Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kendaq Pendragon

0 bejegyzést írt és 380 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap lesz a tanítók világnapja. Peter Kažimír pénzügyminiszternek úgy látszik, nem szólt a sajtóosztálya, hogy nem most kellene bejelenteni: nincs pénz a pedagógusbérek emelésére. Igaz, a szlovákiai pénzügyek irányítója a tegnapi kormányülés előtt csak megismételte múlt heti nyilatkozatát. ..
Kendaq Pendragon 2012.10.05 20:11:45
@Wise Lady: Nálunk kicsit jobb a helyzet, bár eszközszükségletet
nem támogattak. Amúgy tavaly kint volt évnyitón az alpolgármester, és az volt a legnagyobb problmája, hogy a gyerekek miért nem énekli a himnusz. Eszembe jutott drága Szabó Dezső...a történelem újra és újra ismétli önmagát.

@Pszt!: Azt se kapunk, premierbe kell nyomni. :(

@JimGilmoure@unionista: a miniszer (nevéből eredően) és a pedagógus (a szakma történetétből eredően) szolga, egyik elfelejti, a másik minden nap átéli. Tavaly évben egy híres/hírhedt fideszes politikus bukott fia került iskolánkba magántanulói státuszba. Töritanárként előre tartottam egy kicsit, mert épp töriből bukott. Lepődjetek meg: egyszer sem találkoztam vele, olyan volt mint Colombo felesége. Mindenki róla beszélt, ő semmilyen vizsgán nem jelent meg, állítólag telefonon is alig lehetett elérni. Idén már kiíratkozott(?). Most mondjátok meg, mi értelme volt ennek?
Igaz, a papa is úgy kapott nyelvvizsgát, lett diplomája, hogy... az alma biztos az övé, még 20 évesen is valaki 11. osztályos...
Kevesen tudják, hogy Kínában nincs kommunizmus. Sőt szocializmus sincs. Szoktam mondani, hogy Kínánál kapitalistább ország kevés van a Földön. A Kínai Kommunista Párt a 18. kongresszusára készül. Ebben nincs semmi különös. A különösség az, ami mögötte van. A jelenlegi…..
Szexhez toboroz lányokat Cristofel a neten, harsogja a mai Blikk. És tényleg: a szteroidokkal pumpált havannai csődör a Facebookon bombázza olyan kanos üzenetekkel a 38 ezer fős rajongótáborát, mint például ez a két gyöngyszem: Most persze röhögünk, de állítólag már egy…..
  „Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a…..
Kendaq Pendragon 2012.07.28 09:50:54
Ajánlom a T. Min. Eln. Ú. figyelmébe a következő tévéjátékot, főleg, hogy a királyi tv-n megy:

videotar.mtv.hu/Videok/2009/08/21/15/Az_a_szep_fenyes_nap.aspx

Különösen, mivel T. Min. Eln. Ú. türelmetlen természetéről ismert, tekerjen Géza és a testőr párbeszédéhez. Tanulságos, ahogy akkor is meghajoltunk az egy "közös" akarat előtt.
Ennek a vendégírásnak az a története, hogy a Facebook oldalunkon valaki "nyomasztó" filmet keresett, más valaki ezt ajánlotta, megint más valaki megírta. Értitek? :) Utóbbit varin-nak hívják és ezúton is köszönjük neki.   Megan is Missing (2011)   Rendezte:…..
Kendaq Pendragon 2012.07.21 11:33:24
Sziasztok!Sok mindenről olvastam már bejegyzést itt a munkahelyiterror blogon, diákmunkáról még nem. Az elmúlt hetekben viszont olyan dologról hallottam, ami szerintem minimum vérlázító. A barátnőm felsőoktatási intézményben folytatja tanulmányait, úgy gondolta, nyárra keres…..
Kendaq Pendragon 2012.07.08 10:56:16
@Mrs.Columbo:
Én is ezt tapasztaltam. Kisebb fizikai munkák, szortírozás, pakolás, az Apehnál adóbevallás feldolgozás (amit ajánlok, jó a társaság és aránylag jól fizet).
Szerintem még nem is olyan nehéz ilyet szerezni, max. több helyen kell regisztrálni. Igaz, annyira nem vagyok áptudét, 2 éve már van "rendes" állásom.
Az Egyesült Államokban tegnap volt a függetlenség napja, július 4-én ünneplik az egykori kolóniák elszakadását az brit birodalomtól. A függetlenségből azonban az őslakosságnak nem sok jutott, az indiánok asszimilálását, illetve a "civilizálását" célzó politika…..
Tisztelt Cím! Arra keresném a választ, hogy ma Magyarországon miért hunyunk szemet afelett, hogy munkajogilag a legnagyobb csalók a közmunkásokat foglalkoztató közintézmények és önkormányzatok?A közmunkások nagy részét nem a papíron lejelentett munkakörben alkalmazzák, ezzel…..
A Heroes of Might and Magic sorozat gyakorlatilag mindenkinek a szíve csücske, aki valaha próbálta az első három rész bármelyikét (én speciel a négyes-ötöst is szerettem a rajongók elsöprő többségével ellentétben). Anno a bejelentéskor kicsit alulkezeltük a hírt, hogy egy…..
Kendaq Pendragon 2011.09.15 19:09:13
@vészmadár (pica pica):

