Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Einstand, mondja Weber

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre abszurdabb ötletekkel rukkol elő a kormány az energiatakarékosság ügyében. Ez annál is szembeötlőbb, mivel néhány hete még azokon élcelődtek a fideszes politikusok, akik a spórolás szükségességére hívták fel a figyelmet. A kapkodás annak a jele, hogy a kormány legfelsőbb szintjein sem voltak…..
Einstand, mondja Weber 2022.08.07 21:03:56
@sancho13: "A szerbek vettek 500 millió m3 gázt nálunk tárolják és amikor kell nekik küldjük,mind ezt puszira,mert mi ilyen fasza gyerekek vagyunk!!!"

Miért, te inkább lefoglalnád tőlük? Einstand? Európéer-e vagy?
Einstand, mondja Weber 2022.08.07 21:06:55
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Már annak sem tudtok örülni, ha Orbán teljesíti a követeléseteket??"

Akkor kapcsolják a baromságot dupla sebességre. Mert az már feldolgozhatatlan, ha már Orbánról is jót kellene mondani. "Fékek és ellensúlyok", persze. Az ellensúly kiegyensúlyozna, elvileg. A kiegyensúlyozottság egy vérlibsi számára elképzelhetetlen gyengeség.
Einstand, mondja Weber 2022.08.07 21:10:58
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Leghamarabb jövő télen lehet majd fűteni vele"

Ez igaz, de kell egy kis előrelátás is. Bár tavasszal talán már égni tud. De persze azt ne feledjük, hogy a miniszter nem utasításba adta az erdők kiirtását, hanem elvett egy akadályt az útból a későbbiekre gondolva. A favágás még most is az erdőgazdálkodók joga, akik ismerik a szabályokat és nem utolsósorban a fát.
Új fogalom születik; „GÁZKOMMUNIZMUS” Valljuk be, mostanság már szinte semmin sem csodálkozunk. Először is jött a Németh Szilárd által indított, jól megszokott rezsivédelem felrúgása, amit különböző baljós táblázatok követtek kisebb infarktusoktól kísérve, miszerint van, aki ötször, hétszer többet…..
Einstand, mondja Weber 2022.07.29 21:30:44
@chrisred: A példád nem egészen jó. A leírás ráillik minden tagdíjra és járulékra. Persze valójában a kommunizmus, mint jelző sem ül igazán pontosan, de értjük, mi értjük, miről van szó. Az árnyalatnyi különbség a kommunista rekvirálás és a járulékfizetés között az, hogy a rekvirálásról eredetileg nem volt szó, és annak a mértékét sem szabályozza semmi. Egyébként pedig a Nyugatnak erkölcsi alapja sincs, hogy tőlünk rekviráljon, mert folyamatosan hangoztatják a megvetésüket az iránt, ahogy mi megszereztük. Ez sima rablás, megtetszik nekik, elveszik. Einstand.
Einstand, mondja Weber 2022.07.29 21:38:37
@Etniez: Orbán folyamatosan trükközik. Ezt tudtuk eddig is. Az benne a viszonylag egyedi, hogy az országban is és a nemzetközi színtéren is elég jól ment neki a trükközés, az egyensúlyozás, szakkifejezéssel: a politika. Most a szokásosnál is jobban beszorultunk világméretű erők közé. De aki csak most kezdi szidni Orbánt azért, mert egyensúlyozgat, az egyrészt eddig hol volt, másrészt eddig miért fogadta el tőle, amit az egyensúlyozással megszerezni tudott.

Amikor a választás volt, én mérlegre tettem őket is és másokat is. Nincs más, aki Orbánnál meggyőzőbben egyensúlyozna az én érdekemben és a külföld által elfogadottan. Most képzeljük el Gelgelyt, amint valami acsarkodó liberáns nekünk támad, mégis mit fog ő erre mondani? Úgy van, belefagy a szar is. Hát én ezért döntöttem úgy, hogy szerintem a legtöbb esélyem a túlélésre Orbánnal van. És ez még mindig áll. Ez nem szerelem, nem fideszesség, ez egy választás az elég híg kínálatból, jobb híján. Jobbat ti sem tudtok mondani.
Einstand, mondja Weber 2022.07.29 22:15:41
@Etniez: "Tehát hazudott? Én ezt így szoktam nevezni."

