ne lehetett volna kibírni annak érdekében, hogy az egészségügyet jobbá tegyük, főleg akkor, ha azt nézzük, hogy átlagosan évente ki hány napot tölt korházban.
- tandíj: ez már egy nehezbb kérdés, mert a főiskola/ egyetem anélkül is elég sokba kerül, hogy ezt fizetni kellene. Nem valószínű, hogy mindenkinek ment volna ennek a befizetése. Viszont spórolni kell. Ennél a kérdésnél azt kellett volna mérlegelni, hogy bár nehéz lesz, de a felsőoktatás színvonala feltehetőleg javulni fog tőle, illetve kevesebb kiadása lesz az államnak, amit majd más helyre fog adni, valószínűleg olyan helyre, ahol másképp nem lehet előteremteni a megfelelő tőkét.

Mindent egyszerre nem lehet. Nem lehet kevesebb adó és több támogatás! Reálisan gondlkozzunk el ezen! Vegyünk egy példát, kicsit leegyszerűsítve: keresek X Ft-ot (adó + egyéb bevételek), kiadok X Ft-ot (támogatások, beruházások, egyebek). Kijövök nullára. Majd csökkentem az adót, bevételem így: x Ft és növelem a támogatásokat, tehát kiadok 2X Ft-ot??? Megoldható ez? Nem, mert nincs miből!!! Mínuszba nem mehetnénk!!!

Ezeknél a kérdéseknél azt kellett volna eldönteni, hogy akarunk-e fejlődni, akarunk-e "dübörgő" gazdaságot, amit valamiből fel kell építeni, vagy maradjon minden így ahogyan van és legyen az, mint most, toporogjunk egy helyben. Mindenki tudja melyiket választottuk. (természetesen nem állítom, hogy ezk ezt szavatolták volna, de ez lehetett volna az első lépés a fejlődés felé)

Továbbá a most következő korosztálynak kellene észnél lenni és akár már most is hatni felfelé! Rólunk kellene, hogy példát vegyenek a "nagyok"! Nekünk kellene példát mutatnunk, hogy lássák, hogy mire vagyunk képesek az összefogással! Hogy össze tudunk fogni, bal és jobb oldal és egy magasztosabb közös cél érdekében együtt egy olyan irányba tudjuk terelni az országot, mely újra felemelheti azt! Ezzel kellene példát mutatnunk, nem azzal, hogy ugyanazt csináljuk, mint ott fent!

Be kell látni! Most egy a célunk; és ez nem a bal vagy a jobb oldal célja! Ez a Mi célunk kell, hogy legyen! A Mi célunk kell, hogy legyen Magyarország újjá/ jobbá tétele és nekünk kell nagyon észnél lennünk!

(Azonban ki kell ábrándítanom mindenkit! Jelen pillanatban sem a kormány, sem az ellenzék nem alkalmas erre! A legkevésbé sem! Egyedül nem megy! Ezt, ha végre belátják/ belátjuk mi is, akkor sikerülhet elérnünk azt, hogy újra felvirágoztassuk az országunkat! Ami nem lesz könnyű, sőt! Nehéz lesz, de mindenkinek a célnak kell majd lebegnie a szeme előtt!)

Thi$
N. László küldte a képeket Csepelről.   Csepelről küldök pár képet ami itt is jelképezi a Gyucsány kormány áldásos tevékenységét. A kb. 200.000 fős Csepel szigeten található egyetlen kórházban az aktív ágyakat megszüntették, nem gondolva arra,…..
Th1$ 2008.08.26 14:49:05
Kedves Zsolt!

Mi történne, ha most Gyurcsány lemondana?

