Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ulixes

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TASZ jelenti No Vona, no cry 2015.01.30 11:26:01
Nagy Róbert Gyöngyösön, Vona Gábor szülővárosában él. Az országgyűlési választások idején gondolt egyet, és a saját eszközeivel ő is beszállt a kampányba: arra bíztatta a polgárokat, hogy a szélsőjobboldali párt, a Jobbik ellen szavazzanak...
Ulixes 2015.01.30 22:26:36
@N. Barbie: Ugyan miért lenne harag? Eddig is nyilvánvaló volt rólad, hogy egy fogyatékos idióta Jobbikos vagy, tőletek teljesen mgszokott a minden ok nélküli fogyatékos hülye röhögés....
Ulixes 2015.01.31 20:34:21
@N. Barbie: El kell hogy keserítselek: a Jobbikosokat széles körű közutálat övezi mindenhol. Az erőszakosságotok miatt, a durvaságotok miatt, a kettős mércétek miatt, a pátoszos szemforgató képmutatásotok miatt, és mert letagadjátok a csillagokat az égről bármikor, hogy csak legfontosabb okokat említsem.
  Az eredeti kép forrása: szupercella.tumblr.com Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán a TASZ-ra hivatkozva szeretett volna bejutni a hétvégi Budapest Pride felvonulás gyülekező helyszínére. A rendezők ezt nem engedték neki, amire válaszul ő egy olyan ítéletet lobogtatott, ami a TASZ keresete…..
Ulixes 2014.07.07 23:57:57
@Kón Bandit:"És verni kell őket, fiatal korban"...hát öreg, én egyszer szívesen megkóstoltatnám veled a saját orvosságodat....kíváncsi vagyok hogy te mit szólnál hozzá, ha egyszer a te sötét agyad lenne feszítővassal megigazítva, de úgy jó alaposan!
Ulixes 2014.07.08 00:03:45
@Kón Bandit: Öreg, még egyszer, mert látom nem értesz: SOHA, SEMMIÉRT, SEMMIKOR NE VERD A GYEREKED! Annál nagyobb szarháziság nincs, pont.
Ulixes 2014.07.08 00:32:25
@Kón Bandit: Kussolj már el végre te majom ezzel a szar mocskos dumáddal! Az ilyen gyerekverő szarházinak, mint amilyenek te itt megmutatod magad az a jobb, ha meg sem születik a gyereke,igen! A gyereknek nem "csicskalángosra" van szüksége, hanem bringázásra, meg pecázásra, meg kempingezésre, meg jó szóra. Ha véletlenül tényleg meleg lesz a gyereked, sose tudhatod, tényleg megvernéd egy feszítővassal? Te normális vagy bazdmeg?! Gondolkozz már hogy miket írsz ide, olvasd vissza magad! Hányingerkeltő gusztustalanságokat okádtál ide eddig is, de gyerekverés mindenek a legalja, szóval itt kussolj el, és gondolkozz!!!
A második világháború végső napjaiban amerikai katonák több száz német hadifoglyot végeztek ki a dachaui koncentrációs tábor felszabadításakor. Nem a megszokott könnyedebb blogbejegyzés, szigorúan csak a történteket leírva.     De ha veszedelem történik:…..
A tömegrendezvények létszámát november 1-től az Állami Számvevőszék határozza meg 3 munkanapon belül, foglalta bele az Alaptörvénybe az Országgyűlés. "A felelőtlen, minden alapot nélkülöző saccolgatás helyett végre egy tudományosan is felkészült, megbecsült testület…..
Ulixes 2012.11.10 22:56:59
Az origo információi szerint a magyar bankok egy része, idézem, „a kormánnyal való együttműködés szorosabbra fűzését akarja elérni, és kezdeményezné a bankszövetség és a kormány közötti, tavaly decemberben kötött paktum megerősítését, illetve újrakötését”. Ez…..
Ulixes 2012.11.02 10:33:41
@monddazigazatmar: Ostoba vagy. Képzeld el, hogy van egy állami gondozott gyerek. Az állam minden hónapban a számlájára tesz egy fix összeget 18 éves koráig. Nagykorúságáig nem nyúlhat hozzá, nem használhatja, de attól az még ugye az ő pénze maradt, nem? Na, hasonló a helyzet a Manyup pénzekkel, einstand volt, nincs ezen mit szépíteni....
Október 23-án TGM arról beszélt, ha ellopják az igazságot az oktatásból, akkor majd alternatív tankönyveket fogunk írni, és abból tanítjuk a gyerekeinket. Hát akkor neki is kezdhetünk. Az új kerettanterv a rendszerváltásból kiírná a demokratikus ellenzéket, a történelemből…..
Ulixes 2012.10.26 13:17:25
@Richard Dawkins: inkább magadnak gratulálj, ostoba, bármilyen területen is fejted ki valószínűleg káros tevékenységed, lévén egy nagyképű, pökhendi majom vagy.... Igenis kell módszertani felkészítés ahhoz, hogy jól, hatékonyan taníts bármit is, és ne legyen unalmas, hasznos legyen, fejlessze a kritikai gondolkodást, stb. és ehhez kell továbbképzés nem egy linkre kattintáshoz.....
Magyarországon a háztartások súlyosan el vannak adósodva; a háztartások devizahitele 3855 milliárd forint, a forinthitele meg 1886 milliárd forint (ez csak a tőketartozás, és csak a jelzáloghitelekről beszélünk). A jó hír az, hogy csökkenő tendenciáról beszélünk, a rossz…..
Ulixes 2012.08.16 21:00:04
@svega:"Támadt egy egyszerű ötletem, amely további áldozatok, kivárás és kárvallottak nélkül akkora lökést adna a magyar gazdaságnak, amelyre lassan 20 éve várunk.