Ez nekem is sok dühömbe került.
A véleményem az, hogy a kampányokban a normal szint felett valami übernehéz volt továbbmenni.
Érdekes, az 5-nél az ember-kampány oké volt, nade amikor elfföldön nyomultam Agraellel...
Nekem a 3. és az 5. bejövős. Persze a 2.is, csak már kicsit elavult. A 4-et szerintem elaprózták, ott is voltak jó ötletek (kevert kasztok, fejlődési leletőségek, potionok és a hős személyes küzdelme, amely az 5.-ben lett a legjobb, mert ha realisztikát várunk el, akkor azért túlzás, hogy egy, még huszas szinten álló hős leírt pl. 5-10 csontsárkányt), de a szinten nehézségének elosztása sokszor megölte az élményt...
Vastagbőr Pokoli ez a történet 2011.08.18 12:01:00
Barczai Gabi a TV2 Akadémia vendégtanára: Gabika "élőben", a kamera előtt kapta el a kukoricatolvajokat a Napló riportjában (09:30-tól): A "bűncselekmény" után jött a Napló pokoljárása. "A Napló Magyarország vezető riportmagazinja, a kezdetektől…..
  Túl könnyű az angol, ezért nem ezzel kellene kezdeni a nyelvtanulást – áll egy oktatási államtitkárság által elkészített stratégiatervezetben, amely az Origo birtokába került. Hüledezve állunk a nyelvtanulást érintő kormányzati tervek előtt, amelyek mintha…..
Kendaq Pendragon 2011.08.18 15:01:18
@Anatómus:

Nyilván, hogy mi, a tanárok nem tudunk 30 gyerek közül kiválasztani valakiket, hogy őt most neveljük a többit nem. Nem teljesen értek veled egyet abban, hogy nincs nevelő feladatunk, legfeljebb nem hangsúlyozzuk ki, ezt nevezem én (nem terminus technicus!) "tudatalatti" nevelésnek, amikor az egyinségünkkel, hozzáállásunkkal mutatunk példát, kapaszkodót, amihez a tanulók viszonyulnak, eldöntik, hogy ez jó/nem jó, így önmagukat is meghatározzák. A szülők sokszor le se szarják a gyerekeket, akik droghoz nyúlnak, vagy vagdalják magukat. Másik esetben, pedig a család közös ellenségévé a tanár/osztályfőnök válik, mert rá mer szólni a gyerekre, hogy gyakorlat alatt ne gyújtogasson sprével, ne üsse meg ököllel a gyengénlátó, SNI-s osztálytársát. Apuka meg fenyeget, hogy "nem tudja ki vagyok? XY képviselő testőre! Engem ne zaklasson!"

Az egyetemi katedra, diploma, fokozatok kérdésében sem vitatkozom veled. Van egy érzelmi és egy értelmi intelligenciája az egyénnek, van, hogy a kettő nincs azonos szinten, lásd akár mostani Strauss Kahn botrányt.

A feladat sokrétűségébe bele kell tanulni. Hoffmann Rózsának volt ideje, a szövetség tudta, hogy nyerni fog, tehát a politikai garnitúrának készülnie kellett volna, és nem itt ötletelni.

Én németet és angolt tanultam, egyetemen latint. Jó lett volna az orosz, kár, hogy leépítették, éppen a rendszerváltás idején kezdetm az általánost.
A gimnáziumi nyelvtanítás esetében elég a két nyelv, és azt se tudták azonos szinten tanítani, az egyikből többek, köztük én is nyelvvizsgáztam, a másikból egy osztálytársam, de az úgy, hogy magántanárral készült.
A franciát kis kivétellel mindenki utálta. :):) A kivételek itt s a művészhajlamúak voltak, mint Rózsa néni. Mondanom sem kell, abszolút kisebbség.
Még az igazgatóhelyettesem, aki franciatanár, azzal oltott, hogy ő is legszivesebben matekot és közgazdaságit végezne, ha újra kezdhetné, annyira ratyi a helyzet.
Szumma: ezt a jelenlegit javítsák fel, maradjanak nyelvi előkészítős (amit most oszlatnak fel!) osztályok, jobb szakembergárda. Most biztos olyan lettem, mint aki két kézzel szórja a pénzt. :D:D
Kendaq Pendragon 2011.08.18 15:06:40
@bubo cupropenis:

Kedvencem a "der Igel" és a hozzá tartozó közmondás. Ezen jókat röhögtünk anno szótárral a kézben.