Mondd azt a szót, amit a te kedvenc politikusodra alkalmaznál, amikor az nem akar egyből berontani a rossz hírrel, kicsit szeretné a közhangulatot is óvni, a túlzott optimizmust is el szeretné hessenteni, óvatosan próbálja felvezetni a várható problémákat, az ellenségeinek is szeretne burkoltan üzenni és azt sem szeretné, ha minden rosszat egyből az ő hibájának látnának. Nos, mi az a szó?

"Mindig azt mondja, amit hallani akarsz. Szereted, ha hazudnak neked?"

Ez a politikus gyári hibája és munkaköri kötelessége. Ő ugyanis hatalmat akar. Aki nekünk nem tetszik, az önérdekből akarja a hatalmat, hogy visszaélhessen vele, akit viszont kedvelünk, az a mi érdekünkben akarja a kormányzás lehetőségét megtartani. Ne ess abba a hibába, hogy rokonszenv alapján osztasz jelzőket. Érett, felnőtt ember ezt az ingert már le tudja küzdeni. A politikus a rossz hírnek is a jó oldalát mondja, ha megteheti. És igen, mindenki szereti néha, ha egy kicsit hazudnak neki, még akkor is, ha tudják, hogy hazugság. A nők ennek alapból ki vannak téve, de esetleg én is elmosolyodok, ha valaki megdicséri a kockás kardigánom és a bölcsészsálam összhangját.
Hunvald-blog 719. Az út vége 2022.07.25 21:22:42
Orbán fajelméleti fejtegetésbe fogott, és megjósolta,hogy 2030-ra megbukik a nyugati civilizáció. (444.hu)  Magyarbasi Tusványoson nyíltan síkraszállt az európai és az Európán kívüli „emberfajok” keveredése stb. ellen. Hosszú út végére érkeztünk: most váltott át fasisztából nácivá. Nem kis…..
Einstand, mondja Weber 2022.07.27 15:40:32
@Rodney2: "egy nyilas házmesternek sokkal több a realitás és politikai érzéke, mint a statisztikák magukat felsőbbrendűnek gondoló »tájékozott városi diplomásai«"

Jó, azért érdemes kerülni a túlzást, hogy meg is hallgassanak, nem kell a nyilas házmestert dicsérni, de az biztos, hogy a nácizmus csendben kimúlt volna már, ha nem lennének tényszerű impulzusok, amelyek életben tartják. De a "tájékozott városi diplomás" érthetetlen demagógiáját a teljesen egyszerű önvédelmi ösztönnel - amelyről kísérletileg bizonyították, hogy az ember egy felvillantott arcról villámgyorsan felismeri, hogy az "idegen fajta", ha mást nem is tud megfigyelni - szembeállíthatjuk. És nagyon aggasztó látni, hogy a multikulti-mánia vak hívei éppen tönkreteszik a világonkat, jól láthatóan, nagy lépésekben, megakadályozhatatlanul. Nézzük a világunkat, és látjuk, hogy pár év alatt milyen veszélyes hellyé tettük úgyszólván mi magunk. Helyrehozni ezt más senki nem fogja. Én le tudok mondani Párizsról, Amszterdamról, Londonról, részben mert mást nem tehetek, részben mert ezek nem a hazám részei, de a hazámról nem szeretnék lemondani.

@Androsz: Csak értetlenkedés volt szerintem, kötekedés, de amit írsz, abból talán csak megértette. Ő is az a fajta, aki látja a folyamatot, és nem szólal meg benne az aggodalom. Nem tudom megérteni ezt a típust.
Méltányosság Alternatív program 2022.07.25 07:56:35
A mostani tusnádfürdői miniszterelnöki beszéd után az elemző négy pontos programot hirdet. Elemző ritkán tesz ilyet. Ez tehát egy kivételes alkalom. De persze az elemző nem akar indulni a választáson. csak elmélkedik...
Régi, jól bevált módszer, amikor kisebb vagy közepes hazugságokat nagyobb hazugságokkal próbálnak leplezni. A Fidesz most ebbe a körkörös védelembe hajszolta bele magát, így a hazugságok egyre nagyobbra duzzadnak. Itt most nem csupán a katás vállalkozások utólagos értelmezéséről van szó, hanem a…..
Einstand, mondja Weber 2022.07.16 15:28:55
@kvadrillio: "VAN ELÉG OLAJ, VAN ELÉG GÁZ, VAN ELÉG ÁRAM, VAN ELÉG FA, SZÉN....KIK DRÁGÍTJÁK AZ ENERGIÁT ???"

