Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roland25

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képet Mátraszőlősről kaptuk.Nagy lehet a baj ha már ott is bezárják az általános iskolát, ahol a körzet MSZP-s országgyűlési képviselője, Juhász Gábor lakik...
Roland25 2008.08.27 08:58:56
Kedves Th1$!

Maximálisan egyetértek Veled!
Az idézett anyagokból részlet:
(Antho-nak ajánlva)

Magyarország gazdasága - hasonlóan a többi kelet-európai országéhoz - nehezen viselte a rendszerváltással együtt járó változásokat. Habár az ország az 1968-as gazdasági reformok következtében lassan kapitalizálódni kezdett (szemben a többi KGST-országgal), a gazdaságot még mindig jelentősen át kellett alakítani 1989 után. 1990 és1993 között a hazai GDP négy egymást követő évben csökkent és összesen 18 százalékkal, a hetvenes évek közepének szintjére esett vissza. A válságon sokáig, egészen 1994-ig nem sikerült urrá lenni.

A gazdaság belső és külső egyensúlyában egyszerre fellépő zavarok orvoslására 1994 és 1996 között egy restriktív (megszorító) stabilizációs csomagot léptetett életbe az akkori kormányzat, mely a pénzügyminiszter, Bokros Lajos után a Bokros-csomag nevet kapta. Ennek hatására a gazdaság 1997-re egyensúlyi helyzetbe jutott, amit a GDP dinamikus növekedése is igazolt: az elkövetkezendő négy év alatt több mint 20 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék. A növekedés 4,2 és 5,2 százalék között volt, melyet táplált a kedvező világgazdasági környezet is. (A csomag indokoltságát ennek ellenére többen megkérdőjelezték mindjárt az életbe léptetés idejében. A szakma elsősorban a Közgazdasági Szemle hasábjain vitázott arról, szükség volt-e a csomagra. A vita gyakorlatilag ma sem zárult le.)

A következő időszakot a csökkenő tendenciájú növekedés jellemezte egészen 2003 második feléig, amikor is újra negyedévről negyedévre emelkedett a GDP-növekedés. Az újabb csúcsot 2004 második negyedévében produkálta a gazdaság, akkor 5,4 százalékos volt a "szárnyalás". Azóta ismét csökkenő tendenciát figyelhetünk meg, a legutóbbi, 2006 II. negyedévi adat 3,8 százalék volt (ezek a KSH nyers, kiigazítás nélküli adatai). Amint azt a jelenleg hatalmon lévő kormányzat jelezte, a GDP-növekményben jelentős változások lesznek a jövő évtől, köszönhetően az újabb megszorító csomagnak, mely némileg - és a tervek szerint átmenetileg - visszafogja a gazdaságot. Jövőre - 2007-ben - a növekedést 2-2,5 százalék körülire tervezik.

V. Zoltán képei Somogyországból:Nem kicsit, nagyon…Vasútreform (így görbüljek meg, ha hazudtam)Pad - tizedannyi pénz városrehabilitációraParlagfű - több parlagfű, kevesebb allergia elleni gyógyszerár-támogatásSzemét - Se EU kompatibilis környezetvédelmi törvény, se…..
N. László küldte a képeket Csepelről.   Csepelről küldök pár képet ami itt is jelképezi a Gyucsány kormány áldásos tevékenységét. A kb. 200.000 fős Csepel szigeten található egyetlen kórházban az aktív ágyakat megszüntették, nem gondolva arra,…..
pontosabban, már rég elkezdődött, nem is szólt másról soha ez az anti-gyurcsány kampány, mint kicsinyes rágalmazásokról. keressünk egy közös szót gyurcsányról és egy random képről, és nyomjuk oda a matricát. például, lássunk egy erdőt... gondoljunk gyurcsányra. nincs…..
Roland25 2008.08.25 20:40:03
Kedves Blogoló!

