Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tylwyth Teg

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A macskák alapvetően tiszta állatok, ez abból is látszik, hogy életük nagyjából egyharmadát tisztálkodással töltik. Így, ha a macska az almon kívül máshova is űrit vagy pisil, az biztosan jelent valamit. Ha a macska például az ágyunkra vizel, vagy a szoba közepén a szőnyegre űrit, akkor valamit…..
Tylwyth Teg 2022.11.05 08:58:37
Sziasztok!
Nem tudom olvassa e még valaki az oldalt és tud e segíteni, de már nagyon el vagyok keseredve ezért leírom a helyzetünket.
Van egy két éves ivartalanított kandúrom aki egészen augusztusig kinti-benti macska volt egy kertes házban. Két másik macska is volt, de őket kiskora óta ismerte. Tökéletes macska volt, nem volt soha semmilyen probléma a viselkedésével.Mivel a párommal laktam ott és szakítottunk, elköltöztem a barátaimhoz macskástól. Ez egy 3 szintes ház. Alagsor ahol jelenleg én lakom, földszint és egy emelet. Erdő mellett lakunk ahol róka és minden féle vad van ezért benti cica lett belőle. Tudni kell hogy itt van 2 macska, akik szintén bent laknak, ivartalanítottak. És 4 kutya akik bejárnak. A szokatás viszonylag jól ment legalábbis úgy éreztük. Hamar megszokta a kutyákat és a többi macskával is jóban lett. Van két gyerek is egy 7 és egy 5 éves. Ők is nagyon figyelmesek vele. Egy ideig bárhova bemehetett minden ajtó nyitva volt. Velem aludt lent mint azelőtt. Aztán észre vettük a pisi szagot amit nem tudtunk honnan jött. Majd egyszer szemtanúja voltam ahogy előttem pisili le az ágyam mellett lévő kanapét. Akkor úgy döntöttünk hogy kizárjuk lentről. Így is lett. A helyzet nem javult hanem idővel egyre rosszabb lett. A nappaliban lévő bőrkanapé össze vissza van pisilve. Megállás nélkül mossuk a holmikat de van amiből azóta se tudjuk kiirtani a szagot. Mindent zárunk. A gyerekek szobáját se kíméli. Nem csak pisit hagy maga után hanem oda is kakil. Főleg az ágyra. Próbáltuk illóolajjal bekenni a dolgokat amit utál. Most vettünk feliway párologtatót ami után kicsivel jobb lett a helyzet. A kanapé n azóta nem találtunk pisit. A szobák ajtaja viszont a gyerekek miatt sokszor nyitva marad és ott folyton fedezünk fel újakat. A barátom aki a vendéglátom mondta hogy hajnal 4 kor arra kelt hogy a macskám épp a feje mellett pisil az ágyra. Hatalmas károkat okoz ezzel nap mint nap. Az éjszakai ordításról nem is beszélve. Amit szintén alig tudok kezelni. Mindig beszédes cica volt de most egészen undorító módon üvöltve nyávog ha mindneki elvonul aludni. Nem akarok megválni tőle, de nincs más hely ahova költözhetnék,ha a barátaimnak elege lesz ebből az ámokfutásból. Mindig rendszeresen kap enni, reggel és este mert ha elől hagyjuk az ételt addig eszik amíg látja. A másik két macska már fogyni kezdett. Alom van két helyen, az emeleten egy külön helységben és egy a földszinten a pince lejáró mellett. A lentit folyton takarítom mert tudom nem szereti ha kicsit is használt az alom. Szoktam szeretgetni simogatni, játszani vele. Főleg most hogy otthon vagyok mert felmondtam. A másik két macskával is játszik. Kértünk már tanácsot mástól. Valaki azt mondta, hogy zárjuk egy helységbe ami az öve lesz és hátha abbamarad a dolog. De addig is minden olyan lesz. Vagy szokjunk hozzá mert sose múlik el mert ő ilyen. Nem tudom mit tehetnék még így minden tanácsot megköszönök. Már nagyon tanácstalan vagyok és aggódom mi lesz így.