Az gondolat lényege, hogy hazánkban adómentessé kell tenni a lakások bérbeadását.

Látszólag semmi, de vizsgáljuk meg a kérdést alaposabban.

A lakáskiadás megadóztatásából származó állami jövedelem ma szinte egyenlő a nullával, legalábbis költségvetési szinten biztosan. Ez azért van, mert a lakások kiadását nem lehet ellenőrizni, bárki mondhatja, hogy a sógorom, a barátom lakik ott, vagy az idegen csak azért kapta meg a lakást, hogy azt nehogy üresen feltörjék, vagy télen elfagyjanak a fűtetlen vezetékek.
Emellett az is alacsony szinten tartja a bérlakások számát, hogy a lakók fenyegetni tudják a tulajdonost azzal, hogy feljelentik az adóhivatalnál, ha kirakja őket. Emiatt ma Magyarországon rengeteg lakás áll üresen, mert eladhatatlan, rossz helyen van, vagy egyszerűen a tulajdonos nem akarja, hogy az állam még ebből is sápot húzzon.
Ma hazánkban az elfogadott létforma az, hogy egy fél élet nélkülözésével szerez valaki lakást vagy házat, s annak 5-10-15 kilométeres körzetében próbál munkát találni. Mert utazni drága, bérlakás meg csak mutatóban van a fentebb felsorolt okok miatt. S mivel a komolyabb munkahelyek nagyvárosokban vannak, az emberek pedig – eltekintve Budapesttől – arányosan elszórva élnek tanyán, falun, vagy kisvárosban, a lehetőségek bezárultak. Ha el is megy valaki dolgozni messzire, a családját nem viheti magával, sok a külön élő, majd ténylegesen elváló család.
Tőlünk nyugatabbra az emberek nagyobb része bérlakásban él. Ez ott nem degradáló, hanem természetes. Ha máshol jobban fizető munka akad, vagy egyáltalán akad munka, akkor nem gond a költözés, mert jól karbantartott, normális lakások sora várja a költözni vágyókat. Ezeket speciális ügynökségeknél lehet bérelni. Ha valakinek akad egy nem használt lakása – mert éppen ő maga is máshol bérel egyet - csak odaadja az ügynökségnek, és az intéz mindent, festet, költöztet, beszedi a bért, stb.
Nézzük az előnyöket.

