Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyi egy

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ras2 Múltidézés 2023.05.14 22:09:05
Itt volt kamaszkori legjobb barátom, J egykori felesége, P. Ők vagy 35-40 éve elváltak, J több mint tíz éve halott. J-vel a 60-as évek végén megszakadt a barátságunk, P hosszú ideig külföldön élt, nem volt kapcsolatunk. Valamikor a 90-es években jött haza, véletlenül futottunk össze, már nem…..
Tegnap szkepticizmusában is visszafogott jegyzetet írtam a Győzelem Napjáról. Mára más oldalakról kapott megerősítést a világállapottal kapcsolatos borúlátásom. Két hír hétfőről: Zelenszkij ukrán elnök elrendelte, hogy ezentúl Ukrajnában nem a győzelem napja, hanem Európa-nap lesz május 9. A…..
ras2 Abortusz 1973-2022 2022.09.14 18:23:13
1973 elején egyike voltam annak a több mint 1500 aláírónak, aki az országgyűlési képviselőkhöz intézett petícióban tiltakozott az abortusz megszigorítását célzó tervek ellen. Valószínűleg ez volt a Kádár-korszakban az egyik első nyilvános ellenzéki - jobban mondva a hivatalosság által ellenzékinek…..
nagyi egy 2022.09.22 17:59:56
@beszélő név:ne hogy azt hidd nem tudom melyik magyar író esszékötetében van szó a gyilkosság és morál kérdéséről, és rengeteg izgalmas regényt is olvastam, amely epikájában ilyen dilemmákat vet fel az emberben.
De a TE problémádra csak spekulatív választ lehet adni.Látod nem az önrendelkezési jog felől közelítek a kérdéshez, csak egyetértek rás azon félelmével, hogyha eljön az abortusz-tiltás, akkor a magyar társadalom perifériáján tengődő anyáknál a mostani helyzethez képest rosszabb helyzetbe kerülnek, Gondold el, vannak olyan élethelyzetek, ahol nuku pénz fogamzásgátlóra, tamponra és így tovább.
Épeszű ember csecsemőt nem öl, de amikor
felméri a potenciális lehetőségeit, hogy
hogy milyen lehetősége van, a szeretete
mellett, amivel elkísérheti a felnőtté válás útjándönt.
Dúró Dórának könnyű négy gyereket nevelni az átlagnál magasabb jövedelemből,neked vagy nincs gyereked, vagy már elfelejtetted mennyit kellett gürizni értük, vagy van egy focicsapatod.ha mérges vagyok, okkal
nagyi egy 2022.10.07 22:45:53
@beszélő név: kivétel erősíti a szabályt.Egyébként a legszívesebben pofon vágnálak, érzéketlen fatuskó vagy, az én családi környezetemben olyan problémákkal küszködnek, amelytől , ha úgy hozta volna a sorsod, nem így mantráznál. Nem írom ki, mert nem tartozik senkire.
ras2 gesztenye 2022.10.02 19:57:26
Ma felszedtem és zsebre tettem az idei első vadgesztenyémet. Ez is rituálé, hogy legyen a kabátzsebemben, s időnként megfogjam, s emlékezzem. A gyerekkoromra, anyámra; őszi este sétáltunk a Marczibányi téren, néztük a gázlámpa-gyújtogató embert, és a kis, piros vödrömbe gyűjtöttem a gesztenyét. És…..
nagyi egy 2022.10.02 23:58:44
Mármint a pedagógusok Tanítanék Mozgalma, amely hétfőtől "Emeljük a tétet!" jelszóval országos polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetett, minthogy a kormány elutasította béremelési követelésüket és nem válaszolt a munkaterheléssel, a tanszabadsággal és az iskolák állapotával kapcsolatos egyéb…..