Nehezebb a német a sok névelő miatt, de vannak német ismerőseim, és nem szólnak érte, megértik anélküli is, hogy csúnyábban beszélem az irodalmi németet, nem ez a lényeg.
Még januárban Ékes Ilona fideszes képviselőnő levelet írt a fideszes Pintér Sándor belügyminiszternek, többek között jelezve, az új szabálysértési törvény és a BTK között felfedezhető egy kis jogi anomália: "a büntetőtörvénykönyv a 18 év alatti prostituáltat…..
Kendaq Pendragon 2011.08.17 08:06:34
@bandika gazdája:

OFF
Statisztikáról. Egy szakközépben tanítok, és az igazgató év végén bejelentette, hogy MI fogjuk javítani iskolánk éves kompetenciamérésének feladatait. Ott is az adminisztráció egyik feladata a statisztikai gyártás..
ON
Nem értem, miért nem lehet törvényileg szabályozni a bordélyházak felállítását, és tiltani az utcai kéjelgést. Ezeket a bordélyokat még lehet is szabályszerűen ellenőrizni félévente/évente, kiszűrendő a kiskorúakat. Vagy nyugaton ez hogy működik/nem működik?
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Kendaq Pendragon 2011.08.11 08:12:07
@okosallah:

Na jó, én is mennék külföldre, de sajnos nincs 2-300 EFt-om az első hónap költségeire. Ráadásul egy magas eurós hitellel a nyakamban. Ilyen esetbe mit tanácsolsz?
Kendaq Pendragon 2011.08.12 08:18:37
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Én egyelőre fizetősökről tudok, tudtam.
Tudnál erről a lehetőségről valami elérhetőséget megadni? Köszönöm!
Kendaq Pendragon 2011.08.13 10:22:49
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Nem nekik kell fizetni, hanem az első fizetésig tartó költségeket. Igaz, pontosan nem tudom, mert az egyik barátom ment ki, ő ajánlotta.
Viszont nyilván egy olyan lehetőség jobban érdekelne, aminél nem/vagy keveset kell fizetni, és a fizumból vonnának le.
Köszi az infókat!
Ehhez először kreténné kell avatni, ezért jelenleg a Hittani Kongregáció vizsgálja a morálisan elhunyt képviselő twitter bejegyzéseit. Twitteres követői kezdeményezték a pápánál Deutsch Tamás bunkóvá avatását, bár erkölcsi hullája még ki sem hűlt. A bunkóvá avatást…..
Február 18.-án tettük közzé azt a felkérést olvasóink felé, hogy ha van rá szabadidejük, akkor töltsék ki Turbucz Dávidnak, a Horthy-mítosz blog szerzőjének a kérdőívét. Azóta megszülettek az eredmények is, lássuk, hogy mi derült ki a nem reprezentatív…..
Kendaq Pendragon 2011.07.23 09:59:39
@Rókakígyó:

Én azt csodálom, hogy tudta megúszni a felelősségrevonást, minimum a Szálasi kinevezéséért. Na, mindegy. A lényeg az, hogy szerintem kb. egy szinten teljesített a most annyira ócsárolt Károlyi Mihállyal. Azért is érdemes felvetni a párhuzamot, mert mindkét vezető bukása után kommunista hatalomátvétel következett.

@Raul Duke:
A hadüzenet átadásakor zajlott párbeszéd megvan? (ami állítólag nem úgy hangzott el, de a lényeget mégis hűen tükrözi) :D

@Green Tech Castle:
"Nálam 1490-ben Mátyás halálával ért véget az időszámítás, minden ami azóta zajlik, egy jelentéktelen null aértékű történés."

