Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagytomi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mára mindenki számára világossá vált: az MSZP kisebbségi kormánya a kudarcok kormánya.  Mindent elrontanak, amihez hozzányúlnak, vagy amibe belekezdenek.  Kudarccá vált minden intézkedés, kudarcba fulladt minden reformnak nevezett ámokfutás, az egészségügytől a…..
nagytomi 2008.08.25 01:21:26
Sziasztok!

Azt hiszem, az az egyedüli, -de nem lebecsülendő- értéke ennek a blognak, hogy nem törli ki azokat a hozzászólásokat sem, amelyek nem a Fidesznek "nyalnak". Magam Fidesz (aztán Fidelitas) tag voltam, 14 évesen léptem az ifjúsági szervezetbe, de mára teljesen kiábrándultam a politikából... Az a baj, hogy nincs egyetlen politikai erő (párt) sem a parlamentben, akikre jó szívvel szavaznék. Magamnak megbocsátom, hogy kamaszként lelkesedtem a politikáért, de amikor 40-es, 50-es, meglett családapák és anyák válnak mozgalmistává, tüntetőkké, vagy lelkes párttagokká, az azért meglep. Gyurcsány nem ügyes politikus, és ezért is népszerűtlen. De kétségtelenül érdeme, hogy ő volt az aki ki merte mondani, hogy a rendszerváltástól mostanáig az egész politikai elit hazudott. Például melyik parlamenti párt tiszta az un. olajszőkítéstől? Vagy említhetném az elkapkodott, ismretségi-érdeletségi alapon lezajló privatizációkat a '90-es években. És miért is nem hazudna egy politikus? Amíg az az igény, hogy hazudjon, addig hazudni is fog. Értem ezalatt, hogy amíg nem elég érett a nép arra, hogy igazmondóra szavazzon, akkor ígérni fog fűt-fát, hiszen arra szavaznak, aki többet ígér. Aztán van egy olyan mondás, hogy minden nép olyan vezetőt kap, amilyet megérdemel. Ez most kicsit keményen hangzik, de érdemes belegondolni. Gyurcsányt nem idegen hatalom ültette a parlamenti bársonyszékbe, hanem a magyar szavazópolgárok számszerű többsége!
Érdekes és szomorú, hogy a kapitalizmusnak, a szocializmusnak és a feudális függelmi viszonyoknak valami bámulatos keveréke létezik itt a mi kis hazánkban... Kétszáz éve a többség még paraszt volt, most pedig majd mindnek van autója, internetje... és mindenki úrnak gondolja (vagy szeretné gondolni) magát, jogokkal kötelességek nélkül. Visszasírjuk a szocializmus paternalizmusát (gondoskodását az állampolgárokról) miközben kapitalista módjára szeretnénk gazdagodni, stb...
Sok a munkanélküli, de kevés a jó szakember, aki kitartó és szeret is dolgozni. Japán hol volt a II. világháború után? És hol van most? Minek köszönhető ez, vajon? Egyedül a szorgalomnak, az emberek hozzáállásának! Amíg, idehaza úgy megyek be egy boltba, hogy az eladó szívességet tesz, hogy kiszolgál, addig nem is jutunk egyről a kettőre. Az állam úgy veti ki az adókat, hogy bele van kalkulálva, hogy a polgár a felét elcsalja...a polgár pedig elcsalja a felét, mert bele van kalkulálva. Az a baj, hogy itt mindig idegen hatalom ült a magyarok nyakán és nemzeti virtussá vált túljárni a hatalom eszén. Csak hát most szabadság van, de nem tudunk vele mit kezdeni. Mert rohangálunk az EU-hoz, mert megszoktuk, hogy a döntést nem itt hozzák. A NATO-ba is akkor léptünk be, a délszláv háború után, amikor már elmúlt a fenyegetettség. Hát igen jól csináljuk. Azért tanulhatnánk a zsidóktól összetartást és nemzeti önérzetet, mert három magyar hármat akar és háromfelé megy. :))