1. Az intézkedés meghozásával rengeteg – eddig passzívan, üresen álló – lakás kerülne be az ingatlan piacra. Azonnal leesnének a lakásbérleti árak a kereslet-kínálat törvénye alapján. Ez magával hozná az elérhetetlen magasságokban lebegő lakásárak esését is.
2. Megindulhatna az eddig lemaradó területeken élő lakosság bekapcsolása az ország vérkeringésébe, magyarul lecsökkenne a munkanélküliek száma, mert nem okozna gondot a költözés. Ez azonnal megérződne, mert sokkal kevesebb segélyt kellene a költségvetésnek kiosztania.
3. Megmozdulna a tőke is. Nem csak az óriás tőke, hanem a kisebb beruházók is fantáziát látnának egy olyan befektetésben, amely adómentes. Felpezsdülne az építőipar, ezzel együtt minden olyan járulékos gazdasági ág is, amely erre épül, például a szállítás. Csak az építőanyagot szállító teherkocsik üzemanyagának adótartalma többszörösen meghaladná a mostani lakásbérletből befolyó adókat, tehát a költségvetés is gazdagodnat. Adózna az építőanyag ÁFÁ-ja, a dolgozók után befizetett járulékok is befolynának.
4. Ezek a beruházások nem vihetők el az országból. Nem lehet kivinni, mint pl. egy gyár gépeit. Ha egyszer egy bérlakás megépül, az örökre az ország része marad.
5. Nem szakadnának szét a családok, visszaszorulna az alkoholizmus.
6. Végül élhetőbb lenne az ország. Már ma is a fiatalok többsége külföldön képzeli el a jövőt, amely nem is csoda, köszönhetően a hazai, mélypontot súroló hangulatnak.

Az ellenzők ellenvetésére előre elmondom, hogy ilyen már van hazánkban, mert a mezőgazdaság és az őstermelés gyakorlatilag adómentes, tehát nem igaz az az érv, hogy igazságtalanság lenne a többi gazdasági szereplővel szemben.

Az sem igaz, hogy ez alapos tanulmányozást és előkészítést igényel. Egy telefon az adóhivatalba, vagy a statisztikai hivatalba, ahol azonnal megmondanák, hogy milyen szánalmasan kicsi a lakásbérletekből származó állami jövedelem. A következő adóügyi közlönybe bele kell tenni, hogy a bevallásokon ezután nem kell feltüntetni ezt a jövedelmet, majd néhány reklám formájában tudatosítani az emberekkel és kész.

Ez nem olyan intézkedés, hogy türelem emberek, pár év és jobb lesz, csak addig tűrjetek, hanem azonnal, gyakorlatilag hetek múlva kimutatható a hatása.

És az ügynek nincs vesztese. Nem sért érdekeket, az ország minden polgára jól jár vele, ki közvetlenül, ki közvetetten."

ez egy jó ötlet, mindent nem oldana meg, de kétségtelenül egy jól végiggondolt, hasznos ötlet, ami biztos hogy csak javítana a helyzeten. terjeszd, én is fogom, hátha megvalósul, ha elég ember támogatja.
Amit mindenki sejtett, most bebizonyította a Figyelő, az Aon Hewitt és az AIESEC Magyarország Munkáltatói Márka Kutatása. Az 1992 után születettek azaz a Z-generációhoz tartozók többsége egyáltalán nem tájékozódik print vagy online forrásokból. Ők a közösségi oldalakat,…..
Ulixes 2012.03.08 09:16:43
@dr. birca max: ott a pont, ha lehetne, like-olnám a hozzászólásod... ;):D Sztem már az első barlangrajzok is arról szóltak, hogy ezek a hülye fiatalok még a szakócát sem tudják rendesen használni, és ezekkel a rémes dárdákkal vadásznak helyette.... :)
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
Ulixes 2011.11.08 10:56:58
@martonx: Te nagyon buta vagy. Tanár vagyok, és nem állítom, hogy nincs sok probléma a magyar oktatási rendszerrel, mivel benne dolgozok, tudatában vagyok ezeknek. De ez a 22 órás megjegyzésed, meg hogy kijelented róla, hogy tény, hát az nagy szűklátókörűségről, és az empátia hiányáról tanúskodik. 20-22 óránál többet aktívan (amely folyamatos koncentrációt, kommunikációt, interakciót- pl. beszédet, és az óra állandó szervezését jelenti) nem lehet tanítani, annyira fárasztó. Ez olyan, hogy nem tudsz mázsás súlyokat sem emelgetni 20-22 órán át sem, nem azért mert "lusta" vagy, hanem mert nem képes rá az ember! Ennyi.
Ulixes 2011.11.08 12:58:26
@unionist: Először is kikérem magamnak, hogy kvázi "lehülyézel", azzal hogy ezt írod: "te egyszerűen nem érted, hogy ezek nem ugyanabba a kategóriába eső fogalmak. ezért lettél pedagógus. " -nyilván szerinted nem is képes olyan mély összefüggések megértésre, amelyeket te viszont világosan átlátsz, hiszen ehhez egyszerűen nincsenek meg a kognitív képességei.... hiszen csak egy lúzer tanár.....
Másrészt, én NEM írtam semmit arról, hogy más foglalkozások milyen terhelést jelentenek, szándékosan kerültem az összehasonlítást, és nem is értem, hogy ez hogy jön ide!
Én arról írtam, hogy ha 20-22-24 órát megtartasz egy héten, az annyira intenzív, annyira sok érzelmi energiát, figyelmet, koncentrációt igényel, hogy ennél többre nem vagy képes, mert kimerülsz benne. Ennyi.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!  Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Ulixes 2011.09.10 19:55:13
@Mária: te figyelj már! Fizess már légyszi nekem 386 ezer forintot! OK?
 Megszorítás nincs, helyette hurráoptimizmus van. Ez derült ki a tegnapi Orbán - Jobbkéz beszédből. Na meg az is, hogy szerintük az igazságos adórendszer az, mikor a többség együttesen finanszírozza az egykulcsossal igazán jól járó kisebbségnél maradó…..
Ulixes 2011.09.07 13:46:22
@orbánmentesítő: "Szerintem össze kell gyűjteni azokat a hozzád hasonló férgeket, akik valaha a csúti tahóra szavaztak, nyilvánosan kivégezni mindet, a megmaradt családtagokat munkatárba vágni.
A fajtád által ellopott vagyon visszavétele után, helyre is jönne az ország."

