Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolti_kun

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Melyik a legközismertebb anime az egész világon? Hát a Dragon Ball! Nincs az az ember, aki nem emlékezne rá, hiszen még az 1990 évek vége felé vetítették Magyarországon is, s rengeteg gyerek rajongója lett a fiatal Songoku kalandjainak. De egy nap eljött a sötétség napja, mely…..
Zsolti_kun 2023.05.24 16:09:17
Nagyon régi már a téma, de pontosítani szükséges.
A régi médiahatóság már az első Dragon Ball sorozat délutáni vetítését is bírálta és régi rendszerünkben szigorúbb 14-es korhatárt állapított meg, ami alapján 20 órától lehetett volna vetíteni. De az RTL nem igazán vette komolyan és fittyet hányt rá. Ezután volt arca ahhoz, hogy - vágott változatot pluszban megvágva vetítette a DBZ-t, talán 10-es szülői felügyeleti felhívás volt előtte. Ezzel pedig már igazán felhergelte az ORTT-t. Az ORTT sokkal erőszakosabbnak titulálta a DBZ-t és meg akarta büntetni az RTL-t a viselkedése miatt is, ezért drákói túlzással élve felnőtt korhatárba akarta száműzni a sorozatot. Ám ez nem volt jogerős és az RTL fellebbezett, ennek ellenére az RTL jobbnak látta ideiglenesen beszüntetni a sorozatot. A nagy siker miatt beiktatott egy éjféli vetítést, de a kész szinkron ellenére valamiért újrakezdte és nézettségi csőd keletkezett belőle. Ez azt okozta az RTL-nél, hogy azóta sem hajlandó éjjel animéket vetíteni. A bíróság valamilyen formában az ORTT-nek adott igazat első körben, tovább húzódott az ügy, az RTL lemondott a sorozatról, változások kezdődtek a korhatár-rendszerben, újra elölről tárgyalták 2004-ig. 2004. május 26.-án született jogerős ítélet, miszerint a DBZ 16-os korhatárral vetíthető. Az RTL-nek nem tetszett ez a mód sem, ahogyan InuYashá-nál sem. Az első DB-re nincs hatályos rendelkezés, de vszl. 16-os volna az is.
„Van egy ország, ahol álmomban jártam: Magyarország.”  Énekelte Oláh Ibolya Magyarország című dalában. Ha jobban belegondolunk ilyen ország, mint a mienk, még egy a Földön sincs. Ilyen dolgok, amik idehaza előfordulhatnak, másnak maximum a legrosszabb rémálmaiban vagy…..
A Jégvarázs főszereplőjének szexualitása valamiért nagyon népszerű téma volt az utóbbi időben, erős gyanúja volt annak, hogy Elsa karaktere esetleg leszbikus. Többen is azt gondolták, hogy a Jégvarázs 2 teasere alapján a folytatásban már a sztoriban is szerepet kap egy leszbikus szerelmi szál, és a…..
Zsolti_kun 2022.12.19 10:11:46
@Vipera01: Meglátásom szerint a melegség is egyfajta életút és minden egyes párkapcsolatot előre megírnak a lelkek. A tudomány sem támasztja alá pszihés vagy bármilyen zavarnak és nincs is tudományos magyarázat. Gyermekvédelmis vagyok, konkrét erőszak nélkül semmi sem fog egy gyereket mentálisan-pszihésen megzavarni ilyen irányba, a saját életútját fogja követni, csak normálisan fog hozzáállni különböző emberekhez. Egyébként minden ország legalább szülői felügyelettel ajánlja a Jégvarázst, amibe haloványa sok érzékenyítő téma elfér. (Nálunk TV-adókon 12+.)