Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyongyosy

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szerző:Koronkai Zoltán SJ Ferenc pápa magyarországi látogatására készülve a napokban tartottuk Szólj be a pápának című programunkat. Ezen a Szólj be a papnak rendezvénysorozatból inspirálódva igyekeztünk válaszokat találni a fiatalok kérdéseire. Több mint 150 kérdés érkezett, és legtöbbjük a…..
gyongyosy 2023.04.27 19:25:06
Az atya kritikájának néhány elemével egyetértek. Még többel kapcsolatban lennék pozitív, ha tágabb perspektívából vizsgálná a helyzetet. Nem lehet ugyanis figyelmen kívül hagyni, hogy a kormány milyen óriási nemzetközi ellenszélben tevékenykedik. Nyugat-Európa, beleértve a keresztény egyházakat, teljesen ultraliberális befolyás alá került. Az ottani politikusok folyamatos nyomást gyakorolnak Magyarországra intézményeiken, médiájukon keresztül. Az USA jelenlegi, szintén szélső-liberális adminisztrációja gyakorlatilag egy helytartót küldött ide, naponta beszólogatva a magyar kormánynak. Ha ez nem lenne elég Európa - élén a "katolikus" Lengyelországgal - háborús lázban ég.
A hazai ellenzék bármely egyháztól jövő kritikára lecsap, ahogy atya is látja, s mint a véres kardot végigviszi az Index, HVG, Telex 24.hu, Portfólió, stb online univerzumon. Egy Török Csaba féle "keresztény kurzus" megjegyzés pillanatok alatt végigsöpör a "független" médián. A társadalmunk amerikai mintára totálisan polarizálódott. Már a katolikusok sem tudnak egymás között normálisan kommunikálni.
A vagyonkoncentrációval kapcsolatban is igaza lenne, csak ezt is a közelmúlt perspektívájából kellene nézni. A volt kommunisták, legtöbbjük ma liberálisnak mondja magát, a rendszerváltozáskor teljesen lerabolták az állami vagyont, a médiát, a Horn és Gyurcsány kormány eladott csaknem mindent, ami mozdítható volt, nyilvánvalóan búsásan lefizetve a nyugati vásárlók által. Most ezt ellensúlyozza a hazai, kormányközeli tőkések helyzetbe hozása. Szóval roppant nehéz ilyen körülmények között a nyilvánvalóan meglevő hibákat feltárni és orvosolni.
Semmiképpen ne hagyjuk ott. Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
gyongyosy 2023.04.01 20:59:42
@Zod tábornok: Persze, ez a legrövidebb és látványosabb, de ha fxg6 helyett Hxg6 következik, akkor jön az én megoldásom.
Sakkozz mindennap! Robert C. Castel 2022.11.26 01:00:00
Jól ért a munkájához. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
gyongyosy 2022.11.27 04:29:39
Hd7