Az utolsó előtti bekezdéseddel maximálisan egyet értek! Nagyon igazad van!
Jó lenne ha ezek a habzó szájjal csattogtató fideszesek ill. hangadóik nem állítanák ilyen elképesztő zöldségeket! Ilyet értelmes ember nem mond! Ennyi belemagyarázós sületlenséget!
Innen üzenem a hangaskodóknak: a szocialzmusnak 20 éve vége! A gondoskodó állam, mint fogalom megszünt! Az öngondoskodás lépett a helyébe! Nem tud és nem is szabad az államnak mindig mindent megoldania!
Tisztelt társadalom:
Sok a szemét mindhol? Ne hordják illegális lerakóba! Igen, sajnos nem válik köddé az alkonyatkor az erdőbe borogatott sitt!
Sok a parlagfű?
A telektulajdonos végja le! (azért azt ne mondják már, hogy minden parlagfüves terület a Gyurcsányé!
Halálos kimenetelű balestet okoz egy 17éves?
Nem a törvények, és szabályok rosszak! Esetleg a kedves szülőknek nem kellene gigantikus lóerejű szekereket a kis gyermekük alá tenni!
Gyengén teljesített az olimpiai csapat? Ezért is a kormány a hibás? Nem volt elég pénz? Azért 3 db ezüstéremért 56 Mft szerintem nem rossz fizetés (+6Mft Demjántól) Szrintem meg volt a kellő ösztönzés. Esteleg a NOB elnök nem kíván magába nézni, hogy tán-talán Őt is terhelheti a felelősség!
STB...
Kedves honfitársak!
Nem vagyok egy eltökélt MSZP-s, de a zsigeri tiltakozás mögé bújó hülyéket elitélem!
Ideje lenne elgondolkodni, és reálisan megítélni a dolgokat!

Roland25

A megszüntetett Kisterenye – Kál-Kápolna vasútvonal. Ezzel a döntéssel több kistelepülés elérhetősége, megközelíthetősége csökkent...
Roland25 2008.08.25 17:49:16
Kedves Pgsm..ez jó volt, tetszett a reakciód!
Tényleg kb annyi értelme van ennek a blognak, mint egy döglött porcelánkutyának.
A kis vidéki mellékvonalok csak úgy termelik a veszteség millirdokat! 1 utazó-km-ért vmi 12 Ft-ot fizet az utas és 200 Ft-ba kerül, vagy hasonlóan borzasztó nagy az eltérés. Amire nincs szükség azt meg kell szüntetni! Az állam mi vagyunk! (ill. az adófizetők!) Évente 225 Mrd Ft a MÁV kiadási oldala és valami 45 Mrd Ft az utasoktól származó direktbevétel. Basszus a kieső potom összeget is (!) az a 2,3-2,5 Millió ember fizeti meg!
Eléggé köztudott (vagy nem?) hogy az ilyen kistérségekben a volánok sokkal hatékonyabbak vagy ha már nagyon beleéljük magunkat akkor a kistérségi kezdeményezéssel létrehozott társulások vegyenek egy mikobuszt és horják a gyerkőcöket meg a nagyikat az egyik faluból a másikba!
A vasútból csak a fővonalakat kellene megtartani, illetve a Bp elővárosi vonalait.
Kb 140.000 ember hasznélja napi ingázáshoz, és további 2-300.000 havonta egyszer visékre történő utazáshoz.
Ennyi pénzt (225Mrd Ft) ezen az oltáron feláldozni! Őrültség! Az egész társadalom illetve 2,3-2,5 millió adófizető nyögi a terheket a hülyeségért!
NINCS RÁ SZÜKSÉG A JELENLEGI FORMÁJÁBAN!
Jó lenne ha ezt az elvakult blogolók és emberek végre felfognák!
Vagy ha ennyire a pártján állnak fizessék csak ők be az évente az ablakon kidobott pénzt!
Én abban is benne vagyok!
Roland25