Szerintem te pedig SÜRGŐSEN keres egy jógatábort, vagy tanulj meg valami más relaxációs technikát, mert ennyi rosszul vagy egyáltalán nem kezelt gyűlölet és agresszió (-"nyilvánosan kivégezni mindet, a megmaradt családtagokat munkatárba vágni.") ön és közveszélyes dolog.
Ezt a kockázatot a jobboldali újságírók többsége alighanem már csak azért sem vállalja, mert hiszen föl sem merül benne az egész dimenzió létezése. Ahogy én látom, a jobboldali újságíró attól jobboldali, hogy szublimálatlanul képviseli a nyersességet és a…..
  Pénteken, a Sziget harmadik napján a HVIM tüntetett a fesztivál helyszínén, az ellen tiltakozva, hogy az egyik tagjuk januárban bejelentett tüntetését a Sziget szervezői figyelmen kívül hagyták és nem tárgyaltak vele. A tüntetők a Sziget bejárata elé vonultak, hogy…..
Ulixes 2011.08.15 15:20:45
@Winston Smith: egyszerre írtuk az állandó költséges dolgot. :)
Ulixes 2011.08.15 19:32:09
@tudi: "Egyetértek el kéne már dönteni végre, hogy mi is fontosabb egy jogállamnak mondott valamiben, egy alapjog, vagy a profit joga. Mert bár én sem rajongok Zagyváért, de ezt a meccset ő nyerte."