Megépülne a gerincút?
Több olimpia aranyunk lenne? (ezzel kapcsolatban annyit mondanék, hogy komolyan, hihetetlen Magyarország és a az emberek! Hát hagyjátok már békén "szegény" olimpikonjainkat! Nem bántani kell őket, hanem büszkének lenni arra, amit elértek! Büszkének lenni arra, hogy Cseh Laci megszorongatta az amerikaiakat, büszkének lenni arra, hogy a vízilabdázóink először az olimpiák történetében zsinorban harmadszor aranyérmesek és ez már a 9. , ha jól tudom! Vajda Attilára, aki leverte a mezőnyt és a többiekre! Nem csak az érmesekre! Mindenkire aki ott volt! Mindenkire büszkének kell lennünk, mert Ők minket képviseltek ott kint! Minket! Magyarországot! És nagyon jól teljesítettek és mindent megtettek a sikerért! Inkább biztassuk őket, hogy csak így tovább lányok, fiúk! Ne mindenhonnan az folyjon már, hogy rossz az eredmény, amit elértünk! Ha egyetlen érmet sem szereztek volna, akkor is a legbüszkébbnek kellene rájuk lennünk, mert megmutatták a Világnak, hogy igenis, mi is itt vagyunk és odatesszük magunkat! Ezen gondolkozzon el, aki eddig másképp gondolta!)
Felvirágozna a gazdaság?
Új befektetők jönnének Magyarországra?
stb., st.b, stb. Mindez azért, mert egy ember elment?
Nem hiszem...

Egyébként a FIDESZ szerintetek mit tenne? Csökkentené az adót, miközben növelné a támogatásokat mindenre? Miből? Miből? Miből? (nem tudom volt-e erről nyilatkozat. Nem állítom, hogy ilyet mondtak, de azt állítom, hogy nagyon sokan azt gondolják, hogy ez lesz!)
Gazdasági tervezet kell ide! Nem az hogy mindenki csak beszéljen! Számok és tények kellenek!!! Ideje lenne belátni azt, hogy ezek csak kampányszövegek.

Itt egy cikk erről is:

vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=226687

Ezt a részt kiemelném:
"3. a közvélemény felkészítését a várható megszorításokra."

Hoppp..., megszórítások? Ha más csinálja akkor nem jó, de ők is ezt tervezik?
Ha ők is ezt szeretnék, de eddig mindezt megakadályozták, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy kinek a hibája is ez a helyzet, ami most van? Továbbá, hogy, ha ők azt tervezik, amit eddig elleneztek, akkor a szavazóikat nem vezették félre kicsit? Ha erről van szó, akkor nem hagytak mindenkit cserben azzal, hogy 4 évig nem hagyták véghezvinni azt, amit ők is meg szeretnének tenni?

És ezek még csak a felmerülő kérdések.

Thi$
Levitől kaptuk a levelet:Igyekszem kihasználni az alkalmat. Talán amíg ezeket a sorokat leírom (lassan írom, hogy mindenki megértse) neeeem leeesz gáááázááreeemeeeeléééés. Július 1-jével 9,9 %-kal emelték a lakossági földgáz árát, szeptembertől pedig újabb 11%-os emelés…..
Th1$ 2008.08.26 13:09:39
Sziasztok!

Ezt érdemes elolvasni, mielőtt további "tényektől mentes" hozzászólások születnek.

kitekinto.hu/europa/2007/01/05/nnek_a_gazarak_az_eu-ban

Másrészt. Igen! Gázáremelés van! Később kezdődött nálunk, mint az EU-ban és ki tudja hol meddig fog tartani, de egyelőre itthon is és az EU-ban is tart.

Jó lenne áttérni alternatív energi forrásokra, de ez egyelőre szerintem nem megvalósítható befektetés. Mellesleg ez nem csak Magyarországra igaz, hanem mindenki másra is vonatkozik! Jó lenne áttérni alternatív energiatermelésre!!!

pl. a földgáz világpiaci árát elég sok minden befolyásolhatja, többek között az is, hogy fogynak a készletek. Ez Gyurcsány hibája lenne?

Ésszerűen, ésszerűen! (cikket olvassa mindenki!)

Thi$