Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kistroglodita

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miben változtatta meg a streaming a filmnézési szokásokat? Hogyan tehető újra trendivé a mozi? Mi a kritikus szerepe, és tudja-e befolyásolni a moziba járási kedvet? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a miskolci CineFesten, az ország legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján. A CineFest egyik…..
kistroglodita 2022.10.04 07:07:47
@Szekrényszagú néni: Nem egészen. A filmszalag nagyobb felbontásra és dinamikus tartományra képes, mint a digitális kamera, tehát a színek apróbb részleteit is képes leképezni, amit a digitális nem tud. Ezen kívül van egy természetes és esztétikus hatása. Nem beszélve arról, hogy a digitális kamerával forgatott filmeknél nem kell annyi fényt használni, ezért megvilágítani sem kell megfelelően a jeleneteket. Ha megnézed a régi, celluloidra forgatott filmeket, a megvilágítással minden egyes kép szinte egy művészi alkotássá vált. Ma erre nincs szükség, tehát kevésbé lesz esztétikus a látvány. Sajnos vannak rendezők, akik behódolnak az új technikának, de szerintem, aki komolyan gondolja a hivatást, legyen fotós, filmes vagy zenész, az analóg módon kell, hogy dolgozzon, mert az adja a legjobb, legtermészetesebb minőséget.
kistroglodita 2022.10.04 07:14:00
@Szekrényszagú néni: Mellesleg láttam az Inland Empire-t, és katasztrofálisan néz ki. Bár gondolom azóta fejlődött valamennyit a digitális felvételi technika, de akkor is. Hasonlítsd össze a Mulholland Drive-val, ami gyönyörűen van fényképezve, filmre.
And THIS was the latest weather report!..
kistroglodita 2022.09.26 21:58:52
@Field64: Szerintem lezárhatjuk a témát. Majd keresek másik filmes blogot, ahol régi filmekről lehet olvasni.
kistroglodita 2022.09.26 19:35:18
@Field64: Részemről is le van zárva, nincs már nagyon mit elemezgetni. Nem nekem való az az oldal, mert nincs kedvem ezeket a jellegű tartalmakat, hozzászólásokat nézegetni, olvasgatni rendszeresen. Meg aztán azt sem szeretem, ha provokálni lehet, de azt kommentálni már nem. Jobban szeretem a szólásszabadságot. Mindegy, további jó munkát!
kistroglodita 2022.09.26 20:40:56
@Field64: "A szólásszabadság meg azoknak is kijár, akik nem azt kommentelik, amit te olvasni szeretnél."

Pontosabban csak azoknak jár ki, nekem nem.
MovieCops FANTOM AZ ÉJSZAKÁBAN 2022.09.20 06:00:00
Júliusban töltötte be 76. életévét az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb amerikai színésze, Sylvester Stallone. 1969-ben kezdődött a filmkarrierje, de évekig semmi jele nem volt annak, hogy különösebben sokra vihetné ezen a pályán. Parányi szerepeket játszott, még egy szexfilmben is közreműködött,…..
Filmbook The Batman 2022.03.01 06:00:00
Kezdjük a nyilvánvalóval! Robert Pattinson nem volt jó választás Batman szerepére. Bruce Wayne-nek meg egyenesen csapnivaló. És nem azért, illetve nem csak azért, mert ő volt az alkonyatos csillámló vámpír, hanem amiatt a görcsös erőlködés miatt, amit azóta kénytelenek vagyunk elszenvedni tőle…..
kistroglodita 2022.09.12 13:47:37
@scal: Kicsit talán bunkó volt, de ha hülyeséget írtok, akkor mit mondjak?
kistroglodita 2022.09.13 14:03:18
@scal: Rossz hangulatban írtam be, ezért elnézést kérek. Ettől függetlenül lehetne úgy is írni filmekről, mint a színes magazinok, nem kell elemezgetni. Nekem mindenesetre a halálom, amikor valami technikailag rossz technikáját dicsérik.

Ez a film azért volt egy dögunalom, azért (is) volt rossz a rendezés, mert a kamera 99%-ban egy helyeben áll. Nincs mozgás, statikus képeket látsz. Vesd össze a '89-es Batman film egyes jeleneteivel, hogy ott milyen jó érzékkel tudták izgalmassá tenni a legegyszerűbb jeleneteket is.
kistroglodita 2022.09.13 21:55:22
@scal: A "színes magazin"-os kritikákat nem lenézésnek szántam. Teljesen jó írások születhetnek így. Pl., amiket te írtál, simán megállnák a helyüket egy ilyen cikkben. De az elemezgetésbe nem érdemes belemenni, mert laikusok vagyunk. Legalábbis, gondolom, ti is.
A blog több mint hároméves fennállása alatt sok észrevétel érkezett a posztok terjedelmére, illetve arra vonatkozóan, hogy miért nem írom meg a filmekről a személyes véleményemet is. Nos, alapvetően továbbra is marad a régi profil, vagyis kritikák helyett inkább a kiválasztott filmek…..
kistroglodita 2022.09.06 23:12:03
@Field64: Ráadásul elképesztő mennyiségű filmanyag közül lehetne válogatni az elmúlt századból. Nem muszáj csak művészfilmeket vagy klasszikusokat leadni, lehetne szemezgetni mindenféle műfajból. Ehelyett minden csatornán csak a legújabb filmeket adják, amiknek a minőségével nekem egyébként is elég nagy problémáim vannak.