Azért Rákóczi és 48 azért se maradjon ki, mert ígyis-úgyis dicsőséges volt! Az áprilisi törvényeknek hála, ma itt vagyok egyetemet végzett emberként, és nem analfabéta földművesként, a földesuramnak kiszolgáltatva.
Kendaq Pendragon 2011.07.23 10:12:59
@Green Tech Castle:

Ilyen szószerkezet (ha mi lett volna, ha) nem szerepelt a kommentemben.
Rákóczival és 48-cal sokmindent elértünk. Ha nélkül is!
Kendaq Pendragon 2011.07.23 17:04:40
@képpartizán:

Nono. Hitlernek több "kis kalandja" volt Eva Braun előtt. Többek közt a Gelinek becézett unokahúga, aki öngyilkos lett máig tisztázatlan körülmények között. A történészek nagy része azonban Hitler féltékenységének tudja be. Amúgy csak még egy dolog. Hitler hazaáruló katonaszökevény is, az első világháborúban átszökött a németekhez, hogy ne kelljen a korcsnak tartott Monarchia hadseregébe bevonulnia.

@Mizar: Voltak azért olyanok is, akik másképp választottak. Én például lemondani lemondtam volna, de aláírni Szálasi kinevezését... Még Sztálin is feláldozta Jacobot.

@Green Tech Castle: A monarchiáról alkotott véleményeddel egyetértek. Valami olyasmi kellene, mint ami Angliában van. Sajnos mi nem ilyenhez szoktunk hozzá, nálunk nem volt olyan kiegyezés, mint amit Orániai csinált. Most pedig már jelölt se.
2011-ben Rubens Barrichello biztosan a Williamsnél folytatja, Nico Hülkenberg, a Brazil GP rajtelsője biztosan nem, közölte hétfőn az istálló. A fiatal német az utóbbi öt év legjobb időmérő-eredményét hozta a csapatnak Interlagosban, de a venezuelai GP2-bajnok Pastor Maldonado…..
Kendaq Pendragon 2010.11.15 16:41:14
@tothh:

Volt már ilyenre is példa, lásd Kovaleinen a Lotusnál. Fejlődhet, tapasztalatot szerez.
Alonso is visszament a Renault-hoz, aztán jött a Ferrari...
Kendaq Pendragon 2010.11.15 18:31:51
@tothh:

Ki tudja, hogy bejönnek-e a jövő évi fejlesztések a kisebb csapatoknál?
A Red Bull is honnan indult?
A tavaly Brawn GP?
Bár annyira nem értek hozzá...
A csúnyán végződő, méltatlan kapcsolatok hete következett el, ennek nem örülünk annyira.  A kép innen     Ez egy elég érdekes sztori. Amikor utólag derülnek ki a dolgok. Amikor nem meri a szemedbe mondani, mert egy PÖCS. Fiatalok voltunk-vagyunk. 'Friss'…..
Ebben a történetben nagyon sok a felkiáltójel. Feltételezések szerint a felkiáltójel eredete a latin IO  indulatszóra vezethető vissza, amelyet kezdetben a felkiáltómondatok végén egymás alá írtak, s ennek a leegyszerűsödött formájából nyerte el a mai…..
  Vasárnap este a Mesterházy-Horváth-Szanyi álomtrió sajtótájékoztatója után, amelyen egy kivetített diagrammal bizonyították, hogy a választást igazából a szocialisták nyerték, Lelky Lolával azon melegében elkaptuk Szanyi Tibor kampányfőnököt. Mennyi az annyi, meg úgy…..
Kendaq Pendragon 2010.10.04 08:00:34
@Iustizmord:

HÁháhá, szívemből szóltál spallerral kapcsolatban.
Ez van, egy szellemi untermannt vs. a szoci overdose ringbe száll.Borítékolható volt.
Annyira, hogy szombaton még hívogattak a fidesztől, hogy megyünk-e szavazni, és kit támogatunk. :)
Daru dőlt a lelátóra a dél-koreai Forma-1-es építkezésen, nem sérült meg senki. A motorsport-total.com fotósa, Michael Lok fényképezte le az esetet, ami igen látványos, de következményei kevésbé súlyosak: összetört a célegyenesbeli tribün korlátja, néhány szék, és…..
A Fővárosi Állatkertben januárban született gorillakölyök sokat nőtt az elmúlt csaknem kilenc hónapban. Bár az anyaállattól még nem távolodik el túl messzire, szemmel láthatóan egyre önállóbb, és nagy érdeklődéssel ismerkedik környezetével.Hír folytatása és további…..
  Tulajdonképpen minden önmagáért beszél, de azért felhívnánk a figyelmet a hastáncosnőkre, az „eredeti arab gyrososra”, a helyszínre, az előadókra és végül, de nem utolsó sorban a szerencsés időpontválasztásra...
Sajnos én sem eredményekről , hanem rossz tapasztalatokról tudok beszámolni. Nem tanultam sem jogásznak, sem orvosnak vagy bármi más hűde "álom" szakmát. Egyszerűen elvégeztem az érettségit, azután egy autóvillamossági műszerész szakmát. Jelenleg másodéves vagyok egy…..