Nem, nem, nincs igazad. Itt valóban egy alapjog volt a tét, de az tulajdonhoz való jog, az csapott össze a Zagyva által vezetett magyar neonácik "miénk itt a tér, miénk itt az utca" politikai szándékával, és hálistenek, meg az ott lévő rendőröknek, meg a csendes demokratikus többség józan eszének, ezt a mecset Zagyva és bajtársai elvesztették, egyértelműen elvesztették.
Varánusz Jobbikos Zagyvaságok 2011.08.14 05:57:00
A HVIM úgy látszik nem tanul semmiből, és kevés volt az a negyedóra hírnév amit kijárt nekik ez a Gyimesi Zoltán nevű egybites. Ők csak bepróbálkoztak pénteken is a Hogyan Szívassuk Meg Egy Fesztivál Résztvevőit hazafias programjukkal. Apró pici turulszar a vármegyés…..
Ulixes 2011.08.14 23:13:53
@Karipapa01: Sziget Fesztivál, Budapesten, a Hajógyári Szigeten? Náci jelképek, és karlendítés? hát én bizony nem hallottam ilyenről eddig....
egyébként nem nézek híradót, sőt egyáltalán tévét sem.
Ulixes 2011.08.15 10:28:42
@val: Te figyelj már, te tényleg ennyire nem tudsz veszíteni? Hazudoztál (ahogy szoktatok, ti és a bajtársak), rajtakaptak, beégtél, menj haza és gondolkozz inkább, mint hogy itt próbálj tovább hazudozni a nyilvánvalóról! Ébredj fel, hiába próbálod te a valóságod, a tényeket a hülye rögeszmédhez torzítani, akár szándékos hazugság árán is, attól az még csak hazugság és rögeszme marad.
Ulixes 2011.08.15 10:28:54
@val: Te figyelj már, te tényleg ennyire nem tudsz veszíteni? Hazudoztál (ahogy szoktatok, ti és a bajtársak), rajtakaptak, beégtél, menj haza és gondolkozz inkább, mint hogy itt próbálj tovább hazudozni a nyilvánvalóról! Ébredj fel, hiába próbálod te a valóságot, a tényeket a hülye rögeszmédhez torzítani, akár szándékos hazugság árán is, attól az még csak hazugság és rögeszme marad.
  Azt mondják, erőszakos huligán, agyatlan gonosztevő, bűnöző, anarchista vagyok. Azt mondják, hiányzik belőlem a megfelelő tisztelet a hatóságok és az emberek tulajdona iránt. Azt mondják, önkényes pusztításokban veszek részt és felfordulást okozok, csak azért, mert…..
Ulixes 2011.08.11 15:59:24
ez a kedvenc válaszom az eredeti angol blogposzthoz írt "válaszok közül. Tanulságos és igaz. Magyarországra is.

"John Broomfield
Tolerance, consumerism and looting

We will be rewarded for working to serve the needs of our customers. Is this still the rule for all or has liberal tolerance undermined this fact of life? Some people are tolerated and given money for not studying or deciding to live a subsidized life without working. Their children simply want to be famous.

Decades of politicians, social commentators, elites, fathers and mothers tolerating such bad behavior have broken the family and are breaking British society.

Remember your banker whom we used to trust? Let us consider how we tolerated the bankers’ misdeeds of knowingly manufacturing and selling defective products to investors. Have any of them answered for their frauds before or after we borrowed money from our children to bail them out?

Our tolerance has had an even more insidious effect. For decades young people felt no shame and we were told that we must tolerate and subsidize their lifestyles. They now depend on us to subsist. Whole communities depend on those of us who are luckier because we were disciplined by our will, our parents, our teachers or a higher power to study and work harder and smarter.

Equality of opportunity is important to all of us. Some elites go beyond tolerance and make this even worse by advocated equality of outcomes as well.

Discipline used to enforce service throughout our upbringing, marriage, family, parenting, eating together, reading together, schooling and then serving others through productive work. Now we are told see these “unlucky” people as victims and that we must tolerate their aberrant behavior. Lucky people have damaged the unlucky by making them feel entitled.

We are lucky because we are disciplined. The harder we study the luckier we get. The harder we work the luckier we get. Unlucky children are lost made sick by tolerance. Some seek rules to live by so they give up on their dreams and join gangs to flash raid (with the aid of expensive phones) for loot. Other youths loot just because they can and think they deserve it.

Lucky people are identified by their education and work but we are all increasingly identified by the logos we display on the consumer products also displayed by the rich and famous.

Now those of us who add value through our work are not generating enough wealth to pay the debts or support the unlucky ones. However lucky we are we all must re-double our efforts to lead by serving others instead of ourselves by demonstrating the benefits of care, discipline, study and work.
"
Ulixes 2011.08.11 16:02:12
Tripla bruhaha: szerda este-éjjel bloggerhez méltatlanul oknyomozást folytattam, ami egészen elképesztő, bár nem meglepő eredeménnyel zárult. Az előzmény dióhéjban annyi, hogy Jeszenszky Zsolt, a Mahasz zenekiadói szervezet médiaarca egy, az Indexen szerdán közölt vendégcikkben…..
Ulixes 2009.04.23 13:46:48
Izrael leatombombázza Iránt! Már leszerelték a fitymát a zsidó atombombáról, szörcsög a nukleáris péniszpumpa, népirtásra készül a cionfasiszta rezsim! A holokausztbiznisz bevételeiből, persze. Ütős szalagcímek, eladják a lapot. Atombombázni, az már valami, talán még…..