Ebben igazad van. Újból láthatjuk, hogy a Főistenség, a szabad piaci kapitalizmus mennyire káros tud lenni. Egyelőre nem lett kevesebb semmiből, de a tőzsdei manipulátorok többszörösére emelték mindennek az árát, mert csak. És mindenki szív, nagyon. Kivéve az oroszokat, mert ők most betegre keresik magukat a feldrágított energiahordozókon.

Azt pedig jó lenne, ha mindenki észrevenné, hogy a Fidesz nem emeli az energiadíjakat. Csak már nem tudja az eddigi módon fenntartani a sokat szidott, most hirtelen nagyon megszeretett rezsicsökkentés mértékét. Az eddigi rezsicsökkentés már kiszárítja a költségvetés, sajnos elérkezett az ideje, amikor vissza kell venni belőle. Az árakat nem a Fidesz emeli.
Einstand, mondja Weber 2022.07.16 16:37:23
@white999: "Mindig csak gond van ezekkel az utólagos visszamenő jogállamban elképzelhetetlen visszamenőleges intézkedésekkel."

Érdekességként olvasd el a "Retroaktivitás a francia jogban" szócikk második mondatát. hu.frwiki.wiki/wiki/R%C3%A9troactivit%C3%A9_en_droit_fran%C3%A7ais . Tudod, a jogállamok királya, Franciaország.
  A radikális feministák által kreált értelmetlen és ostoba fogalmak közül talán a TOXIKUS MASZKULINITÁS az, amelybe a leggyakrabban belebotlunk. Ezzel a kifejezéssel még az a legkisebb probléma, hogy borzasztóan sértő (hiszen azt sugallja: alapjáraton minden férfi vadállat). Most képzeljük el,…..
Einstand, mondja Weber 2022.07.12 16:25:37
@G. Nagy László: Az a dologban a félelmetes, hogy miután Weber ezt a remekséget elmondta, senki sem szólt rá. Hallgattak. Ezek szerint elfogadnák.
Einstand, mondja Weber 2022.07.12 20:08:28
@Almandin: Azt se feledjük azért, hogy mi a lengyel reakciókból csak azokat halljuk, amelyeket a magyar sajtó közzétesz. Lengyelországban is lehetnek oroszpártiak akár sokan is, de ők most nyilván csendben vannak, mert az oroszgyűlölet most világszerte megkapta a maga táptalaját és támogatását, ma oroszpártinak lenni "európaiatlan". És akár még az is lehetséges lenne, hogy a lengyel oroszpártiak is hallatják a hangjukat, csak az oroszellenes magyar sajtó azt nem akarja nekünk átadni. Véleményt erről én nem akarok mondani, csak szólok, hogy mi kivonatolva kapjuk az egésznek egy részletét, mi is barlangban élünk.
Einstand, mondja Weber 2022.07.12 20:51:04
@Almandin: Mivel lengyelül összesen néhány szót tudok, a viszonylag hiteles külföldi források elérésében én korlátozva vagyok. Az angollal elboldogulok, de azt már magyar lapok angol változatainak megtekintésével is fel tudtam mérni, hogy a külföldnek szóló maszlag nem mindig hordoz értéket. Egyébként ennek ellenére én belenézek néha angol nyelvű sajtóba, és próbálom magamban valahogy kiszemezni a használhatót a pelyvából, de ez elég nehézkes. Hiszen tudjuk, hogy még a saját anyanyelvünkön írt sajtó sem teljesíti be a sajtóról szóló ártatlan reményeinket.
Egy beismerő vallomással ér fel a kormánypárt egyik határozati javaslata, melyet június végén nyújtott be a parlamentnek. „Az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról” címet viselő előterjesztés ugyanis egy elvi álláspontot fogalmaz meg, amelynek inkább ideológiai…..